Δεκέμβριος, 2023

23Δεκ(Δεκ 23)8:00 πμ26(Δεκ 26)10:00 μμ23,24,25,26/12/2023 «Χριστούγεννα στη Λίμνη Κερκίνη»8:00 πμ - 10:00 μμ (26) Η εκδήλωση αρχίζει σε

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

23,24,25,26/12/ 2023

«Χριστούγεννα στη Λίμνη Κερκίνη»

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Η Χριστουγεννιάτικη επιλογή μας, μια σπάνιας ομορφιάς περιοχή του νομού Σερρών! Σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας, έναν μοναδικό διεθνούς σημασίας υδροβιότοπο που έχει ανακηρυχθεί Εθνικό Πάρκο! Ανήκει στο δίκτυο NATURA 2000 και προστατεύεται διεθνώς από την σύμβαση RAMSAR. Γνωρίστε μαζί μας τη λίμνη Κερκίνη!

Ένα Χριστουγεννιάτικο τετραήμερο σε ιδανικές συνθήκες για δραστηριότητες στην φύση, για ψυχική χαλάρωση και γνωριμία με ένα σημαντικό οικοσύστημα.

Θα κάνουμε βαρκάδα στα ήρεμα νερά της λίμνης και θα θαυμάσουμε τη σπάνια χλωρίδα και ορνιθοπανίδα της. Θα απολαύσουμε τη φυσική ομορφιά με πεζοπορίες, ιππασία ή και ποδηλασία στα αναχώματά της. Θα έρθουμε σε κοντινή επαφή με τους νεροβούβαλους της περιοχής και θα γνωρίσουμε τους ντόπιους ψαράδες βιώνοντας μαζί τους μια μοναδική εμπειρία με τα πουλιά της περιοχής. Θα μάθουμε για το παλαιο- περιβάλλον της, τη δημιουργία και την εξέλιξή της, τη σημασία της ανθρώπινης παρέμβασης στο οικοσύστημα και τον ρόλο που διαδραματίζει στην τοπική κοινωνία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

1η ΗΜΕΡΑ 23/12/2023

Αναχώρηση από Αθήνα το πρωί του Σαββάτου και λίγο πριν φθάσουμε στον τελικό προορισμό μας, μια παράκαμψη- επίσκεψη σε έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της πατρίδας μας!

Η Βεργίνα: αποτελεί μνημείο Πολιτιστικής Kληρονομιάς και περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, στην άκρη του μακεδονικού κάμπου στους πρόποδες των Πιέριων. Σαν κέλυφος, το μουσείο των βασιλικών τάφων Αιγών, προστατεύει τα σημαντικά ευρήματα των αρχαιολόγων από το 1997. Ο ασύλητος τάφος του Φιλίππου Β΄, βασιλιά της Μακεδονίας και πατέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ανακαλύφθηκε στην περιοχή μαζί με πολύτιμα κινητά ευρήματα και άλλα ταφικά μνημεία. Περνώντας την είσοδο του μουσείου, σε ένα σκοτεινό περιβάλλον, ο επισκέπτης αισθάνεται ότι περνάει σε μία άλλη εποχή. (τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ)

Μετά την επίσκεψή μας θα γευματίσουμε στην ευρύτερη περιοχή της Βεργίνας και αργά το απόγευμα θα καταλήξουμε στο Ακριτοχώρι στο ξενοδοχείο μας https://www.villabelles.gr/ όπου και θα φιλοξενηθούμε για το υπόλοιπο εορταστικό τετραήμερο (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας όσον αφορά την τακτοποίηση στα δωμάτια)

 

2η ΗΜΕΡΑ 24/12/2023 Παραμονή Χριστουγέννων

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, θα μεταβούμε με το λεωφορείο στο χωριό Χρυσοχώραφα στην ανατολική πλευρά της λίμνης, για να ξεκινήσουμε τις δραστηριότητές μας με βαρκάδα στη λίμνη με τις παραδοσιακές πλάβες: δραστηριότητα με εξαιρετικό ενδιαφέρον στον υγροβιότοπο της λίμνης. Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει το μεγαλείο και την ομορφιά του παρυδάτιου δάσους, τις εξέδρες αναπαραγωγής, τις μαγευτικές βουνοπλαγιές, τις φωλιές των πουλιών και το νησάκι «σπίτι» των Πελεκάνων.

Η δραστηριότητα περιλαμβάνει:  

 • Βαρκάρης συνοδός,
 • παραδοσιακή βάρκα πλάβα,
 • πλήρης εξοπλισμός (σωσίβια, κουπιά, μέσα ασφαλείας, κ.λ.π.)

Στη συνέχεια θα δοκιμάσουμε τις ικανότητές μας στην τοξοβολία στις όχθες της λίμνης σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο (η βαρκάδα και η τοξοβολία περιλαμβάνονται στην τιμή)

 

Επόμενος προορισμός μας το χωριό Άνω Πορρόια το «πανέμορφο μυστικό χωριό των Σερρών». Στους πρόποδες του όρους Μπέλλες ένα χωριό με αυθεντικούς ανθρώπους, σπίτια που μοιάζουν πολύ με αυτά της Ηπείρου, όμορφους μαχαλάδες, υπεραιωνόβια πλατάνια και υπέροχα δρομάκια μέσα στο δάσος. Εδώ θα πεζοπορήσουμε σε μια διαδρομή με αφετηρία το χωριού διάρκειας 2,5 ωρών περίπου ιδανική για όλους.

Σε παραδοσιακή ταβέρνα του χωριού θα γευματίσουμε δοκιμάζοντας παραδοσιακά εδέσματα της περιοχής με αγνά ντόπια υλικά.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο για να συνεχίσουμε τη βραδιά μας την παραμονή των Χριστουγέννων!

 

3η ΗΜΕΡΑ 25/12/2023 Χριστούγεννα

Με Χριστουγεννιάτικη διάθεση θα ξεκινήσει η μέρα μας και αφού πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο  θα κατευθυνθούμε με το λεωφορείο στο χωριό Κορυφούδη αυτή στη δυτική πλευρά της λίμνης. Στις εγκαταστάσεις του «Ξενώνα- Φάρμα: Ιχνηλάτης» σε εορταστικούς ρυθμούς θα απολαύσουμε μια βόλτα με τα άλογα της φάρμας ή ποδηλασία ή και τα δύο μαζί ότι επιλέξει ο καθένας.

Τιμή γκρουπ (ειδικά για εμάς) :

 • 15 ευρώ ιππασία χρόνος δραστηριότητας 1,5 ώρα περίπου
 • 10 ευρώ ποδηλασία- mountain χρόνος δραστηριότητας 2 ώρες περίπου

 Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα για όσους το επιλέξουν

 • 180 ευρώ περιήγηση με jeep 4χ4 (τιμή για 6 άτομα) διάρκειας 2,5 ωρών

Έχουμε διαθέσιμο ελεύθερο χρόνο 3-4 ώρες για να απολαύσουμε τη φύση πιο κοντά από ποτέ μέσα από μια διαφορετική ματιά…. Για όσους δεν επιθυμούν τίποτα από τα παραπάνω θα υπάρχει η δυνατότητα για μια mini πεζοπορία στις όχθες της λίμνης.

Η μέρα μας συνεχίζεται με επίσκεψη στη φάρμα όπου εκτρέφονται οι ονομαστοί «νεροβούβαλοι» της περιοχής. Θα ενημερωθούμε για τα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον τη ζωή και τις συνθήκες διαβίωσής τους και θα δοκιμάσουμε γλυκό (καζαν ντιπι) και παγωτό από βουβαλίσιο γάλα σε παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο .

Η μέρα των Χριστουγέννων θα κλείσει με ένα πλούσιο, εορταστικό γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής.

 

4η ΗΜΕΡΑ 26/12/2023

Η τελευταία ημέρα της χριστουγεννιάτικης μας apodrasis  έφθασε και αφού μαζέψουμε τα πράγματά μας και πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο για να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής. Αλλά οι δράσεις δεν σταματούν εδώ… θα επισκεφθούμε το «Οχυρό Ρούπελ» και τον «καταρράκτη των ζεστών νερών»

 

 • Οχυρό Ρούπελ ( όρος Άγκιστρο) Είναι το μεγαλύτερο από τα 21 οχυρά της «Γραμμής Μεταξά» στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα. Δεσπόζει το στρατηγικό πέρασμα των ομώνυμων στενών του Στρυμόνα και για αυτό σφυροκοπήθηκε από στεριά και αέρα με σφοδρότητα από τους Γερμανούς εισβολείς.
  Στο οχυρό, που λειτουργεί ως επισκέψιμο ιστορικό μνημείο, μπορούμε να επισκεφθούμε τις δαιδαλώδεις υπόγειες στοές του (το μήκος τους αγγίζουν τα 4.251 μ.) και το οργανωμένο μουσείο με εκθέματα (οπλισμός, στολές, σημαίες φωτογραφίες κ.α) και σύστημα «Ήχος και Φως» με οπτικοακουστική αναπαράσταση της μάχης. (είσοδος δωρεάν περιλαμβάνει και ξενάγηση από προσωπικό του στρατού)
 • Καταρράκτης Ζεστών Nερών:   βρίσκεται 2χλμ ΒΑ από το Σιδηρόκαστρο του νομού Σερρών. Το όνομα της περιοχής προέρχεται από τις θερμές πηγές και εδώ υπάρχει ένα σπήλαιο με δύο εισόδους, τέσσερις θαλάμους και μήκος περίπου 130μ. Στις εισόδους υπάρχουν 2 καταρράκτες ύψους 15 μ. με νερό που προέρχεται από τις θερμές πηγές που βρίσκονται μόλις 500μ. πιο μακριά. Το νερό έχει θερμοκρασία σταθερή περίπου στους 23ο C.  Οι καταρράκτες βρίσκονται μέσα σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον με πλούσια βλάστηση, αιωνόβια πλατάνια και πέτρινα τοξωτά γεφύρια.

Το ταξίδι της επιστροφής στην Αθήνα μπαίνει στην τελική ευθεία με μια ενδιάμεση στάση για φαγητό. Η άφιξή μας υπολογίζεται γύρω στις 23:00.

PHOTO GALLERY

Η  Χριστουγεννιάτικη apo-drasis μας θα πραγματοποιηθεί στις 23,24,25,26 Δεκεμβρίου 2023

Αναχώρηση: 08:00 (ενδεικτική) Σταθμός metro FIX, αρχικό σημείο συνάντησης βλ. σημεία συνάντησης

Επιστροφή : 22:00 (ενδεικτική)

Όσοι ενδιαφέρονται να μας ακολουθήσουν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το τελικό ποσό συμμετοχής θα διαμορφωθεί στα 

 

 • EARLY BOOKING 290€  (τιμή με την έκπτωση) όσοι δηλώσουν συμμετοχή μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 30/11/2023 και ώρα 24:00 (και μόνο για τις 25 πρώτες θέσεις και μέχρι εξάντλησης τους και πέραν της πιο πάνω ημερομηνίας) με κράτηση μέσα από το booking: apo-drasis.gr

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 100€


 • ΚΑΝΟΝΙΚΟ 330€ (τιμή χωρίς την έκπτωση) μετά το πέρας της πιο πάνω ημερομηνίας 30/11/2023 (ή μετά την εξάντληση των 25 πρώτων θέσεων) όποιο προηγηθεί και μέχρι τις 15/12/2023 ημέρα Παρασκευή και ώρα 24:00 και εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια με κράτηση μέσα από το booking: apo-drasis.gr

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 120€


 • ΙΧ EARLY BOOKING   180€  Όσοι επιθυμούν να μας ακολουθήσουν με δικά τους ΙΧ. Δήλωση συμμετοχής  μέχρι  30/11/2023 και ώρα 24:00 και εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια με κράτηση μέσα από το booking: apo-drasis.gr

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 80€


 • ΙΧ ΚΑΝΟΝΙΚΟ 210€  (τιμή χωρίς την έκπτωση) μετά το πέρας της πιο πάνω ημερομηνίας 30/11/2023 (ή μετά την εξάντληση των 25 πρώτων θέσεων) όποιο προηγηθεί και μέχρι τις 15/12/2023 ημέρα Παρασκευή και ώρα 24:00 και εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια με κράτηση μέσα από το booking: apo-drasis.gr

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 100€


 • Μονόκλινα +75€ (περιορισμένος αριθμός μονόκλινων και κατόπιν συνεννοήσεως)
 1. Στις παραπάνω τιμές περιλαμβάνονται όλες οι μετακινήσεις μας με πολυτελές λεωφορείο (διόδια, έξοδα διαμονής οδηγού λεωφορείου), οι διανυκτερεύσεις με πρωινό, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του προγράμματος, η βαρκάδα στη λίμνη, η τοξοβολία, η αμοιβή του οδηγού στο μονοπάτι για την πεζοπορία
 2. Δεν περιλαμβάνεται οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα- γεύματα, επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους κτλ., η ιππασία και η ποδηλασία στις όχθες της λίμνης

 

Με τη δήλωση- κράτηση συμμετοχής -ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ-  μέσα από το booking: apodrasis.gr

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ- θα σας αποστέλλεται άμεσα  email με  τους τραπεζικούς λογαριασμούς για την κατάθεση της προκαταβολής. Αυτή πρέπει να γίνει εντός 3 ημερών από τη στιγμή που θα σας σταλεί το email, για να είναι σε ισχύ η κράτησή σας (ενδέχεται να πηγαίνει στα SPAM).

 

ΑΚΥΡΩΤΙΚΑ

 • Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής μέχρι τις 5/12/2023 και ώρα 24:00 προβλέπεται επιστροφή 50% της προκαταβολής
 • Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής μετά τις 5/12/2023 και ώρα 24:00 η προκαταβολή δεν επιστρέφεται

* Είναι στην αποκλειστική ευθύνη και στη δικαιοδοσία των υπευθύνων της apo-drasis για οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος ή και ακύρωσής του για λόγους ασφαλείας των συμμετεχόντων.

 • μέσω paypal (οδηγίες δημιουργίας paypal)

Μετά την πληρωμή της προκαταβολής ή ολόκληρου του ποσού με PayPal (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 30 πρώτες συμμετοχές αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apo-drasis), και λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της θα λάβετε e-mail με το αναλυτικό πρόγραμμα, τα σημεία και ώρες επιβίβασης, τον απαραίτητο εξοπλισμό που πιθανόν να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του event.

 • μέσω τραπεζικής κατάθεσης

Μετά την κράτηση μέσω τραπεζικής κατάθεσης και την επεξεργασία των στοιχείων σας, η θέση σας θα κρατείται και θα βρίσκεται σε αναμονή. Στη συνέχεια σε εύλογο χρονικό διάστημα (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 30 πρώτες συμμετοχές, αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apo-drasis), θα λάβετε e-mail με τραπεζικούς λογαριασμούς για να προχωρήσετε στην κατάθεση της προκαταβολής ή και ολόκληρου του ποσού, ανάλογα τη κράτηση σας. Επίσης λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της apo-drasis, θα λάβετε καινούργιο e-mail με το αναλυτικό πρόγραμμα, τα σημεία και ώρες επιβίβασης, τον απαραίτητο εξοπλισμό που πιθανόν να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του event.

Διαβάστε τους όρους συμμετοχής εδώ

( όταν κατευθυνόμαστε προς Λαμία )

Σταθμός metro FIX ,

 

ΣΤΑΘΜΟΣ METRO ΕΛΑΙΩΝΑΣ,

 

Κηφισιά απέναντι από Λαϊνόπουλο, στάση (γέφυρα Καλυφτάκη)

Πριν από την εγγραφή σας βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί για τους όρους συμμετοχής, τις απαιτήσεις αλλά και τις λεπτομέρειες, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να συμμετέχετε στην απόδρασή μας!

Ώρα

23 (Σαββάτο) 8:00 πμ - 26 (Τρίτη) 10:00 μμ

Τίτλος εισιτηρίου

Προκαταβολή 80.00 120.00 

Κάντε κράτηση
X
X
X
X