Μάιος, 2022

15Μαι7:30 πμ10:30 μμΗ εκδήλωση έληξεΠροτεινόμεναΚυριακή 15 Μαΐου 2022 - Κ. Εύβοια: στην «Αγάλη» της Δίρφυς7:30 πμ - 10:30 μμ Time has ran out! Better luck next time!

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Κυριακή 15 Μαΐου 2022
Κ. Εύβοια: στην «Αγάλη» της Δίρφυς

 

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Ένα από τα ομορφότερα φαράγγια, το φαράγγι της Αγάλης  στην Κ. Εύβοια, είναι η επόμενη apo-drasis μας! Μια μοναδική παλέτα από χρώματα κα αρώματα στην καρδιά της Άνοιξης!

Χαρακτηριστική είναι η πλούσια βλάστηση που περιλαμβάνει: χαλέπιους πεύκη, θαμνώδη φυτά (πουρνάρια, ρίγανες, θυμάρια, δεντρολίβανα, κά), αιωνόβια πλατάνια, φιλύρες, σορβιές, γκορτσιές, βελανιδιές, σφενδάμια και καστανιές, σπάνια λουλούδια. Το μεγαλύτερο μήκος του φαραγγιού διατρέχεται από ένα ρυάκι, το οποίο σχηματίζει όμορφες λίμνες και καταρράκτες που πηγάζουν από τις πηγές  Αρκουδόβρυση και Κρυόβρυση, οι οποίες είναι και οι κύριες πηγές του ποταμού Μεσσάπιου.

Το όνομα του φαραγγιού δεν προέρχεται από το ρήμα ¨αγαλλιάζω¨, αλλά από τα στενά περάσματα  που ανάγκαζε ανθρώπους και ζώα να διαβαίνουν με προσοχή και ¨αγάλι- αγάλι¨.

 

Λίγα λόγια για τη Δίρφυ, (γεν. της Δίρφυος), κοινώς Δίρφη, το «καμάρι» της Κ. Εύβοιας!

Είναι η σημαντικότερη οροσειρά της κεντροανατολικής Εύβοιας με ψηλότερη  κορυφή την καλούμενη Δέλφι, 1743μ.  Την αποκαλούν ¨ Μικρό Φούτζι ¨ καθώς μοιάζει με ηφαίστειο. Σύμφωνα με τους γεωλόγους, είναι παραφυάδα του ορεινού όγκου  Ολύμπου – Όθρυος. Γύρω από τη γυμνή κορυφή της Δέλφης και κάτω από τις χαράδρες του Ξεροβουνίου, απλώνεται ένα παχύ καταπράσινο χαλί από έλατα, βελανιδιές, καστανιές και πλατάνια, πλούσια ποτισμένα από τα άφθονα νερά του βουνού. Στη Δίρφη σύμφωνα με την παράδοση, φυτρώνει ένα χόρτο που ονομάζεται ¨ λαμπηδόνα ¨ και που έχει την παράξενη ιδιότητα να φεγγοβολάει τη νύχτα, ενώ την ημέρα να μην φαίνεται. Όποιος αποκτήσει μια ¨λαμπηδόνα¨, γίνεται πολύ πλούσιος, γιατί οτιδήποτε αγγίζει με αυτήν γίνεται καθαρό χρυσάφι. Από τη Δίρφη ξεκινούν τα δύο μεγαλύτερα ποτάμια της Εύβοιας, ο Μεσσάπιος και ο Λήλας.

 

Η πορεία μας θα ξεκινήσει από το Καταφύγιο της Αγάλης στα 937μ., ένα μικρό ξύλινο σαλέ στη ΒΔ μεριά του βουνού. Εκεί θα μεταφερθούμε με το λεωφορείο. Ένα δάσος κεφαλληνιακής ελάτης μας υποδέχεται στα πρώτα μας βήματα λίγο πριν βυθιστούμε στο κυρίως μέρος φαραγγιού. Πρώτη μας στάση για δροσερό νερό από την Πηγή Κράτια στα 800μ. Η φύση σιγά- σιγά αρχίζει να οργιάζει καθώς ανάμεσα στα έλατα τα αγριολούλουδα κλέβουν την παράσταση. Πεύκα, σφένδαμοι, βελανιδιές μας κρύβουν το φως του ήλιου, πλημμυρισμένοι από τις μυρωδιές της ρίγανης, του θυμαριού, του δεντρολίβανου που αυτή την εποχή βρίσκονται στο φόρτε τους! Συνεχίζουμε προς Αρκουδόβρυση και  Κρυόβρυση περνώντας στο διάβα μας πάνω από μικρές γέφυρες ή βρέχοντας τα παπούτσια μας στα μικρά ρυάκια- καταρρακτάκια που σχηματίζει ο ποταμός Μεσσάπιος. Τελικός προορισμός το χωριό Άγιος Αθανάσιος στα 220μ. όπου θα μας περιμένει και το λεωφορείο.

Συνολική απόσταση που θα περπατήσουμε είναι τα 8χλμ. Ω.Πορείας :  ~3,5 ( εξαρτάται από τη σύνθεση και τη δυναμική της ομάδας)  ΒΔ : 1  ενδείκνυται για αρχάριους και παιδιά

Μετά το πέρας της πεζοπορίας θα μεταβούμε σε ταβέρνα της περιοχής, και ανάλογα από τους διαθέσιμους χρόνους και τις καιρικές συνθήκες –πιθανόν- σε κοντινή παραλία για μια σύντομη βουτιά.

PHOTO GALLERY

Η  apo-drasis μας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Μαΐου 2022.

Όσοι ενδιαφέρονται να μας ακολουθήσουν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το τελικό ποσό συμμετοχής θα διαμορφωθεί στα

 

  • EARLY BOOKING 23€ όσοι δηλώσουν συμμετοχή μέχρι στις 5/5/22 και ώρα 24:00 (και μόνο για τις 30 πρώτες μέσα από το booking και μέχρι εξάντλησης τους και πέραν της πιο πάνω ημερομηνίας).

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 10€


  • ΚΑΝΟΝΙΚΟ 27 € (τιμή χωρίς την έκπτωση), μετά το πέρας της πιο πάνω ημερομηνίας 5/5 και ώρα 24:00 ή μετά την εξάντληση των 30 πρώτων θέσεων με early-booking, και μέχρι τις 13/5/22 και ώρα 18:00 

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 20€


  • Φοιτητικό-Ανέργων 20€  για ανέργους-φοιτητές (ανεξάρτητα από early-booking), μέχρι τις 13/5/22 και ώρα  18:00 με επί τόπου επίδειξη της εκπτωτικής τους κάρτας.

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 10€


  • Παιδικό 15€ (από 8-14 ετών)

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 10€


  • ΙΧ 12€  Όσοι επιθυμούν να έρθουν με δικά τους ΙΧ και το δηλώσουν μέχρι  14/5

δεν απαιτείται προκαταβολή μόνο συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής στο site: apo-drasis.gr

 

  1. Στις παραπάνω τιμές περιλαμβάνεται η μετακίνησή μας  με το λεωφορείο, τα διόδια  και η  αμοιβή των οδηγών στο μονοπάτι.
  2. Το υπόλοιπο ποσό πέραν της προκαταβολής θα καταβάλλεται  μετρητοίς κατά τη διάρκεια της  εκδήλωσης.

 


* Είναι στην αποκλειστική ευθύνη και στη δικαιοδοσία των υπευθύνων της apo-drasis για οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν

** Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλ. 6974412332 και 6972670095

Οι apo-drasis μας πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Axos Travel

  • μέσω paypal (οδηγίες δημιουργίας paypal)

Μετά την πληρωμή της προκαταβολής ή ολόκληρου του ποσού με PayPal (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 30 πρώτες συμμετοχές αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apo-drasis), και λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της θα λάβετε e-mail με το αναλυτικό πρόγραμμα, τα σημεία και ώρες επιβίβασης, τον απαραίτητο εξοπλισμό που πιθανόν να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του event.

  • μέσω τραπεζικής κατάθεσης

Μετά την κράτηση μέσω τραπεζικής κατάθεσης και την επεξεργασία των στοιχείων σας, η θέση σας θα κρατείται και θα βρίσκεται σε αναμονή. Στη συνέχεια σε εύλογο χρονικό διάστημα (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 30 πρώτες συμμετοχές, αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apo-drasis), θα λάβετε e-mail με τραπεζικούς λογαριασμούς για να προχωρήσετε στην κατάθεση της προκαταβολής ή και ολόκληρου του ποσού, ανάλογα τη κράτηση σας. Επίσης λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της apo-drasis, θα λάβετε καινούργιο e-mail με το αναλυτικό πρόγραμμα, τα σημεία και ώρες επιβίβασης, τον απαραίτητο εξοπλισμό που πιθανόν να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του event.

Διαβάστε τους όρους συμμετοχής εδώ

( όταν κατευθυνόμαστε προς Λαμία )

Σταθμός metro FIX ,

 

ΣΤΑΘΜΟΣ METRO ΕΛΑΙΩΝΑΣ,

 

Κηφισιά απέναντι από Λαϊνόπουλο, στάση (γέφυρα Καλυφτάκη)

Πριν από την εγγραφή σας βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί για τους όρους συμμετοχής, τις απαιτήσεις αλλά και τις λεπτομέρειες, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να συμμετέχετε στην απόδρασή μας!

Ώρα

(Κυριακή) 7:30 πμ - 10:30 μμ

Τίτλος εισιτηρίου

Τα εισιτήρια δεν διατίθενται πλέον προς πώληση για αυτή την εκδήλωση!

X
X
X
X