Οκτώβριος, 2020

10Οκτ(Οκτ 10)8:00 πμ11(Οκτ 11)10:00 μμΗ εκδήλωση έληξεΠροτεινόμενα10,11/10/2020 Καταρράκτες Νέδας- Φαράγγι με τους Σταλακτίτες (Κυπαρισσία)8:00 πμ - 10:00 μμ (11) Time has ran out! Better luck next time!

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

10,11/10/2020 Καταρράκτες Νέδας- Φαράγγι με τους Σταλακτίτες (Κυπαρισσία)

Η Νέδα είναι ένα ποτάμι της δυτικής Πελοποννήσου- το ένα από τα δύο ίσως ποτάμια με θηλυκό όνομα, το άλλο θεωρείται η Αραπίτσα στη Νάουσα. Πηγάζει από το όρος Λύκαιο, ρέοντας δυτικά και εκβάλει στο Ιόνιο Πέλαγος. Το ποτάμι πήρε το όνομά του από τη νύμφη Νέδα που ήταν θεότητα των νερών. Κοντά στις όχθες του ποταμού βρίσκεται η αρχαία πόλη της Φιγαλειάς και ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα. Το ποτάμι, στο μεγαλύτερο του μέρος διασχίζει μια χαράδρα με πολύ πλούσια βλάστηση όπου δημιουργούνται πολλοί καταρράκτες με τον μεγαλύτερο να πέφτει από ύψος περίπου 25 μέτρων. Η Νέδα αποτελεί ακόμη ένα καλά κρυμμένο κόσμημα της Ελλάδας και μια τέλεια επιλογή για πεζοπορία.

Το Φαράγγι με τους σταλακτίτες βρίσκεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από την Κυπαρισσία κοντά στο χωριό Ράχες. Πήρε το όνομά του από το σπήλαιο με τους σταλακτίτες που βρίσκεται στο τέλος του φαραγγιού.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ημέρα: Σάββατο 10 Οκτωβρίου  2020

Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:45 Σταθμός metro FIX  (βλ. site: apo-drasis.gr για τα σημεία αναχώρησης) με κατεύθυνση προς τη δυτική Πελοπόννησο.

Πρώτος μας σταθμός, σημείο αναφοράς της περιοχής, ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα. Ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία όχι μόνο της Πελοποννήσου αλλά ολόκληρου του αρχαίο-ελληνικού κόσμου. Βρίσκεται νοτιοδυτικά της Ανδρίτσαινας, στη τοποθεσία Βάσσες, στην Φιγαλεία σε υψόμετρο 1130 μέτρων. Η ανέγερση του ναού έγινε ανάμεσα στο 420 και 400 π.Χ ενώ αρχιτέκτονας του μοναδικού αυτού οικοδομήματος θεωρείται ο Ικτίνος (ένας από τους αρχιτέκτονες του Παρθενώνα). Κατόρθωσε να συνδυάσει πολλά αρχαϊκά χαρακτηριστικά,  όπως επέβαλλε η συντηρητική θρησκευτική παράδοση των Αρκάδων, με τα νέα γνωρίσματα της κλασικής εποχής. Μια καινοτομία του συγκεκριμένου ναού είναι πως ως υλικό κατασκευής χρησιμοποιήθηκε ο ασβεστόλιθος που βρίσκεται σε αφθονία στη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ για κάποια μέρη της οροφής του χρησιμοποιήθηκε μάρμαρο.

Αφήνουμε πίσω μας τον εντυπωσιακό ναό και κατευθυνόμαστε προς τη γέφυρα της Φιγαλείας κοντά στο χωριό Πλατάνια. Σε 4 περίπου χιλιόμετρα από το χωριό, από ένα πέτρινο μονότοξο γεφύρι, ξεκινάει η πεζοπορία μας στο φαράγγι της Νέδας προκειμένου να βρεθούμε στην καρδιά του φαραγγιού. Πανύψηλα δέντρα θα μας κρατήσουν σκιά καθ’ όλη τη διάρκεια προς τα στενότερα σημεία και το σημείο της σπηλιάς μέσα από την οποία περνάει το ποτάμι και το Στόμιο που είναι ένα μεγάλο σκοτεινό τούνελ στο οποίο “χάνεται” το ποτάμι. Εδώ θα συναντήσουμε και τον τελευταίο και πιο εντυπωσιακό καταρράκτη των 25 μέτρων. Στο σημείο που πέφτει δημιουργείται μια λίμνη με γαλαζοπράσινα νερά. Οι πιο τολμηροί θα δοκιμάσουν την αντοχή τους στα κρυστάλλινα νερά. Λίγο πριν το μεγάλο καταρράκτη υπάρχει μικρό μονοπάτι που οδηγεί στο πέτρινο εκκλησάκι της Παναγίας.

Η διάρκεια της πεζοπορίας μας μέχρι το σημείο αυτό και πίσω, μαζί με τις βουτιές, υπολογίζεται γύρω στις 2,5 ώρες και ενδείκνυται και για αρχάριους.

Οι δράσεις της πρώτης ημέρας τελειώνουν κάπου εδώ καθώς παίρνουμε τον δρόμο προς την περιοχή του Καϊάφα όπου θα γευματίσουμε και θα διανυκτερεύσουμε. http://kaiafaslakehotel.gr/kaiafas-lake

Η περιοχή  περιλαμβάνει μια μεγάλη παραλία προς το Ιόνιο, ένα παραθαλάσσιο πευκοδάσος και την ομώνυμη λίμνη, κέντρο του ιαματικού τουρισμού.

2η ημέρα: Κυριακή 11 Οκτωβρίου  2020

Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα έχουμε λίγο ελεύθερο χρόνο για μια μικρή βόλτα- περιήγηση στη λίμνη και στις εγκαταστάσεις των ιαματικών λουτρών της περιοχής.

Λίμνη Καϊάφα: μια μικρή γαλάζια πινελιά στην άκρη του νομού Ηλείας στην ομώνυμη λουτρόπολη. Βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, από την οποία τη χωρίζει μόνο μια λωρίδα γης. Μέσα στη λίμνη, που πιστεύεται πως δημιουργήθηκε περίπου τον 6ο π.Χ. αιώνα ύστερα από μεγάλο σεισμό, υπάρχει το μικρό νησί της Αγίας Αικατερίνης.

Γύρω στις 11:00 αναχωρούμε από το ξενοδοχείο και κατευθυνόμαστε προς Κυπαρισσία για να πεζοπορήσουμε στο μοναδικής ομορφιάς Φαράγγι με τους Σταλακτίτες. Το μονοπάτι που οδηγεί στο Φαράγγι ξεκινά από τη βόρεια πλευρά του Αρχαιολογικού χώρου της Περιστεριάς . Πρόκειται για μια μαγευτική διαδρομή ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση από θάμνους και πανύψηλα δέντρα. Σε όλο το μήκος της διαδρομής θα συναντήσουμε πολλές φορές και το Αρκαδικό ποτάμι. Φτάνουμε στο τέλος του μονοπατιού, όπου και θα συναντήσουμε πηγή με τρεχούμενο νερό, γέρικα πλατάνια και φυσικά το σπήλαιο με τους σταλακτίτες.

Το Φαράγγισυνολικής διάρκειας περίπου 2,5 ώρες με την εξερεύνηση του σπηλαίουενδείκνυται για αρχάριους και βέβαια για όσους λατρεύουν τη φύση, καθώς εκεί μπορούν να απολαύσουν μια όμορφη και σύντομη πεζοπορική διαδρομή μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο με τρεχούμενα νερά.

Μετά από αυτή τη διαφορετική περιπατητική εμπειρία θα φάμε σε παραλιακή ταβέρνα της περιοχής και για όσους το επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα και για μια σύντομη βουτιά στα καταγάλανα νερά του Ιονίου.

Αναχώρηση γύρω στις 17:30 και άφιξη στην Αθήνα στις 22:00 περίπου.

Όσοι ενδιαφέρονται να μας ακολουθήσουν στην  apo-drasis μας  στις 10,11 Οκτωβρίου 2020 θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το ποσό συμμετοχής διαμορφώνεται στα:

 • 80 ευρώ για όσους δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι το βράδυ στις 4 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 24:00 early booking και για τις 25 πρώτες συμμετοχές (με κράτηση μέσα από το site: apo-drasis.gr) 
 • 100  ευρώ ( τιμή χωρίς την έκπτωση )  για όσους δηλώσουν συμμετοχή μετά το πέρας της πιο πάνω ημερομηνίας 4/10/2020 ή μετά τη συμπλήρωση των πρώτων 25 θέσεων
 • Για όσους επιθυμούν μονόκλινο δωμάτιο η επιβάρυνση θα είναι  20 ευρώ επιπλέον της αρχικής τιμής ( περιορισμένος αριθμός δωματίων ).
 • Όσοι φίλοι επιθυμούν να μας ακολουθήσουν με τα δικά τους ΙΧ το κόστος διαμορφώνεται στα 55 ευρώ με προκαταβολή στα 20 ευρώ ανεξαρτήτως  early-booking

Στο παραπάνω ποσό περιλαμβάνονται:

 • όλες οι μεταφορές μας με το λεωφορείο, τα διόδια
 • η διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο με πρωινό

«βάσει νόμου η μέγιστη πληρότητα στο λεωφορείο είναι στο 65% των θέσεων» για

 1. λεωφορείο με 23 θέσεις μέγιστη πληρότητα μέχρι 15 άτομα
 2. λεωφορείο με 46 θέσεις μέγιστη πληρότητα μέχρι 30 άτομα
 3. λεωφορείο με 55 θέσεις μέγιστη πληρότητα μέχρι 36 άτομα

Όσοι ενδιαφέρονται πρέπει μαζί με τη δήλωση της συμμετοχής τους να καταβάλλουν ως προκαταβολή το ποσό των 20 ευρώ μέσα από το booking του site: apo-drasis.gr και μέχρι την ημερομηνία 4 Οκτωβρίου (early booking) ή για τις πρώτες 25 συμμετοχές Μετά την ημερομηνία αυτή ή πέραν τω 25 πρώτων θέσεων η προκαταβολή θα διαμορφώνεται στα 30 ευρώ

 

 • είτε μέσω paypal (οδηγίες δημιουργίας paypal μπορείτε να βρείτε στο  apo-drasis. gr)

Μετά την πληρωμή της προκαταβολής με PayPal (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 25 πρώτες συμμετοχές αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apodrasis), λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της θα λάβετε e-mail με το αναλυτικό πρόγραμμα, τα σημεία και ώρες επιβίβασης, τον απαραίτητο εξοπλισμό που πιθανόν να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του event.

 • είτε μέσω αντικαταβολής (βλ. apo-drasis. gr)

Μετά την κράτηση μέσω αντικαταβολής και την επεξεργασία των στοιχείων σας, η θέση σας θα κρατείται και θα βρίσκεται σε αναμονή. Στη συνέχεια σε εύλογο χρονικό διάστημα (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 25 πρώτες συμμετοχές, αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apo-drasis), θα λάβετε e-mail με τραπεζικούς λογαριασμούς για να προχωρήσετε στην κατάθεση της προκαταβολής.

 

*****Το υπόλοιπο ποσό πέραν της προκαταβολής θα καταβληθεί  μετρητοίς κατά τη διάρκεια της  apo-drasis  

 

 Ακυρωτικά 

Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης του ελάχιστου αριθμού (25) συμμετεχόντων  η apo-drasis θα ακυρωθεί και το ποσό της προκαταβολής θα επιστραφεί στους προτιθέμενους συμμετέχοντες στο ακέραιο. Το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν, ανωτέρα βία ή απεργία ή κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή οποιοσδήποτε άλλος λόγος. Εκτός εάν με τη σύμφωνη γνώμη των προτιθέμενων συμμετεχόντων που έχουν ήδη καταβάλει την προκαταβολή η apo-drasis επανα-προγραμματισθεί σε εύλογη ημερομηνία ή προταθεί από τους διαχειριστές κάποια άλλη apo-drasis που είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί στην ίδια ημερομηνία.

Σε περίπτωση ακύρωσης από την πλευρά του προτιθέμενου συμμετέχοντα  

 • Μέχρι τις 4/10 και ώρα 24:00 συνεπάγεται επιστροφή 100% της προκαταβολής
 • Από 5/10 και ώρα 00:00 έως 7/10  και ώρα 24:00 συνεπάγεται επιστροφή   50% της προκαταβολής
 • Από 8/10 και ώρα 00:00 έως 10/10  και ώρα 07:00 συνεπάγεται μη επιστροφή της προκαταβολής

 

** Είναι στην αποκλειστική ευθύνη και στη δικαιοδοσία των υπευθύνων της apo-drasis για οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλ. 6974412332 και 6972670095

Οι  apo-drasis μας πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Axos Travel

Κάποιες από τις φωτογραφίες που έχουν χρησιμοποιηθεί για την παρουσίαση της apo-drasis έχουν επιλεγεί από διάφορες πηγές στο διαδίκτυο.

 

Τρόποι Πληρωμής


Ο τρόπος πληρωμής για τη συμμετοχή σας γίνεται μέσω paypal
 • Δεν έχω paypal… τι είναι το paypal ;
 • Τι πρέπει να κάνω για την εγγραφή μου στο paypal;

 

Όροι Συμμετοχής


Διαβάστε τους όρους συμμετοχής εδώ

 

Σημεία και ώρες συνάντησης


( όταν κατευθυνόμαστε προς Κόρινθο )

 

ΣΤΑΘΜΟΣ METRO FIX,

 

ΣΤΑΘΜΟΣ METRO ΕΛΑΙΩΝΑΣ,

 

Λεωφόρος Αθηνών στο ύψος απέναντι από το Παλατάκι

 

Τοποθεσία


 

Map with ID 15 not found

 

Πριν από την εγγραφή σας βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί για τους όρους συμμετοχής, τις απαιτήσεις αλλά και τις λεπτομέρειες, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να συμμετέχετε στην απόδρασή μας!

 

Ώρα

10 (Σαββάτο) 8:00 πμ - 11 (Κυριακή) 10:00 μμ

Τίτλος εισιτηρίου

Τα εισιτήρια δεν διατίθενται πλέον προς πώληση για αυτή την εκδήλωση!

X
X
X
X