Σεπτέμβριος, 2020

13Σεπ8:00 πμ10:00 μμSold Out!ΠροτεινόμεναΚυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020: Μονοπάτι Σιδηροδρομικών-Φαράγγι Ασωπού8:00 πμ - 10:00 μμ Time has ran out! Better luck next time!

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020 Μονοπάτι Σιδηροδρομικών – Φαράγγι Ασωπού

 

Αρχές του φθινοπώρου δραπετεύουμε στις παρυφές της Οίτης και του Καλλίδρομου: Φαράγγι Ασωπού

Φαράγγι Ασωπού: Ένα μοναδικό φαράγγι, ιδιαίτερου φυσικού κάλλους στην καρδιά της Φθοιωτικής Γης. Ένα στενό πέρασμα, που σχηματίζουν οι πανύψηλες κάθετες βουνοπλαγιές της Οίτης και του Καλλίδρομου καθώς τα νερά της Ανατολικής Οίτης κατευθύνονται για να χυθούν στο Σπερχειό ποταμό και μέσω αυτού στο Μαλιακό Κόλπο, δημιουργώντας έναν υγρότοπο τεράστιας οικολογικής σημασίας.

Είναι γνωστό από την αρχαιότητα. Στην έξοδό του, στη νοτιοανατολική πλευρά της κοιλάδας του Σπερχειού, βρισκόταν η αρχαία Ηράκλεια (Τραχίνα), που ήταν μία από τις πέντε πόλεις στο Βασίλειο του Αχιλλέα. Στο κέντρο του Φαραγγιού, προς την πλευρά της Οίτης, δεσπόζει ο «Κούβελος», στην κορυφή του οποίου υπήρχε αρχαίος οικισμός.

Αποτελεί ένα από τα πιο προσβάσιμα, αλλά παρ’ όλα αυτά, πανέμορφα φαράγγια της Ελλάδας. Πρόκειται για μια υπέροχη διαδρομή που συνδυάζει περπάτημα, αλλά και κολύμπι, με πολλά πλατάνια και ιδιαίτερο φυσικό κάλλος. Στα σημεία που υπάρχουν ανοίγματα, ξεφυτρώνουν πανέμορφα αγριολούλουδα μαζί με πινελιές από τα κίτρινα ανθάκια του βαλσαμόχορτου που στολίζουν τις όχθες του. Τα αρώματα από τη ρίγανη και τη μέντα σε συνεπαίρνουν σε κάθε πατημασιά σου.

Μονοπάτι των Σιδηροδρομικών: Βρίσκεται στους πρόποδες της Οίτης, πάνω από το Φαράγγι του Ασωπού, παράλληλα με τη σιδηροδρομική γραμμή Κάτω Τιθορέα-Λιανοκλάδι που ενώνει τη νότια με τη βόρεια Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα μεταξύ των σταθμών Ασωπού και Τραχίνας . Κατασκευάστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, παράλληλα με την κατασκευή της κύριας σιδηροδρομικής γραμμής, για τη μεταφορά των υλικών και των εργατών από όπου πήρε και το όνομά του. 

Η πορεία μας θα ξεκινήσει λίγο έξω από το χωριό Ηράκλεια απέναντι  από το εκκλησάκι της Ζωοδόχου πηγής, δίπλα στη γέφυρα του Ασωπού, εκεί που οι χωρικοί τα βράδια ακούν φωνές και τραγούδια και αιθέριες μορφές να χορεύουν κάτω από το γεφύρι. Βαδίζουμε  αρχικά σε ανηφορικό χωματόδρομο για να διανύσουμε μια απόσταση γύρω στα 1200μ. με υψομετρική διαφορά 230 μ. ενώ δίπλα μας παρατηρούμε τα λαξεμένα στο βράχο κτίσματα της αρχαίας Τραχίνας. Είμαστε πλέον στην είσοδο του κυρίως ¨μονοπατιού των σιδηροδρομικών¨ με την πλούσια χλωρίδα από πουρνάρια, φιλίκια, σχίνα, κουμαριές, κουτσουπιές, αγριοσυκιές. Στη διαδρομή ο περιπατητής μπορεί να απολαύσει τις σπηλιές και το Φαράγγι του Ασωπού με τις γέφυρες και τα πέτρινα αρχιτεκτονικά της γραμμής στις γαλαρίες και τα ρέματα. Μετά από 6 χλμ. περίπου ομαλής πορείας χωρίς υψομετρικές διαφορές αλλά με λίγη προσοχή σε κάποια σημεία, θα καταλήξουμε στις σιδηροδρομικές γραμμές λίγο πριν βυθιστούμε στην αγκαλιά του φαραγγιού με την πλούσια βλάστηση και τα δροσερά νερά που κρατάνε όλο το χρόνο από τις πηγές της Οίτης.

Η πεζοπορία μας θα είναι κυκλική και είναι  κατάλληλη για όλους(αρχάριοι με καλή φυσική κατάσταση)
ΒΔ1 Ώρες πορείας:~4,5 ώρες ανάλογα με τη δυναμική της ομάδας
Απόσταση: 10 χλμ   Υψομετρική διαφορά ~ 300 μ.

 

Όσοι ενδιαφέρονται να μας ακολουθήσουν στην  apo-drasis μας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το τελικό ποσό συμμετοχής θα διαμορφωθεί στα:

 • 26  ευρώ για όσους δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι το βράδυ στις 6 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 24:00 και μόνο για τις 25 πρώτες συμμετοχές (early booking με κράτηση μέσα από το site: apo-drasis.gr
 • 30  ευρώ για όσους δηλώσουν τη συμμετοχή τους μετά το πέρας της πιο πάνω ημερομηνίας και μέχρι το απόγευμα στις 12 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 18:00 (ή τη συμπλήρωση των πρώτων 25 θέσεων με early-booking)

Ειδική τιμή 20 ευρώ για άνεργους- φοιτητές (ανεξάρτητα από early booking) με επί τόπου επίδειξη της εκπτωτικής κάρτας.

 

«βάσει νόμου η μέγιστη πληρότητα στο λεωφορείο είναι στο 65% των θέσεων» για

 1. λεωφορείο με 23 θέσεις μέγιστη πληρότητα μέχρι 15 άτομα
 2. λεωφορείο με 46 θέσεις μέγιστη πληρότητα μέχρι 30 άτομα
 3. λεωφορείο με 55 θέσεις μέγιστη πληρότητα μέχρι 36 άτομα

 

Στην παραπάνω τιμή περιλαμβάνεται η μεταφορά μας με το λεωφορείο, τα διόδια και η αμοιβή του τοπικού οδηγού που θα μας συνοδεύσει στην πεζοπορία.

Όσοι ενδιαφέρονται πρέπει μαζί με τη δήλωση της συμμετοχής τους να καταβάλλουν ως προκαταβολή το ποσό των 10 ευρώ μέσα από το booking του site: apo-drasis.gr και μέχρι την ημερομηνία 6 Σεπτεμβρίου (early booking) . Μετά την ημερομηνία αυτή η προκαταβολή θα διαμορφώνεται στα 20 ευρώ

 • είτε μέσω paypal (οδηγίες δημιουργίας paypal μπορείτε να βρείτε στο  apo-drasis. gr)

Μετά την πληρωμή της προκαταβολής με PayPal (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 25 πρώτες συμμετοχές), λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της apo-drasis, θα λάβετε e-mail με το αναλυτικό πρόγραμμα, τα σημεία και ώρες επιβίβασης, τον απαραίτητο εξοπλισμό που πιθανόν να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του event.

 • είτε μέσω αντικαταβολής (βλ. apo-drasis.gr)

Μετά την κράτηση μέσω αντικαταβολής και την επεξεργασία των στοιχείων σας, η θέση σας θα κρατείται και θα βρίσκεται σε αναμονή. Στη συνέχεια, σε εύλογο χρονικό διάστημα (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 25 πρώτες συμμετοχές, αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apo-drasis), θα λάβετε e-mail με τραπεζικούς λογαριασμούς για να προχωρήσετε στην κατάθεση της προκαταβολής.

 

Ακυρωτικά 

Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης του ελάχιστου αριθμού συμμετεχόντων 25η apo-drasis θα ακυρωθεί και το ποσό της προκαταβολής θα επιστραφεί στους προτιθέμενους συμμετέχοντες στο ακέραιο. Το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν, ανωτέρα βία ή απεργία ή κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή οποιοσδήποτε άλλος λόγος. Εκτός εάν με τη σύμφωνη γνώμη των προτιθέμενων συμμετεχόντων που έχουν ήδη καταβάλει την προκαταβολή η apo-drasis επανα-προγραμματισθεί σε εύλογη ημερομηνία. 

Σε περίπτωση ακύρωσης από την πλευρά του προτιθέμενου συμμετέχοντα μέχρι τις 

 • 6/9 και ώρα 24:00 συνεπάγεται επιστροφή 100% της προκαταβολής 
 • Από 7/9 και ώρα 00:00 έως 9/9 και ώρα 24:00 συνεπάγεται επιστροφή 50% της προκαταβολής
 • Από 10/9 και ώρα  00:00 & μετά, συνεπάγεται μη επιστροφή της προκαταβολής

 

** Είναι στην αποκλειστική ευθύνη και στη δικαιοδοσία των υπευθύνων της apo-drasis για οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλ. 6974412332 και 6972670095

Οι  apo-drasis μας πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Axos Travel

Κάποιες από τις φωτογραφίες που έχουν χρησιμοποιηθεί για την παρουσίαση της apo-drasis έχουν επιλεγεί από διάφορες πηγές στο διαδίκτυο.

 

Τρόποι Πληρωμής


Ο τρόπος πληρωμής για τη συμμετοχή σας γίνεται μέσω paypal
 • Δεν έχω paypal… τι είναι το paypal ;
 • Τι πρέπει να κάνω για την εγγραφή μου στο paypal;

 

Όροι Συμμετοχής


Διαβάστε τους όρους συμμετοχής εδώ

 

Σημεία και ώρες συνάντησης


( όταν κατευθυνόμαστε προς Λαμία )

 

ΣΤΑΘΜΟΣ METRO FIX,

 

ΣΤΑΘΜΟΣ METRO ΕΛΑΙΩΝΑΣ,

 

Κηφισιά απέναντι από Λαϊνόπουλο, στάση (γέφυρα Καλυφτάκη)

 

Τοποθεσία


 

Map with ID 14 not found

 

Πριν από την εγγραφή σας βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί για τους όρους συμμετοχής, τις απαιτήσεις αλλά και τις λεπτομέρειες, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να συμμετέχετε στην απόδρασή μας!

 

Ώρα

(Κυριακή) 8:00 πμ - 10:00 μμ

Τίτλος εισιτηρίου

Τα εισιτήρια δεν διατίθενται πλέον προς πώληση για αυτή την εκδήλωση!

X
X
X
X