Ιούνιος, 2023

18Ιουν8:00 πμ10:00 μμΚυριακή 18/6/2023 Αχαΐα : Ποταμός Κράθις, Φαράγγι Περιστεριώνα- Ακράτα8:00 πμ - 10:00 μμ Η εκδήλωση αρχίζει σε

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Κυριακή 18/6/2023
Αχαΐα : Ποταμός Κράθις, Φαράγγι Περιστεριώνα- Ακράτα

 

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 συνδυάζουμε μία από τις αγαπημένες μας δράσεις ποταμοδιάσχιση στο Φαράγγι του Περιστεριώνα,  με «αλμυρές», καλοκαιρινές βουτιές στα φιλόξενα νερά της Ακράτας  στον Κορινθιακό Κόλπο.

 

Οι αναζητήσεις μας, μας οδηγούν στην Αχαΐα και πιο συγκεκριμένα στο Φαράγγι του Περιστεριώνα γνωστό και ως «οι συμπληγάδες πέτρες της Πελοποννήσου». Στο φαράγγι καταλήγουν τα νερά από δύο κύριες πηγές του ποταμού Κράθι.  Ο ποταμός πηγάζει από το Χελμό και η μια πηγή, γνωστή από την αρχαιότητα, είναι τα Ύδατα της Στυγός ή Αθάνατο Νερό, όπου κατά την παράδοση βαπτίστηκε ο Αχιλλέας για να γίνει άτρωτος. Η  δεύτερη πηγή είναι το Κρυονέρι, στο δάσος της γειτονικής Ζαρούχλας. Τα δύο κύρια ρεύματα ενώνονται στο ύψος του οικισμού της Περιστέρας σε ένα ενιαίο ρεύμα που διασχίζει το ορεινό τοπίο της περιοχής, δημιουργώντας μαιάνδρους, μικρούς καταρράκτες και ένα πολύ στενό (περίπου 2 μέτρα) και σε μήκος (περίπου 500 μέτρα) φαράγγι, τον Περιστεριώνα.

Στην αρχή θα πεζοπορήσουμε για μια απόσταση περίπου στα 3 χλμ. με κατάβαση από χωματόδρομο πριν τη γέφυρα του Βούτσιμου και στη συνέχεια θα αφεθούμε στην αγκαλιά του Φαραγγιού. Οι ορθοί κοφτοί βράχοι με το τεράστιο ύψος σου κόβουν την ανάσα, ενώ τα νερά και οι καταρράκτες που τρέχουν από παντού, δημιουργούν μια εικόνα παραδεισένια. Ένα «αναζωογονητικό ντους» θα μας τονώσει για την «καυτή» συνέχεια…. Θα επιστρέψουμε από την ίδια πορεία.

Το φαράγγι είναι κατάλληλο και για αρχάριους, με ιδιαίτερη προσοχή στις κροκάλες. Θα χρειαστεί δεύτερο ζευγάρι παπούτσια, που θα βραχούν και μαγιό.

Διάρκεια πεζοπορίας- ποταμοδιάσχισης 3 ώρες περίπου (με τις στάσεις και τις βουτιές) 

Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε με το λεωφορείο στην Ακράτα, για κολύμπι και φαγητό.

PHOTO GALLERY

Η  apo-drasis μας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023.

Αναχώρηση: 07:30 (ενδεικτική) Σταθμός metro FIX, αρχικό σημείο συνάντησης βλ. σημεία συνάντησης

Επιστροφή : 22:00 (ενδεικτική)

Όσοι ενδιαφέρονται να μας ακολουθήσουν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το ποσό συμμετοχής διαμορφώνεται στα 

 

  • Early Booking 27€  (τιμή με την έκπτωση) όσοι δηλώσουν συμμετοχή μέχρι το βράδυ της Κυριακής 11/6/2023 και ώρα 24:00 (και μόνο για τις 25 πρώτες θέσεις και μέχρι εξάντλησης τους και πέραν της πιο πάνω ημερομηνίας). 

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 10€


  • ΚΑΝΟΝΙΚΟ 31€ (τιμή χωρίς την έκπτωση) μετά το πέρας της πιο πάνω ημερομηνίας 11/6/2023 ή μετά την εξάντληση των 25 πρώτων θέσεων και μέχρι τις 17/6/2023 και ώρα 12:00    

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 10€


  • Φοιτητικό-Ανέργων 23€ μέχρι τις 17/6/2023 και ώρα  12:00 -ανεξαρτήτως early booking- με επί τόπου επίδειξη της εκπτωτικής τους κάρτας.

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 10€


  • ΙΧ 15€  Όσοι επιθυμούν να μας ακολουθήσουν με δικά τους ΙΧ. Δήλωση συμμετοχής  μέχρι  17/6/2023 και ώρα 12:00. Δεν απαιτείται προκαταβολή (εκτός εάν είναι μεγάλος ο αριθμός των ενδιαφερομένων). Αρκεί η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής στο site: apo-drasis.gr

 

  • Στις παραπάνω τιμές περιλαμβάνεται όλες οι μετακινήσεις μας με πολυτελές λεωφορείο,  σχεδιασμός και υλοποίηση του προγράμματος, έμπειροι οδηγοί –συνοδοί και γνώστες του συγκεκριμένου μονοπατιού, ομαδικό φαρμακείο.
  • Δεν περιλαμβάνεται οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα- γεύματα
  • Το υπόλοιπο ποσό πέραν της προκαταβολής θα καταβάλλεται  μετρητοίς κατά τη διάρκεια της  εκδήλωσης.

 

* Είναι στην αποκλειστική ευθύνη και στη δικαιοδοσία των υπευθύνων της apo-drasis για οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος ή και ακύρωσής του για λόγους ασφαλείας των συμμετεχόντων.

 

** Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλ. 6974412332 και 6972670095

Οι apo-drasis μας πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Axos Travel

  • μέσω paypal (οδηγίες δημιουργίας paypal)

Μετά την πληρωμή της προκαταβολής ή ολόκληρου του ποσού με PayPal (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 30 πρώτες συμμετοχές αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apo-drasis), και λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της θα λάβετε e-mail με το αναλυτικό πρόγραμμα, τα σημεία και ώρες επιβίβασης, τον απαραίτητο εξοπλισμό που πιθανόν να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του event.

  • μέσω τραπεζικής κατάθεσης

Μετά την κράτηση μέσω τραπεζικής κατάθεσης και την επεξεργασία των στοιχείων σας, η θέση σας θα κρατείται και θα βρίσκεται σε αναμονή. Στη συνέχεια σε εύλογο χρονικό διάστημα (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 30 πρώτες συμμετοχές, αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apo-drasis), θα λάβετε e-mail με τραπεζικούς λογαριασμούς για να προχωρήσετε στην κατάθεση της προκαταβολής ή και ολόκληρου του ποσού, ανάλογα τη κράτηση σας. Επίσης λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της apo-drasis, θα λάβετε καινούργιο e-mail με το αναλυτικό πρόγραμμα, τα σημεία και ώρες επιβίβασης, τον απαραίτητο εξοπλισμό που πιθανόν να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του event.

Διαβάστε τους όρους συμμετοχής εδώ

( όταν κατευθυνόμαστε προς Κόρινθο )

ΣΤΑΘΜΟΣ METRO FIX,

 

ΣΤΑΘΜΟΣ METRO ΕΛΑΙΩΝΑΣ,

Λεωφόρος Αθηνών στο ύψος απέναντι από το Παλατάκι

Πριν από την εγγραφή σας βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί για τους όρους συμμετοχής, τις απαιτήσεις αλλά και τις λεπτομέρειες, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να συμμετέχετε στην απόδρασή μας!

Ώρα

(Κυριακή) 8:00 πμ - 10:00 μμ

Τίτλος εισιτηρίου

Προκαταβολή 0.00 15.00 

Κάντε κράτηση
X
X
X
X