Απρίλιος, 2022

10Απρ7:30 πμ10:30 μμΗ εκδήλωση έληξεΠροτεινόμεναΚυριακή 10/4/2022 Λάδωνας : RAFTING- ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ- ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ7:30 πμ - 10:30 μμ Time has ran out! Better luck next time!

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Κυριακή 10/4/2022 Λάδωνας :

RAFTING- ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ- ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ

 

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

 

Ο Λάδωνας είναι ίσως ένας από τους ομορφότερους ποταμούς της χώρας μας με εξίσου εντυπωσιακές πηγές. Ακόμη και ο ιστορικός περιηγητής Παυσανίας που επισκέφθηκε τον τόπο αυτό, περίπου το 174 μ. Χ., αναφέρει για τον ποταμό  στα “Αχαϊκά” «Κάλλους γαρ μεν ένεκα ουδενός ποταμού δεύτερος ούτε των βαρβαρικών εστί ούτε Έλληνος» (Δεν υπάρχει άλλος ποταμός πιο ωραίος ούτε στην Ελλάδα ούτε αλλού).

Είναι ο μεγαλύτερος παραπόταμος του Αλφειού. Πηγάζει από τα Αροάνια όρη, διασχίζει το Νομό Αχαΐας και στο Νομό Αρκαδίας εκβάλλει στον Αλφειό, ο οποίος με τη σειρά του εκβάλλει στον Κυπαρισσιακό κόλπο.

Όπως τα περισσότερα ελληνικά ποτάμια, έτσι και ο Λάδωνας είχε την παρουσία του στην ελληνική μυθολογία. Σύμφωνα με αυτήν, στις όχθες του κυνηγούσε η Άρτεμις, στα νερά του κολυμπούσε η Δήμητρα, ενώ στη γύρω περιοχή περιφερόταν και ο Πάνας, με τις ατελείωτες περιπέτειές του. Αναφέρεται ως όφις ή δράκος που φύλαγε τα «χρυσά μήλα των εσπερίδων» στο δέντρο της ζωής μαζί με τις εσπερίδες

Στη σημερινή εποχή ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα είναι το φράγμα του Λάδωνα, μήκους 104 μ. και ύψους 55 μ., χτισμένο στη θέση Πήδημα, σε υψόμετρο 420 μ. Η δημιουργία του φράγματος ολοκληρώθηκε το 1955 και αποτέλεσε μία από τις πρώτες μεγάλες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα. Το φράγμα είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σε χαράδρα του Αφροδίσιου όρους τεχνητή λίμνη που την ανέδειξε σε οικολογικό πάρκο. Η λίμνη προσφέρεται για δραστηριότητες όπως κωπηλασία, κολύμπι και ψάρεμα, ενώ η γύρω περιοχή είναι ιδανική και για πεζοπορίες. Σημαντικό αξιοθέατο είναι «της Κυράς το γεφύρι», το οποίο κατασκευάστηκε τον 13ο αιώνα μ. Χ. και πλέον είναι ορατό μόνο κατά τους θερινούς μήνες, όταν η στάθμη των νερών κατεβαίνει.

Σε αντίθεση με την μυθολογία όπου ήταν ένας φοβερός και τρομερός δράκος, στην πραγματικότητα είναι ένα ποτάμι αρκετά φιλικό προς τον επισκέπτη.

RAFTING: Μία διαδρομή περίπου 7 χιλιομέτρων ανάμεσα σε ένα καταπράσινο τοπίο, από ιτιές, λεύκες, λυγαριές και πλατάνια, έτοιμο να μαγέψει μικρούς και μεγάλους με την απαράμιλλη ομορφιά του.

Η δραστηριότητα του  RAFTING ξεκινάει από τις εγκαταστάσεις της εταιρίας, όπου παρέχεται  όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός για την δραστηριότητα. Φτάνοντας  στην είσοδο του ποταμού στο χωριό Φίλια, όπου θα μεταφερθούμε με ειδικά διαμορφωμένα αυτοκίνητα, πραγματοποιείται το απαραίτητο εισαγωγικό μάθημα από εκπαιδευμένους συνοδούς-οδηγούς ποταμού, και αμέσως μια μοναδική εμπειρία ξεκινάει.

Διάρκεια: 3 ώρες (με την προετοιμασία)   Ηλικίες: Από 4 χρονών και άνω  Δυσκολία: 1-2 (εύκολο) 

Έχοντας πλέον γεμίσει ενέργεια και εικόνες φτάνουμε με τις βάρκες ακριβώς έξω από τις εγκαταστάσεις όπου ένα ζεστό μπάνιο στα αποδυτήρια έρχεται να κλείσει μια εκπληκτική υπαίθρια δραστηριότητα.

Στις όχθες του ποταμού σε μια ειδικά διαμορφωμένη έκταση πέρα από το να απολαύσετε τον καφέ σας, όσοι επιθυμούν μπορούν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στην ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ και στην ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ  (περιλαμβάνονται στην τιμή)

PHOTO GALLERY

Η  apo-drasis μας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Απριλίου 2022.

Όσοι ενδιαφέρονται να μας ακολουθήσουν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το τελικό ποσό συμμετοχής θα διαμορφωθεί στα 

 

 1. Early Booking 70€  όσοι δηλώσουν συμμετοχή μέχρι στις 1/4/22 και ώρα 24:00 και (μόνο για τις 30 πρώτες μέσα από το booking και μέχρι εξάντλησης τους, όποιο έρθει πρώτο). 

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 20€


 1. ΚΑΝΟΝΙΚΟ 90€ (τιμή χωρίς την έκπτωση), μετά το πέρας της πιο πάνω ημερομηνίας 1/4 και ώρα 24:00 ή μετά την εξάντληση των 30 πρώτων θέσεων με early-booking, και μέχρι τις 8/4/22 ώρα 24:00 

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 30€


 1. Φοιτητικό-Ανέργων 65€ για ανέργους-φοιτητές (ανεξάρτητα από early-booking), μέχρι τις 8/4/22 ώρα 24:00 με επί τόπου επίδειξη της εκπτωτικής τους κάρτας.

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 20€   


 1. ΙΧ 60€  Όσοι επιθυμούν να έρθουν με δικά τους ΙΧ και το δηλώσουν μέχρι  1/4
 2. ΙΧ 70€  όσοι το δηλώσουν μετά τις 1/4 και έως 8/4  και ώρα 24:00

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 20€


Στην τιμή περιλαμβάνονται

 • η μεταφορά μας με το λεωφορείο (όσοι το επιλέξουν)
 • το RAFTING, η ενοικίαση του εξοπλισμού (ρουχισμός-βάρκα), η πληρωμή των οδηγών- εκπαιδευτών που θα μας βοηθήσουν στην κατάβαση του ποταμού
 • οι δραστηριότητες ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ- ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ
 • ένα γεύμα στο εστιατόριο της εταιρείας: σαλάτα εποχής ανά 4 άτομα, τυρόπιτα ή χορτόπιτα ανά 4 άτομα, μία μερίδα επιλογής (δεν περιλαμβάνονται ποτά και αναψυκτικά)

 

Το υπόλοιπο ποσό πέραν της προκαταβολής θα καταβάλλεται  μετρητοίς κατά τη διάρκεια της  εκδήλωσης.

Βάσει του νόμου, η μέγιστη πληρότητα στο λεωφορείο είναι στο 85% των θέσεων. Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να φέρουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση αρνητικού rapid test 48 ωρών από το gov.gr ή πιστοποιητικό νόσησης > 6 μηνών. Καθ’ όλη τη διάρκεια της μετακίνησης με το λεωφορείο η ορθή χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.

 

 


** Είναι στην αποκλειστική ευθύνη και δικαιοδοσία των υπευθύνων της apo-drasis  οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος, για λόγους ασφάλειας ή ανωτέρας βίας (φυσικές καταστροφές, ακατάλληλες καιρικές συνθήκες, κλπ). Όποιος συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του.

** Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλ. 6974412332 και 6972670095

 

Οι apo-drasis μας πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Axos Travel

 • μέσω paypal (οδηγίες δημιουργίας paypal)

Μετά την πληρωμή της προκαταβολής ή ολόκληρου του ποσού με PayPal (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 30 πρώτες συμμετοχές αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apo-drasis), και λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της θα λάβετε e-mail με το αναλυτικό πρόγραμμα, τα σημεία και ώρες επιβίβασης, τον απαραίτητο εξοπλισμό που πιθανόν να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του event.

 • μέσω τραπεζικής κατάθεσης

Μετά την κράτηση μέσω τραπεζικής κατάθεσης και την επεξεργασία των στοιχείων σας, η θέση σας θα κρατείται και θα βρίσκεται σε αναμονή. Στη συνέχεια σε εύλογο χρονικό διάστημα (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 30 πρώτες συμμετοχές, αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apo-drasis), θα λάβετε e-mail με τραπεζικούς λογαριασμούς για να προχωρήσετε στην κατάθεση της προκαταβολής ή και ολόκληρου του ποσού, ανάλογα τη κράτηση σας. Επίσης λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της apo-drasis, θα λάβετε καινούργιο e-mail με το αναλυτικό πρόγραμμα, τα σημεία και ώρες επιβίβασης, τον απαραίτητο εξοπλισμό που πιθανόν να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του event.

Διαβάστε τους όρους συμμετοχής εδώ

( όταν κατευθυνόμαστε προς Κόρινθο )

 

ΣΤΑΘΜΟΣ METRO FIX,

 

ΣΤΑΘΜΟΣ METRO ΕΛΑΙΩΝΑΣ,

 

Λεωφόρος Αθηνών στο ύψος απέναντι από το Παλατάκι

Πριν από την εγγραφή σας βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί για τους όρους συμμετοχής, τις απαιτήσεις αλλά και τις λεπτομέρειες, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να συμμετέχετε στην απόδρασή μας!

Ώρα

(Κυριακή) 7:30 πμ - 10:30 μμ

Τίτλος εισιτηρίου

Τα εισιτήρια δεν διατίθενται πλέον προς πώληση για αυτή την εκδήλωση!

X
X
X
X