Νοέμβριος, 2022

13Νοε7:30 πμ10:30 μμΗ εκδήλωση έληξε13 Νοεμβρίου 2022 «rafting» στο Λάδωνα – «παραγωγή τσίπουρου» στο Λειβάρτζι7:30 πμ - 10:30 μμ Time has ran out! Better luck next time!

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

13 Νοεμβρίου 2022
«rafting» στο Λάδωνα – «παραγωγή τσίπουρου» στο Λειβάρτζι

 

rafting στο Λάδωνα : μία διαδρομή περίπου 7 χιλιομέτρων ανάμεσα σε ένα καταπράσινο τοπίο, από ιτιές, λεύκες, λυγαριές και πλατάνια, έτοιμο να μαγέψει μικρούς και μεγάλους με την απαράμιλλη ομορφιά του.

παραγωγή τσίπουρου στο Λειβάρτζι: μία ιδιαίτερη διαδικασία που οι ρίζες της μπορεί να χάνονται στα βάθη των αιώνων, αλλά διατηρεί μέχρι και σήμερα αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά της.

Η ομάδα της apodrasis όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στηρίζει τις εκδηλώσεις της ελληνικής υπαίθρου! Θέλοντας να ενισχύσουμε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες συνδυάζουμε μία από τις αγαπημένες μας δράσεις «rafting» με μια επίσκεψη στο αποστακτήριο για να μυηθούμε στα μυστικά παραγωγής. 

Ο Λάδωνας, ο μεγαλύτερος παραπόταμος του Αλφειού. Πηγάζει από τα Αροάνια όρη, διασχίζει το Νομό Αχαΐας και στο Νομό Αρκαδίας εκβάλλει στον Αλφειό, ο οποίος με τη σειρά του εκβάλλει στον Κυπαρισσιακό κόλπο.

Είναι ίσως ένας από τους ομορφότερους ποταμούς της χώρας μας με εξίσου εντυπωσιακές πηγές. Ακόμη και ο ιστορικός περιηγητής Παυσανίας αναφέρει για τον ποταμό  στα “Αχαϊκά” «Κάλλους γαρ μεν ένεκα ουδενός ποταμού δεύτερος ούτε των βαρβαρικών εστί ούτε Έλληνος» (Δεν υπάρχει άλλος ποταμός πιο ωραίος ούτε στην Ελλάδα ούτε αλλού). Όπως τα περισσότερα ελληνικά ποτάμια είχε την παρουσία του και στην ελληνική μυθολογία. Σύμφωνα με αυτήν, στις όχθες του κυνηγούσε η Άρτεμις, στα νερά του κολυμπούσε η Δήμητρα, ενώ στη γύρω περιοχή περιφερόταν και ο Πάνας, με τις ατελείωτες περιπέτειές του. Αναφέρεται ως όφις ή δράκος που φύλαγε τα «χρυσά μήλα των εσπερίδων» στο δέντρο της ζωής μαζί με τις εσπερίδες

Σε αντίθεση με την μυθολογία όπου ήταν ένας φοβερός και τρομερός δράκος, στην πραγματικότητα είναι ένα ποτάμι αρκετά φιλικό προς τον επισκέπτη. Η δραστηριότητα του  RAFTING ξεκινάει από τις εγκαταστάσεις της εταιρίας, όπου παρέχεται  όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός για την δραστηριότητα. Φτάνοντας  στην είσοδο του ποταμού στο χωριό Φίλια, όπου θα μεταφερθούμε με το λεωφορείο, πραγματοποιείται το απαραίτητο εισαγωγικό μάθημα από εκπαιδευμένους συνοδούς-οδηγούς ποταμού, και αμέσως μια μοναδική εμπειρία ξεκινάει.

Διάρκεια: 3 ώρες (με την προετοιμασία)   Δυσκολία: 1-2 (εύκολο) 

Από τα τέλη του καλοκαιριού και καθ΄ όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου οι ατελείωτοι αμπελώνες της πατρίδας μας έχουν την τιμητική τους. Μας προσφέρουν εκτός από τα υπέροχα κρασιά και ένα άλλο πολύ αγαπημένο προϊόν το τσίπουρο ή ρακή ή τσικουδιά. Είναι το προϊόν απόσταξης ζυμωμένων στεμφύλων ή στράφυλα ή τσίπουρα δηλ. από τα ράκη (υπολείμματα) των σταφυλιών που μένουν μετά το πάτημα και την εξαγωγή του μούστου για την παραγωγή κρασιού. Ανάλογα με τη περιοχή ποικίλει η ονομασία του και ο τρόπος παρασκευής του. Στην ηπειρωτική Ελλάδα ονομάζεται τσίπουρο γιατί τα στέμφυλα ονομάζονται τσίπουρα, ενώ στη Κρήτη ονομάζονται τσίκουδα- τσικουδιά και στην Κύπρο ζίβανα- ζιβανία. Τ

Στο Λειβάρτζι, στην καρδιά της Πελοποννήσου, αναβιώνουμε την παράδοση και μυούμαστε στα μυστικά της ιεροτελεστίας. Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος του χωριού θα μας υποδεχτεί και θα μας ξεναγήσει σε ένα από τα αποστακτήρια του χωριού για να γνωρίσουμε από κοντά τη διαδικασία παραγωγής και να απολαύσουμε το πολύτιμο απόσταγμα, εντελώς δωρεάν με ντόπια μεζεδάκια για το καλωσόρισμα! Επιπλέον θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε το Κέντρο Λαογραφίας και Λειβαρτζινής Παράδοσης που έχει χαρακτηριστεί σαν ένα από τα τρία καλύτερα Θεματικά Λαογραφικά Μουσεία της Χώρας στεγαζόμενο στο μεγαλοπρεπές κτήριο που κατασκευάστηκε το 1856 αντίγραφο της Σιναίας Ακαδημίας Αθηνών. Θα ακολουθήσει φαγητό  (για όποιον το επιθυμεί) σε ταβέρνα στην πλατεία του χωριού.

PHOTO GALLERY

Η  apo-drasis μας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022.

Όσοι ενδιαφέρονται να μας ακολουθήσουν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το τελικό ποσό συμμετοχής θα διαμορφωθεί στα 

 

 • Early Booking 70€  όσοι δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 6/11 και ώρα 24:00 (και μόνο για τις 30 πρώτες συμμετοχές μέσα από το booking και μέχρι εξάντλησης τους και πέραν της πιο πάνω ημερομηνίας).

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 15€


 • ΚΑΝΟΝΙΚΟ 85€ (τιμή χωρίς την έκπτωση), μετά το πέρας της πιο πάνω ημερομηνίας 6/11 και ώρα 24:00 ή μετά την εξάντληση των 30 πρώτων θέσεων με early-booking, και μέχρι τις 11/11 και ώρα 18:00 

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 15€


 • Φοιτητικό-Ανέργων 65€ για ανέργους-φοιτητές (ανεξάρτητα από early-booking), μέχρι τις 11/11 και ώρα  18:00 με επί τόπου επίδειξη της εκπτωτικής τους κάρτας.

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 15€


 • ΙΧ 43€  Όσοι επιθυμούν να έρθουν με δικά τους ΙΧ και το δηλώσουν μόνο με τη συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής στο site: apo-drasis.gr  

 

Εναλλακτικά για όσους δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κατάβαση του ποταμού (RAFTING) μπορούν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στην τοξοβολία και στην αναρρίχηση σε πεδία προσαρμοσμένα σε όλες τις δυνατότητες. Με τη δήλωση συμμετοχής πρέπει ο ενδιαφερόμενος να αναφέρει και την παραπάνω επιλογή του.

Το κόστος σε αυτές τις δράσεις διαμορφώνεται ως εξής:

 • Early Booking 45€  όσοι δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 6/11 και ώρα 24:00

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 10€


 • ΚΑΝΟΝΙΚΟ 55€ (τιμή χωρίς την έκπτωση), μετά το πέρας της πιο πάνω ημερομηνίας 6/11 και ώρα 24:00 και μέχρι τις 11/11 και ώρα 18:00 

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 10€


 • Φοιτητικό-Ανέργων 40€ για ανέργους-φοιτητές (ανεξάρτητα από early-booking), μέχρι τις 11/11 και ώρα  18:00 με επί τόπου επίδειξη της εκπτωτικής τους κάρτας.

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 10€


 • ΙΧ 25€  Όσοι επιθυμούν να έρθουν με δικά τους ΙΧ και το δηλώσουν μόνο με τη συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής στο site: apo-drasis.gr  

 

 

Στις παραπάνω τιμές περιλαμβάνονται

 • όλες οι μετακινήσεις μας με το λεωφορείο
 • το rafting, η ενοικίαση του εξοπλισμού (ρουχισμός-βάρκα), η πληρωμή των οδηγών- εκπαιδευτών που θα μας βοηθήσουν στην κατάβαση του ποταμού
 • όσο τσίπουρο καταναλώσουμε
 • οι μεζέδες για το πρώτο κέρασμα
 • ένα μικρό συμβολικό ποσό για την ενίσχυση του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Λειβαρτζίου
 • η είσοδος στο Κέντρο Λαογραφίας και Λειβαρτζινής Παράδοσης

 

Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται τα προσωπικά έξοδα του καθενός και το φαγητό στην ταβέρνα.

 

** Είναι στην αποκλειστική ευθύνη και δικαιοδοσία των υπευθύνων της apo-drasis  οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος, για λόγους ασφάλειας ή ανωτέρας βίας (φυσικές καταστροφές, ακατάλληλες καιρικές συνθήκες, κλπ). Όποιος συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του.

 

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλ. 6974412332 και 6972670095

Οι apo-drasis μας πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Axos Travel

 • μέσω paypal (οδηγίες δημιουργίας paypal)

Μετά την πληρωμή της προκαταβολής ή ολόκληρου του ποσού με PayPal (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 30 πρώτες συμμετοχές αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apo-drasis), και λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της θα λάβετε e-mail με το αναλυτικό πρόγραμμα, τα σημεία και ώρες επιβίβασης, τον απαραίτητο εξοπλισμό που πιθανόν να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του event.

 • μέσω τραπεζικής κατάθεσης

Μετά την κράτηση μέσω τραπεζικής κατάθεσης και την επεξεργασία των στοιχείων σας, η θέση σας θα κρατείται και θα βρίσκεται σε αναμονή. Στη συνέχεια σε εύλογο χρονικό διάστημα (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 30 πρώτες συμμετοχές, αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apo-drasis), θα λάβετε e-mail με τραπεζικούς λογαριασμούς για να προχωρήσετε στην κατάθεση της προκαταβολής ή και ολόκληρου του ποσού, ανάλογα τη κράτηση σας. Επίσης λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της apo-drasis, θα λάβετε καινούργιο e-mail με το αναλυτικό πρόγραμμα, τα σημεία και ώρες επιβίβασης, τον απαραίτητο εξοπλισμό που πιθανόν να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του event.

Διαβάστε τους όρους συμμετοχής εδώ

( όταν κατευθυνόμαστε προς Κόρινθο )

ΣΤΑΘΜΟΣ METRO FIX,

 

ΣΤΑΘΜΟΣ METRO ΕΛΑΙΩΝΑΣ,

 

Λεωφόρος Αθηνών στο ύψος απέναντι από το Παλατάκι

Πριν από την εγγραφή σας βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί για τους όρους συμμετοχής, τις απαιτήσεις αλλά και τις λεπτομέρειες, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να συμμετέχετε στην απόδρασή μας!

Ώρα

(Κυριακή) 7:30 πμ - 10:30 μμ

Τίτλος εισιτηρίου

Τα εισιτήρια δεν διατίθενται πλέον προς πώληση για αυτή την εκδήλωση!

X
X
X
X