faragi dimosari1

 

apo-drasis...Νότια Εύβοια, εκεί που το βουνό σμίγει με τη θάλασσα!

 

 Όχη, φαράγγι Δημοσάρη, δρακόσπιτα, παραλία Καλλιανών!   

Και το καλοκαιράκι καλά κρατεί…13-14 Σεπτεμβρίου δραπετεύουμε στη νότια Εύβοια, στη βορειοανατολική πλευρά της Όχης!

Μια apo-drasis που συνδυάζει βουνό (η ειδικότητά μας...) και θάλασσα (για το καλό της εποχής)!!!

Το Σάββατο 13/9  κανονίζουμε το παρεάκι  μας, παίρνουμε τα αυτοκίνητά μας και κατευθυνόμαστε προς τη Ραφήνα όπου και τα παρκάρουμε για το υπόλοιπο Σαββατοκύριακο. Εκεί με το  πλοίο της γραμμής και μετά από μία ώρα περίπου, αποβιβαζόμαστε  στο Μαρμάρι  και με λεωφορείο που μας παραλαμβάνει, κατευθυνόμαστε προς την Κάρυστο, τη μεγαλύτερη πόλη της νότιας Εύβοιας με την κορυφή της  Όχης (1399μ.) να δεσπόζει πάνω από την πόλη. Με τη βοήθεια συνοδού θα επισκεφθούμε το Κοκκινόκαστρο «Castello Rosso», χτισμένο στις αρχές του 13ουαιώνα και το « Γιοκάλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας»  με  ευρήματα από τα «δρακόσπιτα». Η περιήγησή μας θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη σε τοπικό οινοποιείο για να δοκιμάσουμε  ¨με σύνεση¨  ξεχωριστές δημιουργίες κρασιού! Στη συνέχεια και αφού εφοδιαστούμε με προμήθειες από την τοπική αγορά, με το λεωφορείο, θα πάρουμε το δρόμο για το ορειβατικό καταφύγιο της Όχης (1030μ.).

 Αργά το απογευματάκι και αφού η ζέστη θα έχει καταλαγιάσει,  θα ανηφορίσουμε προς τα φημισμένα  «δρακόσπιτα». Κατοικίες

θεών ή ανθρώπων; Καταφύγια λατόμων ή ταφικά κτίρια; Ναοί ή καλύβες βοσκών; Ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει την ύπαρξή τους. 25 στον αριθμό. Το πιο καλά διατηρημένο και πιο καλοφτιαγμένο, αυτό που θα επισκεφθούμε στα 1404μ. Μετά από δύο ώρες περίπου πεζοπορία, πήγαινε-έλα, μοναδικοί διαχειριστές του καταφυγίου, θα προετοιμάσουμε το δείπνο μας, και θα μοιραστούμε με τους συνοδοιπόρους μας στιγμές χαλάρωσης με μπαλκόνι  στο Αιγαίο και στον Ευβοϊκό!

Την Κυριακή 14/9 και αφού ετοιμάσουμε το πρωινό μας με ό,τι εκλεκτό προσφέρει ο καθένας στην παρέα, θα πάρουμε το δρόμο προς τη θάλασσα!!! Το φαράγγι του Δημοσάρη 3αποτελεί μία από τις ομορφότερες πεζοπορικές διαδρομές της χώρας μας! Συνολικά έχει μήκος περίπου 10χλμ. και ξεκινάει από τη θέση ¨Πετροκάναλο¨, στην καρδιά της καταπράσινης πλευράς της Όχης. Η διαδρομή είναι ιδιαίτερα κατηφορική, μέσα σε πυκνή βλάστηση από πλατάνια, καστανιές και άριες, και μετά από τέσσερις (4 ώρες) πεζοπορίας θα καταλήξουμε στην παραλία του οικισμού των Καλλιανών _4


όπου θα σβήσουμε την κούρασή μας στα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου. Κατόπιν συνεννοήσεως ή θα γευματίσουμε με ένα εξαιρετικό barbeque στην παραλία ή θα μας παραλάβει το λεωφορείο για να μας οδηγήσει σε κοντινή ταβέρνα της περιοχής! Αργά το απογευματάκι, και μέσα από μια δύσκολη διαδρομή με το λεωφορείο θα καταλήξουμε στο Μαρμάρι για την επιστροφή μας στη Ραφήνα.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή  το αργότερο μέχρι την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου στους γνωστούς δραπέτες Γιώργος :6974412332    και Δημήτρης :6972670095

 

                                        apo-drasis … γι αυτούς που επιμένουν καλοκαιρινά!!!

 

Newsletter

Γίνε μέλος και μάθε πρώτος για τις νέες apo-drasis μας!

Contact us

contact@apo-drasis.gr

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies και αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου.
περισσότερα εδω