Νοέμβριος, 2021

28Νοε7:30 πμ10:30 μμSold Out!Προτεινόμενα28 Νοεμβρίου 2021 Οίτη: Παύλιανη «το παιχνιδιάρικο χωριό»7:30 πμ - 10:30 μμ Time has ran out! Better luck next time!

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

28 Νοεμβρίου 2021
Οίτη: Παύλιανη «το παιχνιδιάρικο χωριό»

Η Παύλιανη είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1040 μ. στην είσοδο του Εθνικού Δρυμού της Οίτης. Αποτελείται από δύο οικισμούς την Άνω και την Κάτω Παύλιανη. Ο επισκέπτης φτάνοντας στο χωριό θα συναντήσει πρώτα την Κάτω Παύλιανη και μετά από περίπου δύο χιλιόμετρα την Άνω. Μπαίνοντας κανείς στον κάτω οικισμό θα συναντήσει το μνημείο το οποίο είναι αφιερωμένο στους Πεσόντες της μάχης της Παύλιανης το 1942. Και οι δύο γειτονιές είναι πνιγμένες στα έλατα, τις καρυδιές, τις μηλιές και τις καστανιές. Μια άποψη για την ονομασία του χωριού αναφέρει ότι το όνομά της το οφείλει στους πρώτους κατοίκους της οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που πίστεψαν στα διδάγματα του αποστόλου Παύλου.  

Η οικιστική ανοικοδόμηση των τελευταίων χρόνων οφείλεται στην ευτυχή συγκυρία ένταξης της Παύλιανης στο Ηabitat Αgenda, ένα πιλοτικό πρόγραμμα που αφορά τη βιώσιμη ανάπτυξη των χωριών και στην εκτέλεση πρότυπων έργων ανάπλασης για την αναβάθμισή τους.

Η Παύλιανη θεωρείται ένα από τα πιο γλυκά χωριά της Ελλάδας κι αυτό γιατί είναι ζωγραφισμένο ολόκληρο από τη δασκάλα και τα παιδιά του χωριού και αυτό το καθιστά μοναδικό σε όλη τη χώρα. Υπέροχες ζωγραφιές σε τοίχους, κάδους, παγκάκια και όπου αλλού μπορεί να φανταστεί κανείς. Το χειμώνα το χωριό φοράει τα λευκά για να υποδεχτεί τους επισκέπτες ενώ την άνοιξη βασιλεύει το πράσινο. Το καλοκαίρι προσφέρει απλόχερα δροσιές και τρεχούμενα νερά ενώ το φθινόπωρο η πάχνη και τα κόκκινα φύλλα την μεταμορφώνουν σε ένα μέρος μυστηριακό. Με ένα μοναδικό στην Eλλάδα φυσικό Πάρκο στις πηγές του Aσωπού, ο επισκέπτης εκστασιάζεται μέσα από ένα μαγευτικό μονοπάτι,.

Το αισθητικό δάσος της Παύλιανης και το πάρκο αναψυχής, βρίσκεται ανάμεσα στην Άνω και Κάτω Παύλιανη. Περνώντας τη μουσική γέφυρα η περιήγηση αρχίζει με το Μουσείο Υδροκίνησης, το οποίο στεγάζει το νεροπρίονο, το νερόμυλο, τα μαντάμια και τη νεροτριβή και συνεχίζει ακολουθώντας τους μαιάνδρους που σχηματίζει η κοίτη του Ασωπού ποταμού, κάτω από τον πυκνό ίσκιο που ρίχνουν τα πλατάνια, τα σφενδάμια, οι καρυδιές και οι καστανιές. Η νοτισμένη βλάστηση που μοσχοβολάει, τα πανύψηλα έλατα, οι σπάνιοι σχηματισμοί δέντρων και ο ήχος των πηγών του Ασωπού θα συνεπάρει τον επισκέπτη!
Δίπλα στο συγκρότημα της υδροκίνησης βρίσκεται το μονοπάτι που οδηγεί στο Παρκάκι! Αιώρες, ξυλοκρέβατα και τελεφερίκ πάνω απ’ το ποτάμι, πισίνα για τολμηρούς, τζακούζι, γήπεδο river-volley παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους! Μυστικά μονοπάτια, γεφυράκια, τούνελ και η σπηλιά του Καμάρα φροντισμένη και έτοιμη να υποδεχτεί κουρασμένους πεζοπόρους! Ευφάνταστες πινακίδες με οδηγίες και πληροφορίες υπάρχουν σε όλη τη διαδρομή!

Λίγα λόγια για το Θρόνο του Δία: Η ιστορία  ξεκινά πριν αρκετό καιρό, όταν η νεολαία του χωριού  ζήτησε να κατασκευαστεί το σήμα κατατεθέν της σειράς Game Of Thrones  που έχει γίνει εμμονή σε όλο τον κόσμο. Χρησιμοποιήθηκαν: 300 kg σίδερο, 250 kg σιδερένιες λάμες, 30 kg ξύλο, 10 kg μπογιές, 10 kg τσιμέντο και 800 ώρες δουλειάς! Μάστορας και εθελοντές, Η κατασκευή πήρε σάρκα και οστά στις 10 Απριλίου 2019.

Προτεινόμενη πεζοπορία:

Κάτω Παύλιανη 940 μ. – Θρόνος του Δία 1260 μ.- Κορυφή Μεσόραχη 1450 μ. – Είσοδος Αισθητικού Πάρκου

Μια πολύ όμορφη κυκλική διαδρομή, ΒΔ μέτρια, που ενδείκνυται για αρχάριους αλλά και παιδιά

https://apo-drasis.gr/index.php/resources/hiking-difficulty-levels

ΥΔ ~ 500 μ. και  ΩΠ ~4,5 ώρες ανάλογα με τη σύνθεση της ομάδας

PHOTO GALLERY

Όσοι ενδιαφέρονται να μας ακολουθήσουν στην  apo-drasis μας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το τελικό ποσό συμμετοχής θα διαμορφωθεί στα:

 

EARLY BOOKING

  • 25€ για όσους δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 18/11/21 και ώρα 24:00 (και μόνο για τις 30 πρώτες συμμετοχές μέσα από το booking ή μέχρι εξάντλησής τους και πέραν της πιο πάνω ημερομηνίας)

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 10€


ΚΑΝΟΝΙΚΟ

  • 30€ (τιμή χωρίς την έκπτωση), για όσους δηλώσουν συμμετοχή μετά τις  18/11 ώρα 24:00 ή μετά την εξάντληση των 30 πρώτων θέσεων με early-booking, (και μέχρι τις 27/11  ώρα 18:00) 

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 15€


ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ- ΑΝΕΡΓΩΝ

  • 21€ για όσους δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 25/11/21 και ώρα 24:00, με επί τόπου επίδειξη της εκπτωτικής τους κάρτας.

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 10€


 ΙΧ Όσοι επιθυμούν να έρθουν με το δικό τους μεταφορικό μέσον, (ανεξαρτήτως early-booking)

  • 15€ (δεν απαιτείται προκαταβολή μόνο συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής στο site: apo-drasis.gr

 

  1. Στις παραπάνω τιμές περιλαμβάνεται η μετακίνησή μας  με το λεωφορείο, τα διόδια  και η  αμοιβή των οδηγών στο μονοπάτι.
  2. Βάσει του νόμου, η μέγιστη πληρότητα στο λεωφορείο είναι στο 85% των θέσεων. Καθ’ όλη τη διάρκεια της μετακίνησης με το λεωφορείο η ορθή χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.
  3. Το υπόλοιπο ποσό πέραν της προκαταβολής θα καταβάλλεται  μετρητοίς κατά τη διάρκεια της  εκδήλωσης.

 


** Είναι στην αποκλειστική ευθύνη και στη δικαιοδοσία των υπευθύνων της apo-drasis για οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλ. 6974412332 και 6972670095

Οι apo-drasis μας πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Axos Travel

  • μέσω paypal (οδηγίες δημιουργίας paypal)

Μετά την πληρωμή της προκαταβολής ή ολόκληρου του ποσού με PayPal (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 30 πρώτες συμμετοχές αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apo-drasis), και λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της θα λάβετε e-mail με το αναλυτικό πρόγραμμα, τα σημεία και ώρες επιβίβασης, τον απαραίτητο εξοπλισμό που πιθανόν να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του event.

  • μέσω τραπεζικής κατάθεσης

Μετά την κράτηση μέσω τραπεζικής κατάθεσης και την επεξεργασία των στοιχείων σας, η θέση σας θα κρατείται και θα βρίσκεται σε αναμονή. Στη συνέχεια σε εύλογο χρονικό διάστημα (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 30 πρώτες συμμετοχές, αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apo-drasis), θα λάβετε e-mail με τραπεζικούς λογαριασμούς για να προχωρήσετε στην κατάθεση της προκαταβολής ή και ολόκληρου του ποσού, ανάλογα τη κράτηση σας. Επίσης λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της apo-drasis, θα λάβετε καινούργιο e-mail με το αναλυτικό πρόγραμμα, τα σημεία και ώρες επιβίβασης, τον απαραίτητο εξοπλισμό που πιθανόν να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του event.

Διαβάστε τους όρους συμμετοχής εδώ

( όταν κατευθυνόμαστε προς Λαμία )

Σταθμός metro FIX ,

 

ΣΤΑΘΜΟΣ METRO ΕΛΑΙΩΝΑΣ,

 

Κηφισιά απέναντι από Λαϊνόπουλο, στάση (γέφυρα Καλυφτάκη)

Πριν από την εγγραφή σας βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί για τους όρους συμμετοχής, τις απαιτήσεις αλλά και τις λεπτομέρειες, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να συμμετέχετε στην απόδρασή μας!

Ώρα

(Κυριακή) 7:30 πμ - 10:30 μμ

Τίτλος εισιτηρίου

Τα εισιτήρια δεν διατίθενται πλέον προς πώληση για αυτή την εκδήλωση!

X
X
X
X