Μάρτιος, 2022

25Μαρ(Μαρ 25)7:30 πμ27(Μαρ 27)10:30 μμSold Out!ΠροτεινόμεναΤριήμερο 25ης Μαρτίου «στην καρδιά της Ρούμελης» Θέρμο- Εύηνος- Μαύρη Σπηλιά- Μικρό Πάντα Βρέχει7:30 πμ - 10:30 μμ (27) Time has ran out! Better luck next time!

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Τριήμερο 25ης Μαρτίου «στην καρδιά της Ρούμελης»
Θέρμο – Εύηνος – Μαύρη Σπηλιά – Μικρό Πάντα Βρέχει

 

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

 • Trekking στους δίδυμους καταρράκτες του Μοκιστιάνου ή στο πέτρινο γεφύρι της Αρτοτίβας ή Θέρμο- Μέγα Δέντρο- Μουτάφι- Αετόπετρα
 • Trekking στο φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς και στο Μικρό Πάντα Βρέχει
 • Rafting- rappel- τοξοβολία στον Εύηνο

 

Το τριήμερο της 25ης Μαρτίου 2022 (Παρασκευή 25/3, Σάββατο 26/3, Κυριακή 27/3) δραπετεύουμε στα όρια των νομών Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας, για να συναντήσουμε την ιστορία σε μια σύγχρονη κωμόπολη, να συνδυάσουμε το βουνό με το υγρό στοιχείο, την αδρεναλίνη με τις στιγμές χαλάρωσης στην παρέα.

 

 

Σημείο αναφοράς μας το Θέρμο, κωμόπολη της Αιτωλοακαρνανίας, έδρα του ομώνυμου Δήμου. Χτισμένο σε υψόμετρο 360 μέτρων σε ένα οροπέδιο επί του Παναιτωλικού όρους βορειοανατολικά της λίμνης Τριχωνίδας, απέχει 32 χιλιόμετρα από το Αγρίνιο και 45 χιλιόμετρα από τη Ναύπακτο.

Ο Δήμος Θέρμου διαθέτει ασυνήθιστα πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, καθώς εδώ:

 • υπήρξε η πρωτεύουσα της Αιτωλικής Συμπολιτείας, της πρώτης δημοκρατίας στον κόσμο! Σύμφωνα με τον Πολύβιο, η πόλη βρισκόταν σε οροπέδιο που το αποκαλεί “των Θερμίων πεδίον”, ενώ ονομάζει και την ίδια την πόλη ακρόπολη όλων των Αιτωλών. Κάθε χρόνο, τον Σεπτέμβριο, μαζεύονταν στην πόλη Αιτωλοί που είχαν δικαίωμα ψήφου, για να αποφασίσουν για θέματα πολέμου, ειρήνης και συμμαχιών και για να προβούν σε αρχαιρεσίες των οργάνων της Συμπολιτείας. Η πόλη δεν είχε τείχη. Καταστράφηκε δύο φορές το 218 και το 206 π.Χ, από τον Φίλιππο τον Ε΄.
 • είναι ο γενέθλιος τόπος του Κοσμά του Αιτωλού. Ο Ισαπόστολος, ο «Άγιος των Σκλάβων». Ο πατρο-Κοσμάς για τον απλό λαό, ο φλογερός διδαχός της εκκλησίας και του γένους, ο ιεραπόστολος και εθνεγέρτης. Ο ιδρυτής πλήθους σχολείων στα μέρη όπου περιηγήθηκε, έθεσε γερά τα θεμέλια για την επανάσταση του 1821.

Έχοντας ως καταφύγιο-ορμητήριο στο Θέρμο, το ξενοδοχείο , μας όπου θα διανυκτερεύσουμε και τις δύο βραδιές https://www.apollonhotel.gr/thermo-el/  προτείνουμε τις παρακάτω δράσεις:

Θα πεζοπορήσουμε  (*το τελικό πρόγραμμα θα διαμορφωθεί και θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες και την κατάσταση των μονοπατιών)

 

 • ή προς τους δίδυμους καταρράκτες του Μοκιστιάνου στο πολύμορφο και ασυναγώνιστα εντυπωσιακό σκηνικό στην παραλίμνια περιοχή της Τριχωνίδας με το ήπιο κατά βάση τοπίο. Το μονοπάτι ξεκινά από τις Πηγές της Αγίας Σοφίας και διερχόμενο το φαράγγι, αλλού κοντά στην κοίτη του ρέματος και αλλού πιο μακριά, καταλήγει στη λίμνη όπου εκβάλλει το ρέμα πολύ κοντά στα Λουτρά Μυρτιάς. Εκεί, λοιπόν θα συναντήσουμε και τους δίδυμους αυτούς καταρράκτες που δεν είναι πολύ γνωστοί στο ευρύ κοινό. Σε εκείνο το σημείο το σκηνικό συμπληρώνει η πυκνή βλάστηση  και οι ήχοι της φύσης.

Ω.Π :  +/- 3,5ώρες (ανάλογα με τη δυναμική της ομάδας)  7χλμ με την επιστροφή  Β. Δ. : μέτρια,  ενδείκνυται και για αρχάριους

 

 • ή για να συναντήσουμε το πέτρινο γεφύρι της Αρτοτίβας το οποίο λόγω της στρατηγικής του θέσης υπήρξε σημείο σημαντικών μαχών κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας και της εθνικοαπελευθερωτικής επανάστασης του 1821. Από εδώ πέρασαν οι διασωθέντες της ηρωικής εξόδου του Μεσολογγίου (10 Απριλίου 1826), ακολουθώντας το μοναδικό προς την ορεινή ενδοχώρα μονοπάτι των αρχαίων Αιτωλών. Είναι από τα παλαιότερα σωζόμενα γεφύρια στην Αιτωλοακαρνανία και ένα από τα παλαιότερα στην Ελλάδα. Χτισμένο στο στενότερο σημείο του Εύηνου ποταμού λίγο πριν συναντήσει τον παραπόταμό του Κότσαλο.

Ω.Π :  +/- 4,5ώρες (ανάλογα με τη δυναμική της ομάδας)  9χλμ με την επιστροφή  Β. Δ. : μέτρια,  ενδείκνυται και για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση

 

 • ή Θέρμο- Μέγα Δέδρο- Μουτάφι- Αετόπετρα Το πατρικό σπίτι του Κοσμά του Αιτωλού βρίσκεται στο Μέγα Δέδρο, στο Θέρμο,  και αποτελεί πλέον έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Το χωριό που είναι χτισμένο περίπου στα 500 μέτρα, ξεχωρίζει ακόμη στην περιοχή και για τη φυσική του ομορφιά σε ένα καταπράσινο περιβάλλον με τρεχούμενα νερά.

Ω.Π. :  +/- 4,ώρες (ανάλογα με τη δυναμική της ομάδας)  12χλμ με την επιστροφή  Β.Δ. : μέτρια,  ενδείκνυται και για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση

 

 

 • στο Φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς ένα από τα εντυπωσιακότερα φαράγγια της Ευρυτανίας και απέχει περίπου 2 χλμ από το χωριό Προυσός όπου δεσπόζει το διάσημο μοναστήρι της Παναγιάς της Προυσιώτισσας. Πρόκειται για έναν μυστικό τόπο όπου κατέφυγαν οι κάτοικοι της περιοχής σε δύσκολες ιστορικές εποχές, κατά την Τουρκοκρατία και την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής. Το μοναδικό απομεινάρι από τότε είναι ένας πέτρινος τοίχος που σχεδόν φράζει την είσοδό της σπηλιάς.

       1,5 ώρα με την επιστροφή   κατάλληλη για αρχάριους και παιδιά

 

 • στο μικρό Πάντα Βρέχει Ένα εξίσου εντυπωσιακό αλλά λιγότερο γνωστό φαράγγι στο χωριό Τόρνος της Ευρυτανίας. Το όνομα του το έχει πάρει όπως και το «Πάντα Βρέχει» στα Δολιανά από το νερό που πέφτει κατά μήκος του σαν βροχή όλη την διάρκεια του έτους από πηγές που βρίσκονται στις κορυφές των κατακόρυφων βράχων δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα για τον επισκέπτη.

     ~2 ώρες    κατάλληλη για αρχάριους

 

   Βλ. ΒΑΘΜΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ https://apo-drasis.gr/index.php/resources/hiking-difficulty-levels

 

 • RAFTING RAPPEL – ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ στον Εύηνο

Θα πραγματοποιήσουμε κατάβαση του πανέμορφου φαραγγιού του Εύηνου με φουσκωτές βάρκες και πάντα σε συνεργασία με εταιρία υπαίθριων εναλλακτικών δραστηριοτήτων που διαθέτει άρτια εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους οδηγούς ποταμού. Η εκκίνηση θα δοθεί στη γέφυρα του Πόρου, όπου θα δοθεί στους συμμετέχοντες εξοπλισμός rafting: ολόσωμη στολή neoprene, παπούτσια- καλτσάκια αποστειρωμένα, κράνος, κουπί, σωσίβιο  ενώ η διαδρομή ολοκληρώνεται μετά από 10 χλμ. με μοναδικά περάσματα slalom μέσα από την τεχνητή ολυμπιακή πίστα kayak. Στη συγκεκριμένη δραστηριότητα μπορούν να συμμετάσχουν και παιδιά που γνωρίζουν κολύμβηση και δεν έχουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Β. Δ. : 2   Διάρκεια κατάβασης του ποταμού: ~ 2 ώρες (συνολικά ~4 ώρες με την προετοιμασία και την άφιξη στην αφετηρία)

PHOTO GALLERY

Για όσους επιθυμούν να μας ακολουθήσουν σε αυτή τη μοναδικής ομορφιάς εορταστική  μας apo-drasis, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το ποσό συμμετοχής διαμορφώνεται ως εξής:

EARLY BOOKING

 • 170 € για όσους δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 7/3/22 και ώρα 24:00 μέσα από το booking:  apo-drasis.gr

   ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 40€


ΚΑΝΟΝΙΚΟ

 • 200 € (τιμή χωρίς την έκπτωση) για όσους κάνουν κράτηση από 8/3/2022 μέσα από το booking:  apo-drasis.gr και εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 40€


ΙΧ 

 • 120€  Όσοι επιθυμούν να μας ακολουθήσουν με τα δικά τους ΙΧ και δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 7/3/22 μέσα από το booking:  apo-drasis.gr και 140€ από τις 8/3 και εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 30€


Μονόκλινο 60 επιβάρυνση, και για τις δύο διανυκτερεύσεις (περιορισμένος αριθμός για μονόκλινα)

 • rafting 40€ το άτομο
 • rappel– τοξοβολία 30€ το άτομο και για τις δύο δραστηριότητες 15€ αν κάποιος επιλέξει τη μία

****rappel: Με άλλα λόγια η καταρρίχηση της γέφυρας με χρήση αναρριχητικού εξοπλισμού (ζώνη αναρρίχησης- κράνος) και πάντα υπό την επίβλεψη έμπειρων οδηγών. Είναι ένα εύκολο σπορ που δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία. Αρκεί μόνο να μην έχει κάποιος πρόβλημα με το ύψος.

 

*Παρακαλούμε με τη δήλωση συμμετοχής σας, στο πεδίο με τις παρατηρήσεις,  να μας αναφέρετε για ποια δραστηριότητα ενδιαφέρεστε (rafting- rappel- τοξοβολία) . Απαιτείται γκρουπ 10-12 ατόμων για την πραγματοποίηση τους.

 

Στις παραπάνω τιμές περιλαμβάνονται

 • όλες οι μετακινήσεις μας με το λεωφορείο (ενοικίαση, διόδια, έξοδα του οδηγού)
 • οι 2 διανυκτερεύσεις με το πρωινό
 • η αμοιβή των οδηγών στα μονοπάτια

Το υπόλοιπο ποσό πέραν της προκαταβολής θα καταβάλλεται  μετρητοίς κατά τη διάρκεια της  εκδήλωσης

 

Για την ομαλή πραγματοποίηση της δράσεών μας απαιτείται καλή υγεία και στοιχειώδες επίπεδο φυσικής κατάστασης. Κάθε συμμετέχων σε πεζοπορία του συλλόγου μας έχει την αποκλειστική του ευθύνη . Οι συμμετέχοντες οφείλουν να σέβονται το φυσικό περιβάλλον .

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Σακίδιο πλάτης, μποτάκια ή παπούτσια πεζοπορίας , μπατόν 2 , αδιάβροχο , προσωπικό φαρμακείο, νερό, σνακ -επιπλέον ρουχισμός και παπούτσια για την επιστροφή (καλό θα είναι να τα αφήσουμε στο πούλμαν).

Για περισσότερες πληροφορίες βλ. https://apo-drasis.gr/resources/what-to-bring-on-a-hike/

 


** Είναι στην αποκλειστική ευθύνη και δικαιοδοσία των υπευθύνων της apo-drasis  οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος, για λόγους ασφάλειας ή ανωτέρας βίας (φυσικές καταστροφές, ακατάλληλες καιρικές συνθήκες, κλπ). Όποιος συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλ. 6974412332 και 6972670095

Οι apo-drasis μας πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Axos Travel

 • μέσω paypal (οδηγίες δημιουργίας paypal)

Μετά την πληρωμή της προκαταβολής ή ολόκληρου του ποσού με PayPal (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 30 πρώτες συμμετοχές αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apo-drasis), και λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της θα λάβετε e-mail με το αναλυτικό πρόγραμμα, τα σημεία και ώρες επιβίβασης, τον απαραίτητο εξοπλισμό που πιθανόν να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του event.

 • μέσω τραπεζικής κατάθεσης

Μετά την κράτηση μέσω τραπεζικής κατάθεσης και την επεξεργασία των στοιχείων σας, η θέση σας θα κρατείται και θα βρίσκεται σε αναμονή. Στη συνέχεια σε εύλογο χρονικό διάστημα (και εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι 30 πρώτες συμμετοχές, αριθμός ικανός για την πραγματοποίηση της apo-drasis), θα λάβετε e-mail με τραπεζικούς λογαριασμούς για να προχωρήσετε στην κατάθεση της προκαταβολής ή και ολόκληρου του ποσού, ανάλογα τη κράτηση σας. Επίσης λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της apo-drasis, θα λάβετε καινούργιο e-mail με το αναλυτικό πρόγραμμα, τα σημεία και ώρες επιβίβασης, τον απαραίτητο εξοπλισμό που πιθανόν να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του event.

Διαβάστε τους όρους συμμετοχής εδώ

( όταν κατευθυνόμαστε προς Κόρινθο )

 

ΣΤΑΘΜΟΣ METRO FIX,

 

ΣΤΑΘΜΟΣ METRO ΕΛΑΙΩΝΑΣ,

 

Λεωφόρος Αθηνών στο ύψος απέναντι από το Παλατάκι

Πριν από την εγγραφή σας βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί για τους όρους συμμετοχής, τις απαιτήσεις αλλά και τις λεπτομέρειες, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να συμμετέχετε στην απόδρασή μας!

Ώρα

25 (Παρασκευή) 7:30 πμ - 27 (Κυριακή) 10:30 μμ

Τίτλος εισιτηρίου

Τα εισιτήρια δεν διατίθενται πλέον προς πώληση για αυτή την εκδήλωση!

X
X
X
X