Ιούνιος, 2024

16Ιουν8:00 πμ9:00 μμΚυριακή 16/6/2024 Αχαΐα : Ποταμός Κράθις, Φαράγγι Περιστεριώνα, Ακράτα8:00 πμ - 9:00 μμ Η εκδήλωση αρχίζει σε

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Κυριακή 16/6/2024      

Αχαΐα : Ποταμός Κράθις, Φαράγγι Περιστεριώνα, Ακράτα

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 συνδυάζουμε μία από τις αγαπημένες μας δράσεις ποταμοδιάσχιση στο Φαράγγι του Περιστεριώνα,  με «αλμυρές», καλοκαιρινές βουτιές στα φιλόξενα νερά της Ακράτας  στον Κορινθιακό Κόλπο.

Οι αναζητήσεις μας, μας οδηγούν στην Αχαΐα και πιο συγκεκριμένα στο Φαράγγι του Περιστεριώνα γνωστό και ως «οι συμπληγάδες πέτρες της Πελοποννήσου». Στο φαράγγι καταλήγουν τα νερά από δύο κύριες πηγές του ποταμού Κράθι.  Ο ποταμός πηγάζει από το Χελμό και η μια πηγή, γνωστή από την αρχαιότητα, είναι τα Ύδατα της Στυγός ή Αθάνατο Νερό, όπου κατά την παράδοση βαπτίστηκε ο Αχιλλέας για να γίνει άτρωτος. Η  δεύτερη πηγή είναι το Κρυονέρι, στο δάσος της γειτονικής Ζαρούχλας. Τα δύο κύρια ρεύματα ενώνονται στο ύψος του οικισμού της Περιστέρας σε ένα ενιαίο ρεύμα που διασχίζει το ορεινό τοπίο της περιοχής, δημιουργώντας μαιάνδρους, μικρούς καταρράκτες και ένα πολύ στενό (περίπου 2 μέτρα) και σε μήκος (περίπου 500 μέτρα) φαράγγι, τον Περιστεριώνα.

Στην αρχή θα πεζοπορήσουμε για μια απόσταση περίπου στα 3 χλμ. με κατάβαση από χωματόδρομο πριν τη γέφυρα του Βούτσιμου και στη συνέχεια θα αφεθούμε στην αγκαλιά του Φαραγγιού. Οι ορθοί κοφτοί βράχοι με το τεράστιο ύψος σου κόβουν την ανάσα, ενώ τα νερά και οι καταρράκτες που τρέχουν από παντού, δημιουργούν μια εικόνα παραδεισένια. Ένα «αναζωογονητικό ντους» θα μας τονώσει για την «καυτή» συνέχεια…. Θα επιστρέψουμε από την ίδια πορεία.

Κατάλληλη και για αρχάριους, διάρκεια πεζοπορίας- ποταμοδιάσχισης 3 ώρες περίπου (με τις στάσεις και τις βουτιές) 

Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε με το λεωφορείο στην Ακράτα, για κολύμπι και φαγητό.

 

PHOTO GALLERY

Η  apo-drasis μας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16  Ιουνίου 2024

Αναχώρηση: 08:00 (ενδεικτική) Σταθμός metro FIX, αρχικό σημείο συνάντησης βλ. σημεία συνάντησης

Επιστροφή : 21:00 (ενδεικτική)

Όσοι ενδιαφέρονται να μας ακολουθήσουν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το ποσό συμμετοχής διαμορφώνεται στα: 

 

 • Early Booking 28€ (τιμή με την έκπτωση) όσοι δηλώσουν συμμετοχή μέχρι το βράδυ της Κυριακής 9/6/2024 και ώρα 24:00 (και μόνο για τις 25 πρώτες θέσεις και μέχρι εξάντλησης τους και πέραν της πιο πάνω ημερομηνίας). 

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 15€


 • ΚΑΝΟΝΙΚΟ 32€ (τιμή χωρίς την έκπτωση) μετά το πέρας της πιο πάνω ημερομηνίας 9/6/2024 ή μετά την εξάντληση των 25 πρώτων θέσεων και μέχρι τις 15/6/2024 και ώρα 12:00 

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 15€


 • Φοιτητικό-Ανέργων 24€ μέχρι τις 15/6/2024 και ώρα  12:00 -ανεξαρτήτως early booking- με επί τόπου επίδειξη της εκπτωτικής τους κάρτας.

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 15€


 • ΙΧ 15€ για όσους επιθυμούν να μας ακολουθήσουν με δικά τους ΙΧ. (η διαδρομή είναι μπρος- πίσω και τα ΙΧ μπορεί να βρίσκονται στο σημείο εκκίνησης). Δήλωση συμμετοχής  μέχρι  15/6/2024 και ώρα 12:00. Δεν απαιτείται προκαταβολή (εκτός εάν είναι μεγάλος ο αριθμός των ενδιαφερομένων). Αρκεί η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής στο site: apo-drasis.gr

 • Στις παραπάνω τιμές περιλαμβάνονται όλες οι μετακινήσεις μας με πολυτελές λεωφορείο,  ο σχεδιασμός και υλοποίηση του προγράμματος, η αμοιβή των  οδηγών στα μονοπάτια
 • Δεν περιλαμβάνεται οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Με τη δήλωση- κράτηση συμμετοχής  μέσω ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ μέσα από το booking: apodrasis.gr

Στο πεδίο ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ θα σας αποστέλλεται  email με  τους τραπεζικούς λογαριασμούς για την κατάθεση της προκαταβολής. Αυτή πρέπει να γίνει εντός 3 ημερών από τη στιγμή που θα σας σταλεί το email, για να είναι σε ισχύ η κράτησή σας (ενδέχεται να πηγαίνει στα SPAM).

 

ΑΚΥΡΩΤΙΚΑ

 • Οι κρατήσεις που έχουν γίνει με early booking και έχει κατατεθεί η προκαταβολή, σε περίπτωση ακύρωσης από τον συμμετέχοντα, η προκαταβολή είναι μη επιστρέψιμη.
 • Οι κρατήσεις που έχουν γίνει με κανονικό εισιτήριο, ανέργων ή φοιτητικό και έχει κατατεθεί η προκαταβολή, σε περίπτωση ακύρωσης από τον συμμετέχοντα, επιστρέφεται το 50% αυτής εφόσον η ακύρωση δηλωθεί μέσα από το contact: apo-drasis.gr μέχρι το βράδυ και ώρα 24:00, δέκα ημέρες πριν από την ημερομηνία της εκδήλωσης.
 • Η αγορά + προκαταβολή εισιτηρίων early booking δεν επιστρέφεται (η αγορά τους είναι τελική και μη επιστρέψιμη)
 • Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις ο προτιθέμενος συμμετέχων που ακυρώνει, έχει τη δυνατότητα να προτείνει κάποιο άλλο άτομο φιλικό προς αυτόν, για να μην χαθεί η προκαταβολή, φτάνει αυτό να γίνει τουλάχιστον (10 ημέρες) πριν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης
 • Επιστροφή ολόκληρης της προκαταβολής που αφορά όλα τα εισιτήρια, γίνεται μόνο σε περίπτωση ακύρωσης της εκδήλωσης από τους διοργανωτές, για λόγους ασφαλείας, λόγω καιρικών φαινομένων, έκτακτες συνθήκες κτλ.

 

** Είναι στην αποκλειστική ευθύνη και στη δικαιοδοσία των υπευθύνων της apo-drasis για οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλ. 6974412332 και 6972670095

Οι apo-drasis μας πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Axos Travel

 • μέσω paypal (οδηγίες δημιουργίας paypal)
 • μέσω τραπεζικής κατάθεσης

Διαβάστε τους όρους συμμετοχής εδώ

( όταν κατευθυνόμαστε προς Κόρινθο )

ΣΤΑΘΜΟΣ METRO FIX,

 

ΣΤΑΘΜΟΣ METRO ΕΛΑΙΩΝΑΣ,

 

Λεωφόρος Αθηνών στο ύψος απέναντι από το Παλατάκι

Πριν από την εγγραφή σας βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί για τους όρους συμμετοχής, τις απαιτήσεις αλλά και τις λεπτομέρειες, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να συμμετέχετε στην απόδρασή μας!

Ώρα

(Κυριακή) 8:00 πμ - 9:00 μμ

Τίτλος εισιτηρίου

Προκαταβολή 0.00 20.00 

Κάντε κράτηση
X
X
X
X