• Home
  • 6,7,8,9 Σεπτεμβρίου 2018 Βουλγαρία: Οροσειρές RILA- PIRIN

6,7,8,9 Σεπτεμβρίου 2018 Βουλγαρία: Οροσειρές RILA- PIRIN

apo-drasis

6,7,8,9 Σεπτεμβρίου 2018 Βουλγαρία: Οροσειρές RILA- PIRIN


boulgaria 1latest

Η Βαλκανική χερσόνησος αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας, με τεράστια ποικιλομορφία ανάγλυφου και ιδιαίτερων γεωλογικών σχηματισμών που σε ελάχιστα μέρη συναντά κανείς.

Στην αναζήτησή μας για νέους προορισμούς και κορυφές, θα οδηγηθούμε στα βουνά και στις ψηλότερες κορυφές των Βαλκανίων. Στις οροσειρές RILA και PIRIN της Βουλγαρίας. Ορειβατώντας μέσα σε τοπία μοναδικής φυσικής  ομορφιάς και αισθητικής αξίας, αλπικές λίμνες και εντυπωσιακές κόψεις, θα σταθούμε στις ψηλότερες κορυφές των Βαλκανίων, τη Mussala 2.925m και το Vihren 2.914m. και θα απολαύσουμε ένα πραγματικό αλπικό trekking στην επιβλητική κοιλάδα της Malyovitsa.

bulgaria 23evnt 2A

Perun είναι ο Σλάβικος θεός των καταιγίδων που έδωσε το όνομα του στο συγκρότημα που κατέχει το ΝΔ τμήμα της Βουλγαρίας, έχοντας μήκος 80 χλμ και επιφάνεια 2.858 τετρ. χλμ. Το ορειβατικό του ενδιαφέρον φανερώνουν οι 40 κορυφές με υψόμετρο μεγαλύτερο των 2.500 μ. και οι 3 με υψόμετρο μεγαλύτερο των 2.900 μ.

Η οροσειρά του PIRIN μαζί με αυτή της RILA είναι οι σημαντικότερες της Βουλγαρίας και τα νοτιότερα καθαρώς αλπικά βουνά των Βαλκανίων. Καλύπτονται από πυκνότατα δάση μέχρι το υψόμετρο των 2000 μέτρων, δάση που διασχίζονται από άφθονα ρέματα συνεχούς ροής με έντονη την παρουσία καταρρακτών. Ψηλότερα, γυμνές κορυφές πλαισιώνονται από πλήθος αλπικών λιμνών. Πυκνό δίκτυο μονοπατιών με άριστη χάραξη και σήμανση δίνει την ευκαιρία σε πεζοπόρους και ορειβάτες να γνωρίσουν κάθε σπιθαμή των βουνών αυτών. Aποτελoύν και οι δύο εθνικό πάρκο. Το πάρκο ιδρύθηκε το 1962 και καταλαμβάνει το 15% της έκτασης του βουνού. Από αυτό, το 60% βρίσκεται σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 2.000 μ. Το Πάρκο του Πιρίν, από το 1983 αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO

 BULGARIA 45EVENTa

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ημέρα: Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

04:00 πμ αναχώρηση από Αθήνα 09:00πμ: αναχώρηση από Λάρισα  11:00 π.μ. αναχώρηση από Θεσσαλονίκη

Στη συνέχεια μετάβαση στο γραφικό χωριό Μπόροβετς στο πρόποδες της οροσειράς Rila. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο, βραδινό φαγητό και ενημέρωση για την ανάβαση της επόμενης ημέρας.

To Μπόροβετς είναι το παλαιότερο χειμερινό θέρετρο της Βουλγαρίας, και από τα παλαιότερα της Ευρώπης. Βρίσκεται 1.350 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ οι υψηλότερες πίστες του φτάνουν και σε υψόμετρο 2.600 μέτρων. Εγκατεστημένο στο όρος Ρίλα, το Μπόροβετς είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Βουλγαρίας. Διαθέτει από το καλύτερο, ποιοτικώς  χιόνι της Ανατολικής Ευρώπης. H κορυφή του ονομάζεται Μουσάλα, είναι η υψηλότερη της Βαλκανικής Χερσονήσου και βρίσκεται σε ύψος 2.925 μέτρα.

2η ημέρα: Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στις 08:30 αναχώρηση για τον κεντρικό σταθμό του τελεφερίκ Yasterbets. Σε λίγα λεπτά θα βρεθούμε στα 2.300m όπου και θα γίνει ο τελικός έλεγχος του εξοπλισμού της ομάδας. Με νότια κατεύθυνση και κινούμενοι στο καλογραμμένο μονοπάτι, θα σταθούμε στην αλπική λίμνη Musalenski και στο καταφύγιο της περιοχής. Η επιβλητική κορυφή Musala 2.925m καθρεφτίζεται αγέρωχη στις λίμνες και αποτελεί τον τελικό μας στόχο. Κατάβαση από την κορυφή, και νωρίς το απόγευμα επιστροφή στο Borovets. Φαγητό-Διανυκτέρευση.

Διάρκεια Πεζοπορίας : 8 ώρες.

3η ημέρα: Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το γραφικό χωριό Govedartsi στην είσοδο της κοιλάδας Malyovitsa 1.750m. Πεζοπορία στην αλπική κοιλάδα της Malyovitsa και τις λίμνες. Το πανέμορφο μονοπάτι, διασχίζει την πιο αλπική κοιλάδα των Βουλγαρικών βουνών. Με φόντο τις γρανιτένιες κορυφές, θα φτάσουμε στο καταφύγιο Strashno 2.460m που περιτριγυρίζεται από πανέμορφες λίμνες. Στάση για ξεκούραση και σνακ στο καταφύγιο και στην συνέχεια αναχώρηση για την λίμνη Yontchevo. Νωρίς το απόγευμα, επιστροφή στα αυτοκίνητα αφού θα έχουμε ολοκληρώσει μια όμορφη κυκλική διάσχιση της κοιλάδας.

Διάρκεια Πεζοπορίας : 5 ώρες

Αναχώρηση για το Bansko – Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο – Φαγητό – Διανυκτέρευση

4η ημέρα: Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στις 07:00 αναχώρηση για την ψηλότερη κορυφή του συγκροτήματος, το επιβλητικό Vihren 2.914m. H θέα από την κορυφή είναι μοναδική και φτάνει μέχρι το βόρειο Αιγαίο. Επιστροφή στο καταφύγιο, τακτοποίηση εξοπλισμού και μετάβαση στο Bansko. Φαγητό και αναχώρηση για Ελλάδα.

Διάρκεια Πεζοπορίας : 6 ώρες

bulgaria 67 evnt

bulgaria 89event

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Εγγραφή στο Newsletter


Κάνε εγγραφή, μάθε πρώτος για τις νέες apo-drasis μας και κέρδισε 10% έκπτωση στο εισιτήριο σου! Κάνε μέλος τον φίλο σου και πάρε άλλα 5% έκπτωση!

Contact us

Email: contact@apo-drasis.gr

Folow us on social media

fbicon1 instagram

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies και αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου.
περισσότερα εδω
Εγγραφή στο Newsletter

logo nobile


Κάνε εγγραφή, μάθε πρώτος για τις νέες apo-drasis μας και κέρδισε 10% έκπτωση στο εισιτήριο σου! Κάνε μέλος τον φίλο σου και πάρε άλλα 5% έκπτωση!