Μάιος, 2024

19Μαι8:00 πμ9:00 μμΗ εκδήλωση έληξε19/5/2024 Κ. Εύβοια: Μανικιάτης ποταμός «ένας κρυμμένος παράδεισος»8:00 πμ - 9:00 μμ Time has ran out! Better luck next time!

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

19/5/2024 Κ. Εύβοια: Μανικιάτης ποταμός «ένας κρυμμένος παράδεισος»

 

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Ο Μανικιάτης- γνωστός από την αρχαιότητα ως Νέδων- είναι ένας μεγάλος ποταμός της Εύβοιας. Το μήκος του φτάνει περίπου τα 25 χλμ. και στο διάβα του σχηματίζει πολλά διαφορετικά οικοσυστήματα. Πηγάζει από τους νότιους πρόποδες του Ξηροβουνίου και εμπλουτίζεται με νερά που κατεβαίνουν από το Μαυροβούνι. Κατευθύνεται από τα δυτικά προς τα ανατολικά, και εκβάλλει στο Αιγαίο στη μέση της παραλίας του Στομίου.

Η  πεζοπορία μας ξεκινάει 4 χιλιόμετρα πριν το χωριό Μανίκια στην κεντρική Εύβοια. Αρχικά υπάρχει ευδιάκριτο μονοπάτι με σήμανση από κόκκινα σημάδια. Που στη συνέχεια γίνεται μια αφηρημένη διαδρομή ανάμεσα σε βράχια χωρίς όμως σημαντική τεχνική δυσκολία. Το μονοπάτι διασχίζει το ποτάμι σε αρκετά σημεία σε ένα εναλλασσόμενο φυσικό περιβάλλον με άφθονα νερά, καταρράκτες και βάθρες! Μετά από περίπου 50 λεπτά πορείας εμφανίζεται η πρώτη λίμνη. Η πορεία όμως δεν σταματάει εδώ καθώς λίγο πιο πάνω, κρυμμένος πίσω από τα βράχια ξεπροβάλλει ένας εντυπωσιακός καταρράκτης ύψους 25 μ. που δημιουργείται από έναν γκρεμό κατά μήκος του ποταμού. Μια βάθρα με καθάρια νερά στην κατάληξή του μας προσκαλεί- προκαλεί για δροσερές βουτιές και φυσικό υδρομασάζ.

Μια εύκολη πεζοπορική διαδρομή, που δεν απαιτεί προηγούμενη εμπειρία κατάλληλη και για παιδιά +8 ετών. Απαιτείται απλά μια στοιχειώδης φυσική κατάσταση και αγάπη για την πεζοπορία και τη φύση.

Απόσταση που θα καλύψουμε 6 χλμ συνολικά, μπρος-πίσω. Διάρκεια δραστηριότητας 3-3,5 ώρες μαζί με το κολύμπι . Μέγιστο υψόμετρο 243μ. Ελάχιστο υψόμετρο 168μ.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ : Μαγιό και πετσέτα, νερό, σνακ-ελαφρύ γεύμα,  2 ζευγάρια παπούτσια ( το ένα πεζοπορικό, το άλλο αν υπάρχει ποταμοδιάσχισης ή παλιό αθλητικό), επιπλέον ζευγάρι κάλτσες, αλλαξιά στεγνών ρούχων

Μετά το πέρας της πεζοπορίας θα κλείσουμε τη μέρα μας σε ταβέρνα της περιοχής, απολαμβάνοντας τοπικές νοστιμιές λίγο πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα.

PHOTO GALLERY

Η  apo-drasis μας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαΐου 2024

 

Αναχώρηση: 08:00 (ενδεικτική) Σταθμός metro FIX, αρχικό σημείο συνάντησης βλ. σημεία συνάντησης

Επιστροφή : 21:00 (ενδεικτική)

 

Όσοι ενδιαφέρονται να μας ακολουθήσουν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το ποσό συμμετοχής διαμορφώνεται στα:

 

 • Early Booking 30€ (τιμή με την έκπτωση) όσοι δηλώσουν συμμετοχή μέχρι το βράδυ της Κυριακής 12/5/2024 και ώρα 24:00 (και μόνο για τις 25 πρώτες θέσεις και μέχρι εξάντλησης τους και πέραν της πιο πάνω ημερομηνίας).

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 15€


 • ΚΑΝΟΝΙΚΟ 34€ (τιμή χωρίς την έκπτωση) μετά το πέρας της πιο πάνω ημερομηνίας 12/5/2024 ή μετά την εξάντληση των 25 πρώτων θέσεων και μέχρι τις 18/5/2024 και ώρα 12:00

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 15€


 • Φοιτητικό-Ανέργων 26€ μέχρι τις 12/5/2024 και ώρα  12:00 -ανεξαρτήτως early booking- με επί τόπου επίδειξη της εκπτωτικής τους κάρτας.

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 15€


 • ΙΧ 15€ για όσους επιθυμούν να μας ακολουθήσουν με δικά τους ΙΧ. Δήλωση συμμετοχής  μέχρι  12/5/2024 και ώρα 12:00. Δεν απαιτείται προκαταβολή (εκτός εάν είναι μεγάλος ο αριθμός των ενδιαφερομένων). Αρκεί η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής στο site: apo-drasis.gr

 • Στις παραπάνω τιμές περιλαμβάνονται όλες οι μετακινήσεις μας με πολυτελές λεωφορείο,  ο σχεδιασμός και υλοποίηση του προγράμματος, η αμοιβή των  οδηγών στα μονοπάτια
 • Δεν περιλαμβάνεται οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

 

Με τη δήλωση- κράτηση συμμετοχής  μέσω ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ μέσα από το booking: apodrasis.gr

Στο πεδίο ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ θα σας αποστέλλεται  email με  τους τραπεζικούς λογαριασμούς για την κατάθεση της προκαταβολής. Αυτή πρέπει να γίνει εντός 3 ημερών από τη στιγμή που θα σας σταλεί το email, για να είναι σε ισχύ η κράτησή σας (ενδέχεται να πηγαίνει στα SPAM).

 

ΑΚΥΡΩΤΙΚΑ

 • Οι κρατήσεις που έχουν γίνει με early booking και έχει κατατεθεί η προκαταβολή, σε περίπτωση ακύρωσης από τον συμμετέχοντα, η προκαταβολή είναι μη επιστρέψιμη.
 • Οι κρατήσεις που έχουν γίνει με κανονικό εισιτήριο, ανέργων ή φοιτητικό και έχει κατατεθεί η προκαταβολή, σε περίπτωση ακύρωσης από τον συμμετέχοντα, επιστρέφεται το 50% αυτής εφόσον η ακύρωση δηλωθεί μέσα από το contact: apo-drasis.gr μέχρι το βράδυ και ώρα 24:00, δέκα ημέρες πριν από την ημερομηνία της εκδήλωσης.
 • Η αγορά + προκαταβολή εισιτηρίων early booking δεν επιστρέφεται (η αγορά τους είναι τελική και μη επιστρέψιμη)
 • Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις ο προτιθέμενος συμμετέχων που ακυρώνει, έχει τη δυνατότητα να προτείνει κάποιο άλλο άτομο φιλικό προς αυτόν, για να μην χαθεί η προκαταβολή, φτάνει αυτό να γίνει τουλάχιστον (10 ημέρες) πριν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης
 • Επιστροφή ολόκληρης της προκαταβολής που αφορά όλα τα εισιτήρια, γίνεται μόνο σε περίπτωση ακύρωσης της εκδήλωσης από τους διοργανωτές, για λόγους ασφαλείας, λόγω καιρικών φαινομένων, έκτακτες συνθήκες κτλ.

 


** Είναι στην αποκλειστική ευθύνη και στη δικαιοδοσία των υπευθύνων της apo-drasis για οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλ. 6974412332 και 6972670095

Οι apo-drasis μας πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Axos Travel

 • μέσω paypal (οδηγίες δημιουργίας paypal)

Μετά την πληρωμή της προκαταβολής ή ολόκληρου του ποσού με PayPal (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 30 πρώτες συμμετοχές αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apo-drasis), και λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της θα λάβετε e-mail με το αναλυτικό πρόγραμμα, τα σημεία και ώρες επιβίβασης, τον απαραίτητο εξοπλισμό που πιθανόν να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του event.

 • μέσω τραπεζικής κατάθεσης

Μετά την κράτηση μέσω τραπεζικής κατάθεσης και την επεξεργασία των στοιχείων σας, η θέση σας θα κρατείται και θα βρίσκεται σε αναμονή. Στη συνέχεια σε εύλογο χρονικό διάστημα (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 30 πρώτες συμμετοχές, αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apo-drasis), θα λάβετε e-mail με τραπεζικούς λογαριασμούς για να προχωρήσετε στην κατάθεση της προκαταβολής ή και ολόκληρου του ποσού, ανάλογα τη κράτηση σας. Επίσης λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της apo-drasis, θα λάβετε καινούργιο e-mail με το αναλυτικό πρόγραμμα, τα σημεία και ώρες επιβίβασης, τον απαραίτητο εξοπλισμό που πιθανόν να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του event.

Διαβάστε τους όρους συμμετοχής εδώ

( όταν κατευθυνόμαστε προς Λαμία )

Σταθμός metro FIX ,

 

ΣΤΑΘΜΟΣ METRO ΕΛΑΙΩΝΑΣ,

 

Κηφισιά απέναντι από Λαϊνόπουλο, στάση (γέφυρα Καλυφτάκη)

Πριν από την εγγραφή σας βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί για τους όρους συμμετοχής, τις απαιτήσεις αλλά και τις λεπτομέρειες, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να συμμετέχετε στην απόδρασή μας!

Ώρα

(Κυριακή) 8:00 πμ - 9:00 μμ

Τίτλος εισιτηρίου

Τα εισιτήρια δεν διατίθενται πλέον προς πώληση για αυτή την εκδήλωση!

X
X
X
X