• Home
Διαθεσιμότητα: 0

3-4 Ιουνίου 2017 - Δρυόδασος Φολόης - Φαράγγι Ανδρονίου

Αντίστροφη μέτρηση για λήξη κρατήσεων

Μέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Κρατήσεις Μέχρι:02/06/2017 18:00
Ξεκινά στις:03/06/2017 08:00
Λήγει στις:04/06/2017 22:00
Τοποθεσία:Φολόη

Περιγραφή

3, 4 Ιουνίου 2017 Δρυόδασος Φολόης - Φαράγγι Ανδρονίου - Φαράγγι Κενταύρων

Ποταμός Ερύμανθος (Νομός Ηλείας)

Δρυοδασος Φολοης 1 3 62017

Φολόη: Περπατώ εις το δάσος όταν

Ένα δάσος που μοιάζει μαγεμένο! Πέντε εκατομμύρια δέντρα που νομίζεις ότι θ’ αγγίξουν τον ουρανό. Η δρυς είναι ψηλό δέντρο; Στην πιο συνηθισμένη περίπτωση φτάνει τα είκοσι μέτρα, στην πιο σπάνια αγγίζει τα σαράντα. Ο αριθμός ακούγεται εξωπραγματικός. Κι όμως καθώς πλησιάζεις στην περιοχή έχεις την αίσθηση ότι αυτό δεν τελειώνει πουθενά. Μια έκταση που αγγίζει τα 42.000 στρέμματα, αποτελεί ένα από τα σπανιότερα δρυοδάση της Ευρώπης και το μοναδικό των Βαλκανίων. Είναι εντελώς επίπεδο μιας και βρίσκεται πάνω στο ομώνυμο οροπέδιο, το οποίο οι ντόπιοι αποκαλούν χαϊδευτικά "Το μπαλκόνι της Ηλείας".

 

Δρυοδασος Φολοης 2 3 merge 6 2017

Το όνομά της, Φολόη το πήρε από τον Κένταυρο Φόλοπου κατοικούσε στο δάσος. Ήταν φίλος του Ηρακλή κι αυτό είναι το εντυπωσιακό διότι οι Κένταυροι δεν φημίζονταν για τις φιλίες τους. Για την ακρίβεια ο Φόλος, μαζί με τον Χείρωνα του Πηλίου, ήταν οι μόνοι ¨καλοί¨ Κένταυροι. Εκτός όμως από τους Κενταύρους το δάσος φιλοξενούσε και τις Δρυάδες, τις περίφημες νύμφες του δάσους. Το όνομά τους προέρχεται από τη Δρυς. Σύμφωνα με την παράδοση ήταν νύμφες των δέντρων, ειδικά των βελανιδιών, κάτω από τις οποίες ζούσαν. 

"Κούμανι  και Αντρώνι  ο θεός να σε γλυτώνει…"  

λέει ο λαός μας αναφερόμενος στη μαχητικότητα των κατοίκων που ζούσαν εκεί κατά τη διάρκεια των αγώνων του 1821.

Το Αντρώνι  είναι ένα χωριό της Ορεινής Ηλείας. Βρίσκεται στο οροπέδιο της Φολόηςκαι πήρε το όνομά του λόγω της γεωγραφικής θέσης του, επειδή βρίσκεται ανάμεσα σε δύο απότομες, δασώδεις χαράδρες, σχηματίζοντας ένα φυσικό οχυρό (άντρο).Τη χαράδρα διασχίζει ο ποταμός Λάδωνας που ονομάζεται και Σελλήειςσύμφωνα με τον ΌμηροΑριές, πουρνάρια, ρείκια, σφάκες, κουμαριές, μυρτιές, βάγια και πλατάνια δημιουργούν ένα απροσπέλαστο σκηνικό με τα αγριολούλουδα και τα βότανα να βάζουν τις δικές τους πινελιές.

 Δρυοδασος Φολοης 4 5 merge 6 2017

Ερύμανθος: πηγάζει από το ομώνυμο όρος Ερύμανθος και εκβάλλει στον ποταμό Αλφειό, αποτελώντας έναν από τους κύριους παραποτάμους του. Πέρα από τον μύθο του Ηρακλή με τον Ερυμάνθιο κάπρο – ενός μυθικού αγριογούρουνου που συμβόλιζε τη μανία του ποταμού όταν φούσκωναν τα νερά του και προκαλούσε καταστροφές - ο ποταμός αναφέρεται και στους αρχαίους ορφικούς ύμνους. Ενδεικτικό της σημασίας του στην αρχαιότητα, είναι ότι κοντά στις όχθες του είχε κτιστεί η ισχυρή οικονομικά πόλη-κράτος Ψωφίς. Στο πέρασμά του συνθέτει ένα φυσικό περιβάλλον ανάμεσα από το ανάγλυφο τουσυγκροτήματος της οροσειράς του Ερυμάνθου και άλλων ορεινών όγκων στη νότια ροή του, με πολλά παραδοσιακά γεφύρια, παλιούς νερόμυλους και τον παρόχθιο υδάτινο πλούτο του.Καθάρια νερά σε πυκνή βλάστηση υδρόβιων φυτών, υδάτινες κουρτίνες που ξεχύνονται από πολλά μέτρα πιο ψηλά, τεράστιες αψίδες με ορμητικά νερά να ξεπηδούν από παντού.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Α΄ ημέρα Σάββατο 3 Ιουνίου: Φαράγγι Ανδρωνίου – Σελληείς ποταμός – Φαράγγι Κενταύρων

Τύπος διαδρομής:  (διάσχιση Φαραγγιού, ποταμοδιάσχιση: ύψος νερού 35 cm.)  ~4,5 ώρες με στάσεις,   μέτριας δυσκολίας

Το πέρασμα από το Φαράγγι του Ανδρωνίουαρχίζει από την πλατεία του χωριού, περνά από το αλώνι του Πλιέγκα από όπου θαυμάζουμε την επιβλητική χαράδρα και το γραφικό ποτάμι που χωρίζει το Αντρώνι από τα γειτονικά χωριά Φολόη και ΚούμανιΤο Φαράγγι είναι πλούσιο σε πλατύφυλλα και αειθαλή φυτά καθώς και πλούσια πανίδα με ποικιλία πουλιών τα περισσότερα από τα οποία προστατεύονται από διεθνείς συνθήκες.Η διαδρομή είναι εντυπωσιακή σε φυσική ομορφιά με περάσματα μέσα από πέτρες και μεγάλες ¨κολυμπήθρες¨. Στη συνέχεια συναντάμε τον Σελλήει ποταμό, τον ποταμό ¨γλύπτη¨ καθώς το ομώνυμο φαράγγι είναι ένα εργαστήριο γεωλογικής αρχιτεκτονικής λόγω της διάβρωσης των πετρωμάτων από το νερό και τον αέρα δημιουργώντας μοναδικούς σχηματισμούς. Ακολουθεί το Φαράγγι των Κενταύρων , ένας στενός λαβύρινθος με ψηλά τοιχώματα που όσο βαθύτερα προχωράς τόσο περισσότερο σε συνεπαίρνει. Κατάφυτο τοπίο και ο ουρανός να σε κοιτάζει από την κλειδαρότρυπα.

Δρυοδασος Φολοης 6 7 merge 6 2017

Β΄ ημέρα Κυριακή 4 Ιουνίου: Φαράγγι Άμπουλα – Πύλη Παραδείσου – Σουφάλα - Ερύμανθος

..ένας παραμυθένιος ποταμός σε μυθικό φαράγγι…

Στο φαράγγι βρίσκονται οι 12 πανέμορφοι καταρράκτες της ρεματιάς του Άμπουλα15 έως 50 μέτρων ύψους. Ο περιηγητής έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει την άγρια ομορφιά της φύσης σε μια διαδρομή 4 ωρών περίπου μέσα σε ιτιές, βελανιδιές, πεύκα και πλατάνια. Να συναντήσει στο διάβα του πλήθος πουλιών, εντόμων και άγριων ζώων αλλά και ερείπια κτιρίων που λειτούργησαν την περίοδο της τουρκοκρατίας ως νερόμυλοι και μπαρουτόμυλοιΟλοκληρώνοντας το φαράγγι κινούμαστε παράπλευρα του ποταμού Ερύμανθου, κάνοντας τρεις παρακάμψεις προς τον καταρράκτη του Χαρατσαρίου ¨Πύλη του Παραδείσου¨, προς τον καταρράκτη Σουφάλα και στη συνέχεια στους καταρράκτες του Αϊ Γιάννη για κολύμπι.

Δρυοδασος Φολοης 8 3 6 2017

Όσοι ενδιαφέρονται να μας ακολουθήσουν στην  apo-drasis μας το Σαββατοκύριακο του Αγίου Πνεύματος 3 και 4 Ιουνίου  2017, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το τελικό ποσό συμμετοχής θα διαμορφωθεί στα 

80 ευρώ για όσους δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι το βράδυ στις 26 Μαΐου  και ώρα 24:00 ( early  booking ) 

95 ευρώ για όσους δηλώσουν τη συμμετοχή τους μετά το πέρας της πιο πάνω ημερομηνίας και μέχρι το απόγευμα στις 2 Ιουνίου 2017 και ώρα 18:00

 

Στην παραπάνω τιμή περιλαμβάνεται η μεταφορά μας με λεωφορείο ( η διανυκτέρευση και το φαγητό του οδηγού), η μία διανυκτέρευση με πρωινό σε παραδοσιακό ξενώνα της περιοχής, η αμοιβή των οδηγών που θα μας συνοδεύσουν και τις δύο μέρες στις πεζοπορίες μας και η μεταφορά μας τη δεύτερη μέρα με αυτοκίνητα ¨ανοικτού τύπου¨ από το ποτάμι στο σημείο αναχώρησης .

 

 

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει μαζί με τη δήλωση της συμμετοχής τους να καταβάλλουν ως προκαταβολή το ποσό των 20 ευρώ

 

 

• είτε σε ονομαστικό λογαριασμό που θα σας σταλεί με email  ή SMS στο κινητό σας με τη δήλωση συμμετοχής 

• είτε μέσω paypal και site της  apo-drasisgr (και για τις πρώτες 25 συμμετοχές, με early  booking)

• είτε μέσω email στο contact@apo-drasis.gr όπου και θα λάβουν τις απαραίτητες οδηγίες 

* Για κράτησεις μέσω του PayPal στο site της apo-drasis.gr, θα χρειαστείτε λογαριασμό στο PayPal

 

 

Ακυρωτικά 

Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης του ελάχιστου αριθμού συμμετεχόντων 25, η apo-drasis θα ακυρωθεί και το ποσό της προκαταβολής θα επιστραφεί στους προτιθέμενους συμμετέχοντες στο ακέραιο. Το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν, ανωτέρα βία ή απεργία ή κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή οποιοσδήποτε άλλος λόγος. Εκτός εάν με τη σύμφωνη γνώμη των προτιθέμενων συμμετεχόντων που έχουν ήδη καταβάλει την προκαταβολή η apo-drasis επανα-προγραμματισθεί σε εύλογη ημερομηνία.

 

Σε περίπτωση ακύρωσης από την πλευρά του προτιθέμενου συμμετέχοντα μέχρι τις

 

 

• 28/5 και ώρα 24:00 συνεπάγεται επιστροφή 100% της προκαταβολής 

• 30/5 και ώρα 24:00 συνεπάγεται επιστροφή   50% της προκαταβολής

• 02/6 και ώρα 24:00 συνεπάγεται μη επιστροφή της προκαταβολής 

 

 

* Στη περίπτωση που έχει γίνει έγκαιρη κράτηση (early booking) μέχρι το βράδυ στις 26/5 και ώρα 24:00, δεν ισχύουν τα παραπάνω ακυρωτικά.

* Είναι στην αποκλειστική ευθύνη και στη δικαιοδοσία των υπευθύνων της apo-drasis για οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν

 
 Οι  apo-drasis μας πραγματοποιηούνται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Axos Travel
 

 logo small

 

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλ. 6974412332 και 6972670095

 

Τρόποι Πληρωμής


 
Ο τρόπος πληρωμής για τη συμμετοχή σας γίνεται μέσω  paypal  
  • Δεν έχω paypal... τι είναι το paypal ;
  • Τι πρέπει να κάνω για την εγγραφή μου στο paypal;

Όροι Συμμετοχής


 Διαβάστε τους όρους συμμετοχής εδώ

 

Σημεία και ώρες συνάντησης


 

( όταν κατευθυνόμαστε προς Κόρινθο )

Σταθμός metro FIX ,

 

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Print

Λεωφόρος Αθηνών στο ύψος απέναντι από το Παλατάκι

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Print

 

Πριν από την εγγραφή σας βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί για τους όρους συμμετοχής, τις απαιτήσεις αλλά και τις λεπτομέρειες, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να συμμετέχετε στην απόδρασή μας!

 
 
 

Τοποθεσία

Μεγένθυση Σμίκρυνση

Newsletter

Γίνε μέλος και μάθε πρώτος για τις νέες apo-drasis μας!

Contact us

contact@apo-drasis.gr

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies και αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου.
περισσότερα εδω