• Home

15,16 Σεπτεμβρίου 2018 Μάνη: Πολυλίμνιο- Φαράγγι Σπηλαιώτισσας

Αντίστροφη μέτρηση για λήξη κρατήσεων

Μέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Κρατήσεις Μέχρι:14/09/2018 18:00
Ξεκινά στις:15/09/2018 08:00
Λήγει στις:16/09/2018 22:00

Περιγραφή

apo-drasis

15,16 Σεπτεμβρίου 2018

Μάνη: Πολυλίμνιο- Φαράγγι Σπηλαιώτισσας ( Μυλολάγκαδο)


mani 16 9 2018 event1a

Η Μάνη επεκτείνεται νότια των δύο Νομών Μεσσηνίας και Λακωνίας. Γι αυτό μιλάμε για τη Μεσσηνιακή Μάνη, τη λεγόμενη και Αποσκιερή ή Έξω, και τη Λακωνική Μέσα Μάνη ή Προσηλιακή. Η πρώτη διαθέτει πράσινο, σκιές καΙ δροσιές, ενώ η δεύτερη λούζεται από έναν δυνατό, αδυσώπητο ήλιο. Πυργόσπιτα και κρυμμένα ξωκλήσια, χωριά σκαρφαλωμένα στις παρυφές του Ταϋγέτου, οικισμοί που συνορεύουν με το κύμα, απόκρημνα φαράγγια και αμμουδιές. Η γοητεία της Μάνης βρίσκεται σε αυτές ακριβώς τις αντιθέσεις.

Αυτές τις μοναδικές γωνιές θα επιχειρήσουμε να γνωρίσουμε από κοντά στο διήμερο- οδοιπορικό apo-drasis διατρέχοντας τον ευλογημένο αυτό τόπο με το αυτοκίνητο, είτε πεζοπορώντας, είτε κολυμπώντας σε καταγάλανα νερά.

 

 mani 16 9 2018 event234a

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ημέρα: Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Αναχώρηση από Αθήνα το πρωί του Σαββάτου (περίπου στις 08:00) με αρχικό προορισμό μας το Πολυλίμνιο. Ένας επίγειος παράδεισος στη Μεσσηνία, κοντά στο χωριό Χαραυγή μόλις 33 χιλιόμετρα από την πόλη της Καλαμάτας. Οι επισκέπτες σε μια διαδρομή συνολικά τριών χιλιομέτρων θα συναντήσουν τις 15 διαδοχικές λίμνες με τα παράξενα ονόματα: Kαδούλα, Μαυρολίμνα, του Τυχερού, του Ιταλού, του Πανάγου, της Σταθούλας και φυσικά στα καθαρά νερά τους μπορούν να κάνουν μπάνιο. Ο καταρράκτης της Κάδης ρίχνει τα νερά του από ύψος 25 μέτρων. Οι λίμνες αποτελούν ένα μοναδικό βιότοπο ανεξάντλητης φυσικής ομορφιάς.

 

mani 16 9 2018 even56a

Αφού ολοκληρώσουμε την εμπειρία μας στο Πολυλίμνιο, αφήνουμε πίσω μας την πόλη της Καλαμάτας με το μεγάλο λιμάνι και την πανέμορφη παραλία και στη σκιά του Ταϋγέτου μετά από λίγα χιλιόμετρα θα εισέρθουμε στη Μεσσηνιακή Μάνη.

Επόμενη στάση μας η Καρδαμύλη, ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό στην ανατολική άκρη του μεσσηνιακού Κόλπου, σε ένα σκηνικό εντυπωσιακά θεατρικό, γεμάτο αντιθέσεις από κρυστάλλινα γαλάζια νερά, μεγαλόπρεπα κυπαρίσσια, άγριους ελαιώνες, καταπράσινες πλαγιές. Ένας μικρός περίπατος από το χωριό μέχρι την καστροπολιτεία της παλιάς Καρδαμύλης με τα οχυρωμένα πυργόσπιτα θα μας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο. Αν μας το επιτρέψει ο χρόνος θα κάνουμε και μια βουτιά σε θαλασσινό νερό.

Συνεχίζουμε στην καρδιά της δυτικής Μάνης, με προορισμό για διανυκτέρευση, το χωριό Θαλάμες Μεσσηνίας ή Κουτήφαρι. Παραδοσιακό χωριό της περιοχής, ένας από τους δύο επίσημα ανακηρυγμένους παραδοσιακούς οικισμούς της Μάνης. Ο οικισμός ανάγεται στα νεολιθικά χρόνια και αποτελούσε σπουδαίο κέντρο κατά την αρχαιότητα. Στην αρχαία πόλη Θαλάμαι βρισκόταν το Ενυπνιομαντείο της θεάς των ναυτικών Ινούς. Πύργοι, πυργόσπιτα και λιθόστρωτα καλντερίμια συνθέτουν τη μοναδικότητα του τοπίου.

Πέτρινοι, ψηλοί, λιτοί και αγέρωχοι στέκουν οι Πύργοι, οι φρουροί της Μάνης και της ελευθερίας. Φρουρούν την τιμή της πατριάς, το άσυλο και το ιερό της φιλοξενίας, την παράδοση τα ήθη και τα έθιμα. Οι πύργοι αποτελούν ιδιότυπη και μοναδική στην Ελλάδα κατηγορία λαϊκών αρχιτεκτονικών έργων. Η ύπαρξή τους είναι φανερό πως δικαιολογείται από δύο λόγους: από την ανάγκη της απόκρουσης των πειρατών, των Τούρκων και των εισβολέων που μάταια επιχείρησαν να την καταλάβουν αλλά και από το ίδιο το κοινωνικό σύστημα που επικρατούσε στην περιοχή με τη διάκριση σε πατριές και στους εξοντωτικούς μεταξύ τους αγώνες. Καθένας ανήκε σε μια πατριά και υπερασπίζεται όχι μόνο την οικογένεια αλλά όλο το σόι που συνήθως μένει στα γύρω σπίτια. Στον πύργο γίνονταν οι γάμοι , τα γεννητούρια, οι βαπτίσεις, τα γλέντια, οι θάνατοι, τα μοιρολόγια.

 

mani 16 9 2018 even78a

Αφού επισκεφθούμε μια ολοκληρωμένη μανιάτικη κατοικία και αντιληφθούμε την αρχιτεκτονική και τη λειτουργία των χώρων της ( πύργος , ελαιοτριβείο, στάβλοι, κελάρια, κύρια κατοικία ) θα γευματίσουμε και θα διανυκτερεύσουμε σε κάποια από αυτά τα παραδοσιακά σπίτια του χωριού. Μια ομάδα φίλων που δραστηριοποιείται στην περιοχή έχει αναλάβει το γεύμα μας, σε συνεργασία με τοπικό εστιατόριο. Βάζοντας το προσωπικό τους μεράκι αλλά και τοπικά φυσικά προϊόντα θα μας προσφέρουν μοναδικές ντόπιες συνταγές ( φρέσκα λαχανικά, σπιτική πίτα, σύγκλινο, λουκάνικο με πορτοκάλι, ψητά κρέατα, κρασί και τσίπουρο οικογενειακής παραγωγής).

2η ημέρα: Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Το πρωί της Κυριακής θα απολαύσουμε ένα πρωινό πλούσιο σε γεύσεις και αρώματα της περιοχής ( σπιτικές πίτες, μαρμελάδες, μέλι, φουρνιστό ψωμί, αυγά, τυρί, χυμοί, φρούτα ) λίγο πριν ξεκινήσουμε για την πεζοπορία της ημέρας.

Στρεφόμαστε νοτιότερα για να πάρουμε μία γεύση και από τη λακωνική Μάνη καθώς το άγριο τοπίο δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Κατευθυνόμαστε προς Οίτυλο και πιο συγκεκριμένα το χωριό Κελεφά και την Ιερά Μονή της Σπηλαιώτισσας κάτω από την οποία ξεκινάει το ομώνυμο Φαράγγι ή Μυλολάγκαδο που πήρε το όνομά του από τους νερόμυλους που υπήρχαν εκεί τα παλιά χρόνια. Εδώ ερχόντουσαν για «άλεσμα» από όλα τα χωριά της Μάνης. Το φαράγγι έχει μεγάλη ποικιλία σε όλη την διαδρομή του, δένδρα και γενικά πυκνή βλάστηση.

 

mani 16 9 2018 even910a

 

Διάρκεια Πεζοπορίας :περίπου 4,5 ώρες (με τις στάσεις για φωτογραφίες, με την επίσκεψη στην Παναγία Σπηλαιώτισσα και ανάλογα με τη σύνθεση της ομάδας). Βαθμός Δυσκολίας :1 (προσφέρεται και για αρχάριους). Η απόσταση της πεζοπορίας είναι 7 χλμ.

Στην κατάληξη της πεζοπορίας μας μια βουτιά στα γαλαζοπράσινα νερά της Μεσσηνιακού κόλπου επιβάλλεται. Η επιστροφή μας στην Αθήνα υπολογίζεται γύρω στις 22:00 το βράδυ της Κυριακής.

Όσοι ενδιαφέρονται να μας ακολουθήσουν στην apo-drasis μας το Σάββατο και την Κυριακή στις 15,16 Σεπτεμβρίου 2018 θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το τελικό ποσό συμμετοχής θα διαμορφωθεί στα

  • 95 ευρώ για όσους δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι το βράδυ στις 31 Αυγούστου 2018 και ώρα 24:00 και μόνο για τις 25 πρώτες συμμετοχές ( early booking με κράτηση ΜΟΝΟ μέσα site: apo-drasis.gr)
  • 115 ευρώ για όσους δηλώσουν τη συμμετοχή τους μετά το πέρας της πιο πάνω ημερομηνίας και μέχρι το απόγευμα στις 14 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 18:00 ( ή τη συμπλήρωση των πρώτων 25 θέσεων με earlybooking)

Στην παραπάνω τιμή περιλαμβάνεται η μεταφορά μας με το λεωφορείο, η διανυκτέρευση σε παραδοσιακό πύργο ή παραδοσιακό ξενώνα του χωριού, το γεύμα του Σαββάτου και το πρωινό της Κυριακής..

Όσοι ενδιαφέρονται πρέπει μαζί με τη δήλωση της συμμετοχής τους να καταβάλλουν ως προκαταβολή το ποσό των 40 ευρώ μέσα από το booking του site: apo-drasis.gr και μέχρι την ημερομηνία 31 Αυγούστου ( early booking ) .Μετά την ημερομηνία αυτή η προκαταβολή θα διαμορφώνεται στα 60 ευρώ

  • είτε μέσω paypal (οδηγίες δημιουργίας paypal μπορείτε να βρείτε εδώ )
  • είτε μέσω αντικαταβολής ( βλ.apo-drasis. gr)
  • είτε με μνμ στο facebook: apo-drasis.gr

Το υπόλοιπο ποσόν πέραν της προκαταβολής θα καταβληθεί  μετρητοίς κατά τη διάρκεια της apo-drasis

Ακυρωτικά

Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης του ελάχιστου αριθμού συμμετεχόντων 25, η apo-drasis θα ακυρωθεί και το ποσό της προκαταβολής θα επιστραφεί στους προτιθέμενους συμμετέχοντες στο ακέραιο. Το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν, ανωτέρα βία ή απεργία ή κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή οποιοσδήποτε άλλος λόγος. Εκτός εάν με τη σύμφωνη γνώμη των προτιθέμενων συμμετεχόντων που έχουν ήδη καταβάλει την προκαταβολή η apo-drasis επανα-προγραμματισθεί σε εύλογη ημερομηνία.

Σε περίπτωση ακύρωσης από την πλευρά του προτιθέμενου συμμετέχοντα μέχρι τις

  • 31/8 και ώρα 24:00 συνεπάγεται επιστροφή 100% της προκαταβολής
  • 5/9 και ώρα 24:00 συνεπάγεται επιστροφή 50% της προκαταβολής
  • 10/9 και ώρα 24:00 συνεπάγεται μη επιστροφή της προκαταβολής

 

* Είναι στην αποκλειστική ευθύνη και στη δικαιοδοσία των υπευθύνων της apo-drasis για οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν

 
 Οι  apo-drasis μας πραγματοποιηούνται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Axos Travel
 

 logo small

 

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλ. 6974412332 και 6972670095

Κάποιες από τις φωτογραφίες που έχουν χρησιμοποιηθεί για την παρουσίαση της apo-drasis έχουν επιλεγεί από διάφορες πηγές στο διαδίκτυο.

Τρόποι Πληρωμής


 
Ο τρόπος πληρωμής για τη συμμετοχή σας γίνεται μέσω  paypal  
  • Δεν έχω paypal... τι είναι το paypal ;
  • Τι πρέπει να κάνω για την εγγραφή μου στο paypal;

Όροι Συμμετοχής


 Διαβάστε τους όρους συμμετοχής εδώ

 

Σημεία και ώρες συνάντησης


 

( όταν κατευθυνόμαστε προς Κόρινθο )

Σταθμός metro FIX , 

{mosmap width='100%'|height='280'|lat='37.96436'|lon='23.72640'| zoom='16'|mapType='Normal'|text='Συγγρού Φιξ'|tooltip='DWO'| marker='1'|align='left' }

Λεωφόρος Αθηνών στο ύψος απέναντι από το Παλατάκι

{mosmap width='100%'|height='280'|lat='38.011948'|lon='23.666949'| zoom='16'|mapType='Normal'|text='Παλατάκι'|tooltip='DWO'| marker='1'|align='left' }

 

 

Πριν από την εγγραφή σας βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί για τους όρους συμμετοχής, τις απαιτήσεις αλλά και τις λεπτομέρειες, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να συμμετέχετε στην απόδρασή μας!

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Τοποθεσία

Μεγένθυση Σμίκρυνση

Newsletter

Γίνε μέλος και μάθε πρώτος για τις νέες apo-drasis μας!

Contact us

contact@apo-drasis.gr

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies και αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου.
περισσότερα εδω