Νοέμβριος, 2023

Λεπτομέρειες εκδήλωσης
4/11/ 2023 Πάρνωνας: Άνω Δολιανά- «γιορτή κάστανου»
Λεπτομέρειες εκδήλωσης
4/11/ 2023 Πάρνωνας: Άνω Δολιανά- «γιορτή κάστανου»
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Τα Άνω Δολιανά τιμούν και φέτος το κάστανο, με τη 19η γιορτή να πραγματοποιείται το πρώτο Σάββατο του Νοεμβρίου, στις 4 του μήνα. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν χιλιάδες “καστανογλυκά” και φαγητά με βάση το μοναδικό καρπό που με μεράκι έφτιαξαν οι γυναίκες του χωριού, παρέα με άφθονο τσίπουρο, κρασί και με τη συνοδεία παραδοσιακής μουσικής!
Η ομάδα της apo–drasis όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στηρίζει τις εκδηλώσεις της ελληνικής υπαίθρου συμμετέχοντας ενεργά και ενισχύοντας με την παρουσία της παρόμοιες πρωτοβουλίες. Συνδυάζουμε την αγαπημένη μας δράση, την πεζοπορία, με τις λαϊκές παραδόσεις τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας!
Τα Άνω Δολιανά Αρκαδίας είναι ένα ορεινό, καταπράσινο γραφικό χωριό, χτισμένο αμφιθεατρικά στις βόρειες πλαγιές του Πάρνωνα σε υψόμετρο 1.050 μ. Ο οικισμός βρίσκεται σε ένα φυσικό περιβάλλον με καστανιές, βελανιδιές, κερασιές, καρυδιές, πλατάνια και πεύκα να κυριαρχούν στο τοπίο και να αγκαλιάζουν τα σπίτια. Η πλατεία του με πλατάνια, καφενεία, ταβέρνες και εστιατόρια κοντά στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, προσφέρει υπέροχη θέα προς τον κάμπο της Τρίπολης.
Η «Γιορτή του κάστανου» του πολύτιμου καρπού, πηγή ζωής για το χωριό, προσελκύει πλήθος επισκεπτών από όλη την χώρα, οι οποίοι προστρέχουν στο χωριό για να γευτούν το τοπικό προϊόν σε διάφορες μορφές: ψητό, βραστό, τηγανητό ενώ απολαμβάνουν διάφορες συνταγές με βάση το κάστανο.
Τις καστανο – λιχουδιές θα τις απολαύσουμε στη συμβολική τιμή των 2 ευρώ το άτομο για την ενίσχυση του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Δολιανών.
Λίγο πριν καταλήξουμε στα Άνω Δολιανά και τη «γιορτή κάστανου» , θα πεζοπορήσουμε στην περιοχή ανάμεσα στη Μονή Μαλεβής και τον Άγιο Πέτρο.
Στην περιοχή του Αγίου Πέτρου Κυνουρίας, στις πλαγιές του Πάρνωνα, βρίσκεται η ιστορική Μονή Μαλεβής, αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Η επωνυμία «Μαλεβή» σχετίζεται με την υψηλότερη κορυφή του Πάρνωνα, τον Μαλεβό, όπου ήταν αρχικά κτισμένο το μοναστήρι.
Ο Άγιος Πέτρος στην Αρκαδία είναι ένα μεγάλο κεφαλοχώρι που απλώνεται σε μια καταπράσινη πλαγιά του Πάρνωνα. Πρόκειται για έναν παραδοσιακό οικισμό που φημίζεται για τα γραφικά σοκάκια του με τις παλιές ξεθωριασμένες επιγραφές από καταστήματα άλλων εποχών, τη μεγάλη πλατεία στην οποία δεσπόζει η εκκλησία των αποστόλων Πέτρου και Παύλου καθώς και για τα παραδοσιακά προϊόντα.
- Μονή Μαλεβής– Άγιος Πέτρος 6χλμ ΥΔ 200μ. διάρκεια 3 ώρες περίπου Βαθμός δυσκολίας 1 προσφέρεται και για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση
Το μονοπάτι αποτελεί τμήμα του ParnonTrail, του μονοπατιού που θα συνδέσει τα χωριά της Βόρειας και της Νότιας Κυνουρίας. Θα ξεκινήσουμε την πορεία μας στο Δάσος Δενδρόκερδου σε σηματοδοτημένο μονοπάτι. Ο δενδρόκεδρος είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό είδος της χλωρίδας του Πάρνωνα, διότι είναι η μοναδική περιοχή στην Ευρώπη που το συναντάμε σε αμιγή συστάδα 740 στρεμμάτων και μάλιστα σε υψόμετρο 800 με 1.000 μέτρα. Η σπανιότητά του, του προσδίδει μεγάλη οικολογική και επιστημονική αξία και γι’ αυτό προστατεύεται από την εθνική και κοινοτική νομοθεσία.
PHOTO GALLERY
Η apo-drasis μας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023
Αναχώρηση: 08:00 (ενδεικτική) Σταθμός metro FIX, αρχικό σημείο συνάντησης βλ. σημεία συνάντησης
Επιστροφή : 22:00 (ενδεικτική)
Όσοι ενδιαφέρονται να μας ακολουθήσουν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το ποσό συμμετοχής διαμορφώνεται στα:
- Early Booking 29€ (τιμή με την έκπτωση) όσοι δηλώσουν συμμετοχή μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 27/10/2023 και ώρα 24:00 (και μόνο για τις 25 πρώτες θέσεις και μέχρι εξάντλησης τους και πέραν της πιο πάνω ημερομηνίας).
ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 15€
- ΚΑΝΟΝΙΚΟ 33€ (τιμή χωρίς την έκπτωση) μετά το πέρας της πιο πάνω ημερομηνίας 27/10/2023 ή μετά την εξάντληση των 25 πρώτων θέσεων και μέχρι τις 3/11/2023 και ώρα 12:00
ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 20€
- Φοιτητικό-Ανέργων 24€ μέχρι τις 3/11/2023 και ώρα 12:00 -ανεξαρτήτως early booking- με επί τόπου επίδειξη της εκπτωτικής τους κάρτας.
ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 15€
- ΙΧ 15€ Όσοι επιθυμούν να μας ακολουθήσουν με δικά τους ΙΧ. Δήλωση συμμετοχής μέχρι 3/11/2023 και ώρα 12:00. Δεν απαιτείται προκαταβολή (εκτός εάν είναι μεγάλος ο αριθμός των ενδιαφερομένων). Αρκεί η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής στο site: apo-drasis.gr
Στις παραπάνω τιμές περιλαμβάνεται όλες οι μετακινήσεις μας με πολυτελές λεωφορείο, σχεδιασμός και υλοποίηση του προγράμματος, έμπειροι οδηγοί –συνοδοί, ομαδικό φαρμακείο.
Δεν περιλαμβάνεται οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα- γεύματα και το συμβολικό των 2 ευρώ για τις καστανο-λιχουδιές
Το υπόλοιπο ποσό πέραν της προκαταβολής θα καταβάλλεται μετρητοίς κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Με τη δήλωση- κράτηση συμμετοχής μέσω ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ μέσα από το booking: apo–drasis.gr
Στο πεδίο ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ θα σας αποστέλλεται email με τους τραπεζικούς λογαριασμούς για την κατάθεση της προκαταβολής. Αυτή πρέπει να γίνει εντός 3 ημερών από τη στιγμή που θα σας σταλεί το email, για να είναι σε ισχύ η κράτησή σας (ενδέχεται να πηγαίνει στα SPAM).
ΑΚΥΡΩΤΙΚΑ
- Οι κρατήσεις που έχουν γίνει με early booking και έχει κατατεθεί η προκαταβολή, σε περίπτωση ακύρωσης από τον συμμετέχοντα, η προκαταβολή είναι μη επιστρέψιμη.
- Οι κρατήσεις που έχουν γίνει με κανονικό εισιτήριο, ανέργων ή φοιτητικό και έχει κατατεθεί η προκαταβολή, σε περίπτωση ακύρωσης από τον συμμετέχοντα, επιστρέφεται το 50% αυτής εφόσον η ακύρωση δηλωθεί μέσα από το contact: apo-drasis.gr μέχρι το βράδυ και ώρα 24:00, δέκα ημέρες πριν από την ημερομηνία της εκδήλωσης.
- Η αγορά + προκαταβολή εισιτηρίων early booking δεν επιστρέφεται (η αγορά τους είναι τελική και μη επιστρέψιμη)
- Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις ο προτιθέμενος συμμετέχων που ακυρώνει, έχει τη δυνατότητα να προτείνει κάποιο άλλο άτομο φιλικό προς αυτόν, για να μην χαθεί η προκαταβολή, φτάνει αυτό να γίνει τουλάχιστον (10 ημέρες) πριν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης
- Επιστροφή ολόκληρης της προκαταβολής που αφορά όλα τα εισιτήρια, γίνεται μόνο σε περίπτωση ακύρωσης της εκδήλωσης από τους διοργανωτές, για λόγους ασφαλείας, λόγω καιρικών φαινομένων, έκτακτες συνθήκες κτλ.
* Είναι στην αποκλειστική ευθύνη και στη δικαιοδοσία των υπευθύνων της apo-drasis για οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος ή και ακύρωσής του για λόγους ασφαλείας των συμμετεχόντων.
Μετά την πληρωμή της προκαταβολής ή ολόκληρου του ποσού με PayPal (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 30 πρώτες συμμετοχές αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apo-drasis), και λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της θα λάβετε e-mail με το αναλυτικό πρόγραμμα, τα σημεία και ώρες επιβίβασης, τον απαραίτητο εξοπλισμό που πιθανόν να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του event.
- μέσω τραπεζικής κατάθεσης
Μετά την κράτηση μέσω τραπεζικής κατάθεσης και την επεξεργασία των στοιχείων σας, η θέση σας θα κρατείται και θα βρίσκεται σε αναμονή. Στη συνέχεια σε εύλογο χρονικό διάστημα (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 30 πρώτες συμμετοχές, αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apo-drasis), θα λάβετε e-mail με τραπεζικούς λογαριασμούς για να προχωρήσετε στην κατάθεση της προκαταβολής ή και ολόκληρου του ποσού, ανάλογα τη κράτηση σας. Επίσης λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της apo-drasis, θα λάβετε καινούργιο e-mail με το αναλυτικό πρόγραμμα, τα σημεία και ώρες επιβίβασης, τον απαραίτητο εξοπλισμό που πιθανόν να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του event.
Διαβάστε τους όρους συμμετοχής εδώ
( όταν κατευθυνόμαστε προς Κόρινθο )
ΣΤΑΘΜΟΣ METRO FIX,
ΣΤΑΘΜΟΣ METRO ΕΛΑΙΩΝΑΣ,
Λεωφόρος Αθηνών στο ύψος απέναντι από το Παλατάκι
Πριν από την εγγραφή σας βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί για τους όρους συμμετοχής, τις απαιτήσεις αλλά και τις λεπτομέρειες, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να συμμετέχετε στην απόδρασή μας!
Ώρα
(Σαββάτο) 8:00 πμ - 10:00 μμ
Τίτλος εισιτηρίου

Τα εισιτήρια δεν διατίθενται πλέον προς πώληση για αυτή την εκδήλωση!