Οκτώβριος, 2020

25Οκτ8:00 πμ10:00 μμΗ εκδήλωση έληξεΠροτεινόμεναΚυριακή 25/10/2020 : Δίρφη- Ξηροβούνι8:00 πμ - 10:00 μμ Time has ran out! Better luck next time!

Δίρφη- Ξηροβούνι

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Κυριακή 25/10/2020 : Δίρφη- Ξηροβούνι

 Η Δίρφυς κοινώς Δίρφη, είναι η σημαντικότερη οροσειρά της κεντροανατολικής Εύβοιας με ψηλότερη κορυφή την καλούμενη Δέλφι 1743μ. Σύμφωνα με τους γεωλόγους, είναι παραφυάδα του ορεινού όγκου Ολύμπου-Όθρυος.

Όταν αντικρίζεις από μακριά τον επιβλητικό κωνικό της όγκο, θαρρείς και βλέπεις έναν μεγάλο κρατήρα ηφαιστείου. Την αποκαλούν ¨Μικρό Φούτζι¨ καθώς οι κρατήρες στην κορυφή και η μυρωδιά θειαφιού στις πέτρες, δηλώνει ότι το βουνό είναι ηφαιστιογενές. Έτσι λένε ξεκίνησαν όλα. Έπειτα ήρθαν οι αγέρηδες και οι γδαρτές βροχές, τα χιόνια και οι παγωνιές, οι καυτές καλοκαιρινές μέρες. Τελευταίοι ήρθαν οι άνθρωποι, που τ’ αχνάρια τους είναι πολύ ορατά πια από μακριά.

Θεωρείται -και όχι άδικα- ως ένα από τα ωραιότερα και άγρια βουνά της Ελλάδας, με εντυπωσιακό ανάγλυφο, απότομες πλαγιές, άλλες αλπικές και γυμνές, κι άλλες πλούσιες σε βλάστηση. Γύρω από τη γυμνή κορυφή της Δέλφης και κάτω από τις χαράδρες του Ξηροβουνίου, απλώνεται ένα παχύ καταπράσινο χαλί από έλατα, βελανιδιές, καστανιές και πλατάνια, πλούσια ποτισμένα από τα άφθονα νερά του βουνού.

Το Ξηροβούνι είναι ένας ασβεστολιθικός ορεινός όγκος στην Κεντρική Εύβοια και αποτελεί στην ουσία συνέχεια του ορεινού συγκροτήματος της Δίρφης (προς τα νότια). Η ψηλότερη κορυφή του, ο Πορτάρης, έχει υψόμετρο 1.453 μ. Έχει και μια δεύτερη κορυφή, αγνώστου ταυτότητας, με υψόμετρο 1.412 μ. Η βλάστηση του βουνού αποτελείται κυρίως από πεύκα και έλατα και δευτερευόντως από δάση οξιάς και καστανιάς.

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020 δραπετεύουμε στα μονοπάτια της Κ. Εύβοιας! Πεζοπορούμε, κουβεντιάζουμε, ανταλλάσουμε τις εμπειρίες μας ¨κρατώντας τις αποστάσεις μας¨, κάνουμε αυτό που αγαπάμε, ΜΕΝΟΥΜΕ ΥΓΙΕΙΣ.

Από τη Στενή στην κεντρική Εύβοια κατευθυνόμαστε ΒΑ και πεζοπορούμε

 • ακολουθώντας τον παλιό μουλαρόδρομο Ράχη Συκά- Πηγή Τέμπλα- Πηγή Κόνισμα και με κατάληξη κοντά στο Μετόχι.

Διάρκεια Πεζοπορίας 3 ώρες περίπου (ανάλογα με τη σύνθεση της ομάδας) ΥΔ +150μ. – 150μ. (ενδείκνυται και για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση) 

Όσοι ενδιαφέρονται να μας ακολουθήσουν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το τελικό ποσό συμμετοχής θα διαμορφωθεί στα

 • 24  ευρώ για όσους δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι το βράδυ στις 18 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 24:00 και μόνο για τις 25 πρώτες συμμετοχές (early booking με κράτηση μέσα από το site: apo-drasis.gr
 • 28 ευρώ για όσους δηλώσουν τη συμμετοχή τους μετά το πέρας της πιο πάνω ημερομηνίας και μέχρι το απόγευμα στις 24 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 18:00 (ή τη συμπλήρωση των πρώτων 25 θέσεων με early-booking)

Ειδική τιμή 20 ευρώ για άνεργους- φοιτητές (ανεξάρτητα από early booking) με επί τόπου επίδειξη της εκπτωτικής κάρτας.

«βάσει νόμου η μέγιστη πληρότητα στο λεωφορείο είναι στο 65% των θέσεων» για

 1. λεωφορείο με 23 θέσεις μέγιστη πληρότητα μέχρι 15 άτομα
 2. λεωφορείο με 46 θέσεις μέγιστη πληρότητα μέχρι 30 άτομα
 3. λεωφορείο με 55 θέσεις μέγιστη πληρότητα μέχρι 36 άτομα

Όσοι ενδιαφέρονται να έρθουν με δικό τους Ι.Χ. το ποσό συμμετοχής είναι στα 12 ευρώ

Στην παραπάνω τιμή περιλαμβάνεται μόνο η μεταφορά μας με το λεωφορείο

Όσοι ενδιαφέρονται πρέπει μαζί με τη δήλωση της συμμετοχής τους να καταβάλλουν ως προκαταβολή το ποσό των 10 ευρώ μέσα από το booking του siteapo-drasis.gr και μέχρι την ημερομηνία 18 Οκτωβρίου  (early booking) . Μετά την ημερομηνία αυτή η προκαταβολή θα διαμορφώνεται στα 20 ευρώ

 • είτε μέσω paypal (οδηγίες δημιουργίας paypal μπορείτε να βρείτε στο  apo-drasis.gr)

Μετά την πληρωμή της προκαταβολής με PayPal (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 25 πρώτες συμμετοχές αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apodrasis), λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της θα λάβετε e-mail με το αναλυτικό πρόγραμμα, τα σημεία και ώρες επιβίβασης, τον απαραίτητο εξοπλισμό που πιθανόν να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του event.

 • είτε μέσω αντικαταβολής (βλ. apo-drasis. gr)

Μετά την κράτηση μέσω αντικαταβολής και την επεξεργασία των στοιχείων σας, η θέση σας θα κρατείται και θα βρίσκεται σε αναμονή. Στη συνέχεια σε εύλογο χρονικό διάστημα (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 25 πρώτες συμμετοχές, αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apo-drasis), θα λάβετε e-mail με τραπεζικούς λογαριασμούς για να προχωρήσετε στην κατάθεση της προκαταβολής.

Ακυρωτικά 

Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης του ελάχιστου αριθμού συμμετεχόντων 25η apo-drasis θα ακυρωθεί και το ποσό της προκαταβολής θα επιστραφεί στους προτιθέμενους συμμετέχοντες στο ακέραιο. Το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν, ανωτέρα βία ή απεργία ή κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή οποιοσδήποτε άλλος λόγος. Εκτός εάν με τη σύμφωνη γνώμη των προτιθέμενων συμμετεχόντων που έχουν ήδη καταβάλει την προκαταβολή η apo-drasis επανα-προγραμματισθεί σε εύλογη ημερομηνία. 

Σε περίπτωση ακύρωσης από την πλευρά του προτιθέμενου συμμετέχοντα μέχρι τις 

 • 18/10 και ώρα 24:00 συνεπάγεται επιστροφή 100% της προκαταβολής 
 • Από 19/10 και ώρα 00:00 έως 21/10 και ώρα 24:00 συνεπάγεται επιστροφή 50% της προκαταβολής
 • Από 21/10 και ώρα  00:00 & μετά, συνεπάγεται μη επιστροφή της προκαταβολής

** Είναι στην αποκλειστική ευθύνη και στη δικαιοδοσία των υπευθύνων της apo-drasis για οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλ. 6974412332 και 6972670095

Οι  apo-drasis μας πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Axos Travel

Κάποιες από τις φωτογραφίες που έχουν χρησιμοποιηθεί για την παρουσίαση της apo-drasis έχουν επιλεγεί από διάφορες πηγές στο διαδίκτυο.

 

Τρόποι Πληρωμής


Ο τρόπος πληρωμής για τη συμμετοχή σας γίνεται μέσω paypal
 • Δεν έχω paypal… τι είναι το paypal ;
 • Τι πρέπει να κάνω για την εγγραφή μου στο paypal;

 

Όροι Συμμετοχής


Διαβάστε τους όρους συμμετοχής εδώ

 

Σημεία και ώρες συνάντησης


( όταν κατευθυνόμαστε προς Κόρινθο )

 

ΣΤΑΘΜΟΣ METRO FIX,

 

ΣΤΑΘΜΟΣ METRO ΕΛΑΙΩΝΑΣ,

 

Κηφισιά απέναντι από Λαϊνόπουλο, στάση (γέφυρα Καλυφτάκη)

 

Τοποθεσία


 

Map with ID 10 not found

 

Πριν από την εγγραφή σας βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί για τους όρους συμμετοχής, τις απαιτήσεις αλλά και τις λεπτομέρειες, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να συμμετέχετε στην απόδρασή μας!

 

Ώρα

(Κυριακή) 8:00 πμ - 10:00 μμ

Τίτλος εισιτηρίου

Τα εισιτήρια δεν διατίθενται πλέον προς πώληση για αυτή την εκδήλωση!

X
X
X
X