• Home
Διαθεσιμότητα: 50

17,18,19 Φεβ 2018 - Απόκριες στη Στ. Ελλάδα

Αντίστροφη μέτρηση για λήξη κρατήσεων

Μέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Κρατήσεις Μέχρι:16/02/2018 18:00
Ξεκινά στις:17/02/2018 08:00
Λήγει στις:19/02/2018 22:00

Περιγραφή

apo-drasis :  17,18,19 Φεβρουαρίου 2018

Απόκριες στη Στ. Ελλάδα

 

apokries 2018 1evnt

17,18,19 Φεβρουαρίου 2018 ( τριήμερο Καθαρά Δευτέρας ) πεζοπορούμε και συμμετέχουμε στα αποκριάτικα δρώμενα της Στερεάς Ελλάδας

ΚΑΣΤΑΝΙΑ- ΥΠΑΤΗ , « ΚΩΡΥΚΕΙΟΝ ΑΝΤΡΟ» , ΓΑΛΑΞΙΔΙ: αλευρομουτζουρώματα

Τούτες οι μέρες το΄χουνε, τούτες οι εβδομάδες! Για να χορεύουν τα παιδιά να χαίρονται οι μανάδες!

Χορέψετε, χορέψετε τα νιάτα να χαρείτε! Γιατί σε τούτο το ντουνιά δε θα τα ξαναβρείτε!

Δώστε του χορού να πάει, τούτη η γη θε να μας φάει! Τούτη η γη που την πατούμε, ούλοι μέσα θε να μπούμε!

Τα αποκριάτικα έθιμα ανά την Ελλάδα είναι διονυσιακού χαρακτήρα, αρχαιοελληνικής προέλευσης, με παγανιστικές επιρροές, τις περισσότερες φορές έντονα σκωπτικά και με σατυρική διάθεση. Συνδέονται άλλοτε με την ιστορία και τους θρύλους της περιοχής και άλλοτε πάλι αποτελούν απλώς μια αφορμή διαφυγής από την καθημερινότητα.

 

apokries 2018 2 3

 

Στην ατμόσφαιρα αυτών των ημερών, αποφασίσαμε να δραπετεύσουμε, το 3/ήμερο: Σαββάτο 17, Κυριακή 18 και Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, συνδυάζοντας την αγαπημένη μας συνήθεια ( πεζοπορία ) με την πίστη μας στη διατήρηση των λαϊκών εθίμων και παραδόσεων του τόπου μας. Διασχίζουμε οδικώς απ’ άκρη σ’ άκρη τη Στερεά Ελλάδα για να γνωρίσουμε κάποια από τα πιο όμορφα μονοπάτια της περιοχής και για να συμμετάσχουμε σε ένα από τα πιο γνωστά παραδοσιακά έθιμα- δρώμενα.

 

Προτεινόμενο Πρόγραμμα

Α΄ Ημέρα Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018- Νομός Φθιώτιδας: Λουτρά Υπάτης

 

apokries 2018 4 5

 

Ορεινή κωμόπολη, η Υπάτη, χτισμένη στις βόρειες πλαγιές της Oίτης, ανάμεσα σε βελανιδιές, πλατάνια και κυπαρίσσια, κατέχει τη θέση της ομώνυμης αρχαίας πόλης που υπήρξε πρωτεύουσα της Αιτωλικής Συμπολιτείας και άκμασε κατά τους Ρωμαϊκούς και τους Πρωτο-βυζαντινούς Χρόνους. Προσφέρει πανοραμική θέα στον κάμπο της Λαμίας.

Καστανιά- Υπάτη: Μήκος Διαδρομής ~ 9,5χλμ. ΥΔ 250μ. Χρόνος πορείας ~ 4,5 ώρες ( εξαρτάται από τη σύνθεση και τη δυναμική της ομάδας - με τις στάσεις )

Η α’ διανυκτέρευση θα γίνει στην Υπάτη και όσοι από τους συμμετέχοντες το επιθυμούν- κατόπιν συνεννοήσεως- θα έχουν τη δυνατότητα το πρωινό της επόμενης ημέρας 18/2 να απολαύσουν ένα μπάνιο σε κάποιο από τα γνωστά Λουτρά της περιοχής.

 

Β΄ Ημέρα Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018- Νομός Βοιωτίας- Νομός Φωκίδας: Κωρύκειον Άντρο- Δελφοί

 

apokries 2018 6 7

 

Το Κωρύκειον Άντρο είναι λατρευτικό σπήλαιο αφιερωμένο στις Νύμφες και τον Πάνα. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 1400 μ. μέσα σε ένα δάσος ελάτης στα δυτικά της ψηλότερης κορυφής του Παρνασσού, σε θέση που εποπτεύει το οροπέδιο Λιβάδια. Στο σπήλαιο βρέθηκαν κατά την αρχαιολογική έρευνα, ευρήματα τα οποία εκτίθενται στο Μουσείο των Δελφών. Ένα τμήμα του μονοπατιού διασχίζει τον Εθνικό Δρυμό Παρνασσού ενώ η θέα του Δελφικού τοπίου και των Φαιδριάδων βράχων αναδεικνύεται σε όλο της το μεγαλείο από την περιοχή της « Σκάλας » ακριβώς πάνω από τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. Μεγάλο μέρος του μονοπατιού συμπίπτει με το διεθνές μονοπάτι Ε4.

  • Λιβάδια Παρνασσού- Κωρύκειον Άντρο- Δελφοί: Μήκος Διαδρομής ~ 12χλμ. ΥΔ 350μ. Χρόνος πορείας ~ 5,5 ώρες ( εξαρτάται από τη σύνθεση και τη δυναμική της ομάδας - με τις στάσεις )

Η β’ διανυκτέρευσή μας θα είναι στους Δελφούς όπου θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος για αποκριάτικο ( μασκέ ) γλέντι μέχρι το πρωί.

 

Γ΄ Ημέρα Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018- Νομός Φωκίδας: Γαλαξίδι, αλευρομουτζουρώματα

 

apokries 2018 8 9

 

apokries 2018 10 11

 

Το έθιμο έχει βαθιές ρίζες, ίσως από τη Βυζαντινή εποχή που οι παλιάτσοι των ιπποδρόμων χρωμάτιζαν τα πρόσωπά τους. Κατά μία άλλη εκδοχή, γαλαξιδιώτες θαλασσοπόροι για να μιμηθούν τους γλεντοκόπους της Σικελίας που συμμετείχαν σε παρόμοιες λαϊκές γιορτές, χρωματίζοντας τα πρόσωπά τους, μεταφύτευσαν το γλέντι στην πόλη τους χρησιμοποιώντας αλεύρι μαζί με λουλάκι και βερνίκι. Υπάρχει κι άλλη εκδοχή : το έθιμο προέρχεται από την εποχή της Τουρκοκρατίας όχι ως πόλεμος αλλά ως κατευόδιο των συζύγων των ναυτικών, που ράντιζαν τη θάλασσα με αλεύρι κατά την καθέλκυση και απόπλου των πλοίων προκειμένου να συναντούν «χορτάτες» και ήρεμες θάλασσες.

Στη σημερινή εποχή σημαίνει ατελείωτο γλέντι και ανεπανάληπτες στιγμές χαράς και κεφιού. Ομάδες κουδουνοφόρων και μουτζουρωμένοι κάθε ηλικίας, με πίπιζες και νταούλια, κατακλύζουν την παραλία σε ένα φαντασμαγορικό παζλ ανθρώπων και χρωμάτων, σε ένα διονυσιακό ξεφάντωμα! Προσθέστε στις αποσκευές σας ό,τι παλιό ρούχο έχετε και γίνετε κι εσείς πολεμιστές σ' αυτή τη μοναδική εμπειρία.  Όσοι βρίσκονται εντός ακτίνας, είναι υποψήφιοι γι αλεύρωμα! Αν κάποιος δε θέλει να συμμετάσχει αλλά μόνο να παρακολουθήσει, τότε η απέναντι πλευρά της προβλήτας του λιμανιού θεωρείται “πράσινη ζώνη”. 

Όσοι ενδιαφέρονται να μας ακολουθήσουν στην αποκριάτικη apo-drasis μας στις 17,18,19 Φεβρουαρίου 2018 θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το τελικό ποσό συμμετοχής θα διαμορφωθεί στα

  • 125  ευρώ για όσους δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι το βράδυ στις 5 Φεβρουαρίου  και ώρα 24:00 και μόνο για τις 25 πρώτες συμμετοχές ( early booking ) 
  • 145  ευρώ για όσους δηλώσουν τη συμμετοχή τους μετά το πέρας της πιο πάνω ημερομηνίας 5/2, ( ή τη συμπλήρωση των πρώτων 25 θέσεων με early booking), όποιο προηγηθεί  και μέχρι το απόγευμα στις 16 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18:00

Στο πιο πάνω ποσό περιλαμβάνονται οι 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία της επιλογής μας συμπεριλαμβανομένου πρωινού, οι μετακινήσεις με το λεωφορείο, η αμοιβή του οδηγού βουνού που θα μας συνοδεύσει στις πεζοπορίες, το φαγητό και η διαμονή του οδηγού του λεωφορείου.

Σημείωση: Όσοι επιθυμούν να διαμείνουν σε μονόκλινο δωμάτιο ( περιορισμένος αριθμός) θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα επιβαρυνθούν το ποσό των 10 ευρώ ανά διανυκτέρευση

       1. είτε μέσα από το  booking στο site  apo-drasis. gr  μέσω  paypal ( βλ. οδηγίες για δημιουργία λογαριασμού paypal )

       2. είτε με email στο  contact στο siteapo-drasis.gr όπου θα λάβετε και τις απαραίτητες οδηγίες , είτε με μήνυμα στο facebook:  apo-drasis.gr    

       3. είτε μέσω  τηλεφωνικής επικοινωνίας  στα  6974412332 (Γιώργος),    6972670095 (Δημήτρης)

  • Πέραν της ημερομηνίας 5 Φεβρουαρίου  και ώρα 24:00 ( early   booking ) το ποσό της προκαταβολής διαμορφώνεται στα 60 ευρώ.
  • Το ποσό που απομένει πέραν της προκαταβολής θα πληρωθεί μετρητοίς κατά τη διάρκεια της  apo-drasis 

Ακυρωτικά 

Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης του ελάχιστου αριθμού συμμετεχόντων 25η apo-drasis θα ακυρωθεί και το ποσό της προκαταβολής θα επιστραφεί στους προτιθέμενους συμμετέχοντες στο ακέραιο. Το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν, ανωτέρα βία ή απεργία ή κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή οποιοσδήποτε άλλος λόγος.. 

Σε περίπτωση ακύρωσης από την πλευρά του προτιθέμενου συμμετέχοντα μέχρι τις 

  • 5/2    και ώρα 24:00 συνεπάγεται επιστροφή 100% της προκαταβολής 
  • 11/2  και ώρα 24:00 συνεπάγεται επιστροφή   50% της προκαταβολής
  • 14/2  και ώρα 24:00 συνεπάγεται μη επιστροφή της προκαταβολής

 

* Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλ. 6974412332 και 6972670095

Είναι στην αποκλειστική ευθύνη και τη δικαιοδοσία των υπευθύνων της  apo-drasis οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος λαμβάνοντας υπόψη πιθανούς αστάθμητους παράγοντες (πχ. καιρικές συνθήκες, τυχόν αλλαγές στα προγράμματα των τοπικών δήμων για τις εκδηλώσεις…).

 Οι  apo-drasis μας πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Axos Travel

logo small

Κάποιες από τις φωτογραφίες που έχουν χρησιμοποιηθεί για την παρουσίαση της apo-drasis έχουν επιλεγεί από διάφορες πηγές στο διαδίκτυο.

 

Τρόποι Πληρωμής


 
Ο τρόπος πληρωμής για τη συμμετοχή σας γίνεται μέσω  paypal  
  • Δεν έχω paypal... τι είναι το paypal ;
  • Τι πρέπει να κάνω για την εγγραφή μου στο paypal;

Όροι Συμμετοχής


 Διαβάστε τους όρους συμμετοχής εδώ

 

Σημεία και ώρες συνάντησης


 

( όταν κατευθυνόμαστε προς Λαμία )

Σταθμός metro FIX ,

Print

Κηφισιά απέναντι από τον Λαϊνόπουλο, είσοδος Ιλισίων

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Print


 

Πριν από την εγγραφή σας βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί για τους όρους συμμετοχής, τις απαιτήσεις αλλά και τις λεπτομέρειες, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να συμμετέχετε στην απόδρασή μας!

 
 
 

Τοποθεσία

Μεγένθυση Σμίκρυνση

Κάντε κράτηση

Έκπτωση μόνο μέχρι 05/02/2018!
Πληρωμή προκαταβολής 40€ - Τελικό ποσό 145 € (Early booking 125€)
€ 40.00
Σύνδεση ή Εγγραφή να κάνετε κράτηση

Newsletter

Γίνε μέλος και μάθε πρώτος για τις νέες apo-drasis μας!

Contact us

contact@apo-drasis.gr