Δεκέμβριος, 2022

11Δεκ7:30 πμ10:30 μμΚυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 Β.Α Χελμός: Λίμνη Τσιβλού – Ζαρούχλα7:30 πμ - 10:30 μμ Η εκδήλωση αρχίζει σε

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Β.Α Χελμός: Λίμνη Τσιβλού – Ζαρούχλα

 

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Λίμνη Τσιβλού: μια λίμνη με ασυνήθιστη ιστορία, ανάμεσα σε πυκνά δάση από έλατα, πεύκα, καστανιές και μικρά παραδοσιακά χωριουδάκια. Η ομορφιά της παραμυθένια, η φήμη της όλο και μεγαλύτερη και η ιστορία της ασυνήθιστη. Σε υψόμετρο 800 μ. δημιουργήθηκε το 1913, όταν από μια κατολίσθηση φράχτηκε η κοίτη του ποταμού Κράθη και παρασύρθηκε ο οικισμός Τσιβλός. Η τοπική παράδοση την ονομάζει και Μαυρολίμνη για το κακό που προξένησε. Έχει επιφάνεια περίπου 83 στρέμματα και βάθος στα 80 μέτρα. Οι σκελετωμένοι κορμοί των πλατάνων και των μαυρόπευκων που αναδύονται από τα νερά της, είναι μια ακόμη απόδειξη ότι εκεί υπήρχε μια βαθιά πυκνόφυτη ρεματιά. Σήμερα είναι ένας μοναδικός υγροβιότοπος, που φιλοξενεί πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας αποτελώντας δημοφιλή προορισμό αναψυχής. 

Κράθις ποταμός: γνωστός από την αρχαιότητα. Στην πιο γνωστή από τις πηγές του το “Αθάνατο Νερό”, κατά τη μυθολογία, βαφτίστηκε ο Αχιλλέας για να γίνει άτρωτος.

Ζαρούχλα: ένα από τα πολύ όμορφα χωριά της Αχαΐαςπάνω από την Ακράτα, χτισμένο στα 1.100 μέτρα υψόμετρο, περιτριγυρισμένο από πλατάνια, πεύκα, έλατα. Το χωριό δεν είναι μεγάλο και τα σπίτια του απλώνονται ουσιαστικά γύρω από τον κεντρικό πλακοστρωμένο δρόμο που έχει την «κοινωνική» ζωή του οικισμού – ταβέρνες και καφετέριες. Ωστόσο στο ένδοξο παρελθόν, η Ζαρούχλα είχε και χίλιες οικογένειες, ενώ οι κάτοικοι πρωτοστάτησαν στην Επανάσταση του 1821 – δύο πύργοι, του Φωτήλα και του Χαραλάμπη που διατηρούνται στο χωριό το επιβεβαιώνουν.

 Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου δραπετεύουμε και προτείνουμε μια πεζοπορία από το χωριό Περιστέρα ( 1073 μ. ) προς τη Λίμνη Τσιβλού ( 800 μ. )

Ώρες πορείας :  +/- 4  ( εξαρτάται από τη σύνθεση και τη δυναμική της ομάδας)

ΥΔ: περίπου  270 μ.  ΒΔ : 1  ενδείκνυται για αρχάριους και παιδιά

Μετά το πέρας της πεζοπορίας θα μεταβούμε με το λεωφορείο στη γραφική Ζαρούχλα για φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής.

PHOTO GALLERY

Η  apo-drasis μας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022.

Όσοι ενδιαφέρονται να μας ακολουθήσουν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το τελικό ποσό συμμετοχής θα διαμορφωθεί στα 

 

  • Early Booking 27€  όσοι δηλώσουν συμμετοχή μέχρι το βράδυ της Κυριακής 4/12/22 και ώρα 24:00 (και μόνο για τις 30 πρώτες μέσα από το booking και μέχρι εξάντλησης τους και πέραν της πιο πάνω ημερομηνίας). 

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 10€

 


  • ΚΑΝΟΝΙΚΟ 31€ (τιμή χωρίς την έκπτωση), μετά το πέρας της πιο πάνω ημερομηνίας 4/12 και ώρα 24:00 ή μετά την εξάντληση των 30 πρώτων θέσεων με early-booking, και μέχρι τις 10/12/ και ώρα 18:00    

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 10€

 


  • Φοιτητικό-Ανέργων 22€ μέχρι τις 10/12 και ώρα  18:00 με επί τόπου επίδειξη της εκπτωτικής τους κάρτας.

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 10€

 


  • Παιδικό 15€  (μέχρι 12 ετών)   

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 10€

 


  • ΙΧ 14€  Όσοι επιθυμούν να μας ακολουθήσουν με δικά τους ΙΧ. Δήλωση συμμετοχής  μέχρι  10/12 και ώρα 18:00. Δεν απαιτείται προκαταβολή μόνο συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής στο site: apo-drasis.gr

 

 

  1. Στις παραπάνω τιμές περιλαμβάνεται η μετακίνησή μας  με το λεωφορείο, τα διόδια  και η  αμοιβή των οδηγών στο μονοπάτι
  2. Το υπόλοιπο ποσό πέραν της προκαταβολής θα καταβάλλεται  μετρητοίς κατά τη διάρκεια της  εκδήλωσης.

 


** Είναι στην αποκλειστική ευθύνη και δικαιοδοσία των υπευθύνων της apo-drasis  οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος, για λόγους ασφάλειας ή ανωτέρας βίας (φυσικές καταστροφές, ακατάλληλες καιρικές συνθήκες, κλπ). Όποιος συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του.

** Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλ. 6974412332 και 6972670095

 

Οι apo-drasis μας πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Axos Travel

  • μέσω paypal (οδηγίες δημιουργίας paypal)

Μετά την πληρωμή της προκαταβολής ή ολόκληρου του ποσού με PayPal (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 30 πρώτες συμμετοχές αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apo-drasis), και λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της θα λάβετε e-mail με το αναλυτικό πρόγραμμα, τα σημεία και ώρες επιβίβασης, τον απαραίτητο εξοπλισμό που πιθανόν να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του event.

  • μέσω τραπεζικής κατάθεσης

Μετά την κράτηση μέσω τραπεζικής κατάθεσης και την επεξεργασία των στοιχείων σας, η θέση σας θα κρατείται και θα βρίσκεται σε αναμονή. Στη συνέχεια σε εύλογο χρονικό διάστημα (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 30 πρώτες συμμετοχές, αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apo-drasis), θα λάβετε e-mail με τραπεζικούς λογαριασμούς για να προχωρήσετε στην κατάθεση της προκαταβολής ή και ολόκληρου του ποσού, ανάλογα τη κράτηση σας. Επίσης λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της apo-drasis, θα λάβετε καινούργιο e-mail με το αναλυτικό πρόγραμμα, τα σημεία και ώρες επιβίβασης, τον απαραίτητο εξοπλισμό που πιθανόν να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του event.

Διαβάστε τους όρους συμμετοχής εδώ

( όταν κατευθυνόμαστε προς Κόρινθο )

 

ΣΤΑΘΜΟΣ METRO FIX,

 

ΣΤΑΘΜΟΣ METRO ΕΛΑΙΩΝΑΣ,

 

Λεωφόρος Αθηνών στο ύψος απέναντι από το Παλατάκι

Πριν από την εγγραφή σας βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί για τους όρους συμμετοχής, τις απαιτήσεις αλλά και τις λεπτομέρειες, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να συμμετέχετε στην απόδρασή μας!

Ώρα

(Κυριακή) 7:30 πμ - 10:30 μμ

Τίτλος εισιτηρίου

Προκαταβολή 0.00 15.00 

Κάντε κράτηση
X
X
X
X