• Home
Διαθεσιμότητα: 16

26-29 Αυγουστου 17 - Στα μονοπάτια του Ολύμπου

Αντίστροφη μέτρηση για λήξη κρατήσεων

Μέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Κρατήσεις Μέχρι:10/08/2017 18:00
Ξεκινά στις:26/08/2017 08:00
Λήγει στις:29/08/2017 22:00
Τοποθεσία:Ολυμπος

Περιγραφή

26-29 Αυγούστου 2017

Στα μονοπάτια του Ολύμπου: μέρος 2ο

olympos 2 p1

29, 30 Σεπτεμβρίου, 1, 2 Οκτωβρίου 2106. Σχεδόν ένας χρόνος πριν. Ξεκινήσαμε ένα εγχείρημα άγνωστο στους περισσότερους από εμάς. Είχαμε ακούσει πολλά! Δεν ξέραμε τι να περιμένουμε… Δεν ξέραμε αν θα τα καταφέρουμε. Όταν όμως βρεθήκαμε στη σκιά του μυθικού βουνού, όλες μας οι αμφιβολίες, όλοι μας οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες εξαφανίστηκαν. Όσο ανεβαίναμε, οι ανάσες μας βάραιναν όλο και περισσότερο. Κάθε βήμα  όμως μας έφερνε πιο κοντά στο όνειρο. Και όταν τελικά φτάσαμε στο πρώτο καταφύγιο στα  2100 μ. - Σπήλιος Αγαπητός, παρά την κούραση της όλης πορείας, τότε πραγματικά καταλάβαμε τι σημαίνει  ΟΛΥΜΠΟΣ . Εκεί, στο πιο ψηλό σημείο της Ελλάδας, εκεί που είσαι πιο κοντά στον ουρανό. Εκεί που ο ήλιος ζεσταίνει περισσότερο. Εκεί  πάνω απ’ τα σύννεφα… κάθε μέρα, κάθε στιγμή είναι γιορτή!

Χιλιάδες άνθρωποι, μικρές φιγούρες, σαν τα μυρμήγκια, ξεφυτρώνουν από παντού. Στα μονοπάτια, στα οροπέδια, στις απότομες πλαγιές, στις κοφτερές πέτρες. Άνθρωποι από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, όλων των ηλικιών, άντρες και γυναίκες, γνωστοί και άγνωστοι μεταξύ τους γίνονται μια παρέα! Βαδίζουν για τον ίδιο σκοπό, έχοντας τον ίδιο στόχο! Είτε την ψηλότερη κορυφή, είτε μια άλλη κοντινή. Χαμηλότερη αλλά εξίσου εντυπωσιακή. Και όταν το σούρουπο πέφτει σιγά-σιγά και όλοι μαζεύονται στα ορμητήριά τους, γύρω σου βλέπεις μόνο χαρούμενα πρόσωπα. Όχι κουρασμένα αλλά χαρούμενα και αισιόδοξα.

 

olympos 2 p23

Φίλες και φίλοι της apo-drasis

Μετά από την περυσινή, μοναδική εμπειρία που ζήσαμε, πεζοπορώντας στα μονοπάτια του βουνού των θεών  και κατόπιν γενικής απαίτησης των συμμετεχόντων, αποφασίσαμε να το ξανα-επιχειρήσουμε! Αυτή τη φορά με μια πιο ολοκληρωμένη  γνώση  της περιοχής και των μονοπατιών, αλλά και με ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις δυνατότητες και στις επιθυμίες της παρέας. Θα δραπετεύσουμε στα τέλη του Αυγούστου για να απολαύσουμε τη μοναδικότητα και την ενέργεια του χώρου σε όλο τους το μεγαλείο! 

ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΖΟΛΩΤΑ - ΖΩΝΑΡΙΑ - ΣΚΟΛΙΟ - ΚΑΚΟΣΚΑΛΑ - ΜΥΤΙΚΑΣ - ΛΟΥΚΙ - ΣΤΕΦΑΝΙ -  ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΜΟΥΣΩΝ - ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ - ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΚΑΚΚΑΛΟΣ!

Έντονα συναισθήματα! Εικόνες, σκέψεις και μνήμες ανεξίτηλες! Πάμε λοιπόν να τις ξαναζήσουμε!

 

 olympos 2 p45

Προτεινόμενο Πρόγραμμα:

Α' Ημέρα Σάββατο 26 Αυγούστου 

Αναχώρηση από Αθήνα το πρωί, με ενοικιαζόμενα VAN και μετά από 5 ώρες περίπου ταξίδι οδικώς, φτάνουμε στο Λιτόχωρο. Αφήνουμε πίσω μας το γραφικό κεφαλοχώρι και κατευθυνόμαστε προς  στη θέση Γκορτσιά (1120 μ.) . Σταθμεύουμε  τα αυτοκίνητα  και από το σημείο αυτό, με όλο μας τον εξοπλισμό, ξεκινάμε την πεζοπορία μας. Αρχικά μέσα από πυκνό δάσος οξιάς και στη συνέχεια στη σκιερή πλαγιά ¨Κόκκα¨. Ακολουθώντας το μονοπάτι περνάμε από τη δεξαμενή στο ¨Στράγγο¨ και φτάνουμε στο καταφύγιο της ¨Πετρόστρουγκας¨ (1930 μ.), όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 • θέση Γκορτσιά (1120 μ.) - Καταφύγιο Πετρόστρουγκας ( 1930 μ. ) 
 • Υψομετρική Διαφορά 820 μ.
 • μήκος διαδρομής 5,35 χ λ μ.
 • διάρκεια ανάβασης  ~ 3 ώρες

Β' Ημέρα Κυριακή  27 Αυγούστου 

Πρωινό ξύπνημα, πουρνό-πουρνό, που λένε, εφοδιαζόμαστε με  τις απαραίτητες δυνάμεις και με όλο μας τον εξοπλισμό ξεκινάμε τη δεύτερη μέρα πεζοπορίας με τελικό προορισμό το καταφύγιο ¨Χ. Κάκαλος¨ (2652 μ.) ή καταφύγιο "Γιόσος Αποστολίδης"  όπου και θα διανυκτερεύσουμε για τις επόμενες 2 ημέρες. Μέσα από εντυπωσιακά υπερ-αιωνόβια ρόμπολα φθάνουμε στην κορυφή "Σκούρτα" (2485 μ.), από όπου αρχίζει το αλπικό τοπίο και η θέα προς όλες τις κατευθύνσεις είναι εκπληκτική. Από το σημείο αυτό αρχίζει μια στενή ράχη που ονομάζεται "Λαιμός" και καταλήγει στο "Οροπέδιο των Μουσών". Στην αρχή του οροπεδίου το μονοπάτι χωρίζεται στα δύο: το αριστερό τμήμα καταλήγει μετά από 30 λεπτά στο καταφύγιο "Χρήστος Κάκαλος"και το δεξιό σε 40 λεπτά περίπου στο  καταφύγιο "Γιόσος Αποστολίδης".

 • Καταφύγιο της Πετρόστρουγκας (1930 μ.) - Καταφύγιο Χ. Κάκαλος (2652 μ.) ή "Γιόσος Αποστολίδης"  
 • Υψομετρική Διαφορά720 μ.
 • μήκος διαδρομής 5 χ λ μ.
 • διάρκεια ανάβασης ~ 4 ώρες

Με αφετηρία το καταφύγιο μας μπορούμε να πραγματοποιήσουμε την ίδια μέρα  σύντομες αναβάσεις στις κορυφές ¨Τούμπα¨  (2801 μ.) και ¨Προφήτης Ηλίας¨ (2803 μ.)

Γ' Ημέρα Δευτέρα 28 Αυγούστου

Καινούρια ημέρα. Καινούριες προκλήσεις. Το πρόγραμμα της Γ’ ημέρας προβλέπεται σχετικά ελεύθερο ανάλογα με τις αντοχές  και τις επιθυμίες του καθενός.

Προτείνονται τα κάτωθι:

 • Καταφύγιο Χ. Κάκαλος (2652 μ.) - κορυφή Μύτικας (2918 μ.) μέσα από Λούκι Υψομετρική  Διαφορά 266 μ.  ~1,5 χ λ μ. (διάρκεια  ανάβασης  ~2    ώρες)
 • Καταφύγιο Χ. Κάκαλος (2652 μ.) - κορυφή Μύτικας (2918 μ.) μέσα από Ζωνάρια, Κακόσκαλα       Υψομετρική  Διαφορά  266 μ. ~2,5 χ λ μ.  (διάρκεια  ανάβασης  ~3,5  ώρες)
 • Καταφύγιο Χ. Κάκαλος (2652 μ.) - κορυφή Σκολιό (2912 μ.) μέσα από Ζωνάρια Υψομετρική  Διαφορά  260 μ.   ~2,5 χ λ μ.  (διάρκεια  ανάβασης  ~3 ώρες) 

Στις παραπάνω προτεινόμενες πεζοπορίες δεν υπολογίζεται ο χρόνος επιστροφής στο καταφύγιο.

 

olympos 2 p67

Δ' Ημέρα Τρίτη 29  Αυγούστου

Ξύπνημα αρκετά νωρίς το πρωί για να απολαύσουμε την τελευταία μας ανατολή στα 2652 μ. και προετοιμασία για την  κατάβαση με προορισμό τη θέση Γκορτσιά όπου έχουμε παρκάρει τα αυτοκίνητα.

 • Καταφύγιο Χ. Κάκαλος (2652 μ.) - θέση Γκορτσιά ( 1120 μ.) με ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση   Πετρόστρουγκα ( 1930 μ. )  Υψομετρική  Διαφορά  1532 μ.  ~ 6-7 ώρες

Επιβιβαζόμαστε στα οχήματά μας και μετά από μια σύντομη στάση στην παραλία του Πλαταμώνα για μια βουτιά και φαγητό σε ψαροταβέρνα θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για Αθήνα. Η άφιξή μας υπολογίζεται γύρω στις 10:00 το βράδυ.

 

olympus 2 photo8

Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να μας ακολουθήσουν στην αυγουστιάτικη  apo-drasis μας στον Όλυμπο  στις 26, 27, 28, 29 Αυγούστου  2017 θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

 1. Το συνολικό ποσό της apo-drasis εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 150-165 ευρώ το άτομο και αυτό θα εξαρτηθεί από το κόστος ενοικίασης των αυτοκινήτων (VAN),  και από την τρέχουσα τιμή των καυσίμων και των διοδίων στα τέλη Αυγούστου. Στο πιο πάνω ποσό περιλαμβάνονται οι 3 διανυκτερεύσεις στα καταφύγια, η ενοικίαση των αυτοκινήτων, τα καύσιμα και τα διόδια (δεν περιλαμβάνεται το φαγητό).
 2. Η δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να γίνει κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 10 Αυγούστου  στα  6974412332 (Γιώργος) και   6972670095 (Δημήτρης)προκαταβάλλοντας συγχρόνως οι ενδιαφερόμενοι το ποσό των 40  ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στην κράτηση των θέσεων και για τις τρεις διανυκτερεύσεις.
 3. Για τους πρώτους 18 που θα δηλώσουν συμμετοχή (ήδη έχει κλείσει ο αριθμός αυτός) θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ( για τη διαμονή τους τη β΄ και γ΄ ημέρα στο καταφύγιο ¨Χ. Κάκαλος¨ ). Οι πέραν του παραπάνω αριθμού ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες θα διανυκτερεύσουν, τη β΄ και γ΄ ημέρα στο καταφύγιο ¨Γιόσος Αποστολίδης¨  (υπενθυμίζεται ότι το ένα καταφύγιο απέχει από το άλλο μόλις 10 λεπτά).
 4. Το παραπάνωποσό, σε περίπτωση ακύρωσης από την πλευρά του προτιθέμενου συμμετέχοντα, δεν μπορεί να επιστραφεί. Αυτό γίνεται λόγω της πολιτικής των καταφυγίων του Ολύμπου, που διαμορφώνεται από τη μεγάλη ζήτηση των επισκεπτών  καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η κράτησή τους όμως ονομαστικά θα είναι διαθέσιμη στα καταφύγια μέχρι το τέλος της ορειβατικής περιόδου δηλ. αρχές έως μέσα  Οκτωβρίου (βλ. καιρικές συνθήκες), εάν θελήσει να επισκεφθεί το καταφύγιο ατομικά.
 5. Σε περίπτωση ακύρωσης από τον προτιθέμενο συμμετέχοντα, πέραν της ημερομηνίας προκαταβολής και μέχρι τις 16 Αυγούστου 2017, θα παρακαλούσαμε να μας ενημερώσετε εγκαίρως, καθώς θα υπάρχει λίστα αναμονής και την θέση – κλίνη θα μπορούσε να την καταλάβει κάποιος άλλος ενδιαφερόμενος. 

Είναι στην αποκλειστική ευθύνη και τη δικαιοδοσία των υπευθύνων της apo-drasis οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος λαμβάνοντας υπόψη πιθανούς αστάθμητους παράγοντες (πχ. καιρικές συνθήκες).

Ο Όλυμπος είναι μια ατέλειωτη ¨ιστορία¨ και μια πρόκληση πάντα ανοιχτή! Ένας προορισμός που ανεβάζει το σώμα και την ψυχή, ανανεώνει τη σκέψη και καθαρίζει το μυαλό από τα εφήμερα και τις σκοτούρες της καθημερινότητας. Δίνει τη δυνατότητα να φωτίσει κάποιος τις γκρίζες στιγμές του, να μετατοπίσει τις έγνοιες του σε αυτά που πράγματι αξίζουν. Αλλά πάνω απ' όλα, είναι το πνεύμα της περιπέτειας, που κρατάει ζωντανή την ψυχή του ανθρώπου».

 

* Κάποιες από τις φωτογραφίες που έχουν χρησιμοποιηθεί για την παρουσίαση της apo-drasis έχουν συλλεχθεί από διάφορες πηγές στο διαδίκτυο.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλ. 6974412332 και 6972670095

 
 

Τρόποι Πληρωμής


 
Ο τρόπος πληρωμής για τη συμμετοχή σας γίνεται μέσω  paypal  
 • Δεν έχω paypal... τι είναι το paypal ;
 • Τι πρέπει να κάνω για την εγγραφή μου στο paypal;

Όροι Συμμετοχής


 Διαβάστε τους όρους συμμετοχής εδώ

 

Σημεία και ώρες συνάντησης


 

( όταν κατευθυνόμαστε προς Λαμία )

Σταθμός metro FIX ,

 

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Print

Κηφισιά απέναντι από Λαϊνόπουλο, είσοδος Ιλισίων

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Print

 

Πριν από την εγγραφή σας βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί για τους όρους συμμετοχής, τις απαιτήσεις αλλά και τις λεπτομέρειες, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να συμμετέχετε στην απόδρασή μας!

 
 
 

Τοποθεσία

Μεγένθυση Σμίκρυνση

Newsletter

Γίνε μέλος και μάθε πρώτος για τις νέες apo-drasis μας!

Contact us

contact@apo-drasis.gr

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies και αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου.
περισσότερα εδω