Οκτώβριος, 2021

31Οκτ7:30 πμ10:30 μμSold Out!Προτεινόμενα31 Οκτωβρίου 2021 Λακωνία: Φαράγγι των Μύλων με «γεύση από πέστροφα»7:30 πμ - 10:30 μμ Time has ran out! Better luck next time!

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

31 Οκτωβρίου 2021
Λακωνία: Φαράγγι των Μύλων με «γεύση από πέστροφα»

 

Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου δραπετεύουμε στο ΒΑ Ταΰγετο και πεζοπορούμε στο μοναδικής ομορφιάς «φαράγγι των Μύλων» που ξεκινάει από το Γεωργίτσι και καταλήγει στο Καστόρι. Μια διαδρομή πνιγμένη στο πράσινο και στα τρεχούμενα νερά!

Το Γεωργίτσι κτισμένο αμφιθεατρικά σε υψόμετρο που κυμαίνεται από 900-1200 μ. χαρίζει απλόχερα μια πανοραμική θέα από τα βουνά της Αρκαδίας στα βόρεια, την απέραντη κοιλάδα του Ευρώτα και την κορυφογραμμή του Πάρνωνα, μέχρι νότια στο Λακωνικό κόλπο. Δίκαια αποκαλείται «το μπαλκόνι του Ταϋγέτου». Μια σύντομη επίσκεψη στο Δημοτικό σχολείο το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του χωριού και έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο, επιβάλλεται. Είναι ένα λιθόκτιστο κτίριο, από πελεκητή πέτρα Ταϋγέτου, σε σχήμα Γ με δύο προαύλια, (αγοριών και κοριτσιών). Αρχιτέκτονας  ο Αν. Μεταξάς, ο οποίος υλοποίησε και τα σχέδια της αναμαρμάρωσης του Καλλιμάρμαρου Παναθηναϊκού Σταδίου. Στην πάνω γειτονιά του χωριού μπορεί κανείς να θαυμάσει το Μνημείο των αεροπόρων που έπεσαν υπερασπιζόμενοι τον εναέριο χώρο της Ελλάδας ενώ στην κάτω πλατεία βρίσκεται το Μνημείο των πεσόντων του 1912-1922 αλλά και του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το καταπράσινο, ορεινό χωριό Καστόρι, (ή Καστόρειο), είναι κτισμένο σε υψόμετρο 500 μ. Το χωριό πήρε το όνομά του από τον μυθικό ήρωα Κάστορα. Στην περιοχή υπάρχουν πολλά φαράγγια, τα οποία κατεβάζουν τα νερά του Ταϋγέτου στον ποταμό Ευρώτα. Μέσα σε αυτά ο επισκέπτης μπορεί να δει τα ερείπια παλαιών οικισμών, νερόμυλους, σπηλιές και καταρράκτες. Κάθε χρόνο, τον Νοέμβριο, οι κάτοικοι του χωριού καλωσορίζουν τον καρπό της ελιάς με την «Γιορτή της Μπουκουβάλας»: ξεροψημένο ψωμί με φέτα και λεμόνι βουτηγμένο στο φρέσκο πρωτόλαδο που μόλις έχει βγει από το εργοστάσιο.

 

Η πεζοπορική μας δράση ξεκινά λίγο έξω από το Γεωργίτσι σε ανηφορικό μονοπάτι με ήπια βλάστηση που μετά από λίγο γίνεται πιο άγρια καθώς μας προετοιμάζει για την είσοδό μας στο κατάφυτο φαράγγι των Μύλων. Μια διαδρομή κατά κύριο λόγο κατηφορική γεμάτη τρεχούμενα νερά, καταρράκτες, αιωνόβια πλατάνια περιτριγυρισμένα από κισσούς, καστανιές, βελανιδιές, έλατα, κέδρα. Ένα ατελείωτο χαλί από φθινοπωρινά χρώματα. Θα συναντήσουμε ερείπια από παλιούς μύλους, θα κατεβούμε με ξύλινες σκάλες στην κοίτη του ποταμού Κάστορα και θα διασχίσουμε το στενότερο σημείο του φαραγγιού, που έχει πλάτος μόλις λίγα μέτρα και γεμίζει δέος κάθε πεζοπόρο. Τελικός μας προορισμός η γέφυρα του Καστόρειου κι από εκεί το πέτρινο μονότοξο γεφύρι που φέρει το όνομα Μαρμαρογέφυρο.

Διάρκεια Πεζοπορίας: 3,5 με 4 ώρες ανάλογα με τη δυναμική της ομάδας

Χιλιομετρική απόσταση :  8,5 χλμ. περίπου

Βαθμός Δυσκολίας : 1    για περισσότερες πληροφορίες  βλ. παρακάτω σύνδεσμο   hiking-difficulty-levels

Υψομετρική Ανάβασης: (+) 150 μέτρα

Υψομετρική Κατάβασης: (-) 500 μέτρα

Λάτρεις των τοπικών παραδόσεων και της καθημερινής ζωής των ανθρώπων της υπαίθρου, στηρίζουμε με κάθε τρόπο τις προσπάθειες τους στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.  

Στην κατάληξη της πεζοπορίας μας δίπλα στις πηγές του Αγίου Μάμμα και τον παλαιό νερόμυλο, θα επισκεφθούμε μία από τις πρώτες μονάδες παραγωγής πέστροφας και σολωμού στην Ελλάδα, που παράγει, επεξεργάζεται και συσκευάζει καπνιστή πέστροφα, καπνιστό σολωμό και χαβιάρι. Ο ίδιος επιχειρηματίας που θα μας ξεναγήσει ήταν και αυτός που βοήθησε στην κινηματογραφική παραγωγή της ταινίας “Ο Θεός αγαπούσε το χαβιάρι”. Μετά από μια σύντομη ενημέρωση για τα προϊόντα και τον τρόπο παραγωγής τους,  θα γευτούμε μικρά, πεντανόστιμα κεράσματα με τη συνοδεία τσίπουρου της περιοχής.

PHOTO GALLERY

Όσοι ενδιαφέρονται να μας ακολουθήσουν στην  apo-drasis μας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το τελικό ποσό συμμετοχής θα διαμορφωθεί στα:

 

EARLY BOOKING

 • 30€ για όσους δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 21/10/21 και ώρα 24:00 (και μόνο για τις 30 πρώτες συμμετοχές μέσα από το booking ή μέχρι εξάντλησής τους και πέραν της πιο πάνω ημερομηνίας)

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 10€


ΚΑΝΟΝΙΚΟ

 • 34€ (τιμή χωρίς την έκπτωση), για όσους δηλώσουν συμμετοχή μετά τις  21/10 ώρα 24:00 ή μετά την εξάντληση των 30 πρώτων θέσεων με early-booking, (και μέχρι τις 30/10 ώρα 24:00) 

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 15€


ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ- ΑΝΕΡΓΩΝ

 • 25€ για όσους δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 30/10/21 και ώρα 24:00, με επί τόπου επίδειξη της εκπτωτικής τους κάρτας.

 ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 10€


  ΙΧ

Όσοι επιθυμούν να έρθουν με το δικό τους μεταφορικό μέσον, (ανεξαρτήτως early-booking)

 • 18€ (δεν απαιτείται προκαταβολή μόνο συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής στο site: apo-drasis.gr

 

 1. Στις παραπάνω τιμές περιλαμβάνονται όλες οι μετακινήσεις μας με το λεωφορείο, η  αμοιβή των οδηγών στο μονοπάτι, η επίσκεψή μας στο χώρο της ιχθυοκαλλιέργειας με την ξενάγηση και τα κεράσματα .
 2. Βάσει του νόμου, η μέγιστη πληρότητα στο λεωφορείο είναι στο 85% των θέσεων. Καθ’ όλη τη διάρκεια της μετακίνησης με το λεωφορείο η ορθή χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.
 3. Το υπόλοιπο ποσό πέραν της προκαταβολής θα καταβάλλεται  μετρητοίς κατά τη διάρκεια της  εκδήλωσης.

 

Βασικός Εξοπλισμός για την πεζοπορία

 1. Ορειβατικό παπούτσι  Προστατεύει το πόδι από τις πέτρες και το κρατά σταθερό στους κραδασμούς και στις κακοτοπιές. Τα αθλητικά παπούτσια δεν ενδείκνυνται.
 2. Σακίδιο πλάτης στεγανό, ελαφρύ, με ιμάντες και εξωτερικές θήκες που να επιτρέπει στην πλάτη να αερίζεται, αδιάβροχο ή με αδιάβροχο κάλυμμα.
 3. Αδιάβροχο μπουφάν γιατί έχει ο καιρός γυρίσματα. Σε περίπτωση ελαφριάς βροχόπτωσης ενδείκνυται αδιάβροχο τύπου «πάντσο» (μιας χρήσης) Υπάρχουν φτηνά στην αγορά
 4. Μπατόν 2  για πιο ξεκούραστο και χωρίς καταπονήσεις περπάτημα
 5. Νερό: (τουλάχιστον 1,5 λίτρο)
 6. Τροφή: Φρούτα (μπανάνα) μπάρες δημητριακών, ξηροί καρποί, παστέλι, σοκολάτα. Τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες που δίνουν ενέργεια και τρόφιμα ολικής άλεσης διότι έχουν μεγαλύτερο εύρος θρεπτικών συστατικών όπως φυτικές ίνες & βιταμίνες, μειώνουν το αίσθημα πείνας, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ποσότητα φαγητού που καταναλώνετε.
 7. Ατομικό φαρμακείο. Αν ακολουθούμε κάποια ατομική φαρμακευτική αγωγή την έχουμε πάντα μαζί μας. Αν το πρόβλημα είναι σοβαρό καλό θα ήταν να έχουμε ενημερώσει γι αυτό το σύλλογο.

 

Για περισσότερες πληροφορίες βλ. https://apo-drasis.gr/resources/what-to-bring-on-a-hike/

 


** Είναι στην αποκλειστική ευθύνη και στη δικαιοδοσία των υπευθύνων της apo-drasis για οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλ. 6974412332 και 6972670095

Οι apo-drasis μας πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Axos Travel

 • μέσω paypal (οδηγίες δημιουργίας paypal)

Μετά την πληρωμή της προκαταβολής ή ολόκληρου του ποσού με PayPal (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 30 πρώτες συμμετοχές αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apo-drasis), και λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της θα λάβετε e-mail με το αναλυτικό πρόγραμμα, τα σημεία και ώρες επιβίβασης, τον απαραίτητο εξοπλισμό που πιθανόν να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του event.

 • μέσω τραπεζικής κατάθεσης

Μετά την κράτηση μέσω τραπεζικής κατάθεσης και την επεξεργασία των στοιχείων σας, η θέση σας θα κρατείται και θα βρίσκεται σε αναμονή. Στη συνέχεια σε εύλογο χρονικό διάστημα (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 30 πρώτες συμμετοχές, αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apo-drasis), θα λάβετε e-mail με τραπεζικούς λογαριασμούς για να προχωρήσετε στην κατάθεση της προκαταβολής ή και ολόκληρου του ποσού, ανάλογα τη κράτηση σας. Επίσης λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της apo-drasis, θα λάβετε καινούργιο e-mail με το αναλυτικό πρόγραμμα, τα σημεία και ώρες επιβίβασης, τον απαραίτητο εξοπλισμό που πιθανόν να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του event.

Διαβάστε τους όρους συμμετοχής εδώ

( όταν κατευθυνόμαστε προς Κόρινθο )

ΣΤΑΘΜΟΣ METRO FIX,

 

ΣΤΑΘΜΟΣ METRO ΕΛΑΙΩΝΑΣ,

 

Λεωφόρος Αθηνών στο ύψος απέναντι από το Παλατάκι

Πριν από την εγγραφή σας βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί για τους όρους συμμετοχής, τις απαιτήσεις αλλά και τις λεπτομέρειες, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να συμμετέχετε στην απόδρασή μας!

Ώρα

(Κυριακή) 7:30 πμ - 10:30 μμ

Τίτλος εισιτηρίου

Τα εισιτήρια δεν διατίθενται πλέον προς πώληση για αυτή την εκδήλωση!

X
X
X
X