Σεπτέμβριος, 2020

26Σεπ(Σεπ 26)8:00 πμ27(Σεπ 27)10:00 μμΗ εκδήλωση έληξεΠροτεινόμενα26,27 Σεπτεμβρίου 2020 Ν. Ηλείας- Ερύμανθος: Νεμούτα, Φαράγγι Άμπουλα8:00 πμ - 10:00 μμ (27) Time has ran out! Better luck next time!

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

26,27 Σεπτεμβρίου 2020 Ν. Ηλείας- Ερύμανθος: Νεμούτα, Φαράγγι Άμπουλα

Νεμούτα: ένα χωριό του νομού Ηλείας στα σύνορα µε την Αχαΐα και την Αρκαδία, χτισμένο σε υψόμετρο 560µ. πλάι στον ποταμό Ερύµανθο, ο οποίος όπως και ο Λάδωνας είναι παραπόταμος του Αλφειού ποταμού.

Ο τόπος αυτός παρουσιάζει μία σπάνια και αναξιοποίητη φυσική ομορφιά που σε κάνει να απορείς πώς και δεν αναφέρεται στους κορυφαίους προορισμούς των τουριστικών οδηγών.

Καταρράκτες Νεμούτας: Μόνο νεράιδες γνωρίζουν καλά αυτό τον τόπο! Ακόμη και οι ντόπιοι δίνουν ασαφείς πληροφορίες σε όσους αναζητήσουν την σπάνια ομορφιά που κρύβει στο πέρασμά του ο Ερύμανθος ποταμός. Κι όμως η πρόσβαση για τον εντυπωσιακότερο καταρράκτη είναι πολύ εύκολη ακόμη και για παιδιά. Ποταμός Ερύμανθος: πηγάζει από το ομώνυμο όρος Ερύμανθος και εκβάλλει στον ποταμό Αλφειό, αποτελώντας έναν από τους κύριους παραποτάμους του. Πέρα από τον μύθο του Ηρακλή με τον Ερυμάνθιο κάπρο- ενός μυθικού αγριογούρουνου που συμβολίζει τη μανία του ποταμού όταν φούσκωναν τα νερά του και προκαλούσε καταστροφές- ο ποταμός αναφέρεται και στους αρχαίους ορφικούς ύμνους. Ενδεικτικό της σημασίας του στην αρχαιότητα, είναι ότι κοντά στις όχθες του είχε κτιστεί η ισχυρή οικονομικά πόλη-κράτος Ψωφίς. Στο πέρασμά του συνθέτει ένα φυσικό περιβάλλον ανάμεσα από το ανάγλυφο του συγκροτήματος της οροσειράς του Ερυμάνθου και άλλων ορεινών όγκων στη νότια ροή του, με πολλά παραδοσιακά γεφύρια, παλιούς νερόμυλους και τον παρόχθιο υδάτινο πλούτο του. Καθάρια νερά σε πυκνή βλάστηση υδρόβιων φυτών, υδάτινες κουρτίνες που ξεχύνονται από πολλά μέτρα πιο ψηλά, τεράστιες αψίδες με ορμητικά νερά να ξεπηδούν από παντού.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ημέρα: Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Φαράγγι του Άμπουλα: ένας παραμυθένιος ποταμός σε μυθικό φαράγγι. Εδώ βρίσκονται οι 12 πανέμορφοι καταρράκτες της ρεματιάς του Άμπουλα 15 έως 50 μέτρων ύψους. Ο περιηγητής έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει την άγρια ομορφιά της φύσης σε μια διαδρομή 4 ωρών περίπου (με τις βουτιές) μέσα σε ιτιές, βελανιδιές, πεύκα και πλατάνια. Να συναντήσει στο διάβα του πλήθος πουλιών, εντόμων και άγριων ζώων αλλά και ερείπια κτιρίων που λειτούργησαν την περίοδο της τουρκοκρατίας ως νερόμυλοι και μπαρουτόμυλοι. Ολοκληρώνοντας το φαράγγι κινούμαστε παράπλευρα του ποταμού Ερύμανθου, κάνοντας τρεις παρακάμψεις προς τον καταρράκτη του Χαρατσαρίου ¨Πύλη του Παραδείσου¨, προς τον καταρράκτη Σουφάλα και στη συνέχεια στους καταρράκτες του Αϊ Γιάννη για κολύμπι. 

2η ημέρα: Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Ποταμοδιάσχιση  Ερυμάνθου: Η πορεία θα ξεκινήσει από την Αχλαδινή Ηλείας, θα είναι παραποτάμια στο μεγαλύτερο μήκος της, εύκολη για όλες τις δυνατότητες και θα καταλήξει στη Νεμούτα! Εκεί, θα σταθούμε για λίγο, μέσα σε ένα ειδυλλιακό τοπίο μέσα σε μία σφαίρα χρωμάτων, οσμών και αισθήσεων .Ακολουθώντας  την ροή του ποταμού , συναντάμε  τους καταρράκτες του Ερυμάνθου, κοντά στην περιοχή της Ελαίας. Σε εκείνο σημείο η κοίτη του ποταμού πλαταίνει και θα απολαύσουμε ένα δροσερό μπάνιο.

Ώρες πορείας: 5 (με τις βουτιές) Επιστροφή στο  χωριό Νεμούτα με αγροτικά αυτοκίνητα

Όσοι ενδιαφέρονται να μας ακολουθήσουν στην  apo-drasis μας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το τελικό ποσό συμμετοχής θα διαμορφωθεί στα:

 • 85  ευρώ για όσους δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι το βράδυ στις 6 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 24:00 και μόνο για τις 25 πρώτες συμμετοχές (early booking με κράτηση μέσα από το site: apo-drasis.gr
 • 100  ευρώ για όσους δηλώσουν τη συμμετοχή τους μετά το πέρας της πιο πάνω ημερομηνίας και μέχρι το απόγευμα στις 25 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 18:00 ( ή τη συμπλήρωση των πρώτων 25 θέσεων με early-booking)

 

Στην παραπάνω τιμή περιλαμβάνεται η μεταφορά μας με το λεωφορείο, η διαμονή μας σε παραδοσιακό ξενώνα της περιοχής, η αμοιβή των οδηγών που θα μας οδηγήσουν στο φαράγγι, η διανυκτέρευση και η διατροφή του οδηγού του λεωφορείου.

 

«με βάσει νόμου η μέγιστη πληρότητα στο πούλμαν θα είναι στο 65% των θέσεων» για

 1. λεωφορείο με 23 θέσεις μέγιστη πληρότητα μέχρι 15 άτομα
 2. λεωφορείο με 46 θέσεις μέγιστη πληρότητα μέχρι 30 άτομα
 3. λεωφορείο με 55 θέσεις μέγιστη πληρότητα μέχρι 36 άτομα

 

Όσοι ενδιαφέρονται πρέπει μαζί με τη δήλωση της συμμετοχής τους να καταβάλλουν ως προκαταβολή το ποσό των 30 ευρώ μέσα από το booking του site: apo-drasis.gr και μέχρι την ημερομηνία 6 Σεπτεμβρίου (early booking)Μετά την ημερομηνία αυτή η προκαταβολή θα διαμορφώνεται στα 45 ευρώ

 • είτε μέσω paypal (οδηγίες δημιουργίας paypal μπορείτε να βρείτε στο  apo-drasis. gr)

Μετά την πληρωμή της προκαταβολής με PayPal (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 25 πρώτες συμμετοχές), λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της apo-drasis, θα λάβετε e-mail με το αναλυτικό πρόγραμμα, τα σημεία και ώρες επιβίβασης, τον απαραίτητο εξοπλισμό που πιθανόν να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του event.

 • είτε μέσω αντικαταβολής (βλ. apo-drasis. gr)

Μετά την κράτηση μέσω αντικαταβολής και την επεξεργασία των στοιχείων σας, η θέση σας θα κρατείται και θα βρίσκεται σε αναμονή. Στη συνέχεια, σε εύλογο χρονικό διάστημα (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 25 πρώτες συμμετοχές, αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apo-drasis), θα λάβετε e-mail με τραπεζικούς λογαριασμούς για να προχωρήσετε στην κατάθεση της προκαταβολής.

 

Ακυρωτικά 

Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης του ελάχιστου αριθμού συμμετεχόντων 25η apo-drasis θα ακυρωθεί και το ποσό της προκαταβολής θα επιστραφεί στους προτιθέμενους συμμετέχοντες στο ακέραιο. Το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν, ανωτέρα βία ή απεργία ή κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή οποιοσδήποτε άλλος λόγος. Εκτός εάν με τη σύμφωνη γνώμη των προτιθέμενων συμμετεχόντων που έχουν ήδη καταβάλει την προκαταβολή η apo-drasis επανα-προγραμματισθεί σε εύλογη ημερομηνία. 

Σε περίπτωση ακύρωσης από την πλευρά του προτιθέμενου συμμετέχοντα μέχρι τις 

 • 6/9 και ώρα 24:00 συνεπάγεται επιστροφή 100% της προκαταβολής 
 • Από 7/9 και ώρα 00:00 έως 10/9 και ώρα 24:00 συνεπάγεται επιστροφή 50% της προκαταβολής
 • Από 11/9 και ώρα  00:00 & μετά, συνεπάγεται μη επιστροφή της προκαταβολής

** Είναι στην αποκλειστική ευθύνη και στη δικαιοδοσία των υπευθύνων της apo-drasis για οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλ. 6974412332 και 6972670095

Οι  apo-drasis μας πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Axos Travel

Κάποιες από τις φωτογραφίες που έχουν χρησιμοποιηθεί για την παρουσίαση της apo-drasis έχουν επιλεγεί από διάφορες πηγές στο διαδίκτυο.

 

Τρόποι Πληρωμής


Ο τρόπος πληρωμής για τη συμμετοχή σας γίνεται μέσω paypal
 • Δεν έχω paypal… τι είναι το paypal ;
 • Τι πρέπει να κάνω για την εγγραφή μου στο paypal;

 

Όροι Συμμετοχής


Διαβάστε τους όρους συμμετοχής εδώ

 

Σημεία και ώρες συνάντησης


( όταν κατευθυνόμαστε προς Κόρινθο )

 

ΣΤΑΘΜΟΣ METRO FIX,

 

ΣΤΑΘΜΟΣ METRO ΕΛΑΙΩΝΑΣ,

 

Λεωφόρος Αθηνών στο ύψος απέναντι από το Παλατάκι

 

Τοποθεσία


 

Map with ID 13 not found

 

Πριν από την εγγραφή σας βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί για τους όρους συμμετοχής, τις απαιτήσεις αλλά και τις λεπτομέρειες, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να συμμετέχετε στην απόδρασή μας!

 

Ώρα

26 (Σαββάτο) 8:00 πμ - 27 (Κυριακή) 10:00 μμ

Τίτλος εισιτηρίου

Τα εισιτήρια δεν διατίθενται πλέον προς πώληση για αυτή την εκδήλωση!

X
X
X
X