Ιούλιος, 2021

02Ιουλ(Ιουλ 2)5:30 μμ04(Ιουλ 4)10:30 μμSold Out!Προτεινόμενα2,3,4/7/2021 Ν. Ευρυτανίας : «Πάντα Βρέχει» μικρό-μεγάλο, Φαράγγι Μαύρης Σπηλιάς5:30 μμ - 10:30 μμ (4) Time has ran out! Better luck next time!

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

2,3,4/7/2021
Ν. Ευρυτανίας : «Πάντα Βρέχει» μικρό-μεγάλο, Φαράγγι Μαύρης Σπηλιάς

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Άραγε «Πάντα βρέχει» ; Κι όμως! Χειμώνα, καλοκαίρι. Δεν είναι σχήμα λόγου είναι μια πραγματικότητα. Ένα γοητευτικό και συνάμα επιβλητικό φαράγγι βρίσκεται στην καρδιά της κεντρικής Ελλάδας, στην Ευρυτανία λίγα χιλιόμετρα από το Καρπενήσι. Ένα απόκρημνο φαράγγι μέσα από το οποίο ξεπηδούν μικροί καταρράκτες και κατά ένα μοναδικό τρόπο δημιουργούν την αίσθηση σε όποιον βρίσκεται εκεί ότι βρέχει συνεχώς. Γύρω του μια πλούσια πανίδα που παραμένει ανέπαφη στο χρόνο κάνοντας το φαράγγι  έναν από τους πλέον ανέγγιχτους φυσικούς θησαυρούς του τόπου μας. Η ονομασία του οφείλεται στο ότι σε ένα κομμάτι  του φαραγγιού η οποία δεν ξεπερνά σε μήκος τα 80m, παγωμένα νερά που έρχονται από το απόκρημνο βουνό της Καλιακούδας, στην προσπάθεια τους να γίνουν ένα με τα νερά του Κρικελιώτη ποταμού, βρίσκουν διέξοδο από πηγές στις κορυφές του φαραγγιού δημιουργώντας όμορφους καταρράκτες. Λόγω του μεγάλου ύψους τους όμως η ροή τους δεν είναι συνεχής και συμπαγής αλλά διασπάται σε μία μεγάλη ακτίνα σε μικρές και μεγάλες σταγόνες δημιουργώντας μία συνεχή τεχνητή βροχή.

Το «Μικρό Πάντα-βρέχει», γνωστό σε πολύ λίγους, βρίσκεται πολύ κοντά στην πιο κλασσική οδική διαδρομή της Ευρυτανίας, από Καρπενήσι προς Προυσό και Μοναστήρι της Παναγίας Προυσιώτισσας στο χωριό Τόρνος. Το όνομα του το έχει πάρει όπως και το αδελφάκι του «το μεγάλο»  από το νερό που πέφτει κατά μήκος του σαν βροχή όλη την διάρκεια του έτους από πηγές που βρίσκονται στις κορυφές των κατακόρυφων βράχων δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα.

Το φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς απέχει περίπου 2χλμ από το χωριό Προυσό. Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά φαράγγια της Ευρυτανίας. Έχει πάρει το όνομα του από την περίφημη Μαύρη Σπηλιά η οποία αποτελούσε καταφύγιο για τους κατοίκους της περιοχής κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας αλλά και κατά την διάρκεια της Γερμανικής κατοχής. Οι όμορφες εικόνες διαδέχονται η μία την άλλη μέχρι να φτάσουμε στην επιβλητική Μαύρη Σπηλιά και στα εναπομείναντα ερείπια του λίθινου καταφυγίου.

Η μονή Προυσού αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προσκυνητικά κέντρα της Ορθοδοξίας καθώς φιλοξενεί την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Προυσιώτισσας η οποία είναι έργο του Ευαγγελιστού Λουκά. Η μονή στέκει από τον 9 αιώνα μ.Χ. μεγαλόπρεπα στις άκρες ενός απόκρημνου βράχου. Η θέα αλλά και η μορφολογία της περιοχής είναι τέτοια που θα καταπλήξουν κάθε προσκυνητή αλλά και επισκέπτη. Η μονή διαθέτει και μουσείο όπου εκτίθενται εικόνες του 15ου και 16ου αιώνα, εκκλησιαστικά κειμήλια και χειρόγραφα αλλά και μέρος του οπλισμού του Γεώργιου Καραϊσκάκη.

Όσοι επιθυμούν να μας ακολουθήσουν στην apo-drasis μας- οδοιπορικό, στα ευρυτανικά βουνά  θα πρέπει να γνωρίζουν ότι :

 • Η αναχώρηση μας από την Αθήνα 2/7/2021 προβλέπεται για τις 17:30 ημέρα Παρασκευή
 • όλες οι μετακινήσεις μας θα πραγματοποιηθούν με ενοικιαζόμενα VAN, καθώς η πρόσβαση κυρίως στο Μεγάλο Πάντα βρέχει δεν μπορεί να γίνει με λεωφορείο.
 • Με ορμητήριο- διανυκτέρευση την πρωτεύουσα του νομού Ευρυτανίας , το Καρπενήσι https://elvetiahotel.gr/ θα επισκεφθούμε τα χωριά: Μεγάλο Χωριό, Κρίκελλο, Δομνίστα, Προυσός, Τόρνος, Ροσκά, Δολιανά, Σκοπιά, Καστανούλα.
 • H ποταμοδιάσχιση στο Μεγάλο Πάντα Βρέχει από τη στιγμή που θα προσεγγίσουμε τον Κρικελοπόταμο, γίνεται άλλοτε κινούμενοι στις όχθες άλλοτε μέσα στο ποτάμι. Το ύψος του νερού τους καλοκαιρινούς μήνες σε κάποια σημεία μπορεί να φτάσει μέχρι τη μέση μας. Καταλήγουμε σε ένα πραγματικά πανέμορφο τοπίο με υπέροχους καταρράκτες! Εδώ έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε δροσερές βουτιές. Για την επιστροφή μας ακολουθούμε την ίδια διαδρομή.
 • Ανάμεσα στα χωριά Τόρνος και Προυσός επισκεπτόμαστε το «Μικρό Πάντα Βρέχει» σε μια σύντομη πεζοπορία 2 ώρες περίπου με την επιστροφή.
 • Από το χωριό Προυσός προς τη Μαύρη Σπηλιά μια σύντομη πεζοπορική διαδρομή περίπου 1 ώρα, με την επιστροφή χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, ακόμη και για αρχάριους.

PHOTO GALLERY

Το τελικό ποσό συμμετοχής διαμορφώνεται  στα

 1. Early Booking 165€ (185€ αρχική τιμή), μέχρι στις 22 Ιουνίου 2021 και ώρα 24:00 και (μόνο για τις 30 πρώτες συμμετοχές μέσα από το booking και μέχρι εξάντλησης τους, όποιο έρθει πρώτο). 

       ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ  50€

 1. ΚΑΝΟΝΙΚΟ 185€ (τιμή χωρίς την έκπτωση), μετά το πέρας της πιο πάνω ημερομηνίας  22/6/21 ώρα 24:00 ή μετά την εξάντληση των 30 πρώτων θέσεων με early-booking, και (μέχρι τις 1/7/21 ώρα 18:00) 

      ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 60€

 1. ΙΧ  Όσοι επιθυμούν να έρθουν με τα δικά τους ΙΧ το κόστος διαμορφώνεται στα 80€ ανεξαρτήτως early-booking.

       ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ  80€  μόνο για ΙΧ – SUV και  4X4

 1. Μονόκλινο 30€ επιβάρυνση για όσους το επιλέξουν (περιορισμένος αριθμός)
 • Στην παραπάνω τιμή περιλαμβάνονται όλες οι μετακινήσεις μας και οι διανυκτερεύσεις με το πρωινό.
 • Το υπόλοιπο ποσό πέραν της προκαταβολής θα καταβάλλεται  μετρητοίς κατά τη διάρκεια της  εκδήλωσης.

 

*Κατά την επιβίβαση στα αυτοκίνητα θα ακολουθούνται όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα Covid-19 για την ασφαλέστερη μετακίνηση των συμμετεχόντων. Η μη τήρηση των πρωτοκόλλων σημαίνει αποκλεισμός του συμμετέχοντα από την εκδήλωση και η καταβληθείσα προκαταβολή θα μεταφερθεί σε κάποια προσεχή εκδήλωση εντός των επόμενων 6 μηνών.

 

** Είναι στην αποκλειστική ευθύνη και στη δικαιοδοσία των υπευθύνων της apo-drasis για οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλ. 6974412332 και 6972670095

Οι apo-drasis μας πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Axos Travel

 • μέσω paypal (οδηγίες δημιουργίας paypal)

Μετά την πληρωμή της προκαταβολής ή ολόκληρου του ποσού με PayPal (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 30 πρώτες συμμετοχές αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apo-drasis), και λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της θα λάβετε e-mail με το αναλυτικό πρόγραμμα, τα σημεία και ώρες επιβίβασης, τον απαραίτητο εξοπλισμό που πιθανόν να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του event.

 • μέσω τραπεζικής κατάθεσης

Μετά την κράτηση μέσω τραπεζικής κατάθεσης και την επεξεργασία των στοιχείων σας, η θέση σας θα κρατείται και θα βρίσκεται σε αναμονή. Στη συνέχεια σε εύλογο χρονικό διάστημα (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 30 πρώτες συμμετοχές, αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apo-drasis), θα λάβετε e-mail με τραπεζικούς λογαριασμούς για να προχωρήσετε στην κατάθεση της προκαταβολής ή και ολόκληρου του ποσού, ανάλογα τη κράτηση σας. Επίσης λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της apo-drasis, θα λάβετε καινούργιο e-mail με το αναλυτικό πρόγραμμα, τα σημεία και ώρες επιβίβασης, τον απαραίτητο εξοπλισμό που πιθανόν να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του event.

Διαβάστε τους όρους συμμετοχής εδώ

( όταν κατευθυνόμαστε προς Λαμία )

ΣΤΑΘΜΟΣ METRO FIX,

 

ΣΤΑΘΜΟΣ METRO ΕΛΑΙΩΝΑΣ,

 

Κηφισιά απέναντι από Λαϊνόπουλο, στάση (γέφυρα Καλυφτάκη)

Πριν από την εγγραφή σας βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί για τους όρους συμμετοχής, τις απαιτήσεις αλλά και τις λεπτομέρειες, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να συμμετέχετε στην απόδρασή μας!

Ώρα

2 (Παρασκευή) 5:30 μμ - 4 (Κυριακή) 10:30 μμ

Τίτλος εισιτηρίου

Τα εισιτήρια δεν διατίθενται πλέον προς πώληση για αυτή την εκδήλωση!

X
X
X
X