Νοέμβριος, 2023

25Νοε(Νοε 25)7:30 πμ26(Νοε 26)10:00 μμΗ εκδήλωση έληξε25,26/11/ 2023 Λίμνη Δόξα - Σπήλαιο Λιμνών- rafting στο Λάδωνα- Πλανητέρο7:30 πμ - 10:00 μμ (26) Time has ran out! Better luck next time!

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

25,26/11/ 2023
Λίμνη Δόξα- Σπήλαιο Λιμνών- rafting στο Λάδωνα- Πλανητέρο

 

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Μια διαφορετική apodrasis γεμάτη από-δράσεις που συνδυάζουν βουνό, λίμνη, ποτάμι, και ένα μαγευτικό σπήλαιο! Ένας τέλειος φθινοπωρινός συνδυασμός λίγο πριν μπούμε στην καρδιά του χειμώνα!

Επίσκεψη στη Λίμνη Δόξα, πεζοπορία στις παρυφές της Ντουρντουβάνας, επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, πεζοπορία στο Πλανητέρο, επίσκεψη στο Σπήλαιο των Λιμνών, rafting στο Λάδωνα– για όσους το επιλέξουν!

 

Το Σαββατοκύριακο 25,26 Νοεμβρίου 2023 δραπετεύουμε στα όρια των νομών Αχαΐας και Κορινθίας για να γνωρίσουμε κάποιες από τις όμορφες γωνιές τους.

 

Ημερήσιο Πρόγραμμα

Σάββατο 25/11

Θα επισκεφθούμε

 • Λίμνη Δόξα : μια τεχνητή ορεινή λίμνη σε υψόμετρο 900 μέτρων στην Αρχαία Φενεό Κορινθίας. Στα γαλαζοπράσινα νερά της καθρεφτίζονται η επιβλητική κορυφή της Ντουρντουβάνας και τα πολύχρωμα μεικτά δάση της ορεινής Κορινθίας. Στο κέντρο της λίμνης υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου, το οποίο επικοινωνεί με τη στεριά με μια στενή εδαφική λωρίδα. Το εκκλησάκι πανηγυρίζει στις 27 Αυγούστου, ημέρα ονομαστικής εορτής του Αγίου, καθώς και τη μέρα εορτασμού των Φώτων, όπου γίνεται καθαγιασμός των υδάτων της λίμνης. Παλαιότερα υπήρχε εκεί η Μονή Αγίου Γεωργίου, αλλά λόγω των πλημμυρών μεταφέρθηκε σε μικρή απόσταση από την αρχική της θέση, σε διπλανό ύψωμα.
 • Η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου: θα μεταβούμε με το λεωφορείο στο σημείο που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.500 μέτρα και από τον ξύλινο εξώστη θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα προς τη λίμνη και την κοιλάδα του Φενεού. Η μονή έχει μακρόχρονη ιστορία, αφού διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην Επανάσταση του 1821. Χρησίμευσε ως αρχηγείο της Φιλικής Εταιρείας υπό τις εντολές του ηγούμενου της μονής Ναθαναήλ αλλά και με τη βοήθεια πολλών άλλων ηγουμένων από γειτονικές μονές. Εδώ θα μας υποδεχθούν και θα μας ξεναγήσουν οι δύο μοναχοί που καλλιεργούν τριαντάφυλλα και παράγουν ένα μοναδικό γλυκό του κουταλιού.

 

Θα πεζοπορήσουμε

 • Η λίμνη Δόξα αποτελεί αφετηρία της πεζοπορικής μας εξόρμησης. Από εκεί θα ξεκινήσουμε και θα κινηθούμε περιμετρικά της λίμνης, άλλοτε σε μονοπάτι και άλλοτε σε χωματόδρομο, με ήπια υψομετρική διαφορά. Στην πορεία μας θα σταματήσουμε σε υψόμετρο 1250μ. για να θαυμάσουμε την περιοχή από ψηλά. Διάρκεια Πεζοπορίας: ~3 ώρες    ~7,5 χλμ.  Βαθμός Δυσκολίας : 1 (μέτρια),  ενδείκνυται για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση  Υ. δ.  : 350 μ.

 

Θα διανυκτερεύσουμε https://monthelmos.gr/

 

 

Κυριακή  26/11

Θα επισκεφθούμε

 • Το Σπήλαιο των Λιμνών: ένα σπάνιο και μοναδικό δημιούργημα της φύσης, παγκοσμίως, το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί και ως θαύμα. Υπέροχες υπόγειες λίμνες που εναλλάσσονται με εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες στους τρεις ορόφους του σπηλαίου, συνθέτουν μοναδικές εικόνες. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία σπήλαια της χώρας και ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα για το λόγο ότι στους τρεις ορόφους του εσωτερικού του συναντώνται γαλήνιες λίμνες, που σε μαγεύουν με την αψεγάδιαστη εικόνα τους. Κόστος εισιτηρίου  9 ευρώ ενώ το μειωμένο 4,5 ευρώ. Περιλαμβάνεται και ξεναγός/ συνοδός.

 

Στη συνέχεια  θα χωριστούμε σε 2 ομάδες:

Α΄ ΟΜΑΔΑ

Θα επισκεφθούμε

 • Το Πλανητέρο με τις Πηγές του Αροάνη Ποταμού: χαρακτηριστικό του χωριού είναι το δάσος με τα πλατάνια και τα άφθονα νερά. Η περιοχή βρίσκεται εντός του δικτύου Natura 2000 ” Όρος Χελμός και Ύδατα Στυγός “. Το νερό ήταν η κινητήριος δύναμη για τους νερόμυλους της περιοχής που πλέον έχουν καταστραφεί. Στην περιοχή υπήρχαν 4 νερόμυλοι, 4 νεροτριβές και ψυγεία. Τα ψυγεία ήταν πέτρινοι θόλοι πάνω από τους οποίους περνούσε το νερό και στο εσωτερικό τους υπήρχε σταθερή θερμοκρασία 4-6 βαθμών και οι χωρικοί εκεί συντηρούσαν τυριά, λαχανικά και άλλα ευπαθή προϊόντα. Στο πλατανόδασος βρίσκονται και οι πηγές του Αροάνιου Ποταμού και τα νερά τους αναβλύζουν από τα βράχια.

και θα πεζοπορήσουμε

 • στη σκιά της Ψηλής Κορυφής και της Νεραϊδοράχης σε μια διαδρομή με αφετηρία τις πλατανοσκέπαστες πηγές του Αροάνη Ποταμού. Προορισμός το ερειπωμένο χωριό Ελατόφυτο ή Μάζι όπου θα κάνουμε μια μικρή στάση και στη συνέχεια ή θα επιστρέψουμε στο Πλανητέρο από την ίδια διαδρομή ή θα κινηθούμε ανατολικά και θα κατηφορίσουμε σε χωματόδρομο μέχρι το ασφάλτινο κομμάτι. Εκεί θα μας παραλάβει το λεωφορείο για να πάμε στο Πλανητέρο (η τελική επιλογή θα εξαρτηθεί από την κατάσταση των μονοπατιών, τους διαθέσιμους χρόνους και τη σύνθεση της ομάδας                       Διάρκεια Πεζοπορίας: ~ 3,5 ώρες (ανάλογα από τη σύνθεση και τη δυναμική της ομάδας)    ~ 7,5 χλμ.   Υψ. διαφορά : ~ 450 μ.

 

Β΄ ΟΜΑΔΑ

 

 • Θα κωπηλατήσουμε- rafting (για όσους το επιλέξουν- minimum 10 άτομα για να πραγματοποιηθεί η δράση)

Ο Λάδωνας είναι ίσως ένας από τους ομορφότερους ποταμούς της χώρας μας με εξίσου εντυπωσιακές πηγές. rafting : Μία διαδρομή περίπου 7 χιλιομέτρων ανάμεσα σε ένα καταπράσινο τοπίο, από ιτιές, λεύκες, λυγαριές και πλατάνια, έτοιμο να μαγέψει μικρούς και μεγάλους με την απαράμιλλη ομορφιά του. Η δραστηριότητα ξεκινάει από τις εγκαταστάσεις της εταιρίας, όπου παρέχεται  όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός. Φτάνοντας  στην είσοδο του ποταμού στο χωριό Φίλια, πραγματοποιείται το απαραίτητο εισαγωγικό μάθημα από εκπαιδευμένους συνοδούς-οδηγούς ποταμού, και αμέσως μια μοναδική εμπειρία ξεκινάει.  Διάρκεια: 3- 3,5 ώρες (με την προετοιμασία)  

Στον τερματισμό, στις όχθες του ποταμού σε μια ειδικά διαμορφωμένη έκταση οι επίδοξοι “rafters”  μπορούν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στην ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ και στην ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ εντελώς δωρεάν.

Μετά το πέρας των δράσεων η Β’ ομάδα θα μεταφερθεί στο Πλανητέρο όπου όλοι μαζί θα γευματίσουμε σε τοπική ταβέρνα, κάτω από τα πλατάνια υπό τον ήχο των πηγών του Αροάνη ποταμού. Σπιτικές γεύσεις από αγνά υλικά με σπεσιαλιτέ την πέστροφα: ψητή στα κάρβουνα, καπνιστή, τηγανιτή σοταρισμένη με φρέσκο βούτυρο.

PHOTO GALLERY

Αναχώρηση: 07:30 (ενδεικτική) Σταθμός metro FIX, αρχικό σημείο συνάντησης βλ. σημεία συνάντησης

Επιστροφή : 22:00 (ενδεικτική)

Όσοι ενδιαφέρονται να μας ακολουθήσουν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το τελικό ποσό συμμετοχής θα διαμορφωθεί στα 

 

 • EARLY BOOKING 120€  (τιμή με την έκπτωση) όσοι δηλώσουν συμμετοχή μέχρι το βράδυ της Τετάρτης 15/11/2023 και ώρα 24:00 (και μόνο για τις 25 πρώτες θέσεις και μέχρι εξάντλησης τους και πέραν της πιο πάνω ημερομηνίας) με κράτηση μέσα από το booking: apo-drasis.gr

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 40€


 • ΚΑΝΟΝΙΚΟ 140€ (τιμή χωρίς την έκπτωση) μετά το πέρας της πιο πάνω ημερομηνίας 15/11/2023 (ή μετά την εξάντληση των 25 πρώτων θέσεων) όποιο προηγηθεί και μέχρι τις 23/11/2023 ημέρα Πέμπτη και ώρα 24:00 και εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια με κράτηση μέσα από το booking: apo-drasis.gr

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 50€


 • ΙΧ 75€ early booking Όσοι επιθυμούν να μας ακολουθήσουν με δικά τους ΙΧ. Δήλωση συμμετοχής  μέχρι  15/11/2023 και ώρα 24:00 και εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια με κράτηση μέσα από το booking: apo-drasis.gr

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 30€


 • ΙΧ 95€ κανονικό (τιμή χωρίς την έκπτωση) μετά το πέρας της πιο πάνω ημερομηνίας 15/11/2023 (ή μετά την εξάντληση των 25 πρώτων θέσεων) όποιο προηγηθεί και μέχρι τις 23/11/2023 ημέρα Πέμπτη και ώρα 24:00 και εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια με κράτηση μέσα από το booking: apo-drasis.gr

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 40€


 • Rafting 35 € +Τοξοβολία +Αναρρίχηση (προσφορά γκρουπ) επιπλέον επιβάρυνση για όσους το επιλέξουν (απαραίτητη προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί η δράση minimum ομάδα 10 ατόμων)

Το ενδιαφέρον συμμετοχής στα παραπάνω γίνεται με την κράτηση συμμετοχής και δηλώνεται στο πεδίο παρατηρήσεις

 • Μονόκλινα +25€ (περιορισμένος αριθμός)
 1. Στις παραπάνω τιμές περιλαμβάνονται όλες οι μετακινήσεις μας με πολυτελές λεωφορείο, οι διανυκτερεύσεις με πρωινό, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του προγράμματος, η αμοιβή των οδηγών –συνοδών  στα μονοπάτια
 2. Δεν περιλαμβάνεται οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα- γεύματα, επισκέψεις σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, σπήλαια κτλ.

 

Με τη δήλωση- κράτηση συμμετοχής -ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ-  μέσα από το booking: apodrasis.gr

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ- θα σας αποστέλλεται (σε εύλογο χρονικό διάστημα)  email με  τους τραπεζικούς λογαριασμούς για την κατάθεση της προκαταβολής. Αυτή πρέπει να γίνει εντός 3 ημερών από τη στιγμή που θα σας σταλεί το email, για να είναι σε ισχύ η κράτησή σας (ενδέχεται να πηγαίνει στα SPAM).

ΑΚΥΡΩΤΙΚΑ

 • Οι κρατήσεις που έχουν γίνει με early booking και έχει κατατεθεί η προκαταβολή, σε περίπτωση ακύρωσης από τον συμμετέχοντα, η προκαταβολή είναι μη επιστρέψιμη.
 • Οι κρατήσεις που έχουν γίνει με κανονικό εισιτήριο, ανέργων ή φοιτητικό και έχει κατατεθεί η προκαταβολή, σε περίπτωση ακύρωσης από τον συμμετέχοντα, επιστρέφεται το 50% αυτής εφόσον η ακύρωση δηλωθεί μέσα από το contact: apo-drasis.gr μέχρι το βράδυ και ώρα 24:00, δέκα ημέρες πριν από την ημερομηνία της εκδήλωσης.
 • Η αγορά + προκαταβολή εισιτηρίων early booking δεν επιστρέφεται (η αγορά τους είναι τελική και μη επιστρέψιμη)
 • Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις ο προτιθέμενος συμμετέχων που ακυρώνει, έχει τη δυνατότητα να προτείνει κάποιο άλλο άτομο φιλικό προς αυτόν, για να μην χαθεί η προκαταβολή, φτάνει αυτό να γίνει τουλάχιστον (10 ημέρες) πριν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης
 • Επιστροφή ολόκληρης της προκαταβολής που αφορά όλα τα εισιτήρια, γίνεται μόνο σε περίπτωση ακύρωσης της εκδήλωσης από τους διοργανωτές, για λόγους ασφαλείας, λόγω καιρικών φαινομένων, έκτακτες συνθήκες κτλ.

 • μέσω paypal (οδηγίες δημιουργίας paypal)

Μετά την πληρωμή της προκαταβολής ή ολόκληρου του ποσού με PayPal (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 30 πρώτες συμμετοχές αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apo-drasis), και λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της θα λάβετε e-mail με το αναλυτικό πρόγραμμα, τα σημεία και ώρες επιβίβασης, τον απαραίτητο εξοπλισμό που πιθανόν να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του event.

 • μέσω τραπεζικής κατάθεσης

Μετά την κράτηση μέσω τραπεζικής κατάθεσης και την επεξεργασία των στοιχείων σας, η θέση σας θα κρατείται και θα βρίσκεται σε αναμονή. Στη συνέχεια σε εύλογο χρονικό διάστημα (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 30 πρώτες συμμετοχές, αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apo-drasis), θα λάβετε e-mail με τραπεζικούς λογαριασμούς για να προχωρήσετε στην κατάθεση της προκαταβολής ή και ολόκληρου του ποσού, ανάλογα τη κράτηση σας. Επίσης λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της apo-drasis, θα λάβετε καινούργιο e-mail με το αναλυτικό πρόγραμμα, τα σημεία και ώρες επιβίβασης, τον απαραίτητο εξοπλισμό που πιθανόν να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του event.

Διαβάστε τους όρους συμμετοχής εδώ

( όταν κατευθυνόμαστε προς Κόρινθο )

ΣΤΑΘΜΟΣ METRO FIX,

 

ΣΤΑΘΜΟΣ METRO ΕΛΑΙΩΝΑΣ,

Λεωφόρος Αθηνών στο ύψος απέναντι από το Παλατάκι

Πριν από την εγγραφή σας βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί για τους όρους συμμετοχής, τις απαιτήσεις αλλά και τις λεπτομέρειες, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να συμμετέχετε στην απόδρασή μας!

Ώρα

25 (Σαββάτο) 7:30 πμ - 26 (Κυριακή) 10:00 μμ

Τίτλος εισιτηρίου

Τα εισιτήρια δεν διατίθενται πλέον προς πώληση για αυτή την εκδήλωση!

X
X
X
X