Φεβρουάριος, 2022

13Φεβ7:30 πμ10:30 μμSold Out!Προτεινόμενα13 Φεβρουαρίου 2022 Στο Φαράγγι του Βουραϊκού, παρέα με τις «Ναϊάδες»7:30 πμ - 10:30 μμ Time has ran out! Better luck next time!

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

13 Φεβρουαρίου 2022

Στο Φαράγγι του Βουραϊκού, παρέα με τις «Ναϊάδες»

 

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Σύμφωνα με το μύθο οι “Ναϊάδες ήταν Νύμφες των γλυκών νερών, των πηγών, των ποταμών και των λιμνών. Οι κατοικίες τους βρίσκονταν σε παραποτάμιους  χώρους και έδιναν τον έρωτά τους, αδιακρίτως στους θεούς και στους ανθρώπους, ιδίως σε ωραίους νέους! Και από αυτή την ένωση γεννιόνταν ήρωες, μεγάλοι καλλιτέχνες, ποιητές και σοφοί. Ακόμη αποτελούσαν, μαζί με τους “Σάτυρους”, την τιμητική συνοδεία του θεού Διονύσου κατά τις εορτές του.

Έτσι κι εμείς σκεφτήκαμε να πάμε να τις συναντήσουμε στα λημέρια τους, στις παρυφές του Χελμού.  Διασχίζουμε το πανέμορφο φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού , παράλληλα με τις γραμμές του ιστορικού “Οδοντωτού“, που ενώνει τα Καλάβρυτα με το Διακοπτό στον Κορινθιακό κόλπο!

 

Θα πεζοπορήσουμε, παίρνοντας το μονοπάτι προς τη γραφική ” Ζαχλωρού ” . Ένα χωριουδάκι κόσμημα χτισμένο στα βάθη ενός καταπράσινου φαραγγιού. Κτισμένο 5 χιλιόμετρα έξω από τα Καλάβρυτα με τα κόκκινα κεραμίδια του να ξεπροβάλλουν ανάμεσα σε φουντωτά πλατάνια, μηλιές και καρυδιές. Η εντυπωσιακότερη όμως εικόνα της είναι τα επιβλητικά βράχια που υψώνονται γύρω της δημιουργώντας την αίσθηση του φυσικού φαραγγιού.

Μετά από 4,5 ώρες περίπου  ( γύρω στα 15 χλμ. ) θα καταλήξουμε στο Διακοπτό. Στο σιδηροδρομικό σταθμό του Διακοπτού, σαν σε ζωντανό μουσείο, μπορείτε να δείτε την παλιά ατμομηχανή του οδοντωτού που ονομαζόταν “Μουτζούρης” και κυκλοφορούσε ακατάπαυστα από το 1890 ως το 1965 οπότε καταργήθηκε για ν’ αντικατασταθεί με νέα αυτοκινητάμαξα.

Η διαδρομή του Οδοντωτού σιδηροδρόμου Διακοπτού – Καλαβρύτων, μέσα από το φαράγγι του Βουραϊκού αποτελεί ένα από τα ομορφότερα φυσικά αξιοθέατα της χώρας μας. έχει μάλιστα χαρακτηριστεί ως η πλέον θεαματική σιδηροδρομική γραμμή των Βαλκανίων.  Περπατάμε πάνω στις ράγες του τρένου και χαζεύοντας δεξιά κι αριστερά ξαφνιαζόμαστε σε κάθε στροφή της γραμμής αφού άλλοτε ξεδιπλώνονται μπροστά μας ασυγκράτητοι τρομακτικοί καταρράκτες, άλλοτε στοές που μπαίνουμε και βγαίνουμε τρέχοντας για ν’ αποφύγουμε τυχόν… «στενές επαφές» με το τρενάκι, εγκαταλελειμμένα πετρόχτιστα σπιτάκια με τηλέγραφο που μας γυρίζουν πίσω στο χρόνο, βράχια σμιλευμένα από τα ορμητικά νερά να έχουν πάρει μορφές που δε βάζει ο νους και το απολαυστικότερο όλων, οι φοβερές εναέριες γέφυρες.

Η διαδρομή ενδείκνυται και για αρχάριους που έχουν το περπάτημα στην καθημερινότητά τους, με κάποια προσοχή στα περάσματα στις γέφυρες.

PHOTO GALLERY

Για όσους επιθυμούν να μας ακολουθήσουν σε αυτή τη μοναδικής ομορφιάς πρωτοχρονιάτικη  μας apo-drasis, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το ποσό συμμετοχής διαμορφώνεται ως εξής:

EARLY BOOKING

  • 26€ για όσους δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 3/2/22 και ώρα 24:00 (και μόνο για τις 30 πρώτες συμμετοχές μέσα από το booking ή μέχρι εξάντλησής τους και πέραν της πιο πάνω ημερομηνίας)

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 10€

 


ΚΑΝΟΝΙΚΟ

  • 31€ (τιμή χωρίς την έκπτωση), για όσους δηλώσουν συμμετοχή μετά τις  3/2/22 ώρα 24:00 ή μετά την εξάντληση των 30 πρώτων θέσεων με early-booking, (και μέχρι τις 12/2  ώρα 18:00)

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 15€


ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ- ΑΝΕΡΓΩΝ

  • 21€ για όσους δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 11/2/22 και ώρα 24:00, με επί τόπου επίδειξη της εκπτωτικής τους κάρτας.

 ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 10€  


ΙΧ Όσοι επιθυμούν να έρθουν με το δικό τους μεταφορικό μέσον, (ανεξαρτήτως early-booking)

  • 15€ (δεν απαιτείται προκαταβολή μόνο συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής στο site: apo-drasis.gr

 


 

Κατά την επιβίβαση στο λεωφορείο θα ακολουθούνται όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα Covid-19 για την ασφαλέστερη μετακίνηση των συμμετεχόντων. Βάσει του νόμου, η μέγιστη πληρότητα στο λεωφορείο είναι στο 85% των θέσεων. Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να φέρουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση αρνητικού rapid test 48 ωρών από το gov.gr ή πιστοποιητικό νόσησης > 6 μηνών. Καθ’ όλη τη διάρκεια της μετακίνησης με το λεωφορείο η ορθή χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.

 


** Είναι στην αποκλειστική ευθύνη και στη δικαιοδοσία των υπευθύνων της apo-drasis για οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλ. 6974412332 και 6972670095

Οι apo-drasis μας πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Axos Travel

  • μέσω paypal (οδηγίες δημιουργίας paypal)

Μετά την πληρωμή της προκαταβολής ή ολόκληρου του ποσού με PayPal (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 30 πρώτες συμμετοχές αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apo-drasis), και λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της θα λάβετε e-mail με το αναλυτικό πρόγραμμα, τα σημεία και ώρες επιβίβασης, τον απαραίτητο εξοπλισμό που πιθανόν να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του event.

  • μέσω τραπεζικής κατάθεσης

Μετά την κράτηση μέσω τραπεζικής κατάθεσης και την επεξεργασία των στοιχείων σας, η θέση σας θα κρατείται και θα βρίσκεται σε αναμονή. Στη συνέχεια σε εύλογο χρονικό διάστημα (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 30 πρώτες συμμετοχές, αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apo-drasis), θα λάβετε e-mail με τραπεζικούς λογαριασμούς για να προχωρήσετε στην κατάθεση της προκαταβολής ή και ολόκληρου του ποσού, ανάλογα τη κράτηση σας. Επίσης λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της apo-drasis, θα λάβετε καινούργιο e-mail με το αναλυτικό πρόγραμμα, τα σημεία και ώρες επιβίβασης, τον απαραίτητο εξοπλισμό που πιθανόν να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του event.

Διαβάστε τους όρους συμμετοχής εδώ

( όταν κατευθυνόμαστε προς Κόρινθο )

 

ΣΤΑΘΜΟΣ METRO FIX,

 

ΣΤΑΘΜΟΣ METRO ΕΛΑΙΩΝΑΣ,

 

Λεωφόρος Αθηνών στο ύψος απέναντι από το Παλατάκι

Πριν από την εγγραφή σας βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί για τους όρους συμμετοχής, τις απαιτήσεις αλλά και τις λεπτομέρειες, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να συμμετέχετε στην απόδρασή μας!

Ώρα

(Κυριακή) 7:30 πμ - 10:30 μμ

Τίτλος εισιτηρίου

Τα εισιτήρια δεν διατίθενται πλέον προς πώληση για αυτή την εκδήλωση!

X
X
X
X