Μάρτιος, 2024

10Μαρ8:00 πμ9:00 μμ10 Μαρτίου 2024 Στο Φαράγγι του Βουραϊκού, παρέα με τις «Ναϊάδες»8:00 πμ - 9:00 μμ Η εκδήλωση αρχίζει σε

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

10 Μαρτίου 2024
Στο Φαράγγι του Βουραϊκού, παρέα με τις «Ναϊάδες»

 

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Σύμφωνα με το μύθο οι “Ναϊάδες ήταν Νύμφες των γλυκών νερών, των πηγών, των ποταμών και των λιμνών. Οι κατοικίες τους βρίσκονταν σε παραποτάμιους  χώρους και έδιναν τον έρωτά τους, αδιακρίτως στους θεούς και στους ανθρώπους, ιδίως σε ωραίους νέους! Και από αυτή την ένωση γεννιόνταν ήρωες, μεγάλοι καλλιτέχνες, ποιητές και σοφοί. Ακόμη αποτελούσαν, μαζί με τους “Σάτυρους”, την τιμητική συνοδεία του θεού Διονύσου κατά τις εορτές του.

Έτσι κι εμείς σκεφτήκαμε να πάμε να τις συναντήσουμε στα λημέρια τους, στις παρυφές του Χελμού.  Διασχίζουμε το πανέμορφο φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού , παράλληλα με τις γραμμές του ιστορικού “Οδοντωτού“, που ενώνει τα Καλάβρυτα με το Διακοπτό στον Κορινθιακό κόλπο!

 

Θα πεζοπορήσουμε, παίρνοντας το μονοπάτι προς τη γραφική ” Ζαχλωρού ” . Ένα χωριουδάκι κόσμημα χτισμένο στα βάθη ενός καταπράσινου φαραγγιού. Κτισμένο 5 χιλιόμετρα έξω από τα Καλάβρυτα με τα κόκκινα κεραμίδια του να ξεπροβάλλουν ανάμεσα σε φουντωτά πλατάνια, μηλιές και καρυδιές. Η εντυπωσιακότερη όμως εικόνα της είναι τα επιβλητικά βράχια που υψώνονται γύρω της δημιουργώντας την αίσθηση του φυσικού φαραγγιού.

Μετά από 4,5 ώρες περίπου  ( γύρω στα 15 χλμ. ) θα καταλήξουμε στο Διακοπτό. Στο σιδηροδρομικό σταθμό του Διακοπτού, σαν σε ζωντανό μουσείο, μπορείτε να δείτε την παλιά ατμομηχανή του οδοντωτού που ονομαζόταν “Μουτζούρης” και κυκλοφορούσε ακατάπαυστα από το 1890 ως το 1965 οπότε καταργήθηκε για ν’ αντικατασταθεί με νέα αυτοκινητάμαξα.

Η διαδρομή του Οδοντωτού σιδηροδρόμου Διακοπτού – Καλαβρύτων, μέσα από το φαράγγι του Βουραϊκού αποτελεί ένα από τα ομορφότερα φυσικά αξιοθέατα της χώρας μας. έχει μάλιστα χαρακτηριστεί ως η πλέον θεαματική σιδηροδρομική γραμμή των Βαλκανίων.  Περπατάμε πάνω στις ράγες του τρένου και χαζεύοντας δεξιά κι αριστερά ξαφνιαζόμαστε σε κάθε στροφή της γραμμής αφού άλλοτε ξεδιπλώνονται μπροστά μας ασυγκράτητοι τρομακτικοί καταρράκτες, άλλοτε στοές που μπαίνουμε και βγαίνουμε τρέχοντας για ν’ αποφύγουμε τυχόν… «στενές επαφές» με το τρενάκι, εγκαταλελειμμένα πετρόχτιστα σπιτάκια με τηλέγραφο που μας γυρίζουν πίσω στο χρόνο, βράχια σμιλευμένα από τα ορμητικά νερά να έχουν πάρει μορφές που δε βάζει ο νους και το απολαυστικότερο όλων, οι φοβερές εναέριες γέφυρες.

Η διαδρομή ενδείκνυται και για αρχάριους που έχουν το περπάτημα στην καθημερινότητά τους, με ιδιαίτερη προσοχή στα περάσματα στις γέφυρες.

PHOTO GALLERY

Η  apo-drasis μας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024.

Αναχώρηση: 08:00 (ενδεικτική) Σταθμός metro FIX, αρχικό σημείο συνάντησης βλ. σημεία συνάντησης

Επιστροφή : 21:00 (ενδεικτική)

Όσοι ενδιαφέρονται να μας ακολουθήσουν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το ποσό συμμετοχής διαμορφώνεται στα: 

 

 • Early Booking 28€ (τιμή με την έκπτωση) όσοι δηλώσουν συμμετοχή μέχρι το βράδυ της Κυριακής 3/3/2024 και ώρα 24:00 (και μόνο για τις 25 πρώτες θέσεις και μέχρι εξάντλησης τους και πέραν της πιο πάνω ημερομηνίας). 

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 15€


 • ΚΑΝΟΝΙΚΟ 32€ (τιμή χωρίς την έκπτωση) μετά το πέρας της πιο πάνω ημερομηνίας 3/3/2024 ή μετά την εξάντληση των 25 πρώτων θέσεων και μέχρι τις 9/3/2024 και ώρα 12:00 

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 15€


 • Φοιτητικό-Ανέργων 24€ μέχρι τις 8/3/2024 και ώρα  12:00 -ανεξαρτήτως early booking- με επί τόπου επίδειξη της εκπτωτικής τους κάρτας.

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 15€


 • ΙΧ 15€ για όσους επιθυμούν να μας ακολουθήσουν με δικά τους ΙΧ. Δήλωση συμμετοχής  μέχρι  9/3/2024 και ώρα 12:00. Δεν απαιτείται προκαταβολή (εκτός εάν είναι μεγάλος ο αριθμός των ενδιαφερομένων). Αρκεί η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής στο site: apo-drasis.gr

 

 • Στις παραπάνω τιμές περιλαμβάνονται όλες οι μετακινήσεις μας με πολυτελές λεωφορείο,  ο σχεδιασμός και υλοποίηση του προγράμματος, η αμοιβή των  οδηγών στα μονοπάτια
 • Δεν περιλαμβάνεται οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

 

Με τη δήλωση- κράτηση συμμετοχής  μέσω ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ μέσα από το booking: apodrasis.gr

Στο πεδίο ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ θα σας αποστέλλεται  email με  τους τραπεζικούς λογαριασμούς για την κατάθεση της προκαταβολής. Αυτή πρέπει να γίνει εντός 3 ημερών από τη στιγμή που θα σας σταλεί το email, για να είναι σε ισχύ η κράτησή σας (ενδέχεται να πηγαίνει στα SPAM).

ΑΚΥΡΩΤΙΚΑ

 • Οι κρατήσεις που έχουν γίνει με early booking και έχει κατατεθεί η προκαταβολή, σε περίπτωση ακύρωσης από τον συμμετέχοντα, η προκαταβολή είναι μη επιστρέψιμη.
 • Οι κρατήσεις που έχουν γίνει με κανονικό εισιτήριο, ανέργων ή φοιτητικό και έχει κατατεθεί η προκαταβολή, σε περίπτωση ακύρωσης από τον συμμετέχοντα, επιστρέφεται το 50% αυτής εφόσον η ακύρωση δηλωθεί μέσα από το contact: apo-drasis.gr μέχρι το βράδυ και ώρα 24:00, δέκα ημέρες πριν από την ημερομηνία της εκδήλωσης.
 • Η αγορά + προκαταβολή εισιτηρίων early booking δεν επιστρέφεται (η αγορά τους είναι τελική και μη επιστρέψιμη)
 • Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις ο προτιθέμενος συμμετέχων που ακυρώνει, έχει τη δυνατότητα να προτείνει κάποιο άλλο άτομο φιλικό προς αυτόν, για να μην χαθεί η προκαταβολή, φτάνει αυτό να γίνει τουλάχιστον (10 ημέρες) πριν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης
 • Επιστροφή ολόκληρης της προκαταβολής που αφορά όλα τα εισιτήρια, γίνεται μόνο σε περίπτωση ακύρωσης της εκδήλωσης από τους διοργανωτές, για λόγους ασφαλείας, λόγω καιρικών φαινομένων, έκτακτες συνθήκες κτλ.

 


** Είναι στην αποκλειστική ευθύνη και στη δικαιοδοσία των υπευθύνων της apo-drasis για οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλ. 6974412332 και 6972670095

Οι apo-drasis μας πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Axos Travel

 • μέσω paypal (οδηγίες δημιουργίας paypal)

Μετά την πληρωμή της προκαταβολής ή ολόκληρου του ποσού με PayPal (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 30 πρώτες συμμετοχές αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apo-drasis), και λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της θα λάβετε e-mail με το αναλυτικό πρόγραμμα, τα σημεία και ώρες επιβίβασης, τον απαραίτητο εξοπλισμό που πιθανόν να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του event.

 • μέσω τραπεζικής κατάθεσης

Μετά την κράτηση μέσω τραπεζικής κατάθεσης και την επεξεργασία των στοιχείων σας, η θέση σας θα κρατείται και θα βρίσκεται σε αναμονή. Στη συνέχεια σε εύλογο χρονικό διάστημα (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 30 πρώτες συμμετοχές, αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apo-drasis), θα λάβετε e-mail με τραπεζικούς λογαριασμούς για να προχωρήσετε στην κατάθεση της προκαταβολής ή και ολόκληρου του ποσού, ανάλογα τη κράτηση σας. Επίσης λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της apo-drasis, θα λάβετε καινούργιο e-mail με το αναλυτικό πρόγραμμα, τα σημεία και ώρες επιβίβασης, τον απαραίτητο εξοπλισμό που πιθανόν να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του event.

Διαβάστε τους όρους συμμετοχής εδώ

( όταν κατευθυνόμαστε προς Κόρινθο )

 

ΣΤΑΘΜΟΣ METRO FIX,

 

ΣΤΑΘΜΟΣ METRO ΕΛΑΙΩΝΑΣ,

 

Λεωφόρος Αθηνών στο ύψος απέναντι από το Παλατάκι

Πριν από την εγγραφή σας βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί για τους όρους συμμετοχής, τις απαιτήσεις αλλά και τις λεπτομέρειες, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να συμμετέχετε στην απόδρασή μας!

Ώρα

(Κυριακή) 8:00 πμ - 9:00 μμ

Τίτλος εισιτηρίου

Προκαταβολή 0.00 20.00 

Κάντε κράτηση
X
X
X
X