Ιούνιος, 2022

19Ιουν8:00 πμ10:30 μμSold Out!Κυριακή 19/6/2022 Ακράτα : Ποταμός Κράθις- Φαράγγι Περιστεριώνα8:00 πμ - 10:30 μμ Time has ran out! Better luck next time!

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Κυριακή 19/6/2022

Ακράτα : Ποταμός Κράθις- Φαράγγι Περιστεριώνα

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022 συνδυάζουμε μία από τις αγαπημένες μας δράσεις ποταμοδιάσχιση- river trekking στο Φαράγγι του Περιστεριώνα,  με λαχταριστές καλοκαιρινές βουτιές στα κρυστάλλινα νερά της Ακράτας  στον Κορινθιακό Κόλπο.

Οι αναζητήσεις μας, μας οδηγούν στην Αχαΐα και πιο συγκεκριμένα στο Φαράγγι του Περιστεριώνα γνωστό και ως «οι συμπληγάδες πέτρες της Πελοποννήσου». Στο φαράγγι καταλήγουν τα νερά από δύο κύριες πηγές του ποταμού Κράθι.  Ο ποταμός πηγάζει από το Χελμό και η μια πηγή, γνωστή από την αρχαιότητα, είναι τα Ύδατα της Στυγός ή Αθάνατο Νερό, όπου κατά την παράδοση βαπτίστηκε ο Αχιλλέας για να γίνει άτρωτος. Η  δεύτερη πηγή είναι το Κρυονέρι, στο δάσος της γειτονικής Ζαρούχλας. Τα δύο κύρια ρεύματα ενώνονται στο ύψος του οικισμού της Περιστέρας σε ένα ενιαίο ρεύμα που διασχίζει το ορεινό τοπίο της περιοχής, δημιουργώντας μαιάνδρους, μικρούς καταρράκτες και ένα πολύ στενό (περίπου 2 μέτρα) και σε μήκος (περίπου 500 μέτρα) φαράγγι, τον Περιστεριώνα.

Στην αρχή θα πεζοπορήσουμε για μια απόσταση περίπου στα 3 χλμ. με κατάβαση από χωματόδρομο πριν τη γέφυρα του Βούτσιμου και στη συνέχεια θα αφεθούμε στην αγκαλιά του Φαραγγιού. Οι ορθοί κοφτοί βράχοι με το τεράστιο ύψος σου κόβουν την ανάσα, ενώ τα νερά και οι καταρράκτες που τρέχουν από παντού, δημιουργούν μια εικόνα παραδεισένια. Θα επιστρέψουμε από την ίδια πορεία.

Το φαράγγι είναι κατάλληλο και για αρχάριους, με σχετική προσοχή τις κροκάλες. Θα χρειαστεί δεύτερο ζευγάρι παπούτσια που θα βραχούν, εάν υπάρχει αδιάβροχος σάκος για τα δεύτερα στεγνά ρούχα και τα κινητά, πετσέτα και μαγιό. Διάρκεια πεζοπορίας 3 ώρες περίπου (με τις στάσεις και τις βουτιές)  

Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε με το λεωφορείο στην Ακράτα, για κολύμπι και φαγητό.

PHOTO GALLERY

Όσοι ενδιαφέρονται να μας ακολουθήσουν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το τελικό ποσό συμμετοχής θα διαμορφωθεί στα 

  • Early Booking

27€  όσοι δηλώσουν συμμετοχή μέχρι στις 9/6/22 και ώρα 24:00 (και μόνο για τις 30 πρώτες μέσα από το booking και μέχρι εξάντλησης τους και πέραν της πιο πάνω ημερομηνίας).

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 10€

  • ΚΑΝΟΝΙΚΟ

32€  (τιμή χωρίς την έκπτωση), μετά το πέρας της πιο πάνω ημερομηνίας 9/6 και ώρα 24:00 ή μετά την εξάντληση των 30 πρώτων θέσεων με early-booking, και μέχρι τις 17/6/22 και ώρα 18:00 

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 10€

  • Φοιτητικό-Ανέργων

22€ για ανέργους-φοιτητές (ανεξάρτητα από early-booking), μέχρι τις 17/6/22 και ώρα  18:00 με επί τόπου επίδειξη της εκπτωτικής τους κάρτας.

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 10€

  • ΙΧ  

12€  Όσοι επιθυμούν να έρθουν με δικά τους ΙΧ και το δηλώσουν μέχρι  18/6

δεν απαιτείται προκαταβολή μόνο συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής στο site: apo-drasis.gr

ΚΑΤΑΒΟΛΗ όλου του ποσού  την ημέρα της εκδήλωσης

  1. Στην παραπάνω τιμή περιλαμβάνεται οι μετακινήσεις μας με το λεωφορείο, τα διόδια  και η  αμοιβή των οδηγών στο μονοπάτι.
  2. Το υπόλοιπο ποσό πέραν της προκαταβολής καταβάλλεται  μετρητοίς κατά τη διάρκεια της  εκδήλωσης.

 

** Είναι στην αποκλειστική ευθύνη και στη δικαιοδοσία των υπευθύνων της apo-drasis για οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλ. 6974412332 και 6972670095

Οι apo-drasis μας πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Axos Travel

  • μέσω paypal (οδηγίες δημιουργίας paypal)
  • μέσω τραπεζικής κατάθεσης

Διαβάστε τους όρους συμμετοχής εδώ

( όταν κατευθυνόμαστε προς Κόρινθο )

ΣΤΑΘΜΟΣ METRO FIX,

 

ΣΤΑΘΜΟΣ METRO ΕΛΑΙΩΝΑΣ,

 

Λεωφόρος Αθηνών στο ύψος απέναντι από το Παλατάκι

Πριν από την εγγραφή σας βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί για τους όρους συμμετοχής, τις απαιτήσεις αλλά και τις λεπτομέρειες, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να συμμετέχετε στην απόδρασή μας!

Ώρα

(Κυριακή) 8:00 πμ - 10:30 μμ

Τίτλος εισιτηρίου

Τα εισιτήρια δεν διατίθενται πλέον προς πώληση για αυτή την εκδήλωση!

X
X
X
X