Ιούνιος, 2022

11Ιουν(Ιουν 11)7:30 πμ13(Ιουν 13)10:30 μμΠροτεινόμενα11,12,13/6/2022 Αγ. Πνεύματος στα καλντερίμια του Πηλίου και στις παραλίες του Αιγαίου7:30 πμ - 10:30 μμ (13) Η εκδήλωση αρχίζει σε

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

11,12,13/6/2022

Αγ. Πνεύματος στα καλντερίμια του Πηλίου και στις παραλίες του Αιγαίου

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Από τη μία ο Παγασητικός κόλπος, από την άλλη το Αιγαίο. Στη μέση ένα μαγικό βουνό που μας καλεί να το ανακαλύψουμε: το Πήλιο. Πλούσια χώματα, γάργαρα νερά στις κρήνες. Μονοπάτια, παλιές εκκλησίες. Παραλίες με καταπράσινα νερά. Από ψηλά, τα πηλιορείτικα χωριά- στολίδια,  σαν μπαλκόνια να τις ατενίζουν.

Τόση ομορφιά δεν θα μπορούσε παρά να γεννήσει μύθους. Ένας από αυτούς εκείνος των Κενταύρων, των ανθρώπων αλόγων που φέρονται να κατοικούσαν κυρίως εδώ. Μισοί άνθρωποι, μισοί άλογα. Ανάμεσα στους αρχαίους Έλληνες ημίθεους και ήρωες, ανέλαβαν ακόμα και αυτό τον ρόλο του παιδαγωγού. Ο Κένταυρος Χείρωνας, θεραπευτής και δάσκαλος του Αχιλλέα και του Ιάσονα. Σύμφωνα με άλλο μύθο, ο Ιάσονας ξεκίνησε την Αργοναυτική εκστρατεία στην Ιωλκό, εκεί που βρίσκεται σήμερα ο Βόλος, για να φέρει το χρυσόμαλλο δέρας από την Κολχίδα της Μικράς Ασίας. 

Το Πήλιο φαίνεται πως είχαν επιλέξει και οι Θεοί του Ολύμπου για την καλοκαιρινή τους διαμονή ενώ στην κορυφή του βρισκόταν και το αρχαίο σπήλαιο του Ακραίου Δία, στο οποίο πήγαιναν οι κάτοικοι της περιοχής περί τα μέσα Ιουλίου και στις πιο ζεστές και ξηρές μέρες του χρόνου, για να παρακαλέσουν το Δία να στείλει λίγη βροχή.

Σε αυτό το μέρος η θάλασσα και το βουνό συνυπάρχουν αρμονικά δημιουργώντας υπέροχα τοπία.

Σε περισσότερα από 36 γραφικά χωριά και 35 παραδοσιακούς οικισμούς (Πορταριά, Μακρινίτσα, Τσαγκαράδα, Χάνια, Μηλιές, Ζαγορά, Άγιος Λαυρέντιος, Βυζίτσα, Πινακάτες..) διάσπαρτα στις καταπράσινες πλαγιές του με την Αρχιτεκτονική του Πηλίου  να είναι χαρακτηριστική και να διακρίνεται σε όλα τα οικήματα, στις εκκλησίες, στα παλιά γεφύρια, τις βρύσες και τα πλακόστρωτα καλντερίμια. Χτισμένα με πέτρα και πλάκες σε γκρι τόνους έρχονται να ταιριάξουν απόλυτα με τους λουλουδιασμένους κήπους καθώς το Πήλιο φημίζεται για την πλούσια βλάστηση και το εύφορο έδαφος του. Πυκνά φυλλώματα από πλατάνια, μηλιές, καστανιές, βελανιδιές, πεύκα, ελιές, οξιές. Μεθυστικές μυρωδιές από βοτάνια,  γαρδένιες, ορτανσίες, καμέλιες. Ευλογημένοι καρποί, μήλα, κάστανα, καρύδια, αμπέλια, λάδι και ελιές, μανιτάρια, μέλι, τσιτσίραυλα, σπαράγγια, βεργιά, κρίταμα, αποτελούν τα πρωτογενή υλικά για την παραδοσιακή πηλιορείτικη κουζίνα: σπετσοφάι, κολοκυθολούλουδα, κρουστάρια, ριζόπιτα, χόρτα τσιγαριαστά. Και μην ξεχνάμε τα τσιπουράδικα του Βόλου, διαφορετικά  από αυτά της υπόλοιπης Ελλάδας τόσο για τους μεζέδες όσο και για την τελετουργία. Εκεί δεν παραγγέλνεις ποτέ, απλώς ανακοινώνεις τον αριθμό των εικοσιπενταρακίων συμπληρωμένο με τη λέξη «με» ή «χωρίς». Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν η μοναδικής ομορφιάς παραλίες του.  Γιατί το Πήλιο μπορεί να είναι βουνό αλλά τα πόδια του τσαλαβουτάνε στο θάλασσα! Πλάκα, Παπά Νερό, Μυλοπόταμος, Χορευτό, Φακίστρα, Νταμούχαρη… Άλλες στην αγκαλιά του Παγασητικού και άλλες στα καλέσματα των διαθέσεων του Αιγαίου!

Ένα μοναδικό μωσαϊκό εικόνων και εμπειριών που θυμίζει μικρογραφία της Ελλάδας, το Πήλιο έχει τόσα διαφορετικά πρόσωπα που δεν μπορείς να πεις ποτέ ότι το έχεις εξαντλήσει!

Όσοι επιθυμούν να μας ακολουθήσουν σε αυτή την εορταστική μας apo-drasis,  το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 11,12,13 Ιουνίου 2022, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι διανυκτερεύσεις μας http://eleana-marina.com/ θα είναι το θέρετρο του Ανατολικού Πηλίου, ο Αγ. Ιωάννης, χτισμένος πάνω σε μία μοναδική παραλία με λευκά, σμιλεμένα βότσαλα.  Σμαραγδένια νερά και κόκκινες στέγες που χάνονται στο βαθύ πράσινο της πλαγιάς συμπληρώνουν το γοητευτικό τοπίο. Περιστοιχισμένος από δύο μοναδικού φυσικού κάλλους αμμουδιές την Πλάκα και το Παπά–Νερό, ο Αγ. Γιάννης αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών.

Θα επισκεφτούμε

 • Την ξεχωριστή, κεντρική παραλία του Βόλου για να απολαύσουμε μια ποικιλία από τοπικούς μεζέδες, συνοδεύοντάς τους από τσιπουράκι «με» ή «χωρίς».
 • Τα παραδοσιακά χωριά: Μακρινίτσα (το μπαλκόνι του Πηλίου), Τσαγκαράδα (συνδυάζει ιδανικά το βουνό με τη θάλασσα), Μηλιές (αφετηρία του διάσημου Μουντζούρη), Βυζίτσα (ένα υπαίθριο μουσείο παραδοσιακής πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής γνωστή για τα κρασιά της και το τσίπουρο), Πινακάτες (φημισμένος αμπελουργικός τόπος με παράδοση στον κόσμο της οινοποιίας), Λεχώνια (το χωριό των λουλουδιών)

Θα κολυμπήσουμε

 • Στην Πλάκα: τα νερά της παραλίας είναι σμαραγδένια και στο βυθό της κυριαρχεί τόσο η χρυσαφένια άμμος όσο και τα ψιλά λευκά βοτσαλάκια. Η πλούσια βλάστηση ολοκληρώνει το ονειρικό σκηνικό της παραλίας.
 • Στο Παπά Νερό εκεί όπου η πλούσια βλάστηση κλέβει τις εντυπώσεις. Τα δέντρα «βουτούν» κυριολεκτικά στα πεντακάθαρα αιγαιοπελαγίτικα νερά της παραλίας.
 • Στο Χορευτό με τα καταγάλανα νερά και την θέα που χάνεται στα βάθη του ορίζοντα. 

Θα πεζοπορήσουμε (προτείνουμε)

 • Διάσχιση Τσαγκαράδας- Νταμούχαρη- Άγιος Ιωάννης

Διάρκεια ~ 3,5 ώρες 7,5 χλμ Βαθμός Δυσκολίας : μέτρια,  ενδείκνυται και για αρχάριους

 • Κισσός- Ανήλιο – Άγιος Ιωάννης Διάρκεια 2,5 ώρα 5,8 χλμ Δυσκολίας : μέτρια,  ενδείκνυται και για αρχάριους
 • Χάνια- Καταρράκτες- Μακρυρράχη (μονοπάτι καταρρακτών) Διάρκεια 4,5- 5 ώρες (με τις στάσεις) 9,2 χλμ     Δυσκολίας : μέτρια

PHOTO GALLERY

Για όσους επιθυμούν να μας ακολουθήσουν στην apo-drasis μας 11,12,13/6/2022, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το ποσό συμμετοχής διαμορφώνεται ως εξής:

EARLY BOOKING

 • 170 € για όσους δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 30/5/22 και ώρα 24:00 ( και μόνο για τις 30 πρώτες συμμετοχές μέσα από το booking και μέχρι εξάντλησής τους και πέραν της πιο πάνω ημερομηνίας) 

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 50€


ΚΑΝΟΝΙΚΟ

 • 200 € (τιμή χωρίς την έκπτωση) για όσους κάνουν κράτηση από 31/5/22 μέσα από το booking:  apo-drasis.gr και εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 50€


ΙΧ

 • 130€  Όσοι επιθυμούν να μας ακολουθήσουν με τα δικά τους ΙΧ και δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 30/5/22  160€ για όσους κάνουν κράτηση από 31/5/22 μέσα από το booking:  apo-drasis.gr και εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 40€


Μονόκλινο

 • 60 επιβάρυνση, και για τις δύο διανυκτερεύσεις (περιορισμένος αριθμός για μονόκλινα)

Στις παραπάνω τιμές περιλαμβάνονται

 • όλες οι μετακινήσεις μας με το λεωφορείο (ενοικίαση, διόδια, έξοδα του οδηγού)
 • οι 2 διανυκτερεύσεις με το πρωινό
 • η αμοιβή των οδηγών στα μονοπάτια

 

Το υπόλοιπο ποσό πέραν της προκαταβολής θα καταβάλλεται  μετρητοίς κατά τη διάρκεια της  εκδήλωσης

Οι μετακινήσεις μας θα γίνονται με τα απαιτούμενα προληπτικά μέτρα προστασίας που θα ισχύουν την ημέρα της εκδήλωσης. Καθ’ όλη τη διάρκεια της μετακίνησης η ορθή χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.

Για την ομαλή πραγματοποίηση της δράσεών μας απαιτείται καλή υγεία και στοιχειώδες επίπεδο φυσικής κατάστασης. Κάθε συμμετέχων σε πεζοπορία του συλλόγου μας έχει την αποκλειστική του ευθύνη . Οι συμμετέχοντες οφείλουν να σέβονται το φυσικό περιβάλλον .

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

 

 • Σακίδιο πλάτης
 • μποτάκια ή παπούτσια πεζοπορίας
 • μπατόν 2
 • αδιάβροχο
 • προσωπικό φαρμακείο
 • νερό, σνακ
 • επιπλέον ρουχισμός και παπούτσια για την επιστροφή (καλό θα είναι να τα αφήσουμε στο πούλμαν).

Για περισσότερες πληροφορίες βλ. https://apo-drasis.gr/resources/what-to-bring-on-a-hike/

 


** Είναι στην αποκλειστική ευθύνη και δικαιοδοσία των υπευθύνων της apo-drasis  οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος, για λόγους ασφάλειας ή ανωτέρας βίας (φυσικές καταστροφές, ακατάλληλες καιρικές συνθήκες, κλπ). Όποιος συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του.

** Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλ. 6974412332 και 6972670095

Οι apo-drasis μας πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Axos Travel

 • μέσω paypal (οδηγίες δημιουργίας paypal)

Μετά την πληρωμή της προκαταβολής ή ολόκληρου του ποσού με PayPal (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 30 πρώτες συμμετοχές αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apo-drasis), και λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της θα λάβετε e-mail με το αναλυτικό πρόγραμμα, τα σημεία και ώρες επιβίβασης, τον απαραίτητο εξοπλισμό που πιθανόν να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του event.

 • μέσω τραπεζικής κατάθεσης

Μετά την κράτηση μέσω τραπεζικής κατάθεσης και την επεξεργασία των στοιχείων σας, η θέση σας θα κρατείται και θα βρίσκεται σε αναμονή. Στη συνέχεια σε εύλογο χρονικό διάστημα (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 30 πρώτες συμμετοχές, αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apo-drasis), θα λάβετε e-mail με τραπεζικούς λογαριασμούς για να προχωρήσετε στην κατάθεση της προκαταβολής ή και ολόκληρου του ποσού, ανάλογα τη κράτηση σας. Επίσης λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της apo-drasis, θα λάβετε καινούργιο e-mail με το αναλυτικό πρόγραμμα, τα σημεία και ώρες επιβίβασης, τον απαραίτητο εξοπλισμό που πιθανόν να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του event.

Διαβάστε τους όρους συμμετοχής εδώ

( όταν κατευθυνόμαστε προς Λαμία )

Σταθμός metro FIX ,

 

ΣΤΑΘΜΟΣ METRO ΕΛΑΙΩΝΑΣ,

 

Κηφισιά απέναντι από Λαϊνόπουλο, στάση (γέφυρα Καλυφτάκη)

Πριν από την εγγραφή σας βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί για τους όρους συμμετοχής, τις απαιτήσεις αλλά και τις λεπτομέρειες, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να συμμετέχετε στην απόδρασή μας!

Ώρα

11 (Σαββάτο) 7:30 πμ - 13 (Δευτέρα) 10:30 μμ

Τίτλος εισιτηρίου

Προκαταβολή 40.00 60.00 

Κάντε κράτηση
X
X
X
X