Ιούνιος, 2021

18Ιουν(Ιουν 18)5:30 μμ21(Ιουν 21)10:00 μμSold Out!18,19,20,21 Ιουνίου 2021 : Αχέροντας «ο μυθικός ποταμός»5:30 μμ - 10:00 μμ (21) Time has ran out! Better luck next time!

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

18,19,20,21 Ιουνίου 2021 : Αχέροντας «ο μυθικός ποταμός»

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Στη σκιά των βουνών του Σουλίου , 2 μόλις χλμ. από το χωριό Γλυκή συναντάμε τις πηγές του Αχέροντα. Δημιουργώντας στο πέρασμά του τοπία απέραντης γαλήνης και μοναδικού φυσικού κάλλους, «ο μυθικός ποταμός» συνεχίζει  το αέναο ταξίδι του προς τη θάλασσα εκβάλλοντας στο Ιόνιο Πέλαγος. Τα ζωηρά, καθάρια, θρυλικά νερά του – πολύ ορμητικά τον χειμώνα, φιλικά το καλοκαίρι φιλοξενούν ένα πολυσύνθετο οικοσύστημα προστατευμένο, από το Δίκτυο Natura.

Ο ποταμός συνδέεται με τη μυθολογία, την ιστορία, τη θρησκεία και τη λαογραφία. Ήταν ο δρόμος μέσω του οποίου ο Χάροντας οδηγούσε τις ψυχές στη Λίμνη Αχερουσία, στα έγκατα της οποίας βρισκόταν το βασίλειο του Άδη. Τις Πύλες  φρουρούσε ο άγριος και άσπλαχνος σκύλος Κέρβερος που είχε τρία κεφάλια, χαίτη από φίδια και αγκαθωτή ουρά. Ο βαρκάρης-χάροντας παραλάμβανε τις ψυχές των νεκρών και τις μετέφερε με τη βάρκα του στον Κάτω Κόσμο..

Στις 18,19,20,21 Ιουνίου 2021 δραπετεύουμε για να επισκεφθούμε «το ποτάμι των μύθων», συνδυάζοντας τη μυθολογία με την ιστορία. Και με διάθεση καλοκαιρινή, βουτάμε στα κρυστάλλινα νερά του ποταμού και στις μαγευτικές παραλίες του Ιονίου.

 • Διανυκτερεύουμε.
 • Σε κοντινή απόσταση από τη Γλυκή και δίπλα στις εκβολές του ποταμού Αχέροντα με το υπέροχο φυσικό περιβάλλον του, τις πηγές, τα τρεχούμενα νερά και τα υπεραιωνόβια δέντρα 
 • Πεζοπορούμε
 1. από το Σούλι προς τη Γλυκή περνώντας μέσα από τη “Σκάλα Τζαβέλαινας” μια φυσική, βραχώδης σκάλα όπου κάθε βράχος μοιάζει σα σκαλοπάτι και περνάμε κάτω από την εντυπωσιακή τοξωτή γέφυρα Ντάλα που στεφανώνει τον ποταμό με τα ορμητικά νερά του, στα κατάλευκα ασβεστολιθικά πετρώματα της κοίτης. Διάρκεια Πεζοπορίας: 3,5-4 ώρες (με τις στάσεις). Βαθμός Δυσκολίας :1 (προσφέρεται και για αρχάριους). 
 2. από το Μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου προς το μνημείο του Ζαλόγγου. Η πρόσβαση στο μνημείο γίνεται μέσω ενός μονοπατιού 410 σκαλοπατιών.  Διάρκεια Πεζοπορίας : 1,5- 2 ώρες. Βαθμός δυσκολίας, εύκολο
 • Συμμετέχουμε στη Γλυκή σε παραποτάμιες δραστηριότητες (κολύμπι, ιππασία, rafting, flying fox: πέρασμα με τροχαλία, ποδηλασία). Επιλογή του καθενός, για τον ελεύθερο χρόνο και σε προσιτές τιμές, για το γκρουπ
 • Επισκεπτόμαστε : Το Νεκρομαντείο το σπουδαιότερο χώρος λατρείας των θεών του Κάτω Κόσμου και επικοινωνίας με τις ψυχές των Νεκρών. Προαιρετικά με είσοδο 6€, και φοιτητικά-ανέργων 3€
 • Το «Γεωπάρκο» της περιοχής και την Ιερά Μονή της Αγίας Παρασκευής Πούντας.
 • Την Πάργα την πριγκίπισσα του Ιονίου. Ένας πανέμορφος παραδοσιακός οικισμός χτισμένος αμφιθεατρικά στις παρυφές του ενετικού κάστρου! 
 • Κολυμπάμε στα κρυστάλλινα νερά του μυθικού ποταμού και στα καταγάλανα νερά του Ιονίου σε παραλίες που θα επιλέξουμε.

PHOTO GALLERY

 1. Early Booking 175€ (200€ αρχική τιμή), μέχρι στις 8 Ιουνίου 2021 και ώρα 24:00 και (μόνο για τις 30 πρώτες συμμετοχές μέσα από το booking και μέχρι εξάντλησης τους, όποιο έρθει πρώτο).

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 70€

 1. ΚΑΝΟΝΙΚΟ 200€ (τιμή χωρίς την έκπτωση), μετά το πέρας της πιο πάνω ημερομηνίας 8/6/21 ώρα 24:00 ή μετά την εξάντληση των 30 πρώτων θέσεων με early-booking, και (μέχρι τις 17/6/21 ώρα 18:00)

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 100€

 1. ΙΧ Όσοι επιθυμούν να έρθουν με τα δικά τους ΙΧ το κόστος διαμορφώνεται στα 90€ ανεξαρτήτως early-booking.

ΚΑΤΑΒΟΛΗ όλου του ποσού 90€

 1. Μονόκλινο 30€ επιβάρυνση για όσους το επιλέξουν (περιορισμένος αριθμός)

 • Στην παραπάνω τιμή περιλαμβάνονται όλες οι μετακινήσεις μας με το λεωφορείο, η αμοιβή του οδηγού και οι διανυκτερεύσεις με το πρωινό.
 • Βάσει νόμου η μέγιστη πληρότητα στο λεωφορείο είναι στο 85% των θέσεων.
 • Το υπόλοιπο ποσό πέραν της προκαταβολής θα καταβάλλεται μετρητοίς κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Κατά την επιβίβαση στο λεωφορείο θα ακολουθούνται όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα Covid-19 για την ασφαλέστερη μετακίνηση των συμμετεχόντων. Η μη τήρηση των πρωτοκόλλων σημαίνει αποκλεισμός του συμμετέχοντα από την εκδήλωση και η καταβληθείσα προκαταβολή θα μεταφερθεί σε κάποια προσεχή εκδήλωση εντός των επόμενων 6 μηνών.

 

** Είναι στην αποκλειστική ευθύνη και στη δικαιοδοσία των υπευθύνων της apo-drasis για οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλ. 6974412332 και 6972670095

Οι apo-drasis μας πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Axos Travel

 • μέσω paypal (οδηγίες δημιουργίας paypal)
 • μέσω τραπεζικής κατάθεσης

Διαβάστε τους όρους συμμετοχής εδώ

( όταν κατευθυνόμαστε προς Κόρινθο )

ΣΤΑΘΜΟΣ METRO FIX,

 

ΣΤΑΘΜΟΣ METRO ΕΛΑΙΩΝΑΣ,

 

Λεωφόρος Αθηνών στο ύψος απέναντι από το Παλατάκι

Πριν από την εγγραφή σας βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί για τους όρους συμμετοχής, τις απαιτήσεις αλλά και τις λεπτομέρειες, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να συμμετέχετε στην απόδρασή μας!

Ώρα

18 (Παρασκευή) 5:30 μμ - 21 (Δευτέρα) 10:00 μμ

Τίτλος εισιτηρίου

Τα εισιτήρια δεν διατίθενται πλέον προς πώληση για αυτή την εκδήλωση!

X
X
X
X