• Home

Apodrasis: 26,27,28η Οκτωβρίου 2019: Γιάννενα- Ζαγόρια- Κόνιτσα

Αντίστροφη μέτρηση για λήξη κρατήσεων

Μέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Κρατήσεις Μέχρι:25/10/2019 18:00
Ξεκινά στις:26/10/2019 07:30
Λήγει στις:28/10/2019 22:30

Περιγραφή

apo-drasis

26,27,28η Οκτωβρίου 2019: Γιάννενα- Ζαγόρια- Κόνιτσα

zagoria evnt1

Παραμονές του 1940! Η 8η Μεραρχία Ηπείρου με επικεφαλής τον υποστράτηγο Κατσιμήτρο οργάνωσε την άμυνα στα γύρω υψώματα της Γκραμπάλας, της Ασόνισσας, της Βελλάς και διέταξε να κρατήσει την γραμμή άμυνας στο Καλπάκι, μέχρι εσχάτων. Έτσι πέτυχε να αναχαιτίσει την Ιταλική εισβολή και στις 10 Νοεμβρίου 1940 η 8η Μεραρχία πέρασε από την άμυνα στην επίθεση.Στην πλαγιά του λόφου προφήτης Ηλίας, το καλοδιατηρημένο ΟΧΙ θυμίζει την εποχή εκείνη.

Το τριήμερο 26,27,28η Οκτωβρίου 2019, δραπετεύουμε σε μια από τις πιο ιστορικές περιοχές της πατρίδας μας. Εκεί στις κορυφογραμμές της Πίνδου γράφτηκε μια από τις πιο ένδοξες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας μας. Ένας μοναδικός συνδυασμός πεζοπορίας, ιστορίας, λαϊκής παράδοσης.

zagoria evnt23a

zagoria evnt45a

Γιάννενα: Εκεί που χτυπάει ο αστικός παλµός της Ηπείρου. Στην πόλη των φοιτητών, των ασηµουργών, των θρύλων και των παραδόσεων, που δεν σταµατά ποτέ να µας εκπλήσσει, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να βρεθεί κανείς… Σπουδαίο πολιτιστικό και διοικητικό κέντρο, από τα µεγαλύτερα της Βόρειας Ελλάδας, τα Γιάννενα είναι µια ολοζώντανη σύγχρονη πόλη! Αλλά και μια πόλη που συνδυάζει, σε κοντινή απόσταση, βουνό και θάλασσα, λίµνες και ποτάµια, γραφικά χωριά και σπουδαία αξιοθέατα, έντονη ζωή και εναλλακτικές δραστηριότητες. Αναπτύσσεται γύρω από την υπέροχη λίμνη Παμβώτιδα. Η φύση, το κλίμα και ο χαρακτήρας της πόλης ορίζονται από αυτήν την υδάτινη «κυρά».

Ζαγοροχώρια ή Ζαγόρι. Είναι σλαβικό και σημαίνει «πέρα από τα βουνά». Συγκρότημα 46 παραδοσιακών γραφικών χωριών, χτισμένων αμφιθεατρικά στην ευρύτερη ορεινή περιοχή της Τύμφης, της Πίνδου και του Μιτσικελίου. Απότομοι βράχοι, απόκρημνες κορυφές, τοξωτά γεφύρια, πέτρινα σπίτια, τζάκια που καπνίζουν, μονοπάτια που διασχίζουν τα πυκνά δάση και γραφικά καλντερίμια συνθέτουν το σκηνικό του Ζαγορίου, στο οποίο κυριαρχούν η χαράδρα του Βίκου και οι πύργοι της Αστράκας. 

zagoria evnt67a

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ημέρα: Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:30 Σταθμός metro FIX, 07:50 Λεωφόρος Αθηνών- Παλατάκι (βλ. site: apo-drasis.gr για τα σημεία αναχώρησης) με κατεύθυνση προς Ήπειρο και πιο συγκεκριμένα την πρωτεύουσα του νομού Ιωαννίνων: τα Γιάννενα. Μια στάση 3 ωρών περίπου θα δώσει την ευκαιρία σε αυτούς που δεν έχουν επισκεφθεί την περιοχή να πάρουν μια γεύση από την ατμόσφαιρα της πόλης. Τα δυνατά σημεία της: η καστροπολιτεία, μια βόλτα στο νησάκι της λίμνης, η παραλίμνια περιοχή, μια γιαννιώτικη πίτα, ένα μπακλαβαδάκι για το δρόμο. Το απόγευμα θα πάρουμε το δρόμο για τα Ζαγόρια. Μια στάση σε ταβέρνα επιβάλλεται καθώς οι ηπειρώτες φημίζονται για την παραδοσιακή τους κουζίνα! Μοναδικές ποικιλίες γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, χειροποίητα ζυμαρικά, εξαιρετικά κρασιά της Ζίτσας, μεγάλη ποικιλία μανιταριών, τσίπουρο ξεχωριστό! Δεν είναι τυχαίο που στη σημερινή εποχή- σε αντίθεση με την παλαιότερη- έχει επικρατήσει η έκφραση «πασάς στα Γιάννενα» με τη σημασία της καλοζωίας και της ξεγνοιασιάς.

Στα 38 χλμ. από τα Γιάννενα, στο Κεντρικό Ζαγόρι και πιο συγκεκριμένα στο Μονοδένδρι, θα διανυκτερεύσουμε σε ξενώνες του χωριού. Συνδυασμός αρχοντιάς με την ηπειρώτικη παράδοση σε μια οικογενειακή ατμόσφαιρα.

https://zarkada-archontiko-hotel-monodendri.ibooked.gr/

https://matzato-aparthotel-monodendri.ibooked.gr/

https://arktouros-hotel-monodendri.ibooked.gr/

zagoria evnt89a

zagoria evnt1011a

Το Μονοδένδρι, xτισμένο σε υψόμετρο 1.060 μέτρων προσφέρει μοναδική θέα στις πλαγιές της Τύμφης και της Αστράκας. Το όνομά του πιθανότατα το οφείλει σε ένα μεγάλο έλατο που υπήρχε στο χωριό έως το 1840. Βρίσκεται σε περίοπτη θέση αφού έχει εύκολη πρόσβαση στο φαράγγι του Βίκου ενώ οι πέτρινοι πύργοι της Οξιάς που βρίσκονται αριστερά του χωριού, συνθέτουν ένα τοπίο σπάνιας και παραμυθένιας ομορφιάς.

zagoria evnt1213a

2η ημέρα: Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Το πρωί της Κυριακής 27 Οκτωβρίου και αφού πάρουμε το πρωινό μας, παραμένουμε στο κεντρικό Ζαγόρι, κινούμαστε όμως προς το χωριό Βραδέτο, με την ονομαστή Σκάλα, από όπου θα ξεκινήσει και η πεζοπορική μας εμπειρία.

Προτείνουμε:

 1. Σκάλα Βραδέτου- Καπέσοβο: 3,6 χλμ   Μεγ.Υψ. 1335 μ.- Ελαχ.Υψ. 1080μ. 1 ώρα και 30 λεπτά Βαθ.Δυσκ.:1 για πεζοπόρους με καλή φυσική κατάσταση

Η περίφημη Σκάλα του Βραδέτου που ένωνε το χωριό Βραδέτο με το Καπέσοβο και τον υπόλοιπο κόσμο έως τη δεκαετία του ’70 αποτελεί σήμερα μία εκπληκτική πεζοπορική διαδρομή. Χρειάστηκε 20 χρόνια για να χτιστεί (χρονολογείται με επιφύλαξη στις αρχές του 18ου αι.). Περισσότερα από 1.000 λιθόστρωτα σκαλοπάτια και 39 στροφές καλύπτουν ομαλά υψομετρική διαφορά 250μ. Η σκάλα ανεβαίνει την μια πλαγιά του φαραγγιού της Μεζαριάς, ένα φαράγγι που ενώνεται με αυτό του Βίκου.

Η πιο πάνω πορεία μπορεί να συνδυαστεί και με τη διαδρομή:

Βραδέτο- Μπελόη: 2,3 χλμ   Μεγ.Υψ. 1411μ.- Ελαχ.Υψ. 1332μ. 40 λεπτά Βαθ.Δυσκ:1 και για αρχάριους

Μία από τις πιο γνωστές διαδρομές στο Ζαγόρι. Ένα μονοπάτι που διατρέχει τα γεμάτα χρώματα λιβάδια του Βραδέτου για να καταλήξει στη στέψη του φαραγγιού του Βίκου με μια εξαιρετική θέα, στη θέση Μπελόη.

 1. Βίτσα- Κουκούλι:   4 χλμ.     Μεγ.Υψ. 942μ.- Ελαχ.Υψ. 720μ.   1 ώρα και 50 λεπτά   Βαθ.Δυσκ:1 και για αρχάριους
 2. Κουκούλι- Κήποι   2,5 χλμ.      Μεγ.Υψ. 889 μ.- Ελαχ.Υψ. 750μ. 50 λεπτά  Βαθ.Δυσκ:1 και για αρχάριους

Οι πιο πάνω διαδρομές μπορεί να πραγματοποιηθούν όλες συνολικά +-5 ώρες ή συνδυαστικά κάποιες από αυτές ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν, τη σύνθεση και τη δυναμική της ομάδας.

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου θα τιμήσουμε καθώς πρέπει την τοπική κουζίνα σε κάποια από τις ταβέρνες της περιοχής λίγο πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για το Μονοδένδρι για τη δεύτερη διανυκτέρευσή μας.

zagoria evnt1415a

3η ημέρα: Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Δευτέρα πρωί, ανήμερα της εθνικής μας εορτής 28ης Οκτωβρίου 1940 και αφού πάρουμε το πρωινό μας μετακινούμαστε 48 χλμ. βορειότερα στην είσοδο του εθνικού Δρυμού Βίκου- Αώου, στην αμφιθεατρική Κόνιτσα «ξαπλωμένη» στη πλαγιά του όρους Τραπεζίτσα. Κάπου εκεί συναντιέται ο ποταμός Αώος με τον Βοϊδομάτη και τον Σαραντάπορο. Χτισμένη στα 600 μέτρα υψόμετρο, λέγεται ότι πήρε το όνομα της από τα άλογα και σημαίνει «αλογότοπος» καθώς η ρίζα της προέρχεται από τη σλαβική ονομασία «κόνι», που σημαίνει «άλογο». Το στολίδι της περιοχής είναι το Γεφύρι της Κόνιτσας, το ψηλότερο μονότοτοξο γεφύρι των Βαλκανίων, χτισμένο το 1870 με επικεφαλής τον Πυρσογιαννίτη πρωτομάστορα Ζιώγα Φρόντζο. Από εδώ θα ξεκινήσει η πεζοπορία της ημέρας.

Κόνιτσα- Μονή Στομίου   ~3,5 ώρες με την επιστροφή Υψ.Διαφ. 450-650μ.   Βαθ.Δυσκ:1 για πεζοπόρους με καλή φυσική κατάσταση

Μονή Στομίου: Το μοναστήρι φαίνεται από μακριά να υψώνεται εντυπωσιακό. Εδώ ο γέροντας Παΐσιος έζησε για τέσσερα χρόνια από το 1958 ως το 1962. Μάλιστα θεωρείται ο ανακαινιστής της μονής. Ονομάστηκε έτσι από τη στενή χαράδρα πάνω από την οποία είναι χτισμένο και είναι αφιερωμένο στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Εναλλακτικά προτείνουμε για όσους δεν επιθυμούν να πεζοπορήσουν την τελευταία μέρα, να απολαύσουν κωπηλατώντας ( rafting ) τα κρυστάλλινα νερά του Βοϊδομάτη. Εφόσον συμπληρωθεί ομάδα άνω των 10 ατόμων που ενδιαφέρονται, η τιμή θα είναι ιδιαίτερα δελεαστική. Μετά το πέρας των δραστηριοτήτων θα συγκεντρωθούμε όλοι μαζί σε ταβέρνα δίπλα στις όχθες του ποταμού λίγο πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής. Η άφιξή μας στην Αθήνα υπολογίζεται γύρω στις 11 το βράδυ.

zagoria 1617a

Όσοι ενδιαφέρονται να μας ακολουθήσουν στην  apo-drasis μας το τριήμερο στις 26,27,28 Οκτωβρίου 2019 θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το ποσό συμμετοχής διαμορφώνεται στα:

 • 155 ευρώ ( αρχική τιμή με την έκπτωση- early booking ) για όσους δηλώσουν συμμετοχή μέχρι το βράδυ στις 19 Οκτωβρίου 2019  και ώρα 24:00 ή για τις 25 πρώτες συμμετοχές ( περιορισμένος αριθμός δωματίων) με ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 40 ευρώ
 • 175 ευρώ ( τιμή χωρίς την έκπτωση )  για όσους δηλώσουν συμμετοχή μετά το πέρας της πιο πάνω ημερομηνίας 19/10/2019 ή μετά τη συμπλήρωση των πρώτων 25 θέσεων με ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 60 ευρώ

Για όσους επιθυμούν μονόκλινο δωμάτιο η επιβάρυνση θα είναι (30ευρώ επιπλέον της αρχικής τιμής.

Το υπόλοιπο ποσό πέραν της προκαταβολής θα καταβληθεί  μετρητοίς κατά τη διάρκεια της  apo-drasis  

Στο παραπάνω ποσό περιλαμβάνονται:

 • όλες οι μεταφορές μας με το λεωφορείο
 • οι 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο με πρωινό
 • η αμοιβή του οδηγού που θα μας βοηθήσει στην πεζοπορία της δεύτερης ημέρας
 • η διανυκτέρευση και το φαγητό του οδηγού του λεωφορείου

Τρόποι συμμετοχής - πληρωμής

Αφού πρώτα κάνετε εγγραφή στο site: apo-drasis.gr στη συνέχεια θα πρέπει να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής με τα στοιχεία σας και να επιλέξετε

 • είτε  paypal  ( αν δεν έχετε, οδηγίες δημιουργίας paypal μπορείτε να βρείτε στο apo-drasis.gr   τσεκάροντας την επιλογή 1 paypal
 • είτε  αντικαταβολή τσεκάροντας την επιλογή 2 αντικαταβολή και στη συνέχεια μέσω email ή κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας θα λάβετε περαιτέρω οδηγίες

ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακαλούμε να αποφεύγετε, στην περίπτωση της αντικαταβολής, η μεταφορά χρημάτων μέσω εμβάσματος από άλλη Τράπεζα πέραν από αυτές που σας προτείνουμε. Σε περίπτωση εμβάσματος παρακρατούνται επιπλέον χρήματα από τις Τράπεζες οι οποίες χρεώσεις θα βαρύνουν αποκλειστικά τον προτιθέμενο συμμετέχοντα.

 Ακυρωτικά 

Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης του ελάχιστου αριθμού (25) συμμετεχόντων  η apo-drasis θα ακυρωθεί και το ποσό της προκαταβολής θα επιστραφεί στους προτιθέμενους συμμετέχοντες στο ακέραιο. Το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν, ανωτέρα βία ή απεργία ή κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή οποιοσδήποτε άλλος λόγος. Εκτός εάν με τη σύμφωνη γνώμη των προτιθέμενων συμμετεχόντων που έχουν ήδη καταβάλει την προκαταβολή η apo-drasis επανα-προγραμματισθεί σε εύλογη ημερομηνία ή προταθεί από τους διαχειριστές κάποια άλλη apo-drasis που είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί στην ίδια ημερομηνία.

Σε περίπτωση ακύρωσης από την πλευρά του προτιθέμενου συμμετέχοντα  

 • Μέχρι τις 19/10 και ώρα 24:00 συνεπάγεται επιστροφή 100% της προκαταβολής
 • Από 20/10 και ώρα 00:00 έως 23/10  και ώρα 24:00 συνεπάγεται επιστροφή   50% της προκαταβολής
 • Από 23/10 και ώρα 00:00 έως 26/10  και ώρα ) 7:00 συνεπάγεται μη επιστροφή της προκαταβολής

Σε τυχόν ακύρωση , και πριν από το early booking, στον προτιθέμενο συμμετέχοντα δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς του εισιτηρίου του σε κάποιον άλλο προτεινόμενο συμμετέχοντα ή χρήση του εισιτηρίου σε μία από τις επόμενες apo-drasis

** Είναι στην αποκλειστική ευθύνη και στη δικαιοδοσία των υπευθύνων της apo-drasis για οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλ. 6974412332 και 6972670095

 Οι  apo-drasis μας πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Axos Travel

logo small

Κάποιες από τις φωτογραφίες που έχουν χρησιμοποιηθεί για την παρουσίαση της apo-drasis έχουν επιλεγεί από διάφορες πηγές στο διαδίκτυο.

 

Τρόποι Πληρωμής


 

Ο τρόπος πληρωμής για τη συμμετοχή σας γίνεται με τους παρακάτω τρόπους :

 
1. Mέσω paypal 
 
2Mέσω αντικαταβολής ( όπου θα λάβετε τις απαραίτητες οδηγίες )
 
 • Δεν έχω paypal... τι είναι το paypal ;
 • Τι πρέπει να κάνω για την εγγραφή μου στο paypal;

Όροι Συμμετοχής


 Διαβάστε τους όρους συμμετοχής εδώ

 

Σημεία και ώρες συνάντησης


 

( όταν κατευθυνόμαστε προς Λαμία )

 

Σταθμός metro FIX ,

Λεωφόρος Αθηνών στο ύψος απέναντι από το Παλατάκι

 

Πριν από την εγγραφή σας βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί για τους όρους συμμετοχής, τις απαιτήσεις αλλά και τις λεπτομέρειες, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να συμμετέχετε στην απόδρασή μας!

 
 

Τοποθεσία

Μεγένθυση Σμίκρυνση

Κάντε κράτηση

Σύνδεση ή Εγγραφή να κάνετε κράτηση

Εγγραφή στο Newsletter


Κάνε εγγραφή, μάθε πρώτος για τις νέες apo-drasis μας και κέρδισε 10% έκπτωση στο εισιτήριο σου! Αλλά και στη δεύτερη συμμετοχή σου στις επόμενες apo-drasis μας, κέρδισε άλλα 5%

Contact us

Email: contact@apo-drasis.gr

Folow us on social media

fbicon1 instagram

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies και αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου.
περισσότερα εδω
Εγγραφή στο Newsletter

logo nobile


Κάνε εγγραφή, μάθε πρώτος για τις νέες apo-drasis μας και κέρδισε 10% έκπτωση στο εισιτήριο σου! Αλλά και στη δεύτερη συμμετοχή σου στις επόμενες apo-drasis μας, κέρδισε άλλα 5%

Login - Signup form
Σύνδεση - Έγγραφή μελών | Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή και κλείστε άμεσα τα εισιτήρια σας.