Ιούνιος, 2023

03Ιουν(Ιουν 3)8:00 πμ05(Ιουν 5)10:00 μμEvent has started3,4,5/6/2023 - Ευρυτανικά Άγραφα: πεζοπορία, αναρρίχηση, μπάνιο, βόλτα με σκάφος, καγιάκ8:00 πμ - 10:00 μμ (5) Time has ran out! Better luck next time!

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

3,4,5/6/2023


Ευρυτανικά Άγραφα: πεζοπορία, αναρρίχηση, μπάνιο, βόλτα με σκάφος, καγιάκ

 

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 3,4,5/6/2023 δραπετεύουμε στα «Άγραφα» ή όπως αλλιώς λέγονται , «τα ελληνικά Ιμαλάια». Το πιο απομονωμένο ορεινό συγκρότημα της χώρας μας, βρίσκεται στην Κεντρική Ελλάδα και αποτελεί προέκταση της Νότιας Πίνδου. Καταλαμβάνει όλο το βόρειο τμήμα του νομού Ευρυτανίας και το δυτικό του νομού Καρδίτσας. Δύσκολο ανάγλυφο με άγριες, δύσβατες και απότομες κορυφές, λαξεμένες  ορθοπλαγιές, εκτεταμένα αλπικά οροπέδια, διάσελα, επιβλητικές χαράδρες μας καλούν να τα γνωρίσουμε.

Φύση που σε μαγεύει σε έναν πολύχρωμο ανοιξιάτικο καμβά! Δραπετεύουμε και συνδυάζουμε πεζοπορία, αναρρίχηση σε φυσικό πεδίο διαφόρων επιπέδων δυσκολίας, μπάνιο στο Λούρο σε μία από τις μεγαλύτερες αμμώδεις παραλίες, βόλτα με σκάφος στη λίμνη Κρεμαστών, καγιάκ στο Γρανιτσιώτη.

Hot spots της apo-drasis

 • Αν. Φραγκίστα χτισμένη σε υψόμετρο 680 μέτρων (όπου και θα διανυκτερεύσουμε https://www.2alonia.gr/ https://www.filoxeno.com/minipage/index/el/accommodation/filoxeno/90795) είναι ένα από τα πιο ιστορικά και πιο παλιά χωριά της Ρούμελης. Η ονομασία της προέρχεται από τη μεσαιωνική λέξη «φραγγίδα» που σήμαινε τα προνόμια και τις ελευθερίες που παρέχονταν σε κάποιο τόπο και το όνομα αποδεικνύει περίτρανα αυτά που επακολουθούν. Γενέτειρα πολλών σπουδαίων ανθρώπων που διέπρεψαν στα γράμματα, τις επιστήμες, τις τέχνες και τον πολιτισμό.
 • Πεζοπορία : Λογγίτσι- Κάστρο Τσούκας (ενδείκνυται και για αρχάριους) 4700μ.   Ω.Π 2,5 Στη βόρεια όχθη της τεχνητής λίμνης Κρεμαστών κατεβαίνουμε μέχρι τη λίμνη  και στη συνέχεια ανηφορίζουμε για το χωριό Τσούκα όπου υπάρχει οχύρωση του  “Κάστρου Τσούκας” κλασσικών-ελληνιστικών χρόνων. Η περιοχή έχει χαρακτηριστεί αρχαιολογικός χώρος. Η θέα από το κάστρο είναι μαγευτική καθώς έχουμε πανοραμική θέα τη λίμνη Κρεμαστών με τα φιόρδ της, τα γραφικά χωριά της Ευρυτανίας και της Αιτωλοακαρνανίας και τα βουνά των Αγράφων που την περιβάλλουν.
 • Αναρρίχηση στο Φαράγγι του Μπουζουνίκου: ένας ξεχωριστός προορισμός για τους λάτρεις της πεζοπορίας και της αναρρίχησης. Το φαράγγι έχει περίπου μήκος 650m., εύκολο να το διασχίσει κάποιος και να συνδυάσει την πεζοπορία του με την αναρρίχηση, καθώς περιλαμβάνει περίπου 104 αναρριχητικές διαδρομές πολλών ειδών όπως, για άτομα που έρχονται πρώτη φορά σε επαφή με την αναρρίχηση, για ερασιτέχνες αλλά και για επαγγελματίες αναρριχητές για όλες τις ηλικίες, μικρούς  και μεγάλους. Μια νέα εμπειρία-πρόκληση για να δοκιμάσουμε τις δυνατότητες μας σε ένα νέο πεδίο apo-drasis! Η αναρρίχηση, προσφορά του Ορειβατικού συλλόγου Αγράφων,  θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη και τις οδηγίες των ανθρώπων του συλλόγου,  που θα μας περιμένουν για να μας μυήσουν σε μία από τις ομορφιές του τόπου τους.

 • Τοπόλιανα: στο αναρριχητικό πεδίο Εύρητος συνεχίζουμε για να γνωρίσουμε ένα νέο αναρριχητικό πεδίο- πιο απαιτητικό- με 15 περίπου διαδρομές για έμπειρους αναρριχητές. Η πρόσβαση στο πεδίο γίνεται μόνο πεζοπορικώς, λόγω της δύσβατης γεωμορφολογίας
 • Βόλτα με σκάφος στη λίμνη Κρεμαστών ο καλύτερος τρόπος- μέσα από τη λίμνη- να ανακαλύψεις την  απαράμιλλη ομορφιά της με τα γαλαζοπράσινα νερά, τα φιόρδ που δημιουργούνται αλλά και τα πολυάριθμα μικρά νησάκια που στέκουν διάσπαρτα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της χώρας, η οποία δημιουργήθηκε το 1965, κατά τη διάρκεια της κατασκευής του φράγματος των Κρεμαστών, με τη συσσώρευση από νερά των ποταμών Αχελώου, Ταυρωπού, Τρικεριώτη και Αγραφιώτη. Στη  βρίσκονται τέσσερις γέφυρες: της Επισκοπής, της Τατάρνας, του Μανώλη και της Τέμπλας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αξιοθέατο!  Χαρακτηριστικό δε, είναι πως το γεφύρι του Μανώλη τα τελευταία 60 χρόνια, κάθε Δεκέμβριο βυθίζεται και κάθε άνοιξη εμφανίζεται και πάλι.
 • Συμμετέχουμε στη Γέφυρα Επισκοπής σε γιορτή, αφιερωμένη στην αειφόρο ανάπτυξη και την ανάδειξη αυτού του μοναδικού τόπου! Ως υποστηρικτές στην έναρξη της Ευρωπαϊκής πράσινης εβδομάδας, είμαστε καλεσμένοι από τοπικούς φορείς, αλλά και τους διοργανωτές ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ (VECH- WEACT).   Δράσεις όπως ομιλία του καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κεράσματα από τοπικούς συλλόγους και παραγωγούς όπως ( χειροποίητες πίτες, ελιές βιολογικές και λάδι, κρασιά κ.τ.λ.), και στο τέλος πάρτυ με πολλές μουσικές, θα λάβουν χώρα μέσα σ´ ένα πανέμορφο τοπίο , με άπλετη θέα στη Λίμνη Κρεμαστών!!

 • Καγιάκ στο Γρανιτσιώτη ποταμό (προαιρετικό) : πηγάζει κάτω από την κορυφή «Καλόγερος» των Δυτικών Αγράφων. Εξαιτίας των υψηλών βράχων, των στενών περασμάτων, των σπηλαίων, της πυκνής βλάστησης απέκτησε απόκοσμη μορφή και διατήρησε μια ανόθευτη φυσική ομορφιά. Θα μπούμε αρχικά στον Αχελώο και θα κωπηλατήσουμε μέχρι εκεί που συναντιούνται τα δυο ποτάμια δημιουργώντας ένα πολύ εύφορο μέρος. Θα συνεχίσουμε την υδάτινη περιήγηση μας μέσα στο φαράγγι του Γρανιτσιώτη μέχρι την παραλία και θα επιστρέψουμε. Μια σύντομη διαδρομή (περίπου μιας ώρας) στο πιο όμορφο κομμάτι του Φαραγγιού. 25 € (για όποιον το επιλέξει)

 • Μπάνιο στην παραλία του Λούρου μια από τις καλύτερες παραλίες της Αιτωλοακαρνανίας με μήκος 16 – 17 χιλιόμετρα. Αποτελεί προστατευμένο υδροβιότοπο από το 1974 με τη Σύμβαση RAMSAR. Την απέραντη ανοιχτόχρωμη αμμουδιά του περιβάλλει βλάστηση με αρμυρίκια, κέδρους, δάφνες και κρίνα της άμμου. Διαθέτει πλούσια πανίδα με πλήθος πτηνών, όπως πελεκάνους, πελαργούς, αγριόχηνες, καρδερίνες, κοτσύφια, αηδόνια και άλλα, ενώ οι αμμοθίνες του αποτελούν ένα φαινόμενο σπάνιο για την Ελλάδα.

PHOTO GALLERY

Αναχώρηση: 08:00 (ενδεικτική) Σταθμός metro FIX, αρχικό σημείο συνάντησης βλ. σημεία συνάντησης

Επιστροφή : 22:00 (ενδεικτική)

Για όσους επιθυμούν να μας ακολουθήσουν στην apodrasis μας στις 3,4,5/6/2023, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το ποσό συμμετοχής διαμορφώνεται ως εξής:

 

 • EARLY BOOKING 195 € (τιμή με την έκπτωση) όσοι δηλώσουν συμμετοχή μέχρι το βράδυ της Κυριακής  28/5/2023 και ώρα 24:00 (και μόνο για τις 25 πρώτες θέσεις και μέχρι εξάντλησης τους και πέραν της πιο πάνω ημερομηνίας). 

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 40€


 

 • ΚΑΝΟΝΙΚΟ 220 € (τιμή χωρίς την έκπτωση) μετά το πέρας της πιο πάνω ημερομηνίας 28/5/2023 (ή μετά την εξάντληση των 25 πρώτων θέσεων) όποιο προηγηθεί και μέχρι τις 1/6/2023 και ώρα 24:00 και εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 40€


 • ΙΧ 140 € Όσοι επιθυμούν να μας ακολουθήσουν με τα δικά τους ΙΧ και δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 28/5/23  μέσα από το booking:  apo-drasis.gr και 150€ από 29/5/22 και εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 40€


 • Μονόκλινο +50 (περιορισμένος αριθμός)

 

 • Καγιάκ 25 € (για όποιον το επιλέξει) Θα χρειαστεί να γνωρίζουμε τον αριθμό των ατόμων τουλάχιστον 1 βδομάδα πριν και τα νούμερα σε μπλουζάκια  για τον ανάλογο εξοπλισμό και τα νούμερα σωσιβίων. Αυτό πρέπει να δηλωθεί με την κράτηση στο πεδίο παρατηρήσεις

 

Στις παραπάνω τιμές περιλαμβάνονται

 • όλες οι μετακινήσεις μας πολυτελές λεωφορείο (ενοικίαση, διόδια, έξοδα διαμονής και διατροφής του οδηγού του λεωφορείου) 
 • οι δύο διανυκτερεύσεις με πρωινό
 • η οργάνωση και η αμοιβή των οδηγών στα μονοπάτια
 • η βαρκάδα στη λίμνη Κρεμαστών

 

Δεν περιλαμβάνεται

 • οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα- γεύματα
 • Η συμμετοχή στο καγιάκ

 

Το υπόλοιπο ποσό πέραν της προκαταβολής θα καταβάλλεται  μετρητοίς κατά τη διάρκεια της  εκδήλωσης

 

 • Με τη δήλωση- κράτηση συμμετοχής -ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ- μέσα από το booking: apodrasis.gr ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ- θα σας αποστέλλεται (σε εύλογο χρονικό διάστημα)  email με  τους τραπεζικούς λογαριασμούς για την κατάθεση της προκαταβολής. Αυτή πρέπει να γίνει εντός 3 ημερών από τη στιγμή που θα σας σταλεί το email, για να είναι σε ισχύ η κράτησή σας.

 

Για την ομαλή πραγματοποίηση της δράσεών μας απαιτείται καλή υγεία και στοιχειώδες επίπεδο φυσικής κατάστασης. Κάθε συμμετέχων σε πεζοπορία του συλλόγου μας έχει την αποκλειστική του ευθύνη . Οι συμμετέχοντες οφείλουν να σέβονται το φυσικό περιβάλλον.

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

 

 • Σακίδιο πλάτης
 • μποτάκια ή παπούτσια πεζοπορίας
 • μπατόν 2
 • αδιάβροχο
 • προσωπικό φαρμακείο
 • νερό, σνακ
 • επιπλέον ρουχισμός και παπούτσια για την επιστροφή (καλό θα είναι να τα αφήσουμε στο πούλμαν).

Για περισσότερες πληροφορίες βλ. https://apo-drasis.gr/resources/what-to-bring-on-a-hike/

 

** Είναι στην αποκλειστική ευθύνη και δικαιοδοσία των υπευθύνων της apo-drasis  οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος, για λόγους ασφάλειας ή ανωτέρας βίας (φυσικές καταστροφές, ακατάλληλες καιρικές συνθήκες, κλπ). Όποιος συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του.

 

** Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλ. 6974412332 και 6972670095

Οι apo-drasis μας πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Axos Travel

 • μέσω paypal (οδηγίες δημιουργίας paypal)

Μετά την πληρωμή της προκαταβολής ή ολόκληρου του ποσού με PayPal (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 30 πρώτες συμμετοχές αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apo-drasis), και λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της θα λάβετε e-mail με το αναλυτικό πρόγραμμα, τα σημεία και ώρες επιβίβασης, τον απαραίτητο εξοπλισμό που πιθανόν να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του event.

 • μέσω τραπεζικής κατάθεσης

Μετά την κράτηση μέσω τραπεζικής κατάθεσης και την επεξεργασία των στοιχείων σας, η θέση σας θα κρατείται και θα βρίσκεται σε αναμονή. Στη συνέχεια σε εύλογο χρονικό διάστημα (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 30 πρώτες συμμετοχές, αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apo-drasis), θα λάβετε e-mail με τραπεζικούς λογαριασμούς για να προχωρήσετε στην κατάθεση της προκαταβολής ή και ολόκληρου του ποσού, ανάλογα τη κράτηση σας. Επίσης λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της apo-drasis, θα λάβετε καινούργιο e-mail με το αναλυτικό πρόγραμμα, τα σημεία και ώρες επιβίβασης, τον απαραίτητο εξοπλισμό που πιθανόν να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του event.

Διαβάστε τους όρους συμμετοχής εδώ

( όταν κατευθυνόμαστε προς Λαμία )

Σταθμός metro FIX ,

 

ΣΤΑΘΜΟΣ METRO ΕΛΑΙΩΝΑΣ,

 

Κηφισιά απέναντι από Λαϊνόπουλο, στάση (γέφυρα Καλυφτάκη)

Πριν από την εγγραφή σας βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί για τους όρους συμμετοχής, τις απαιτήσεις αλλά και τις λεπτομέρειες, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να συμμετέχετε στην απόδρασή μας!

Ώρα

3 (Σαββάτο) 8:00 πμ - 5 (Δευτέρα) 10:00 μμ

Τίτλος εισιτηρίου

Τα εισιτήρια δεν διατίθενται πλέον προς πώληση για αυτή την εκδήλωση!

X
X
X
X