• Home
  • 2 Σεπτεμβρίου 2018 - Β. Εύβοια: Φαράγγι Νηλέα- Αγία Άννα

2 Σεπτεμβρίου 2018 - Β. Εύβοια: Φαράγγι Νηλέα- Αγία Άννα

2 Σεπτεμβρίου 2018 - Β. Εύβοια: Φαράγγι Νηλέα- Αγία Άννα


ΝΗΛΕΑΣ 2 9 18 1laest

Αρχές Σεπτέμβρη και μετά από ένα "καυτό"  καλοκαίρι, αποφασίσαμε να ανοίξουμε τη νέα πεζοπορική περίοδο με μια apo-drasis που θα συνδυάζει: βουνό, φαράγγι,  ποταμο-διάσχιση, βουτιές στη θάλασσα!

 Στην καρδιά της Β. Εύβοιας, ένα μικρό, πανέμορφο, καλά κρυμμένο στην πυκνή βλάστηση, φαράγγι, είναι η νέα μας πρόκληση! Το Φαράγγι του ποταμού Νηλέα ( γιατί και η Εύβοια έχει τα δικά της ποτάμια) έχει μήκος περίπου 1400 μ. και βρίσκεται κοντά στο χωριό της Αγίας Άννας! Το ποτάμι πηγάζει βόρεια από το χωριό Κερασιά στο Ξηρό Όρος και διασχίζοντας το Φαράγγι της Μπολοβίναινας, χύνεται στο Αιγαίο Πέλαγος! 

Το Φαράγγι της Μπολοβίναινας πήρε το όνομα του από έναν θρύλο που γεννήθηκε την εποχή της τουρκοκρατίας. Οι κάτοικοι της Αγίας Άννας είχαν καταφύγει σε μια σπηλιά του φαραγγιού, προκειμένου να αποφύγουν τους Τούρκους. Μια γάτα ακολούθησε τους κατοίκους και έτσι οι Τούρκοι τους ανακάλυψαν. Τους ζήτησαν να παραδοθούν και να επιστρέψουν στο χωριό, όμως αυτοί δεν δέχτηκαν. Έτσι οι Τούρκοι έβαλαν φωτιά μπροστά στην είσοδο της σπηλιάς και όλοι οι κάτοικοι που είχαν καταφύγει εκεί πέθαναν. Η Μπολοβίναινα έβλεπε τα δρώμενα από τον βράχο απέναντι από την σπηλιά και την τραγική κατάληξη των κατοίκων, ανάμεσα στους οποίους βρισκόταν και τα τρία παιδιά της. Δεν άντεξε και έπεσε από την κορυφή του βράχου στο φαράγγι.

 ΝΗΛΕΑΣ 2 9 18 23a

 ΝΗΛΕΑΣ 2 9 18 45event

Μετά από πεζοπορία σε δασικό δρόμο και μονοπάτι, θα καταλήξουμε στην κοίτη του ποταμού. Πνιγμένη στα πεύκα, στα σχοίνα, στις αριές, στα πλατάνια! Σε κάποια σημεία η θέα στο Φαράγγι από ψηλά είναι μοναδική! Η διάσχιση του φαραγγιού θα γίνει από την εντυπωσιακή είσοδο το Στόμιο στα νότια, μέχρι την γέφυρα των Αμελάντων προς τα βόρεια. Το σημείο εισόδου στο φαράγγι είναι πολύ στενό και το ύψος του φτάνει τα 50 μέτρα. Από εδώ ξεκινάει η ποταμοδιάσχιση μέσα από τα επιβλητικά βράχια και τα στενά περάσματα του φαραγγιού. Σε μερικά σημεία ίσως να χρειαστεί να κολυμπήσουμε  για μερικά μέτρα καθώς οι βάθρες διαδέχονται η μία την άλλη. Μετά τη γέφυρα θα ακολουθήσει μια ακόμη ολιγόλεπτη πεζοπορία σε δασικό δρόμο για να συναντήσουμε το λεωφορείο το οποίο θα μας μεταφέρει στο γραφικό ψαροχώρι της Αγίας Άννας με τη φημισμένη παραλία που προβάλλει στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου! Μια στάση για μπάνιο και φαγητό σε ταβέρνα της περιοχής "δίπλα στο κύμα" !

Διάρκεια Πεζοπορίας – Ποταμοδιάσχισης : ~ 4,5 ώρες ( με τις στάσεις και ανάλογα με τη σύνθεση της ομάδας)       Απόσταση:  ~ 7 χλμ. 

Βαθμός Δυσκολίας : 1   ( προσφέρεται και για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση )

Η επιστροφή μας στην Αθήνα υπολογίζεται γύρω στις 11 η ώρα το βράδυ

 

ΝΗΛΕΑΣ 2 9 18 76evnt

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Εγγραφή στο Newsletter


Κάνε εγγραφή, μάθε πρώτος για τις νέες apo-drasis μας και κέρδισε 10% έκπτωση στο εισιτήριο σου! Κάνε μέλος τον φίλο σου και πάρε άλλα 5% έκπτωση!

Contact us

Email: contact@apo-drasis.gr

Folow us on social media

fbicon1 instagram

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies και αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου.
περισσότερα εδω
Εγγραφή στο Newsletter

logo nobile


Κάνε εγγραφή, μάθε πρώτος για τις νέες apo-drasis μας και κέρδισε 10% έκπτωση στο εισιτήριο σου! Κάνε μέλος τον φίλο σου και πάρε άλλα 5% έκπτωση!