Οκτώβριος, 2021

10Οκτ7:30 πμ10:30 μμSold Out!Προτεινόμενα10 Οκτωβρίου 2021 Οίτη: μονοπάτι Σιδηροδρομικών-Φαράγγι Ασωπού7:30 πμ - 10:30 μμ Time has ran out! Better luck next time!

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

10 Οκτωβρίου 2021 Οίτη: μονοπάτι Σιδηροδρομικών-Φαράγγι Ασωπού

 

Φαράγγι Ασωπού: Ένα μοναδικό φαράγγι, ιδιαίτερου φυσικού κάλλους στην καρδιά της Φθοιωτικής Γης. Ένα στενό πέρασμα, που σχηματίζουν οι πανύψηλες κάθετες βουνοπλαγιές της Οίτης και του Καλλίδρομου καθώς τα νερά της Ανατολικής Οίτης κατευθύνονται για να χυθούν στο Σπερχειό ποταμό και μέσω αυτού στο Μαλιακό Κόλπο, δημιουργώντας έναν υγρότοπο τεράστιας οικολογικής σημασίας.

Αποτελεί ένα από τα πιο προσβάσιμα, αλλά παρ’ όλα αυτά, πανέμορφα φαράγγια της Ελλάδας. Πρόκειται για μια υπέροχη διαδρομή που συνδυάζει περπάτημα, αλλά και κολύμπι, με πολλά πλατάνια και ιδιαίτερο φυσικό κάλλος. Στα σημεία που υπάρχουν ανοίγματα, ξεφυτρώνουν πανέμορφα αγριολουλούδα μαζί με πινελιές από τα κίτρινα ανθάκια του βαλσαμόχορτου που στολίζουν τις όχθες του. Τα αρώματα από τη ρίγανη και τη μέντα σε συνεπαίρνουν σε κάθε πατημασιά σου.

Μονοπάτι των Σιδηροδρομικών: Βρίσκεται στους πρόποδες της Οίτης, πάνω από το Φαράγγι του Ασωπού, παράλληλα με τη σιδηροδρομική γραμμή Κάτω Τιθορέα-Λιανοκλάδι που ενώνει τη νότια με τη βόρεια Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα μεταξύ των σταθμών Ασωπού και Τραχίνας . Κατασκευάστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, παράλληλα με την κατασκευή της κύριας σιδηροδρομικής γραμμής, για τη μεταφορά των υλικών και των εργατών από όπου πήρε και το όνομά του. 

 

Η πορεία μας θα ξεκινήσει λίγο έξω από το χωριό Ηράκλεια απέναντι  από το εκκλησάκι της Ζωοδόχου πηγής, δίπλα στη γέφυρα του Ασωπού, εκεί που οι χωρικοί τα βράδια ακούν φωνές και τραγούδια και αιθέριες μορφές να χορεύουν κάτω από το γεφύρι. Βαδίζουμε  αρχικά σε ανηφορικό χωματόδρομο για να διανύσουμε μια απόσταση γύρω στα 1200μ. με υψομετρική διαφορά 230 μ. ενώ δίπλα μας παρατηρούμε τα λαξεμένα στο βράχο κτίσματα της αρχαίας Τραχίνας. Είμαστε πλέον στην είσοδο του κυρίως ¨μονοπατιού των σιδηροδρομικών¨ με την πλούσια χλωρίδα από πουρνάρια, φιλίκια, σχίνα, κουμαριές, κουτσουπιές, αγριοσυκιές. Στη διαδρομή ο περιπατητής μπορεί να απολαύσει τις σπηλιές και το Φαράγγι του Ασωπού με τις γέφυρες και τα πέτρινα αρχιτεκτονικά της γραμμής στις γαλαρίες και τα ρέματα. Μετά από 6 χλμ. περίπου ομαλής πορείας χωρίς υψομετρικές διαφορές αλλά με λίγη προσοχή σε κάποια σημεία, θα καταλήξουμε στις σιδηροδρομικές γραμμές λίγο πριν βυθιστούμε στην αγκαλιά του φαραγγιού με την πλούσια βλάστηση και τα δροσερά νερά που κρατάνε όλο το χρόνο από τις πηγές της Οίτης.

Η πεζοπορία μας θα είναι κυκλική και είναι  κατάλληλη για όλους (αρχάριοι με καλή φυσική κατάσταση)
ΒΔ1 Ώρες πορείας: ~5 ώρες ανάλογα με τη δυναμική της ομάδας
Απόσταση: 10 χλμ   Υψομετρική διαφορά ~ 300 μ.

PHOTO GALLERY

Όσοι ενδιαφέρονται να μας ακολουθήσουν στην  apo-drasis μας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το τελικό ποσό συμμετοχής θα διαμορφωθεί στα:

EARLY BOOKING

  • 26€ για όσους δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 30/9/21 και ώρα 24:00 (και μόνο για τις 30 πρώτες συμμετοχές μέσα από το booking ή μέχρι εξάντλησης τους και πέραν της πιο πάνω ημερομηνίας)

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 10€

 

ΚΑΝΟΝΙΚΟ

  • 30€ (τιμή χωρίς την έκπτωση), για όσους δηλώσουν συμμετοχή μετά τις  30/9 ώρα 24:00 ή μετά την εξάντληση των 30 πρώτων θέσεων με early-booking, (και μέχρι τις 8/10 ώρα 24:00) 

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 15€

 

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ- ΑΝΕΡΓΩΝ

  • 22€ για όσους δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 8/10/21 και ώρα 24:00, με επί τόπου επίδειξη της εκπτωτικής τους κάρτας.

 ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 10€

ΙΧ Όσοι επιθυμούν να έρθουν με το δικό τους μεταφορικό μέσον, (ανεξαρτήτως early-booking)

  • 15€ (δεν απαιτείται προκαταβολή μόνο συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής στο site: apo-drasis.gr
  1. Στις παραπάνω τιμές περιλαμβάνονται η μετακίνησή μας με το λεωφορείο και η  αμοιβή του οδηγού στο μονοπάτι.
  2. Βάσει του νόμου, η μέγιστη πληρότητα στο λεωφορείο είναι στο 85% των θέσεων. Καθ’ όλη τη διάρκεια της μετακίνησης με το λεωφορείο η ορθή χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική. 
  3. Το υπόλοιπο ποσό πέραν της προκαταβολής θα καταβάλλεται  μετρητοίς κατά τη διάρκεια της  εκδήλωσης.

 

** Είναι στην αποκλειστική ευθύνη και στη δικαιοδοσία των υπευθύνων της apo-drasis για οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλ. 6974412332 και 6972670095

Οι apo-drasis μας πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Axos Travel

  • μέσω paypal (οδηγίες δημιουργίας paypal)

Μετά την πληρωμή της προκαταβολής ή ολόκληρου του ποσού με PayPal (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 30 πρώτες συμμετοχές αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apo-drasis), και λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της θα λάβετε e-mail με το αναλυτικό πρόγραμμα, τα σημεία και ώρες επιβίβασης, τον απαραίτητο εξοπλισμό που πιθανόν να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του event.

  • μέσω τραπεζικής κατάθεσης

Μετά την κράτηση μέσω τραπεζικής κατάθεσης και την επεξεργασία των στοιχείων σας, η θέση σας θα κρατείται και θα βρίσκεται σε αναμονή. Στη συνέχεια σε εύλογο χρονικό διάστημα (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 30 πρώτες συμμετοχές, αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apo-drasis), θα λάβετε e-mail με τραπεζικούς λογαριασμούς για να προχωρήσετε στην κατάθεση της προκαταβολής ή και ολόκληρου του ποσού, ανάλογα τη κράτηση σας. Επίσης λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της apo-drasis, θα λάβετε καινούργιο e-mail με το αναλυτικό πρόγραμμα, τα σημεία και ώρες επιβίβασης, τον απαραίτητο εξοπλισμό που πιθανόν να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του event.

Διαβάστε τους όρους συμμετοχής εδώ

( όταν κατευθυνόμαστε προς Κόρινθο )

ΣΤΑΘΜΟΣ METRO FIX,

 

ΣΤΑΘΜΟΣ METRO ΕΛΑΙΩΝΑΣ,

 

Κηφισιά απέναντι από Λαϊνόπουλο, στάση (γέφυρα Καλυφτάκη)

Πριν από την εγγραφή σας βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί για τους όρους συμμετοχής, τις απαιτήσεις αλλά και τις λεπτομέρειες, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να συμμετέχετε στην απόδρασή μας!

Προσθετος εξοπλισμός

Ώρα

(Κυριακή) 7:30 πμ - 10:30 μμ

Τίτλος εισιτηρίου

Τα εισιτήρια δεν διατίθενται πλέον προς πώληση για αυτή την εκδήλωση!

X
X
X
X