Σεπτέμβριος, 2021

25Σεπ(Σεπ 25)7:30 πμ26(Σεπ 26)10:30 μμΗ εκδήλωση έληξεΠροτεινόμενα25,26 Σεπτεμβρίου 2021 ΝΕΔΑ: trekking-river trekking-canyoning7:30 πμ - 10:30 μμ (26) Time has ran out! Better luck next time!

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

25,26 Σεπτεμβρίου 2021 ΝΕΔΑ: trekking-river trekking-canyoning

 

Η Νέδα είναι ένα ποτάμι της δυτικής Πελοποννήσου και όχι το μοναδικό με θηλυκό όνομα. Σήμερα γνωρίζουμε άλλα τρία ποτάμια που έχουν γυναικείο όνομα: την Έρκυνα στη Λιβαδειά, την Αράπιτσα που διασχίζει τη Νάουσα και την Τουθόα, ένα ποτάμι που πηγάζει κοντά στα Λαγκάδια και χύνεται στο Λάδωνα.

Με συνολικό μήκος 32 χιλιόμετρα περίπου, θεωρείται από πολλούς το ωραιότερο της Ελλάδας, κι αυτό γιατί από τις πηγές της μέχρι τη σήραγγα κάτω από το χωριό Πλατάνια, υπάρχουν όλα εκείνα που ομορφαίνουν ένα ποτάμι. Μεγάλοι και μικροί καταρράκτες. Παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα  γεφύρια. Ένα τεχνικό πέρασμα που περνιέται μόνο με σχοινί και αμέσως μετά ένα στενό φαράγγι πλάτους ενός μέτρου. Πεντακάθαρα νερά, όχθες κατάφυτες από δένδρα και θάμνους, και για το τέλος υπάρχει η σήραγγα που άνοιξε το ποτάμι μέσα στα βράχια που του έκλειναν τον δρόμο. Εκεί εξαφανίζεται για πολλά μέτρα, και μόνο κολυμπώντας μπορεί να περάσει κανείς, με τον ελάχιστο φωτισμό από τις ακτίνες του ήλιου που μπαίνουν από ένα μικρό άνοιγμα στο πάνω μέρος τις σήραγγας.

1η ημέρα: Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου  2021

Προσεγγίζουμε και απολαμβάνουμε τις ομορφιές του ποταμιού σε τρεις διαφορετικές ομάδες, με τρεις διαφορετικούς βαθμούς δυσκολίας, με τρεις διαφορετικούς βαθμούς αδρεναλίνης.

 • Α΄ ομάδα trekking : Ένα πεζοπορικό μονοπάτι ξεκινά από τα όρια των τειχών της Αρχαίας Φιγαλείας και κατηφορίζει προς το φαράγγι περνώντας μέσα από φιδογυριστά μονοπάτια, όπου υπέροχοι καταρράκτες ξεπροβάλλουν ξαφνικά, σχηματίζοντας μικρές λίμνες με κρυστάλλινα νερά. Εδώ, έχουμε τη δυνατότητα να κολυμπήσουμε εκεί που χύνεται από πάνω μας ο πιο εντυπωσιακός από όλους 25 μ. καταρράκτης.

Μια μέτριας δυσκολίας  πεζοπορική διαδρομή- 1,5 ώρας περίπου μόνο η κατάβαση– προσιτή και για τον αρχάριο πεζοπόρο, την οικογένεια και τα μικρά παιδιά. Η επιστροφή στο λεωφορείο προβλέπεται είτε από το ίδιο μονοπάτι (ανηφορικό) για όσους το επιθυμούν, είτε  με ενοικιαζόμενα ΙΧ αγροτικά .

Για την Α΄ ομάδα- και μόνο γι΄ αυτή– προτείνεται πριν από την πεζοπορική δράση, επίσκεψη στον φημισμένο ναό του Επικούριου Απόλλωνα, ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία, όχι μόνο της Πελοποννήσου, αλλά ολόκληρου του αρχαίο-ελληνικού κόσμου. Βρίσκεται στην τοποθεσία Βάσσες σε υψόμετρο 1130 μέτρων. Η ανέγερση του ναού έγινε ανάμεσα στο 420 και 400 π.Χ, ενώ αρχιτέκτονας του μοναδικού αυτού οικοδομήματος θεωρείται ο Ικτίνος (ένας από τους αρχιτέκτονες του Παρθενώνα). Κατόρθωσε να συνδυάσει πολλά αρχαϊκά χαρακτηριστικά,  όπως επέβαλλε η συντηρητική θρησκευτική παράδοση των Αρκάδων, με τα νέα γνωρίσματα της κλασικής εποχής.

Βλ. τιμές εισιτηρίων – εισόδου στο ναό http://odysseus.culture.gr/h/3/gh355.jsp?obj_id=6664

 • Β΄ ομάδα river trekking: πεζοπορία μέσα στο ποτάμι. Μετά από μια σύντομη ενημέρωση ξεκινάμε το περπάτημα μέσα στο ποτάμι. Ίσως χρειαστεί να πατήσουμε πάνω σε βράχους ή να πηδήξουμε στην όχθη του ποταμού, αναζητώντας την καλύτερη διαδρομή. Το περπάτημα στο νερό είναι αναπόφευκτο, ενώ σε άλλα σημεία είναι απολύτως απαραίτητο και το κολύμπι. Κατά μήκος του ποταμού υπάρχει πλούσια βλάστηση με πλατάνια. Οι καταρράκτες εμφανίζονται ξαφνικά μπροστά στα μάτια μας και σε μερικές περιοχές ο ποταμός στενεύει και περιβάλλεται από απόκρημνους βράχους. Μετά από 4 ώρες περπάτημα και κολύμπι, φτάνουμε στον τελευταίο και πιο εντυπωσιακό καταρράκτη των 25 μέτρων. Στο σημείο που πέφτει δημιουργείται μια λίμνη με κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά. Θα κολυμπήσουμε σε αυτή τη λίμνη και κάτω από τον μεγάλο καταρράκτη.

Μιας μέτριας δυσκολίας ποταμοδιάσχιση διάρκειας 3,5 – 4 ώρες περίπου με τις στάσεις για βουτιές και φωτογραφίες. Ενδείκνυται και για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση.

 • Γ΄ ομάδα canyoning: κατάβαση ενός φαραγγιού προσπερνώντας κάθε εμπόδιο με τεχνικά μέσα. Παρακολουθούμε μια σύντομη αλλά απαραίτητη εκπαίδευση από τον εκπαιδευτή και οδηγό μας και στη συνέχεια φοράμε τις στολές, τα κράνη και τον εξοπλισμό. Αρκετά συχνά θα χρησιμοποιήσουμε σχοινιά, θα καταρριχηθούμε στους καταρράκτες, μερικές φορές μπορούμε να πηδήξουμε στο νερό από ψηλά και άλλες φορές εκεί που το φαράγγι σχηματίζει φυσικές τσουλήθρες μπορούμε να τσουλήσουμε. Υπάρχει επίσης αρκετό κολύμπι, μερικό περπάτημα, λίγη αναρρίχηση και αρκετή καταρρίχηση. Είναι ο ιδανικός τρόπος για να κάνετε τα πρώτα σας βήματα και να γνωρίσετε το μαγικό κόσμο του canyoning σε ένα φυσικό υδάτινο περιβάλλον. Διάρκεια: 4 ώρες με διαλείμματα 

Βαθμός δυσκολίας: Για άτομα με καλή φυσική κατάσταση και απαιτητικό σε μερικά σημεία. Δεν ενδείκνυται για άτομα με δυσκολίες στα ύψη.

Οι δράσεις της πρώτης ημέρας τελειώνουν κάπου εδώ, καθώς παίρνουμε τον δρόμο προς την περιοχή του Καϊάφα, όπου θα γευματίσουμε και θα διανυκτερεύσουμε.

2η ημέρα: Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου  2021

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μια μικρή βόλτα- περιήγηση στη Λίμνη Καϊάφα: μια μικρή γαλάζια πινελιά στην άκρη του νομού Ηλείας, στην ομώνυμη λουτρόπολη. Βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, από την οποία τη χωρίζει μόνο μια λωρίδα γης. Μέσα στη λίμνη, που πιστεύεται πως δημιουργήθηκε περίπου τον 6ο π.Χ. αιώνα ύστερα από μεγάλο σεισμό, υπάρχει το μικρό νησί της Αγίας Αικατερίνης.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς Κυπαρισσία για να πεζοπορήσουμε στο μοναδικής ομορφιάς Φαράγγι με τους Σταλακτίτες. Το μονοπάτι που οδηγεί στο Φαράγγι ξεκινά από τη βόρεια πλευρά του Αρχαιολογικού χώρου της Περιστεριάς. Πρόκειται για μια πολύ όμορφη διαδρομή ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση από θάμνους και πανύψηλα δέντρα. Σε όλο το μήκος της διαδρομής θα συναντήσουμε πολλές φορές και το Αρκαδικό ποτάμι. Φτάνουμε στο τέλος του μονοπατιού, όπου και θα συναντήσουμε πηγή με τρεχούμενο νερό, γέρικα πλατάνια και φυσικά το σπήλαιο με τους σταλακτίτες.

Η πεζοπορίασυνολικής διάρκειας περίπου 2 ωρώνενδείκνυται για αρχάριους και οικογένειες με παιδιά.

Συνεχίζουμε με φαγητό σε παραλιακή ταβέρνα της περιοχής, και για όσους το επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα για μια σύντομη βουτιά στα καταγάλανα νερά του Ιονίου.

Αναχώρηση γύρω στις 17:30 και άφιξη στην Αθήνα στις 22:00 περίπου.

PHOTO GALLERY

Για όσους επιθυμούν να μας ακολουθήσουν σε αυτή τη μοναδικής ομορφιάς φθινοπωρινή μας apo-drasis, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το ποσό συμμετοχής διαμορφώνεται ως εξής:

 • EARLY BOOKING
 • 80€ Α΄ ομάδα trekking
 • 115€ Β΄ ομάδα river trekking
 • 135€ Γ΄ ομάδα canyoning

 μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 24:00 (και μόνο για τις 30 πρώτες συμμετοχές μέσα από το booking ή μέχρι εξάντλησης τους και πέραν της πιο πάνω ημερομηνίας)

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 20€

 • ΚΑΝΟΝΙΚΟ
 • 100€ Α΄ ομάδα trekking
 • 135€ Β΄ ομάδα river trekking
 • 155€ Γ΄ ομάδα canyoning

(τιμή χωρίς την έκπτωση), μετά το πέρας της πιο πάνω ημερομηνίας 15/9/21 ώρα 24:00 ή μετά την εξάντληση των 30 πρώτων θέσεων με early-booking, (και μέχρι τις 24/9/21 ώρα 18:00) 

                   ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 30€

 • ΙΧ με διανυκτέρευση Όσοι επιθυμούν να έρθουν με τα δικά τους ΙΧ (ανεξαρτήτως early-booking, αρκεί  η δήλωση συμμετοχής να γίνει σε λογική χρονική στιγμή λόγω του συγκεκριμένου αριθμού των δωματίων)   το κόστος διαμορφώνεται στα
 • 50€ Α΄ ομάδα trekking
 • 95€ Β΄ ομάδα river trekking
 • 115€ Γ΄ ομάδα canyoning

       ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 20€

 • ΙΧ χωρίς διανυκτέρευση Όσοι επιθυμούν να έρθουν με τα δικά τους ΙΧ και να συμμετάσχουν στις δράσεις του Σαββάτου  -ανεξαρτήτως early-booking-  το κόστος διαμορφώνεται στα
 • 15€ Α΄ ομάδα trekking
 • 45€ Β΄ ομάδα river trekking
 • 65€ Γ΄ ομάδα canyoning

       ΚΑΤΑΒΟΛΗ όλου του ποσού την ημέρα της εκδήλωσης

 • Μονόκλινο 30€επιβάρυνση για όσους το επιλέξουν (ελάχιστα δωμάτια)

 

**** Απαραίτητη προϋπόθεση για την πραγματοποίηση των δράσεων της Β΄ ομάδας (river trekking) και της  Γ΄ ομάδας (canyoning) η δημιουργία γκρουπ των 10 ατόμων τουλάχιστον.

 • Παρακαλούμε με τη δήλωση συμμετοχής σας να μας αναφέρετε και για ποια δραστηριότητα ενδιαφέρεστε
 • Στις παραπάνω τιμές περιλαμβάνονται όλες οι μετακινήσεις μας με το λεωφορείο, η διανυκτέρευσή μας με το πρωινό, η αμοιβή και τα έξοδα του οδηγού του λεωφορείου, η ενοικίαση του εξοπλισμού για τις δράσεις των ομάδων Β΄ και Γ΄, οι αμοιβές των ειδικά εκπαιδευμένων οδηγών και η μίσθωση των αγροτικών ΙΧ για να μεταφέρει τον κόσμο από το ποτάμι προς το λεωφορείο.
 • Το υπόλοιπο ποσό πέραν της προκαταβολής θα καταβάλλεται  μετρητοίς κατά τη διάρκεια της  εκδήλωσης.

Κατά την επιβίβαση στο λεωφορείο θα ακολουθούνται όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα Covid-19 για την ασφαλέστερη μετακίνηση των συμμετεχόντων. Η μη τήρηση των πρωτοκόλλων σημαίνει αποκλεισμός του συμμετέχοντα από την εκδήλωση και η καταβληθείσα προκαταβολή θα μεταφερθεί σε κάποια προσεχή εκδήλωση εντός των επόμενων 6 μηνών. Βάσει του νόμου, η μέγιστη πληρότητα στο λεωφορείο είναι στο 85% των θέσεων. Καθ’ όλη τη διάρκεια της μετακίνησης με το λεωφορείο η ορθή χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική. 

** Είναι στην αποκλειστική ευθύνη και στη δικαιοδοσία των υπευθύνων της apo-drasis για οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλ. 6974412332 και 6972670095

Οι apo-drasis μας πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Axos Travel

 • μέσω paypal (οδηγίες δημιουργίας paypal)

Μετά την πληρωμή της προκαταβολής ή ολόκληρου του ποσού με PayPal (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 30 πρώτες συμμετοχές αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apo-drasis), και λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της θα λάβετε e-mail με το αναλυτικό πρόγραμμα, τα σημεία και ώρες επιβίβασης, τον απαραίτητο εξοπλισμό που πιθανόν να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του event.

 • μέσω τραπεζικής κατάθεσης

Μετά την κράτηση μέσω τραπεζικής κατάθεσης και την επεξεργασία των στοιχείων σας, η θέση σας θα κρατείται και θα βρίσκεται σε αναμονή. Στη συνέχεια σε εύλογο χρονικό διάστημα (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 30 πρώτες συμμετοχές, αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apo-drasis), θα λάβετε e-mail με τραπεζικούς λογαριασμούς για να προχωρήσετε στην κατάθεση της προκαταβολής ή και ολόκληρου του ποσού, ανάλογα τη κράτηση σας. Επίσης λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της apo-drasis, θα λάβετε καινούργιο e-mail με το αναλυτικό πρόγραμμα, τα σημεία και ώρες επιβίβασης, τον απαραίτητο εξοπλισμό που πιθανόν να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του event.

Διαβάστε τους όρους συμμετοχής εδώ

( όταν κατευθυνόμαστε προς Κόρινθο )

ΣΤΑΘΜΟΣ METRO FIX,

 

ΣΤΑΘΜΟΣ METRO ΕΛΑΙΩΝΑΣ,

 

Λεωφόρος Αθηνών στο ύψος απέναντι από το Παλατάκι

Πριν από την εγγραφή σας βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί για τους όρους συμμετοχής, τις απαιτήσεις αλλά και τις λεπτομέρειες, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να συμμετέχετε στην απόδρασή μας!

Ώρα

25 (Σαββάτο) 7:30 πμ - 26 (Κυριακή) 10:30 μμ

Τίτλος εισιτηρίου

Τα εισιτήρια δεν διατίθενται πλέον προς πώληση για αυτή την εκδήλωση!

X
X
X
X