• Home

5,6 Μαΐου 2018 - Στα άδυτα των σπηλαίων του Παρνασσού

Αντίστροφη μέτρηση για λήξη κρατήσεων

Μέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Κρατήσεις Μέχρι:04/05/2018 18:00
Ξεκινά στις:05/05/2018 08:00
Λήγει στις:06/05/2018 22:00
Τοποθεσία:Βαργιανη

Περιγραφή

apo-drasis : 5, 6 Μαΐου 2018 Στα άδυτα των σπηλαίων του Παρνασσού

 

5 6 Μαιου Νεραιδοσπηλια 1 evnt

Μπαρουτοσπηλιά

Το άγνωστο επιβλητικό σπήλαιο, ένα από τα μεγαλύτερα της πατρίδας μας κοντά στη Μαριολάτα. Οι πεζοπόροι φθάνοντας στη σπηλιά, αποζημιώνονται από την εκπληκτική θέα στα υψώματα του Παρνασσού και τον κάμπο.Περνώντας την τεράστια είσοδό του, οι εντυπωσιακές λιθωματικές λεκάνες που μοιάζουν με μικρές πισίνες, οι περίτεχνοι σχηματισμοί των σταλαγμιτών αλλά και το τεράστιο μέγεθος του εσωτερικού του σπηλαίου,προκαλούν το θαυμασμό των επισκεπτών. Στα χρόνια της επανάστασης μέσα στο σπήλαιο οι αγωνιστές έφτιαχναν μπαρούτι για να αντιμετωπίσουν τον εχθρό.

 

5 6 Μαιου Νεραιδοσπηλια 2 3a

 

Νεραϊδοσπηλιά

Μέσα από ένα πυκνό ελατοδάσος λίγα χιλιόμετρα μακριά από το μικρό χωριουδάκι της Βάργιανης, βρίσκεται  η  Νεραϊδοσπηλιά  στη μέση ενός απόκρημνου βράχου. Είναι από τα πιο εντυπωσιακά σπήλαια του βουνού, με σταλακτίτες και σταλαγμίτες ηλικίας εκατοντάδων χιλιάδων ετών. Σύμφωνα με τους μύθους και τις παραδόσεις της περιοχής, στο πανέμορφο σπήλαιο της Νεραϊδοσπηλιάς κατοικούσαν οι Νεράιδες του Παρνασσού. Οι ιδιαίτεροι σχηματισμοί της σπηλιάς δεν μπορεί παρά να έχουν δημιουργηθεί από τον χορό των υπέροχων αυτών μυθικών υπάρξεων. Στην πραγματικότητα βέβαια, οι περίτεχνοι σχηματισμοί της Νεραϊδοσπηλιάς είναι δημιούργημα της φύσης και των υπόγειων υδάτων που έρρεαν κάποτε στο σπήλαιο. Το έδαφος έχει διαβρωθεί με τρόπο μοναδικό, σχηματίζοντας αμέτρητα φιδίσια αυλάκια. Είναι ένα λιμναίο οριζόντιο σπήλαιο, το νερό του οποίου προέρχεται από τους σταλακτίτες.Έχει μήκος 100 μ. περίπου και αποτελείται από 2 μεγάλους θαλάμους και 12 περίπου λιθωματικές λεκάνες, που το βάθος σε κάποιες από αυτές ξεπερνά και το 1 μ. 

 

 

5 6 Μαιου Νεραιδοσπηλια 4 5evnt

Βάργιανη

H μικρή Βάργιανη «η έκπληξη του Παρνασσού», ένα κατάφυτο μπαλκόνι στα βορειοδυτικά του. Tο χωριό στα 890μ. υψόμετρο είναι ένα τυπικό και καλοδιατηρημένο δείγμα ρουμελιώτικης λαϊκής αρχιτεκτονικής, με πετρόχτιστα σπίτια, μεγάλες αυλές και πέτρινες κρήνες στολισμένη με έλατα, καρυδιές και πλατάνια, ενώ το σκηνικό συμπληρώνουν τα άφθονα τρεχούμενα νερά.Τα νερά αυτά έρχονται από τις περίφημες «πηγές Μπουρμπούλα», καμιά δεκαριά πέτρινες κρήνες, από τις οποίες αναβλύζει το νερό των πηγών που κατεβαίνει από το βουνό.  Όμως το χωριό δεν είναι πέρασμα, όπως η γειτονική Γραβιά ή ακόμη και η Πολύδροσος –ή Σουβάλα– που αναπτύσσονται ραγδαία. Έχει φιδίσιο δρόμο ώσπου να την προσεγγίσεις στρίβοντας αριστερά λίγο μετά τη Γραβιά. Ξεχνάς, όμως, τη ζαλάδα όταν αράζεις στην κουκλίστικη πλακόστρωτη πλατεία κάτω από τα πλατάνια, με φόντο το γραφικό καμπαναριό της Αγίας Παρασκευής και «χάνεσαι» στο αγνάντεμα: οι ορθοπλαγιές του Παρνασσού από τη μία και η Γκιώνα από την άλλη.

 

5 6 Μαιου Νεραιδοσπηλια 6 7evnt

Προτεινόμενο Πεζοπορικό Πρόγραμμα

 

Α΄ Ημέρα Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Αγία Παρασκευή ( Δαύλεια)- Μπαρουτοσπηλιά- Αγία Παρασκευή

Διάρκεια Πεζοπορίας: ~ 4,5 ώρες ( με τις στάσεις και ανάλογα με τη σύνθεση της ομάδας)       Απόσταση:  ~ 6 χλμ.   ΥΔ ~ 450 μ.

Βαθμός Δυσκολίας : 1+

Για όσους από τους συμμετέχοντες δεν επιθυμούν να λάβουν μέρος στην πεζοπορία της α΄ημέρας «ΜΠΑΡΟΥΤΟΣΠΗΛΙΑ» προτείνεται εναλλακτικά η επίσκεψη στο «ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΦΩΚΙΔΑΣ- VAGONETTO». Ένα θεματικό χώρο μοναδικό στον ελληνικό χώρο. 

 • Ζήστε την καθημερινότητα των μεταλλωρύχων και γνωρίστε βήμα-βήμα τις διαδικασίες επεξεργασίας του βωξίτη από την εξώρυξη μέχρι τη μετατροπή του σε αλουμίνιο.Η επίσκεψη στη στοά 850 γίνεται με το VAGONETTO, το τρενάκι που χρησιμοποιούσαν οι μεταλλωρύχοι 30 χρόνια πριν.
 • Ακούστε και δείτε τις ιστορίες των εργατών
 • Πάρτε μέρος στην εξώρυξη και την επεξεργασία του βωξίτη
 • Επισκεφθείτε τον Εκθεσιακό Χώρο Μεταλλευτικής Ιστορίας και την Πτέρυγα Ψηφιακής Τεχνολογίας για μια διαδραστική εμπειρία.

Η τιμή του εισιτηρίου ορίζεται στα 10 ευρώ το άτομο και η επίσκεψή σας θα πρέπει να μας γίνει γνωστή συγχρόνως με τη δήλωση συμμετοχής σας. Το εισιτήριο καταβάλλεται στην είσοδο του Πάρκου.

 

Β΄ Ημέρα Κυριακή 6 Μαΐου   2018

Βάργιανη- Νεραϊδοσπηλιά- Βάργιανη

Διάρκεια Πεζοπορίας: ~ 5,5 ώρες ( με τις στάσεις και ανάλογα με τη σύνθεση της ομάδας)     Απόσταση:  ~ 7 χλμ.   ΥΔ ~ 600 μ.

Βαθμός Δυσκολίας : 1+

Όσοι ενδιαφέρονται να μας ακολουθήσουν στην  apo-drasis μας  5,6 Μαΐου 2018 θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το τελικό ποσό συμμετοχής θα διαμορφωθεί στα

 • 80  ευρώ για όσους δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι το βράδυ στις 30 Απριλίου  2018 και ώρα 24:00 και μόνο για τις 25 πρώτες συμμετοχές με διανυκτέρευση στη Βάργιανη ( early booking: κράτηση ΜΟΝΟ μέσα site: apo-drasis.gr ) 
 • 95  ευρώ για όσους δηλώσουν τη συμμετοχή τους μετά το πέρας της πιο πάνω ημερομηνίας και μέχρι το απόγευμα στις 4 Μαΐου 2018 και ώρα 18:00 ( ή τη συμπλήρωση των πρώτων 25 θέσεων με earlybooking)

Σημείωση: 1) Όσοι επιθυμούν να διαμείνουν σε μονόκλινο δωμάτιο ( περιορισμένος αριθμός) θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα επιβαρυνθούν το ποσό των 15 ευρώ.

Στο πιο πάνω ποσό περιλαμβάνονται η διανυκτερεύση σε ξενώνα της επιλογής μας συμπεριλαμβανομένου πρωινού, οι μετακινήσεις με το λεωφορείο, η αμοιβή του οδηγού βουνού που θα μας συνοδεύσει στις πεζοπορίες, το φαγητό και η διαμονή του οδηγού του λεωφορείου.

Όσοι ενδιαφέρονται πρέπει μαζί με τη δήλωση συμμετοχής τους να καταβάλουν ως προκαταβολή το πόσο των 20 ευρώ μέσα από το booking του site: apo-drasis.gr και μέχρι την ημερομηνία 29 Απριλίου ( early booking ) . Μετά την ημερομηνία αυτή η προκαταβολή θα διαμορφώνεται στα 40 ευρώ

Το υπόλοιπο ποσόν πέραν της προκαταβολής θα καταβληθεί  μετρητοίς κατά τη διάρκεια της  apo-drasis  μας.

Ακυρωτικά 

Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης του ελάχιστου αριθμού συμμετεχόντων 25, η apo-drasis θα ακυρωθεί και το ποσό της προκαταβολής θα επιστραφεί στους προτιθέμενους συμμετέχοντες στο ακέραιο. Το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν, ανωτέρα βία ή απεργία ή κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή οποιοσδήποτε άλλος λόγος. Εκτός εάν με τη σύμφωνη γνώμη των προτιθέμενων συμμετεχόντων που έχουν ήδη καταβάλει την προκαταβολή η apo-drasis επανα-προγραμματισθεί σε εύλογη ημερομηνία. 

Σε περίπτωση ακύρωσης από την πλευρά του προτιθέμενου συμμετέχοντα μέχρι τις 

 • 30/4 και ώρα 24:00 συνεπάγεται επιστροφή 100% της προκαταβολής 
 • 1/05  και ώρα 24:00 συνεπάγεται επιστροφή   50% της προκαταβολής
 • 2/05   και ώρα 24:00 συνεπάγεται μη επιστροφή της προκαταβολής

 

 

** Είναι στην αποκλειστική ευθύνη και στη δικαιοδοσία των υπευθύνων της apo-drasis για οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλ. 6974412332 και 6972670095

 Οι  apo-drasis μας πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Axos Travel

logo small

Κάποιες από τις φωτογραφίες που έχουν χρησιμοποιηθεί για την παρουσίαση της apo-drasis έχουν επιλεγεί από διάφορες πηγές στο διαδίκτυο.

 

Τρόποι Πληρωμής


 

Ο τρόπος πληρωμής για τη συμμετοχή σας γίνεται με τους παρακάτω τρόπους :

 
1. Mέσω paypal 
 
2Mέσω αντικαταβολής ( όπου θα λάβετε τις απαραίτητες οδηγίες )
 
 • Δεν έχω paypal... τι είναι το paypal ;
 • Τι πρέπει να κάνω για την εγγραφή μου στο paypal;

Όροι Συμμετοχής


 Διαβάστε τους όρους συμμετοχής εδώ

 

Σημεία και ώρες συνάντησης


 

( όταν κατευθυνόμαστε προς Λαμία )

 

Σταθμός metro FIX

 {mosmap width='100%'|height='280'|lat='37.96447'|lon='23.72764'| zoom='16'|mapType='Normal'|text='Συγγρού Φιξ'|tooltip='DWO'| marker='1'|align='left' }

Κηφισιά απέναντι από Λαϊνόπουλο, στάση (γέφυρα Καλυφτάκη)

{mosmap width='100%'|height='280'|lat='38.087002'|lon='23.788015'| zoom='16'|mapType='Normal'|text='Απέναντι από Λαϊνόπουλο, στάση-(γέφυρα Καλυφτάκη)'|tooltip='DWO'| marker='1'|align='left' }

 

Πριν από την εγγραφή σας βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί για τους όρους συμμετοχής, τις απαιτήσεις αλλά και τις λεπτομέρειες, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να συμμετέχετε στην απόδρασή μας!

Neraidospilia_5_6_maiou_18_1
Neraidospilia_5_6_maiou_18_2
Neraidospilia_5_6_maiou_18_3
Neraidospilia_5_6_maiou_18_4
Neraidospilia_5_6_maiou_18_5
Neraidospilia_5_6_maiou_18_6
Neraidospilia_5_6_maiou_18_7
Previous Next Play Pause
Neraidospilia_5_6_maiou_18_1 Neraidospilia_5_6_maiou_18_2 Neraidospilia_5_6_maiou_18_3 Neraidospilia_5_6_maiou_18_4 Neraidospilia_5_6_maiou_18_5 Neraidospilia_5_6_maiou_18_6 Neraidospilia_5_6_maiou_18_7
 
 

Τοποθεσία

Μεγένθυση Σμίκρυνση

Newsletter

Γίνε μέλος και μάθε πρώτος για τις νέες apo-drasis μας!

Contact us

contact@apo-drasis.gr

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies και αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου.
περισσότερα εδω