Ιανουάριος, 2023

22Ιαν7:30 πμ10:30 μμΗ εκδήλωση έληξεΚυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 Θερμοπύλες - μονοπάτι του Εφιάλτη - Λουτρά Δαμάστας7:30 πμ - 10:30 μμ Time has ran out! Better luck next time!

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023
Θερμοπύλες- μονοπάτι του Εφιάλτη- Λουτρά Δαμάστας

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Σε έναν τόπο όπου συνυπάρχει η φύση  με την Ιστορία, δραπετεύουμε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023. Επισκεπτόμαστε το Ιστορικό Κέντρο Ενημέρωσης Θερμοπυλών,  πεζοπορούμε ανάμεσα σε ελατοδάση στα «μυστικά» βήματα του Εφιάλτη και απολαμβάνουμε ιαματικές βουτιές σε ανοιχτές φυσικές πισίνες. Φύγαμε λοιπόν για την ορεινή Φθιώτιδα…

Το όρος Καλλίδρομο με τη μακρόστενη ραχοκοκαλιά του, κυριαρχεί στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας με τη θάλασσα του Μαλιακού κόλπου από τη μια πλευρά και την πεδιάδα του βοιωτικού Κηφισού από την άλλη. Αν και έχει χαμηλά υψόμετρα, έχει τα γεωμορφολογικά γνωρίσματα πολύ ψηλότερων βουνών. Το μεγαλύτερο μέρος των δασών του να απαρτίζεται από την κεφαλληνιακή ελάτη, ενώ κυρίως στα δυτικά εκτείνονται σε μεγάλη έκταση δρυοδάση.

Έχει γίνει γνωστό γιατί κατά τη Μάχη των Θερμοπυλών ο προδότης Εφιάλτης αποκάλυψε στους Πέρσες το κρυφό πέρασμα του Καλλίδρομου, απ’ όπου μπορούσαν να παρακάμψουν τα Στενά που με αυταπάρνηση κρατούσε ο Λεωνίδας και να περικυκλώσουν τους 300 Σπαρτιάτες και τους 700 Θεσπιείς πολεμιστές. Το όνομα αυτού του στενού περάσματος ήταν «Ανοπαία Ατραπός» (εκ της Ανόπης, το όρος Καλλίδρομο όπως ονομαζόταν).

Ένα επιπλέον σημείο αναφοράς της περιοχής οι ιαματικές πηγές του Καλλιδρόμου (Ψωρονέρια, Θερμοπυλών, Δαμάστας) υποδέχονται τους επισκέπτες που αναζητούν, ήδη από την αρχαιότητα, την υγεία στο σώμα και τη γαλήνη στο νου. Σύμφωνα με το μύθο, η Αθηνά ζήτησε από τη Γαία να δημιουργήσει τα Ψωρονέρια μαζί με τα ιαματικά λουτρά των Θερμοπυλών ως δώρα που στη συνέχεια η θεά χάρισε στον Ηρακλή ώστε ο ήρωας να θεραπεύει τις πληγές του όταν επέστρεφε από τους άθλους.

Οι πηγές είναι υδροθειούχες, η θερμοκρασία του νερού είναι περίπου στους 33 βαθμούς Κελσίου και είναι ευεργετικές σε όσους πάσχουν από δερματικές παθήσεις, ρευματοπάθειες, αρθρίτιδες, ισχιαλγίες. Για τις θαυματουργές τους ιδιότητες κάνει λόγο για πρώτη φορά ο Ηρόδοτος και ο Ιπποκράτης επιβεβαιώνει την ευεργετική τους δράση. Σύμφωνα δε με τον περιηγητή και γεωγράφο Παυσανία, το νερό αυτό ήταν το πιο καθάριο και γαλάζιο που είχε δει ποτέ.

 • Θα επισκεφθούμε το Ιστορικό Κέντρο Ενημέρωσης Θερμοπυλών, όπου θα ενημερωθούμε για την ιστορία της περιοχής  (τιμή εισιτηρίου  1€   ΑΜΕΑ, Φοιτητές, Είσοδος Ελεύθερη)

 

 • Θα πεζοπορήσουμε από το άγαλμα του Λεωνίδα προς το λόφο του Κολωνού και στη συνέχεια προς το οροπέδιο Ζάστανο, καλύπτοντας ένα μέρος από την «Ανοπαία Ατραπό» και κατάβαση από τις «πόρτες» πίσω στο λόφο του Κολωνού      ΒΔ 1 (προτείνεται και για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση)   ΩΠ 4,5   ΥΔ 450μ. 8,5 χλμ
 • Θα κολυμπήσουμε, μετά το πέρας της πεζοπορίας, στα φυσικά ιαματικά λουτρά της Δαμάστας για ένα χαλαρωτικό μπάνιο και μία μοναδική αποθεραπεία.

 

PHOTO GALLERY

Η  apo-drasis μας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Ιανουρίου 2023.

Όσοι ενδιαφέρονται να μας ακολουθήσουν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το τελικό ποσό συμμετοχής θα διαμορφωθεί στα 

 

 • Early Booking 28€  όσοι δηλώσουν συμμετοχή μέχρι το βράδυ της Κυριακής 15/1/23 και ώρα 24:00 (και μόνο για τις 25 πρώτες συμμετοχές  μέσα από το booking και μέχρι εξάντλησης τους και πέραν της πιο πάνω ημερομηνίας). 

 ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 10€


 • ΚΑΝΟΝΙΚΟ 32€ (τιμή χωρίς την έκπτωση), μετά το πέρας της πιο πάνω ημερομηνίας 15/1 και ώρα 24:00 ή μετά την εξάντληση των 25 πρώτων θέσεων με early-booking, και μέχρι τις 21/1 και ώρα 18:00    

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 15€


 • Φοιτητικό-Ανέργων 23€ μέχρι τις 21/1 και ώρα  18:00 με επί τόπου επίδειξη της εκπτωτικής τους κάρτας.

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 10€


 • Παιδικό 15€  (μέχρι 12 ετών)   

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 10€


 • ΙΧ 15€  Όσοι επιθυμούν να μας ακολουθήσουν με δικά τους ΙΧ. Δήλωση συμμετοχής  μέχρι  21/1 και ώρα 18:00. Δεν απαιτείται προκαταβολή μόνο συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής στο site: apo-drasis.gr

 

 1. Στις παραπάνω τιμές περιλαμβάνεται η μετακίνησή μας  με το λεωφορείο, τα διόδια  και η  αμοιβή των οδηγών στο μονοπάτι, τα έξοδα διοργάνωσης,
 2. Το υπόλοιπο ποσό πέραν της προκαταβολής θα καταβάλλεται  μετρητοίς κατά τη διάρκεια της  εκδήλωσης.

 


** Είναι στην αποκλειστική ευθύνη και δικαιοδοσία των υπευθύνων της apo-drasis  οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος, για λόγους ασφάλειας ή ανωτέρας βίας (φυσικές καταστροφές, ακατάλληλες καιρικές συνθήκες, κλπ). Όποιος συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του.

** Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλ. 6974412332 και 6972670095

 

Οι apo-drasis μας πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Axos Travel

 • μέσω paypal (οδηγίες δημιουργίας paypal)

Μετά την πληρωμή της προκαταβολής ή ολόκληρου του ποσού με PayPal (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 30 πρώτες συμμετοχές αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apo-drasis), και λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της θα λάβετε e-mail με το αναλυτικό πρόγραμμα, τα σημεία και ώρες επιβίβασης, τον απαραίτητο εξοπλισμό που πιθανόν να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του event.

 • μέσω τραπεζικής κατάθεσης

Μετά την κράτηση μέσω τραπεζικής κατάθεσης και την επεξεργασία των στοιχείων σας, η θέση σας θα κρατείται και θα βρίσκεται σε αναμονή. Στη συνέχεια σε εύλογο χρονικό διάστημα (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 30 πρώτες συμμετοχές, αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apo-drasis), θα λάβετε e-mail με τραπεζικούς λογαριασμούς για να προχωρήσετε στην κατάθεση της προκαταβολής ή και ολόκληρου του ποσού, ανάλογα τη κράτηση σας. Επίσης λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της apo-drasis, θα λάβετε καινούργιο e-mail με το αναλυτικό πρόγραμμα, τα σημεία και ώρες επιβίβασης, τον απαραίτητο εξοπλισμό που πιθανόν να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του event.

Διαβάστε τους όρους συμμετοχής εδώ

( όταν κατευθυνόμαστε προς Κόρινθο )

 

ΣΤΑΘΜΟΣ METRO FIX,

 

ΣΤΑΘΜΟΣ METRO ΕΛΑΙΩΝΑΣ,

 

Λεωφόρος Αθηνών στο ύψος απέναντι από το Παλατάκι

Πριν από την εγγραφή σας βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί για τους όρους συμμετοχής, τις απαιτήσεις αλλά και τις λεπτομέρειες, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να συμμετέχετε στην απόδρασή μας!

Ώρα

(Κυριακή) 7:30 πμ - 10:30 μμ

Τίτλος εισιτηρίου

Τα εισιτήρια δεν διατίθενται πλέον προς πώληση για αυτή την εκδήλωση!

X
X
X
X