• Home
  • Τι είναι το PayPal

Τι είναι το PayPal

paypalsecure1

Τι είναι το PayPal - Δημιουργία Λογαριασμού

Tο PayPal είναι μια ιστοσελίδα που δρα ως μεσάζοντας για τις πληρωμές μας στο Internet, στις επιχειρήσεις που το υποστηρίζουν, με στόχο να παρέχει σημαντικά υψηλότερη ασφάλεια και μεγαλύτερη ευκολία στις συναλλαγές μας, σε σχέση με την απλή χρήση κάρτας.

Με τη δημιουργία λογαριασμού λογαριασμό στο PayPal, μπορούμε να καταχωρήσουμε εκεί τα στοιχεία μίας ή περισσότερων πιστωτικών καρτών, χρεωστικών καρτών ή προπληρωμένων καρτών Internet, τύπου Visa, Mastercard, American Express ή Discovery.

Στις κάρτες αυτές συμπεριλαμβάνονται και οι κάρτες του ATM για τις περισσότερες τράπεζες, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αγορές με απευθείας χρέωση του τραπεζικού μας λογαριασμού.

Όταν λοιπόν σκοπεύουμε να κάνουμε μια αγορά στο Internet σε μία επιχείρηση που συνεργάζεται με το PayPal, αντί να γράψουμε απευθείας τον αριθμό της πιστωτικής μας, αρκεί να βάλουμε το όνομα χρήστη και τον κωδικό μας στη σελίδα του PayPal, και η πληρωμή θα γίνει από την κάρτα της επιλογής μας.

Να σημειωθεί πως για τη δημιουργία λογαριασμού PayPal οφείλουμε να είμαστε άνω των 18 ετών, με βάση τους όρους της ιστοσελίδας.

Για τη δημιουργία λογαριασμού PayPal αρκεί να μπούμε στο http://www.paypal.com και να κάνουμε κλικ στο "Sign up for free".

Η αρχική σελίδα παίζει μια σειρά βίντεο, οπότε οι εικόνες δεν θα είναι οι ίδιες με την παραπάνω, αλλά εναλλάσσονται.

Εφόσον σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε το λογαριασμό PayPal αποκλειστικά για αγορές - και όχι πχ σαν επιχείρηση για τις πωλήσεις μας - βεβαιωνόμαστε πως είναι επιλεγμένη η σωστή χώρα, και κάνουμε κλικ στο Get Started στην ενότητα "PayPal for You".

 

Στα πρώτα τρία πεδία συμπληρώνουμε το email που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε για το PayPal, και έναν εξαιρετικά ισχυρό κωδικό.

Επειδή αυτός ο κωδικός θα δίνει απευθείας πρόσβαση στις πιστωτικές μας κάρτες, είναι θεμελιώδους σημασίας το να είναι όσο πιο ισχυρός γίνεται.

Σε καμία περίπτωση δεν βάζουμε τα γενέθλιά μας, το όνομα του σκύλου μας, ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να μαντέψει οποιοσδήποτε ρίξει μια ματιά στο προφίλ μας στο Facebook.

Για να φτιάξετε τον ισχυρότερο δυνατό κωδικό, που δεν θα μπορέσει ποτέ κανείς να τον μαντέψει, αλλά δεν θα τον ξεχάσετε και ποτέ.

Προσοχή στο όνομα

Στο Full Legal first name και Full legal last name χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Το όνομα και το επώνυμο που θα γράψουμε θα πρέπει να είναι ακριβώς αυτό που αναγράφεται με λατινικούς χαρακτήρες στην ταυτότητά μας (δεν παίζουν ρόλο τα κεφαλαία).

 

Αυτό είναι απαραίτητο γιατί στην περίπτωση που υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα με το λογαριασμό μας, θα πρέπει να μπορούμε να αποδείξουμε πως είμαστε εμείς.

Ταυτόχρονα, όμως, το επώνυμο πρέπει να είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που γράφουν οι πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες τις οποίες σκοπεύουμε να προσθέσουμε στο λογαριασμό.

 

Το PayPal δεν πρόκειται να μας επιτρέψει να βάλουμε και να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε πιστωτική.

Προσωπικά μου έχει τύχει από μεγάλη τράπεζα να έχουν γράψει το ονοματεπώνυμό μου ως AGGELOS KIRITSIS στην κάρτα, προφανώς χωρίς να με ρωτήσουν, και μου είχε δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στο PayPal και σε άλλες συναλλαγές μέσω διαδικτύου.

Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να απαιτήσετε από την τράπεζα να σας εκδώσει μια κάρτα με το σωστό ονοματεπώνυμο.

Μιας και αναφερθήκαμε στο ονοματεπώνυμο, υπάρχουν κάποιες προπληρωμένες κάρτες για χρήση στο Internet που δεν γράφουν όνομα.

 

Σε κάθε είδους κάρτα, όμως, ακόμη και σε αυτές τις προπληρωμένες, έχει δηλωθεί ένα όνομα στα αρχεία της τράπεζας, το οποίο είναι απαραίτητο για τις αγορές.

Αν λοιπόν έχετε τέτοια κάρτα, επικοινωνήστε με την τράπεζα για να βεβαιωθείτε για την ακριβή ορθογραφία του ονόματός σας.

Τέλος, για να ολοκληρώσουμε την εγγραφή συμπληρώνουμε την ταχυδρομική μας διεύθυνση, καθώς και το κινητό μας τηλέφωνο, σε περίπτωση που χρειαστεί να επικοινωνήσει το PayPal μαζί μας.

 

Τσεκάρουμε το κουτάκι, και κάνουμε κλικ στο κουμπί για να ολοκληρωθεί η δημιουργία λογαριασμού PayPal.

Προσθήκη κάρτας στο PayPal

Για να προσθέσουμε την κάρτα μας στο PayPal, ό,τι είδους κι αν είναι, αρκεί να κάνουμε login με το λογαριασμό μας, να κάνουμε κλικ το "Profile" και να επιλέξουμε το "Add or Edit Credit Card".

 

Στο μενού αυτό θα βλέπουμε όλες τις κάρτες που έχουμε προσθέσει στο λογαριασμό μας.

Για να προσθέσουμε μια νέα, αρκεί να κάνουμε κλικ στο "Add a Card".

Στη συνέχεια απλά συμπληρώνουμε τα στοιχεία όπως μας ζητούνται.

Επειδή είμαι κάτοικος Γαλλίας και ο λογαριασμός μου είναι γαλλικός, στη δική σας περίπτωση θα έχει λιγότερους διαθέσιμους τύπους καρτών.

Θα παρατηρήσετε πως ενώ μπορούμε να αλλάξουμε το όνομα, δεν γίνεται να αλλάξουμε το επώνυμο.

Έτσι, μπορούμε για παράδειγμα να προσθέσουμε την κάρτα πχ του πατέρα ή και της μητέρας μας, αναλόγως το επώνυμο - με την άδειά τους, πάντοτε. Όμως δεν μπορούμε να προσθέσουμε κάρτες με άσχετο ονοματεπώνυμο.

Τέλος, συμπληρώνουμε τον 16ψήφιο αριθμό της κάρτας, χωρίς κενά, την ημερομηνία λήξης (πρώτα ο μήνας, μετά το έτος σε δύο ψηφία) και τα τρία τελευταία ψηφία από το πίσω μέρος της κάρτας.

Επιλέγουμε τη διεύθυνση χρέωσης της κάρτας, και κάνουμε κλικ στο Add Credit Card.

 

Πηγή: pcsteps.gr

 

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Newsletter

Γίνε μέλος και μάθε πρώτος για τις νέες apo-drasis μας!

Contact us

contact@apo-drasis.gr

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies και αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου.
περισσότερα εδω