Μάιος, 2021

29Μαι(Μαι 29)8:00 πμ30(Μαι 30)10:00 μμΗ εκδήλωση έληξεΠροτεινόμενα29-30/5/2021 - Μεσσηνία: Φαράγγι Στενωσιάς- Λιμνοθάλασσα Γιάλοβας-Βοϊδοκοιλιά8:00 πμ - 10:00 μμ (30) Time has ran out! Better luck next time!

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Κυριακή 29,30/5/2021 

Μεσσηνία: Φαράγγι Στενωσιάς- Λιμνοθάλασσα Γιάλοβας- Βοϊδοκοιλιά

Οι κρυμμένοι θησαυροί της Ελλάδας δεν σταματούν ποτέ! Και βγαίνουν στην επιφάνεια όταν νέοι άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο τους, παραμένουν σ’ αυτόν, τον περπατάνε, αφιερώνουν πολλές ώρες προσωπικής δουλειάς για να τον καθαρίσουν- αναδείξουν  και στο τέλος τον παραδίδουν στους  επισκέπτες για να μοιραστούν μαζί τους τις ομορφιές του.

Στενωσιά Πυλίας: Ένας τέτοιος επίγειος παράδεισος ανακαλύφθηκε πρόσφατα στη Μεσσηνία! Πρόκειται για ένα καταπράσινο φαράγγι που διασχίζει ένας ήρεμος ποταμός – χωρίς όνομα, της “Στενωσιάς”, με μικρούς καταρράκτες και λιμνούλες. Είναι στο συνολικό του μήκος 3-4 χιλιόμετρα και καταλήγει στο γνωστό καταρράκτη Καλαμάρι της Πυλίας ( το ύψος του φτάνει τα 20 μέτρα) . Εκτός από το ανεπανάληπτο φυσικό του περιβάλλον έχει ιδιαίτερη αξία να σημειώσουμε πως εκεί οι Ιταλοί έφτιαξαν φράγμα και δημιούργησαν τον πρώτο υδροηλεκτρικό σταθμό της Μεσσηνίας που ηλεκτροδοτούσε την Πύλο.

Φοινικούντα: Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της Μεσσηνίας στα μέσα περίπου της διαδρομής που ενώνει τις καστροπολιτείες της Κορώνης και της Μεθώνης. Το χωριό είναι χτισμένο στον μυχό ενός όρμου, ακριβώς απέναντι από το σύμπλεγμα των Οινουσσών, που το απαρτίζουν τα νησάκια Σαπιέντζα, Σχίζα και Αγία Μαριανή. Η ονομασία «Φοινικούντα» θεωρείται πως οφείλεται πιθανόν στους Φοίνικες, οι οποίοι σαν ναυτικός λαός αποβιβάστηκαν στα παράλια της Πελοποννήσου και ίδρυσαν στη σημερινή θέση Ανεμόμυλος, τη Φοινικούντα. Κατά τη διάρκεια της πρωτοελλαδικής περιόδου ήταν κυρίως ναυτιλιακό διαμετακομιστικό κέντρο, ενώ κάποιες εποχές αποτέλεσε ορμητήριο πειρατών.

Βοϊδοκοιλιά:  είναι ίσως η διασημότερη παραλία της Μεσσηνίας και μια από τις ωραιότερες σε όλη την Ελλάδα! Το όνομά της προέρχεται από το Βουφράς, που σημαίνει «εκεί που ζουν τα βόδια». Αναφέρεται ακόμα σε αρχαία επιγραφή και ως Βούβοτα – Βοϊδοκοιλιά.  Η προφανέστερη βέβαια ονομασία ίσως να προέρχεται και από τη μεγάλη καμπυλότητα που σχηματίζει ο κόλπος και το ότι μοιάζει με κοιλιά βοδιού. Αυτός ο φυσικός κόλπος είναι μοναδικής ομορφιάς: λευκή ψιλή άμμος απλώνεται σε μεγάλη έκταση, απ’ άκρη σ’ άκρη της παραλίας. Τα νερά της είναι γαλήνια, γαλαζοπράσινα και εξωτικά. Στα αριστερά της, όπως βλέπουμε τη θάλασσα, υπάρχει  το Παλαιόκαστρο  στη βάση του οποίου βρίσκεται η σπηλιά του Νέστορα (βασιλιάς της Πύλου) . Στην άλλη άκρη της,  πάνω στο λόφο, βρίσκεται θολωτός τάφος  που αποδίδεται (χωρίς να έχει ακόμα επιβεβαιωθεί) στο Θρασυμήδη, γιο του Νέστορα.

Η Βοϊδοκοιλιά είναι μέσα στην προστατευόμενη ζώνη  Natura 2000 και δεν θα συναντήσετε εκεί κάποια οργανωμένη δραστηριότητα. Βρίσκεται δίπλα στη Λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας , σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από την Πύλο.

Η Λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας είναι από τους σημαντικότερος υδροβιότοπους της Ευρώπης, σε μια έκταση 6.000 στρεμμάτων καθώς αποτελεί το νοτιότερο μεταναστευτικό σταθμό των αποδημητικών πουλιών των Βαλκανίων από και προς την Αφρική.  Είναι γνωστή και ως Διβάρι (από τη λατινική λέξη vivarium, που σημαίνει «ιχθυοτροφείο»), με το μεγαλύτερο βάθος να μην ξεπερνά τα 4 μέτρα. Εδώ βρίσκουν καταφύγιο 254 είδη πουλιών όπως ερωδιοί, κορμοράνοι, κιρκινέζια, αιγαιόγλαροι, φλαμίνγκος, ψαραετοί, βασιλαετοί και άλλα παρυδάτια πτηνά. Επίσης φιλοξενείται και το σπανιότατο είδος σε όλη την Ευρώπη, ο αφρικανικός χαμαιλέοντας, που θεωρείται υπό εξαφάνιση.

Το κάστρο της Μεθώνης -ουσιαστικά, καστροπολιτεία- που εκτείνεται σε μια μεγάλη έκταση 93 στρεμμάτων. Χτίστηκε από τους Βενετούς όταν έγιναν κύριοι της πόλης το 1209 σε στρατηγική θέση, σε έναν βράχο που εισχωρεί στην θάλασσα και χωρίζεται από την ξηρά με τεχνητή τάφρο. Εξαιρετικό φυσικό λιμάνι, το οποίο κατά τους μεσαιωνικούς χρόνους αποτελούσε σταθμό στο δρόμο των προσκυνητών για τους Αγίους Τόπους και των εμπορικών πλοίων από τη Δύση στην Ανατολή. Η περίοδος ακμής του κάστρου τοποθετείται στην περίοδο της Α’ Ενετοκρατίας 13ος-15ος αιώνας.

Στις 29,30 Μαΐου δραπετεύουμε στη Μεσσηνία:

 • Πεζοπορούμε
 • στο φαράγγι της Στενωσιάς απολαμβάνοντας τα κρυστάλλινα νερά του Καταρράκτη Καλαμάρι . Αφετηρία μας το ομώνυμο χωριό της Στενωσιάς μέχρι τον καταρράκτη και συνεχίζουμε μέχρι τη θέση Σχινόλακα . Χρόνος πεζοπορίας με τις βουτιές 3,5- 4 ώρες Βαθμός Δυσκολίας: εύκολη
 • Παραλία Διβάρη- Λιμνοθάλασσα Γιάλοβας- Βοϊδοκοιλιά (κολύμπι) και πίσω ~3,5 ώρες
 • Κολυμπάμε στα καταπράσινα νερά της Φοινικούντας και της Βοϊδοκοιλιάς
 • Επισκεπτόμαστε τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας και την καστροπολιτεία της Μεθώνης (εισιτήριο εισόδου 3 ευρώ- εκπτωτικό 2 ευρώ)

Όσοι ενδιαφέρονται να μας ακολουθήσουν στην  apo-drasis μας στις 29,30 Μαΐου 2021 θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το ποσό συμμετοχής διαμορφώνεται στα:

 • 90 ευρώ για όσους δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι το βράδυ στις 19 Μαΐου 2021 και ώρα 24:00 early booking και μόνο μέσα από το site: apo-drasis.grγια τις 30 πρώτες συμμετοχές (όποιο από τα δύο συμπληρωθεί πρώτο)
 • 110  ευρώ για όσους δηλώσουν συμμετοχή μετά το πέρας της πιο πάνω ημερομηνίας και μέχρι το απόγευμα στις 26 Μαΐου  2021 και ώρα 18:00 (ή τη συμπλήρωση των πρώτων 30 θέσεων με early-booking)

*Για όσους επιθυμούν μονόκλινο δωμάτιο η επιβάρυνση θα είναι 25 ευρώ επιπλέον της αρχικής τιμής ( περιορισμένος αριθμός δωματίων ).

*Όσοι φίλοι επιθυμούν να μας ακολουθήσουν με τα δικά τους ΙΧ το κόστος διαμορφώνεται στα 50 ευρώ με προκαταβολή στα 20 ευρώ  ανεξαρτήτως  early-booking

Στο παραπάνω ποσό περιλαμβάνονται:

 • όλες οι μεταφορές μας με το λεωφορείο, τα διόδια
 • η διανυκτέρευση μας σε παραθαλάσσιο ξενοδοχείο στη Φοινικούντα με πρωινό
 • η διανυκτέρευση και η διαμονή του οδηγού του λεωφορείου
 • η αμοιβή του τοπικού οδηγού που θα μας συνοδεύσει στο Φαράγγι της Στενωσιάς.

«βάσει νόμου η μέγιστη πληρότητα στο λεωφορείο είναι στο 65% των θέσεων» για

 • λεωφορείο με 23 θέσεις μέγιστη πληρότητα μέχρι 15 άτομα
 • λεωφορείο με 46 θέσεις μέγιστη πληρότητα μέχρι 30 άτομα
 • λεωφορείο με 55 θέσεις μέγιστη πληρότητα μέχρι 36 άτομα

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει μαζί με τη δήλωση της συμμετοχής τους να καταβάλλουν ως προκαταβολή το ποσό των 20 ευρώ μέσα από το booking του site: apo-drasis.gr και μέχρι την ημερομηνία 19 Μαΐου (early booking) ή για τις πρώτες 30 συμμετοχές. Μετά την ημερομηνία αυτή ή πέραν τω 30 πρώτων θέσεων η προκαταβολή θα διαμορφώνεται στα 30 ευρώ

 • είτε μέσω paypal (οδηγίες δημιουργίας paypal μπορείτε να βρείτε στο  apo-drasis. gr)

Μετά την πληρωμή της προκαταβολής με PayPal (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 30 πρώτες συμμετοχές αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apo-drasis), λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της θα λάβετε e-mail με το αναλυτικό πρόγραμμα, τα σημεία και ώρες επιβίβασης, τον απαραίτητο εξοπλισμό που πιθανόν να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του event.

 • είτε μέσω τραπεζικής κατάθεσης (βλ. apo-drasis. gr)

Μετά την κράτηση μέσω τράπεζικής κατάθεσης και την επεξεργασία των στοιχείων σας, η θέση σας θα κρατείται και θα βρίσκεται σε αναμονή. Στη συνέχεια σε εύλογο χρονικό διάστημα (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 30 πρώτες συμμετοχές, αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apo-drasis), θα λάβετε e-mail με τραπεζικούς λογαριασμούς για να προχωρήσετε στην κατάθεση της προκαταβολής.

**Το υπόλοιπο ποσό πέραν της προκαταβολής θα καταβληθεί  μετρητοίς κατά τη διάρκεια της  apo-drasis  

Ακυρωτικά 

Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης του ελάχιστου αριθμού (30) συμμετεχόντων  η apo-drasis θα ακυρωθεί και το ποσό της προκαταβολής θα επιστραφεί στους προτιθέμενους συμμετέχοντες στο ακέραιο. Το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν, ανωτέρα βία ή απεργία ή κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή οποιοσδήποτε άλλος λόγος. Εκτός εάν με τη σύμφωνη γνώμη των προτιθέμενων συμμετεχόντων που έχουν ήδη καταβάλει την προκαταβολή η apo-drasis επανα-προγραμματισθεί σε εύλογη ημερομηνία ή προταθεί από τους διαχειριστές κάποια άλλη apo-drasis που είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί στην ίδια ημερομηνία.

Σε περίπτωση ακύρωσης από την πλευρά του προτιθέμενου συμμετέχοντα  

 • Μέχρι τις 19/5 και ώρα 24:00 συνεπάγεται επιστροφή 100% της προκαταβολής
 • Από 20/5 και ώρα 00:00 έως 24/5 και ώρα 24:00 συνεπάγεται επιστροφή   50% της προκαταβολής
 • Από 25/5 και ώρα 00:00 έως 29/5  και ώρα 07:00 συνεπάγεται μη επιστροφή της προκαταβολής

  * Πριν από την επιβίβαση στο λεωφορείο θα πραγματοποιείται θερμομέτρηση και θα ακολουθούνται όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα  Covid-19 για την ασφαλέστερη μετακίνηση των συμμετεχόντων. Η μη τήρηση των πρωτοκόλλων σημαίνει αποκλεισμός του συμμετέχοντα από την εκδήλωση και η καταβληθείσα προκαταβολή θα μεταφερθεί σε κάποια προσεχή εκδήλωση εντός των επόμενων 6 μηνών.

** Είναι στην αποκλειστική ευθύνη και στη δικαιοδοσία των υπευθύνων της apo-drasis για οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλ. 6974412332 και 6972670095

 

Οι  apo-drasis μας πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Axos Travel

Κάποιες από τις φωτογραφίες που έχουν χρησιμοποιηθεί για την παρουσίαση της apo-drasis έχουν επιλεγεί από διάφορες πηγές στο διαδίκτυο.

 

Τρόποι Πληρωμής


Ο τρόπος πληρωμής για τη συμμετοχή σας γίνεται μέσω paypal
 • Δεν έχω paypal… τι είναι το paypal ;
 • Τι πρέπει να κάνω για την εγγραφή μου στο paypal;

 

Όροι Συμμετοχής


Διαβάστε τους όρους συμμετοχής εδώ

 

Σημεία και ώρες συνάντησης


( όταν κατευθυνόμαστε προς Κόρινθο )

 

Σταθμός metro FIX ,

 

ΣΤΑΘΜΟΣ METRO ΕΛΑΙΩΝΑΣ,

 

Λεωφόρος Αθηνών στο ύψος απέναντι από το Παλατάκι

 

Τοποθεσία


 

 

Πριν από την εγγραφή σας βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί για τους όρους συμμετοχής, τις απαιτήσεις αλλά και τις λεπτομέρειες, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να συμμετέχετε στην απόδρασή μας!

 

Ώρα

29 (Σαββάτο) 8:00 πμ - 30 (Κυριακή) 10:00 μμ

Τίτλος εισιτηρίου

Τα εισιτήρια δεν διατίθενται πλέον προς πώληση για αυτή την εκδήλωση!

X
X
X
X