lousios1

Σάββατο-Κυριακή 21-22/05/2016                    

  ¨δραπετεύουμε ¨ στο Φαράγγι του Λούσιου      γνωστό σαν  " το Άγιο Όρος της Πελοποννήσου" !  

Στην καρδιά της Πελοποννήσου, βρίσκεται κρυμμένος ένας ανεξάντλητος παράδεισος! Υπέροχοι συνδυασμοί βουνών με τρεχούμενα νερά, παραδοσιακοί οικισμοί, αρχαιολογικοί χώροι, κάστρα, μοναστήρια και βιότοποι συνθέτουν ένα σκηνικό μοναδικό για εναλλακτικές δράσεις, που δύσκολα θα αφήσει ασυγκίνητο τον επισκέπτη της περιοχής!

Το φαράγγι του Λούσιου, ένα από τα πιο επιβλητικά φαράγγια στην Ελλάδα, ένας τόπος ιδιαίτερα φορτισμένος ιστορικά και θρησκευτικά, μια περιοχή σπάνιας και επιβλητικής φυσικής ομορφιάς!
Η apo-drasis μας θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Μαΐου και το προτεινόμενο πρόγραμμα περιλαμβάνει:

A' ημέρα:   Σάββατο 21/5/2016
 
Πεζοπορική διαδρομή με αφετηρία τη γραφική Δημητσάνα από το χώρο του Μουσείου Υδροκίνησης που διασώζει στις μέρες μας τη τεχνολογία της παλιάς εποχής!  Οι κάτοικοι εκμεταλλευόντουσαν τα ορμητικά νερά του Λούσιου για να πραγματοποιήσουν τις εργασίες της καθημερινότητάς τους! Το μονοπάτι κατηφορίζει αφήνοντας αριστερά και δεξιά κατεστραμμένους μπαρουτόμυλους που έπαιξαν σπουδαίο ρόλο κατά την επανάσταση του 1821.Η φύση στα καλύτερά της ξαναγεννιέται καθώς εμείς θαυμάζουμε την επιβλητική θέα του φαραγγιού που απλώνεται μπροστά μας! Κινούμαστε στη δεξιά πλευρά του ρέματος με ενδιάμεσο προορισμό και ενδιάμεση στάση τη Μονή Φιλοσόφου! Ιδρύθηκε στα 963 και είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Λουκούμι και νερό για το καλωσόρισμα από το μοναδικό γέροντα της Μονής! Στη συνέχεια θα κάνουμε μια μικρή παράκαμψη για να δούμε από κοντά το Κρυφό Σχολειό που λειτουργούσε στην περιοχή. Η πορεία μας συνεχίζεται στην απέναντι πλευρά του φαραγγιού καθώς διασχίζουμε απέναντι το ποτάμι. Πάνω από την αριστερή όχθη του ποταμού, στη βάση ενός ψηλού και άγριου βράχου και σχεδόν απέναντι από τη Μονή Φιλοσόφου, δεσπόζει το ιστορικό Μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου που χτίστηκε το 16ο αιώνα και αποτελεί μία από τις πιο ιστορικές μονές της Πελοποννήσου! Αν μας το επιτρέπει το ωράριο της μονής θα την επισκεφθούμε από κοντά λίγο πριν πάρουμε το κατηφορικό μονοπάτι για τον τελικό μας προορισμό την Αρχαία Γόρτυνα με το γεφύρι της! Για τους πιο τολμηρούς μια βουτιά στα κρυστάλλινα νερά του ποταμού θα τονώσει το κουρασμένο κορμί και θα το αφυπνίσει για τη δράση της επόμενης μέρας!

 

Το μονοπάτι - πεζοπορία συνολικού μήκους περί τα 11 χλμ. και χρονικής διάρκειας τις 5 ώρες με τις στάσεις ( ανάλογα από τη σύνθεση της ομάδας ) ενδείκνυται και για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση.

Β' ημέρα:    Κυριακή  22/5/2016   ¨  rafting ¨ στο Λούσιο

Ίσως η πιο εντυπωσιακή διαδρομή για rafting στην Ελλάδα! Στο Φαράγγι του Λούσιου ποταμού, παραπόταμου του Αλφειού, με μήκος περίπου 23 χιλιομέτρων. Πήρε το όνομα αυτό επειδή στις πηγές του, που λέγονταν ¨Πηγές των Αθανάτων¨, έλουσαν το νεογέννητο Δία, κρυφά από τον πατέρα του τον Κρόνο, οι νύμφες Νέδα, Αγνώ και Θεισόα. Η κατάβαση ξεκινάει από τη γέφυρα του Ατσίχολου στον ποταμό Λούσιο! Κωπηλατούμε (σε μια διαδρομή δυσκολίας 2ου και 3ου βαθμού, χωρίς να χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία)  μέσα σε ένα τούνελ από ιτιές, λεύκες, λυγαριές και πλατάνια. Οι βράχοι που βρίσκονται στο ποτάμι, δημιουργούν συναρπαστικά περάσματα και εμπόδια, χαρίζοντας μια μοναδική εμπειρία. Στο σημείο που ο Λούσιος χύνεται στον Αλφειό, συνεχίζουμε περνώντας κάτω από πέτρινα γεφύρια για να σταματήσουμε στην εντυπωσιακή πετρόχτιστη γέφυρα του Κούκου.

Παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρονται να μας ακολουθήσουν στη διήμερη μοναδική εμπειρία apo-drasis να μας το δηλώσουν στα τηλ. 6974412332 Γιώργος και 6972670095 Δημήτρης το αργότερο μέχρι την Tρίτη 17 Μαΐου.

Επειδή ο αριθμός των δωματίων στον ξενώνα είναι συγκεκριμένος και η συμμετοχή στο rafting πρέπει να είναι γνωστή αρκετές μέρες πιο πριν, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

* Στη συγκεκριμένη δράση μπορούν να συμμετάσχουν ενήλικες και παιδιά άνω των 14 ετών που γνωρίζουν κολύμβηση και δεν έχουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας!

 * Όσοι δεν ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στην κατάβαση του ποταμού, πρέπει να μας το δηλώσουν μαζί με τη συμμετοχή τους.

* Είναι στην αποκλειστική ευθύνη και στη δικαιοδοσία των αρχηγών για οποιοδήποτε τροποποίηση του προγράμματος της apo-drasis ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν.

Newsletter

Γίνε μέλος και μάθε πρώτος για τις νέες apo-drasis μας!

Contact us

contact@apo-drasis.gr

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies και αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου.
περισσότερα εδω