Ιούνιος, 2022

26Ιουν7:30 πμ10:30 μμSold Out!ΠροτεινόμεναΚυριακή 26 Ιουνίου 2022 Ν. Ηλείας: Φολόη - Σελλήεις ποταμός - Φαράγγι Κενταύρων7:30 πμ - 10:30 μμ Time has ran out! Better luck next time!

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
Ν. Ηλείας: Φολόη- Σελλήεις ποταμός- Φαράγγι Κενταύρων

 

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Η Ηλεία, ως προορισμός, είναι περισσότερο ταυτισμένη με τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και με τις μεγάλες αμμουδερές παραλίες της. Ωστόσο, περίπου 20 χιλιόμετρα μακριά βρίσκεται ένας τόπος, τόσο όμορφος και τόσο μοναδικός: το δρυοδάσος της Φολόης, τα φαράγγια του Ερυμάνθου με τους εντυπωσιακούς καταρράκτες και τους δαιδαλώδεις σχηματισμούς, τα άγνωστα και απόμερα χωριά  με τους ζεστούς ανθρώπους, πρόθυμους να σε οδηγήσουν για να αναδείξουν τις ομορφιές του τόπου τους.

Το δρυοδάσος της Φολόης: το όνομά του το πήρε από τον Κένταυρο Φόλο ο οποίος φιλοξένησε τον Ηρακλή όταν εκείνος προσπαθούσε να εντοπίσει τον Ερυμάνθιο Κάπρο. Το κρασί που κέρασε ο Φόλος τον Ηρακλή έγινε η αιτία μιας μάχης με τους υπόλοιπους Κενταύρους στην πορεία της οποίας ο Φόλος σκοτώθηκε από το βέλος του Ηρακλή, το οποίο τον πέτυχε κατά λάθος.

Το δρυοδάσος εκτείνεται μέσα στις λεκάνες των ποταμών Ερύμανθου ανατολικά, που αποτελεί και το φυσικό όριο μεταξύ Ηλείας και Αρκαδίας και του ομηρικού ποταμού Σελλήεντα. νοτιοδυτικά. Είναι το μοναδικό δρυοδάσος στα Βαλκάνια, ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη με έκταση 42.000 στρέμματα και ενταγμένο στο δίκτυο Νatura 2000. Σύμφωνα με τους ντόπιους, στο δάσος υπάρχουν 5 εκατομμύρια δέντρα, η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι «καπέλη», όπως λένε τη βελανιδιά. Το δάσος βρίσκεται σε οροπέδιο, σε υψόμετρο 660 μέτρων και είναι ένα από τα αρχαιότερα δάση της Ευρώπης, ίσως και γιατί η βελανιδιά δεν καίγεται τόσο εύκολα όσο το πεύκο.

Ο Σελλήεις ποταμός: (ποταμός γλύπτης) ή Νότιος Λάδωνας. Παραπόταμος του Πηνειού,  πηγάζει από τη Φολόη στα σύνορα Αχαΐας και Ηλείας και ρέει προς τα δυτικά εκβάλλοντας κοντά στο χωριό Αγραπιδοχώρι. Στην αρχαιότητα στο σημείο που συναντούσε τον Πηνειό υπήρξε η Ηλειακή Πύλος. Αναφέρεται από τους αρχαίους συγγραφείς ακόμη και από τον Όμηρο στην Ιλιάδα.

Η πορεία μας θα ξεκινήσει από την πλατεία του χωριού Κούμανι, χτισμένο στο κέντρο περίπου του καταπράσινου οροπεδίου της Φολόης.  Μετά από ένα κατέβασμα 100μ περίπου φτάνουμε στην όχθη του ποταμού Σελλήεντα μέσα σε μια πυκνή βλάστηση από φτέρες, βότανα, πουρνάρια, άριες. Περνώντας από τη μια όχθη στην άλλη η δροσιά από τα νερά του ποταμού σβήνει την κάψα της εποχής. Το φαράγγι του ποταμού είναι κυριολεκτικά ένα εργαστήριο γεωλογικής αρχιτεκτονικής λόγω της διάβρωσης των πετρωμάτων από το νερό και τον αέρα. Η ποταμοδιάσχιση καθώς το μονοπάτι αρχίζει να στενεύει μας οδηγεί στο Φαράγγι των Κενταύρων: ένα στενό λαβύρινθο ανάμεσα σε ψηλά τοιχώματα που όσο βαθύτερα προχωράς τόσο περισσότερο σε συνεπαίρνει. Κατάφυτο τοπίο και ο ουρανός να σε κοιτάζει από την κλειδαρότρυπα. Ο ήλιος δεν το διαπερνά καθώς έχει ψηλά τοιχώματα και για το καλοκαίρι αποτελεί μια ιδανική δροσερή διαδρομή. Η κλίση του εδάφους είναι πολύ ήπια, δεν κουράζει καθόλου, ούτε στην άνοδο. Ολοκληρώνοντας το φαράγγι των Κενταύρων εισερχόμαστε στο δρυοδάσος της Φολόης.

Ωρες Πορείας :  ~4 ( εξαρτάται από τη σύνθεση και τη δυναμική της ομάδας)  ΒΔ : 1  (μέτρια),  ενδείκνυται και για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση.

Μετά το πέρας της πεζοπορίας θα μεταβούμε σε ταβέρνα στην  περιοχή της Φολόης  για να παραδοσιακές νοστιμιές γεύσεις από αγνά τοπικά προϊόντα.

PHOTO GALLERY

Η  apo-drasis μας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022.

Όσοι ενδιαφέρονται να μας ακολουθήσουν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το τελικό ποσό συμμετοχής θα διαμορφωθεί στα 

 

Early Booking

  • 30€  όσοι δηλώσουν συμμετοχή μέχρι στις 16/6/22 και ώρα 24:00 (και μόνο για τις 30 πρώτες μέσα από το booking και μέχρι εξάντλησης τους και πέραν της πιο πάνω ημερομηνίας).

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 10€


ΚΑΝΟΝΙΚΟ

  • 35€ (τιμή χωρίς την έκπτωση), μετά το πέρας της πιο πάνω ημερομηνίας 16/6 και ώρα 24:00 ή μετά την εξάντληση των 30 πρώτων θέσεων με early-booking, και μέχρι τις 24/6/22 και ώρα 18:00 

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 15€


Φοιτητικό-Ανέργων

  • 26€ για ανέργους-φοιτητές (ανεξάρτητα από early-booking), μέχρι τις 24/6/22 και ώρα  18:00 με επί τόπου επίδειξη της εκπτωτικής τους κάρτας.

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 10€


ΙΧ

  • 15€  Όσοι επιθυμούν να έρθουν με δικά τους ΙΧ

Δεν απαιτείται προκαταβολή μόνο συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής στο site: apo-drasis.gr

 

  1. Στις παραπάνω τιμές περιλαμβάνονται όλες οι  μετακινήσεις μας  με το λεωφορείο, τα διόδια, ο σχεδιασμός- υλοποίηση της δράσης   και οι  αμοιβές των οδηγών- συνοδών  στο μονοπάτι.
  2. Το υπόλοιπο ποσό πέραν της προκαταβολής θα καταβάλλεται  μετρητοίς κατά τη διάρκεια της  εκδήλωσης.

 


** Είναι στην αποκλειστική ευθύνη και δικαιοδοσία των υπευθύνων της apo-drasis  οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος, για λόγους ασφάλειας ή ανωτέρας βίας (φυσικές καταστροφές, ακατάλληλες καιρικές συνθήκες, κλπ). Όποιος συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του.

** Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλ. 6974412332 και 6972670095

Οι apo-drasis μας πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Axos Travel

  • μέσω paypal (οδηγίες δημιουργίας paypal)

Μετά την πληρωμή της προκαταβολής ή ολόκληρου του ποσού με PayPal (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 30 πρώτες συμμετοχές αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apo-drasis), και λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της θα λάβετε e-mail με το αναλυτικό πρόγραμμα, τα σημεία και ώρες επιβίβασης, τον απαραίτητο εξοπλισμό που πιθανόν να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του event.

  • μέσω τραπεζικής κατάθεσης

Μετά την κράτηση μέσω τραπεζικής κατάθεσης και την επεξεργασία των στοιχείων σας, η θέση σας θα κρατείται και θα βρίσκεται σε αναμονή. Στη συνέχεια σε εύλογο χρονικό διάστημα (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 30 πρώτες συμμετοχές, αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apo-drasis), θα λάβετε e-mail με τραπεζικούς λογαριασμούς για να προχωρήσετε στην κατάθεση της προκαταβολής ή και ολόκληρου του ποσού, ανάλογα τη κράτηση σας. Επίσης λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της apo-drasis, θα λάβετε καινούργιο e-mail με το αναλυτικό πρόγραμμα, τα σημεία και ώρες επιβίβασης, τον απαραίτητο εξοπλισμό που πιθανόν να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του event.

Διαβάστε τους όρους συμμετοχής εδώ

( όταν κατευθυνόμαστε προς Κόρινθο )

ΣΤΑΘΜΟΣ METRO FIX,

ΣΤΑΘΜΟΣ METRO ΕΛΑΙΩΝΑΣ,

Λεωφόρος Αθηνών στο ύψος απέναντι από το Παλατάκι

Πριν από την εγγραφή σας βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί για τους όρους συμμετοχής, τις απαιτήσεις αλλά και τις λεπτομέρειες, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να συμμετέχετε στην απόδρασή μας!

Ώρα

(Κυριακή) 7:30 πμ - 10:30 μμ

Τίτλος εισιτηρίου

Τα εισιτήρια δεν διατίθενται πλέον προς πώληση για αυτή την εκδήλωση!

X
X
X
X