• Home
  • Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 Ν. Λακωνίας: Φαράγγι Μύλων

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 Ν. Λακωνίας: Φαράγγι Μύλων

apo-drasis

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Ν. Λακωνίας: Φαράγγι Μύλων

  

Faragi Mylon 7 10 2018 1evnt

Σε υψόμετρο περίπου 500 μέτρων, μόλις λίγα χιλιόμετρα από τη Σπάρτη, το Καστόρι ή αλλιώς Καστόρειο είναι ένα πανέμορφο ορεινό χωριό στο νομό Λακωνίας μέσα στο πράσινο, το οποίο εκτείνεται στην ανατολική πλευρά του βόρειου Ταϋγέτου. Αποτελούσε έδρα του πρώην Δήμου Πελλάνας, μια περιοχή με έντονο αρχαιολογικό ενδιαφέρον μιας και εκεί έχουν ανακαλυφθεί σημαντικά ευρήματα των πρωτοελλαδικών, των μυκηναϊκών και των ελληνιστικών χρόνων.

Στο Καστόρειο βρίσκονται πολλά φαράγγια τα οποία κατεβάζουν τα νερά του Ταυγέτου στον Ευρώτα. Είναι πανέμορφα, καταπράσινα και τα περισσότερα προσβάσιμα. Μέσα σε αυτά τα φαράγγια υπάρχουν ερείπια από παλαιους οικισμούς, νερόμυλους, υδροηλεκτρικό εργοστάσιο, ασκηταριά, σπηλιές, καταρράκτες πλούσια χλωρίδα και πανίδα.

Το γειτονικό χωριό Γεωργίτσι, που έχει το προσωνύμιο «μπαλκόνι του Ταϋγέτου» βρίσκεται σε υψόμετρο 970 μ. Από το σημείο αυτό θα ξεκινήσει και η πεζοπορία μέσα από το φαράγγι των Μύλων με τελικό προορισμό το Καστόρι. Πρόκειται για μια υπέροχη διαδρομή κατά την οποία θα συναντήσουμε  έλατα, καστανιές και πλατάνια, η ύπαρξη των οποίων οφείλεται στην μεγάλη ποσότητα νερού της περιοχής.

 Faragi Mylon 7 10 2018 2 3evnt

Ξεκινάμε από την πλατεία του Αγίου Αθανασίου στο Γεωργίτσι και ανηφορίζοντας,  περνάμε έξω από το παλιό πέτρινο σχολείο με το μοναδικό ρολόι. Κατευθυνόμαστε μέσα από δασικό δρόμο νότια- νοτιοδυτικά προς Μεσοράχη. Μετά από 2,2 χλμ. βρίσκουμε την είσοδο του μονοπατιού και κατεβαίνουμε στα ερείπια παλιού νερόμυλου. Συνεχίζουμε προς την ξύλινη σκάλα από κορμούς πλατάνων όπου περνάμε το στενότερο τμήμα του φαραγγιού, το συρματοπλεγμένο παλιό υδραγωγείο της Αλευρούς για να φθάσουμε σε μοναδική θέση με πανοραμική θέα στο Φαράγγι. Ανεβαίνουμε τη μεγάλη ξύλινη σκάλα στο τέλος του ανοίγματος και συνεχίζουμε μέχρι τη βάση του καταρράκτη. Περνάμε κάτω από τη Γέφυρα του Καστόριου και μετά από  1,7 χλμ. περίπου φθάνουμε στο " Μαρμαρογέφυρο " ( πέτρινο δίτοξο γεφύρι) στον ασφαλτόδρομο Καστόριου- Κάμπου- Κονιδίτσας. Απομένει το τελευταίο κομμάτι μήκους 1,4 χλμ. λίγο πριν φθάσουμε στην πλατεία στο Καστόρι.

Διάρκεια Πεζοπορίας: ~ 3,5 με 4 ώρες ( ανάλογα τη σύνθεση και τη δυναμική της ομάδας )

Απόσταση:  ~ 7,5 χλμ.

Βαθμός Δυσκολίας : 1 ( εύκολη- κατηφορική ) ενδείκνυται και για αρχάριους

Υψομετρική διαφορά : 370 μ. περίπου

Faragi Mylon 7 10 2018 67evnt

Η επιστροφή μας στην Αθήνα υπολογίζεται γύρω στις 10:30 η ώρα το βράδυ

 

Όσοι ενδιαφέρονται να μας ακολουθήσουν στην  apo-drasis μας την Κυριακή  7 Οκτωβρίου 2018 θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το τελικό ποσό συμμετοχής θα διαμορφωθεί στα

  • 25 ευρώ για όσους δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι το βράδυ στις 30 Σεπτεμβρίου  2018 και ώρα 24:00 και μόνο για τις 25 πρώτες συμμετοχές ( early booking με κράτηση ΜΟΝΟ μέσα siteapo-drasis.gr ) 
  • 29  ευρώ για όσους δηλώσουν τη συμμετοχή τους μετά το πέρας της πιο πάνω ημερομηνίας και μέχρι το απόγευμα στις 6 Οκτωβρίου  2018 και ώρα 18:00 ( ή τη συμπλήρωση των πρώτων 25 θέσεων με earlybooking)

Στην παραπάνω τιμή περιλαμβάνεται η μεταφορά μας με το λεωφορείο και η συμβολική συμμετοχή μας στο ταμείο του τοπικού Συλλόγου Καστορίου .

Όσοι ενδιαφέρονται πρέπει μαζί με τη δήλωση της συμμετοχής τους να καταβάλλουν ως προκαταβολή το ποσό των 15 ευρώ μέσα από το booking του site: apo-drasis.gr και μέχρι την ημερομηνία 30 Σεπτεμβρίου ( early booking ) . Μετά την ημερομηνία αυτή η προκαταβολή θα διαμορφώνεται στα 20 ευρώ

  • είτε μέσω paypal  ( οδηγίες δημιουργίας paypal μπορείτε να βρείτε στο  apo-drasis. gr )
  • είτε μέσω αντικαταβολής ( βλ. apo-drasis. gr)
  • είτε με μνμ στο facebookapo-drasis.gr

Το υπόλοιπο ποσόν πέραν της προκαταβολής θα καταβληθεί  μετρητοίς κατά τη διάρκεια της  apo-drasis

Ακυρωτικά 

Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης του ελάχιστου αριθμού συμμετεχόντων 25η apo-drasis θα ακυρωθεί και το ποσό της προκαταβολής θα επιστραφεί στους προτιθέμενους συμμετέχοντες στο ακέραιο. Το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν, ανωτέρα βία ή απεργία ή κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή οποιοσδήποτε άλλος λόγος. Εκτός εάν με τη σύμφωνη γνώμη των προτιθέμενων συμμετεχόντων που έχουν ήδη καταβάλει την προκαταβολή η apo-drasis επανα-προγραμματισθεί σε εύλογη ημερομηνία. 

Σε περίπτωση ακύρωσης από την πλευρά του προτιθέμενου συμμετέχοντα μέχρι τις 

  • Μέχρι τις  30/9 ( early booking )   και ώρα 24:00 συνεπάγεται επιστροφή 100% της προκαταβολής 
  • Από 1/10 έως 3/10   και ώρα 24:00 συνεπάγεται επιστροφή   50% της προκαταβολής
  • Από 4/10 έως 7/10 το πρωί και ώρα 08:00 συνεπάγεται μη επιστροφή της προκαταβολής

** Είναι στην αποκλειστική ευθύνη και στη δικαιοδοσία των υπευθύνων της apo-drasis για οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλ. 6974412332 και 6972670095

 Οι  apo-drasis μας πραγματοποιηούνται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Axos Travel

 logo small

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλ. 6974412332 και 6972670095

Κάποιες από τις φωτογραφίες που έχουν χρησιμοποιηθεί για την παρουσίαση της apo-drasis έχουν επιλεγεί από διάφορες πηγές στο διαδίκτυο.

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Εγγραφή στο Newsletter


Κάνε εγγραφή, μάθε πρώτος για τις νέες apo-drasis μας και κέρδισε 10% έκπτωση στο εισιτήριο σου! Αλλά και στη δεύτερη συμμετοχή σου στις επόμενες apo-drasis μας, κέρδισε άλλα 5%

Contact us

Email: contact@apo-drasis.gr

Folow us on social media

fbicon1 instagram

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies και αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου.
περισσότερα εδω
Εγγραφή στο Newsletter

logo nobile


Κάνε εγγραφή, μάθε πρώτος για τις νέες apo-drasis μας και κέρδισε 10% έκπτωση στο εισιτήριο σου! Αλλά και στη δεύτερη συμμετοχή σου στις επόμενες apo-drasis μας, κέρδισε άλλα 5%

Login - Signup form
Σύνδεση - Έγγραφή μελών | Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή και κλείστε άμεσα τα εισιτήρια σας.