• Home

Apodrasis: 6 Οκτωβρίου 2019 Ελικώνας-Οροπέδιο Αρβανίτσας

Αντίστροφη μέτρηση για λήξη κρατήσεων

Μέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Κρατήσεις Μέχρι:05/10/2019 18:00
Ξεκινά στις:06/10/2019 08:00
Λήγει στις:06/10/2019 22:15
Τοποθεσία:Ελικώνας

Περιγραφή

Apodrasis: 6 Οκτωβρίου 2019 Ελικώνας- Οροπέδιο Αρβανίτσας

 

elikonas 1 4 18 event1

Μπορεί ο γειτονικός Παρνασσός να έχει το «όνομα» και να τραβάει την προσοχή των περισσοτέρων, εμείς όμως επιλέγουμε, εναλλακτικά, και πεζοπορούμε στον Ελικώνα που κρατάει για τον εαυτό του τη «χάρη» ενός παρθένου βουνίσιου προορισμού! Έχει συνολικά 16 κορυφές με υψόμετρο άνω των 1000 μέτρων. Οι πιο ψηλές: ( Παλαιοβούνα 1.748 μ, Τσίβερι: 1.560 μ, Μεγάλη Λούτσα: 1.548 μ, Μοτσάρα (Ζαγαράς): 1.525 μ. Σωριάς: 1.523 μ.)

Έλατα, καθαρός αέρας, χωματόδρομοι για όλα τα γούστα! Δύσκολα περνά απαρατήρητος, καθώς υψώνει το ανάστημά του ανάμεσα στον Κορινθιακό κόλπο και στις πεδιάδες της Βοιωτίας. Μόλις  (2 ώρες) δρόμος από την Αθήνα, μια ευχάριστη- ανάσα  apo-drasis! Χρειάζεται κανείς τίποτα περισσότερο για να αφήσει ¨το κλεινόν άστυ¨;

 

elikonas 1 4 18 event23evnt

 

Κατά τη μυθολογία, ο Ελικώνας και ο Κιθαιρώνας ήταν αδέλφια, με χαρακτήρες αντίθετους. Ο πρώτος ήταν καλός και περιποιητικός προς τους γονείς του, ενώ ο δεύτερος ήταν άγριος, βάρβαρος και πλεονέκτης. Η πλεονεξία οδήγησε τον Κιθαιρώνα να σκοτώσει τον πατέρα του κι ύστερα με δόλιο τρόπο να γκρεμίσει τον αδελφό του Ελικώνα από ένα βράχο. Όμως από την ορμή του παρασύρθηκε κι ο ίδιος κι έγινε συντρίμμια. Οι θεοί μεταμόρφωσαν τα δύο αδέλφια στα αντίστοιχα βουνά. Ο Κιθαιρώνας όμως έγινε κατοικία των Ερινυών, ενώ ο Ελικώνας των Μουσών.

Το όνομα Ελικώνας δόθηκε πιθανότατα από το σχήμα του που παραπέμπει σε σχήμα έλικας. Ένας αρχαίος μύθος λέει πως πήρε το όνομά του από τον περίφημο υφαντουργό Ελικώνα, «υφαντή ποικίλων υφασμάτων». Ο Ελικώνας ήταν αυτός που χάρισε στη θεά Αθηνά το αραχνοΰφαντο πέπλο που θα φορούσε στο γάμο της Αρμονίας και του Κάδμου, βασιλιά της Θήβας. Μετά το γάμο η Αθηνά κρέμασε το πέπλο σε «ευθυτενή δρυ» πάνω στο ιερό βουνό που το ονόμασε Ελικώνα.

 

elikonas 1 4 18 event45evnt

Η πεζοπορία μας θα ξεκινήσει από το χωριό Ελικώνας ή αλλιώς Ζερίκι με τελικό προορισμό το οροπέδιο της Αρβανίτσας ένας από τους κρυμμένους θησαυρούς της ελληνικής φύσης.

Διάρκεια Πεζοπορίας: ~ 4 ώρες ( με τις στάσεις και ανάλογα με τη σύνθεση της ομάδας) Απόσταση:  ~ 8,1 χλμ.   ΥΔ ~ 440 μ.

Βαθμός Δυσκολίας : 1 ενδείκνυται και για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση

 

elikonas 1 4 18 event67evnt

Όσοι ενδιαφέρονται να μας ακολουθήσουν στην  apo-drasis μας  θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το τελικό ποσό συμμετοχής θα διαμορφωθεί στα

  • 22  ευρώ για όσους δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι το βράδυ στις  30 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 24:00 και μόνο για τις 25 πρώτες συμμετοχές ( early booking με κράτηση μέσα από το site: apo-drasis.gr ) 
  • 26  ευρώ για όσους δηλώσουν τη συμμετοχή τους μετά το πέρας της πιο πάνω ημερομηνίας και μέχρι το απόγευμα στις 5 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 18:00 ( ή τη συμπλήρωση των πρώτων 25 θέσεων με early booking)

Στην παραπάνω τιμή περιλαμβάνεται μόνο η μεταφορά μας με το λεωφορείο.

Όσοι ενδιαφέρονται πρέπει μαζί με τη δήλωση της συμμετοχής τους να καταβάλλουν ως προκαταβολή το ποσό των 15 ευρώ μέσα από το booking του site: apo-drasis.gr και μέχρι την ημερομηνία 30 Σεπτεμβρίου ( early booking ) Μετά την ημερομηνία αυτή η προκαταβολή θα διαμορφώνεται στα 20 ευρώ

  • είτε μέσω paypal  ( οδηγίες δημιουργίας paypal μπορείτε να βρείτε στο  apo-drasis. gr )
  • είτε μέσω αντικαταβολής ( βλ. apo-drasis. gr)
  • είτε με μνμ στο facebook : apo-drasis.gr

Ακυρωτικά 

Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης του ελάχιστου αριθμού συμμετεχόντων 25η apo-drasis θα ακυρωθεί και το ποσό της προκαταβολής θα επιστραφεί στους προτιθέμενους συμμετέχοντες στο ακέραιο. Το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν, ανωτέρα βία ή απεργία ή κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή οποιοσδήποτε άλλος λόγος. Εκτός εάν με τη σύμφωνη γνώμη των προτιθέμενων συμμετεχόντων που έχουν ήδη καταβάλει την προκαταβολή η apo-drasis επανα-προγραμματισθεί σε εύλογη ημερομηνία. 

Σε περίπτωση ακύρωσης από την πλευρά του προτιθέμενου συμμετέχοντα μέχρι τις 

  • Έως 30/09 και ώρα 24:00 συνεπάγεται επιστροφή 100% της προκαταβολής 
  • 'Εως 02/10 και ώρα 24:00 συνεπάγεται επιστροφή   50% της προκαταβολής
  • Από 03/10 και ώρα  00:00 & μετά, συνεπάγεται μη επιστροφή της προκαταβολής

 

** Είναι στην αποκλειστική ευθύνη και στη δικαιοδοσία των υπευθύνων της apo-drasis για οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλ. 6974412332 και 6972670095

 Οι  apo-drasis μας πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Axos Travel

logo small

Κάποιες από τις φωτογραφίες που έχουν χρησιμοποιηθεί για την παρουσίαση της apo-drasis έχουν επιλεγεί από διάφορες πηγές στο διαδίκτυο.

 

Τρόποι Πληρωμής


 

Ο τρόπος πληρωμής για τη συμμετοχή σας γίνεται με τους παρακάτω τρόπους :

 
1. Mέσω paypal 
 
2Mέσω αντικαταβολής ( όπου θα λάβετε τις απαραίτητες οδηγίες )
 
  • Δεν έχω paypal... τι είναι το paypal ;
  • Τι πρέπει να κάνω για την εγγραφή μου στο paypal;

Όροι Συμμετοχής


 Διαβάστε τους όρους συμμετοχής εδώ

 

Σημεία και ώρες συνάντησης


 

( όταν κατευθυνόμαστε προς Λαμία )

 

Σταθμός metro FIX ,

Κηφισιά απέναντι από Λαϊνόπουλο, στάση (γέφυρα Καλυφτάκη)

 

Πριν από την εγγραφή σας βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί για τους όρους συμμετοχής, τις απαιτήσεις αλλά και τις λεπτομέρειες, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να συμμετέχετε στην απόδρασή μας!

 
 

Τοποθεσία

Μεγένθυση Σμίκρυνση

Εγγραφή στο Newsletter


Κάνε εγγραφή, μάθε πρώτος για τις νέες apo-drasis μας και κέρδισε 10% έκπτωση στο εισιτήριο σου! Αλλά και στη δεύτερη συμμετοχή σου στις επόμενες apo-drasis μας, κέρδισε άλλα 5%

Contact us

Email: contact@apo-drasis.gr

Folow us on social media

fbicon1 instagram

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies και αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου.
περισσότερα εδω
Εγγραφή στο Newsletter

logo nobile


Κάνε εγγραφή, μάθε πρώτος για τις νέες apo-drasis μας και κέρδισε 10% έκπτωση στο εισιτήριο σου! Αλλά και στη δεύτερη συμμετοχή σου στις επόμενες apo-drasis μας, κέρδισε άλλα 5%

Login - Signup form
Σύνδεση - Έγγραφή μελών | Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή και κλείστε άμεσα τα εισιτήρια σας.