• Home
  • Τι είναι το PayPal

Τι είναι το PayPal

Πώς δημιουργώ λογαριασμό PayPal

Να σημειωθεί πως για να φτιάξουμε λογαριασμό PayPal οφείλουμε να είμαστε άνω των 18 ετών, με βάση τους όρους της ιστοσελίδας.

Αρχικά πηγαίνουμε στην αρχική σελίδα του Paypal. Στη συνέχεια κάνουμε κλικ στην ένδειξη "Sign Up" που βρίσκεται επάνω δεξιά της σελίδας.

PayPal 1

Κατόπιν, έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε Ατομικό ή Εταιρικό λογαριασμό PayPal.

Ο Εταιρικός λογαριασμός χρησιμοποιείται από επιχειρήσεις ή ελεύθερους επαγγελματίες που πωλούν προϊόντα ή υπηρεσίες και εκδίδουν τιμολόγια.

Aν χρειαζόμαστε το λογαριασμό Paypal για να πληρώνουμε τις ηλεκτρονικές μας αγορές, τότε επιλέγουμε "Personal Account" και πατάμε "Continue".

PayPal 2

Επιπλέον, δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στη σωστή επιλογή της χώρας, στο εικονίδιο που βρίσκεται κάτω δεξιά. Αν για κάποιο λόγο ανοίξουμε λογαριασμό PayPal σε λάθος χώρα, ίσως έχουμε πρόβλημα στο να συνδέσουμε τον τραπεζικό μας λογαριασμό.

Εφόσον τα έχουμε κάνει όλα σωστά, εμφανίζεται η ακόλουθη εικόνα στην οποία εκχωρούμε το email μας, ώστε να συνδεθεί με το λογαριασμό Paypal, και βάζουμε ένα ισχυρό κωδικό πρόσβασης.

PayPal 3

Επειδή με αυτή τη διαδικασία συνδέουμε το λογαριασμό Paypal με τις χρεωστικές ή πιστωτικές μας κάρτες, θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό ο κωδικός πρόσβασης να είναι όσο πιο ισχυρός γίνεται.

Σε καμία περίπτωση δεν βάζουμε τα γενέθλιά μας, το όνομα του σκύλου μας, ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να μαντέψει οποιοσδήποτε ρίξει μια ματιά στο προφίλ μας στο Facebook.

Για να δούμε ποια passwords πρέπει να αποφεύγουμε, αλλά και τον τρόπο ώστε να φτιάξουμε ένα ισχυρό κωδικό πρόσβασης, χωρίς να τον ξεχνάμε, ας δούμε τον σχετικό οδηγό μας.

Προσοχή στα Προσωπικά Στοιχεία

Τώρα ήρθε η ώρα να συμπληρώσουμε τα προσωπικά μας στοιχεία.

Δίνουμε μεγάλη προσοχή στα πεδία "Legal first name" και "Legal last name". Γιατί στη περίπτωση που προκύψει κάποιο πρόβλημα με το λογαριασμό Paypal, θα πρέπει να αποδείξουμε πως είμαστε εμείς.

PayPal 5

Γράφουμε το ονοματεπώνυμο με λατινικούς χαρακτήρες, έτσι ακριβώς όπως αναγράφεται στη ταυτότητα ή στο διαβατήριο…

PayPal 6

…και συνεχίζουμε κανονικά με τα υπόλοιπα στοιχεία. Πριν πατήσουμε "Agree and Create Account", δεν ξεχνάμε να κάνουμε κλικ στο κουτί και να αποδεχτούμε τους Όρους του Paypal.

PayPal 7

Σύνδεση κάρτας με λογαριασμό Paypal

Σε αυτό το στάδιο είμαστε έτοιμοι να συνδέσουμε τη τραπεζική μας κάρτα με τον λογαριασμό Paypal που μόλις δημιουργήσαμε.

Μπορούμε να καταχωρήσουμε τα στοιχεία μίας ή περισσότερων πιστωτικών καρτών, χρεωστικών καρτών ή προπληρωμένων καρτών Internet, τύπου Visa, Visa Electron, Mastercard, American Express, ή Discovery.

PayPal 8

Στις κάρτες αυτές συμπεριλαμβάνονται και οι κάρτες του ATM για τις περισσότερες τράπεζες, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αγορές με απευθείας χρέωση του τραπεζικού μας λογαριασμού.

Προσοχή, όμως, το PayPal στην Ελλάδα δεν δέχεται κάρτες Maestro, όπως αυτές που έδινε παλαιότερα η Εθνική τράπεζα.

PayPal 9

Οι νεότερες κάρτες MasterCard της Εθνικής δεν έχουν κάποιο πρόβλημα. Αν λοιπόν έχετε μόνο κάρτα Maestro, επικοινωνήστε με την τράπεζά σας για να δείτε αν μπορείτε να την αλλάξετε σε Visa, Visa Electron, ή MasterCard.

Ένα άλλο σημείο που χρειάζεται προσοχή είναι στο αν στην κάρτα μας έχει καταγραφεί σωστά το επώνυμό μας, ακριβώς όπως είναι στην ταυτότητά μας.

PayPal 10

Καμιά φορά, οι τράπεζες κατά την έκδοση της κάρτας γράφουν τα στοιχεία άλλα αντί άλλων. Αυτό έπαθε και ο αρχισυντάκτης του PCsteps, Angelos Kyritsis, που μια κάρτα του έγραφε AGGELOS KIRITSIS, και ήταν αδύνατον να τη χρησιμοποιήσει στο PayPal.

Έτσι λοιπόν, αν διαπιστώσετε κάποια λάθος αναγραφή του ονόματος, πρέπει να απαιτήσετε από την τράπεζα να σας εκδώσει κάρτα με το σωστό ονοματεπώνυμο.

Μιας και αναφερθήκαμε στο ονοματεπώνυμο, υπάρχουν κάποιες προπληρωμένες κάρτες για χρήση στο Internet που δεν γράφουν όνομα.

PayPal 11

Σε κάθε είδους κάρτα, όμως, ακόμη και σε αυτές τις προπληρωμένες, έχει δηλωθεί ένα όνομα στα αρχεία της τράπεζας, το οποίο είναι απαραίτητο για τις αγορές.

Αν λοιπόν έχετε τέτοια κάρτα, επικοινωνήστε με την τράπεζα για να βεβαιωθείτε για την ακριβή ορθογραφία του ονόματός σας.

Αν όλα είναι εντάξει, μπορούμε να συμπληρώσουμε τον αριθμό που αναγράφεται στο μπροστινό μέρος της κάρτας. Δεν χρειάζεται να αφήνουμε κενά, διότι η διαδικασία είναι αυτοματοποιημένη.

PayPal 12

Ακόμη, συμπληρώνουμε και τον τριψήφιο αριθμό CSC που είναι γραμμένος στο πίσω μέρος της κάρτας.

PayPal 13

Επιβεβαίωση email

Έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει το λογαριασμό Paypal και το μόνο που απομένει είναι να επιβεβαιώσουμε το email που καταχωρήσαμε αρχικά. Γενικά, η εταιρεία είναι πολύ προσεχτική με το email που καταχωρούμε.

PayPal 14

Μεταβαίνουμε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και ενεργοποιούμε τον λογαριασμό Paypal.

PayPal 15

Πως συνδέουμε το λογαριασμό Paypal με τον τραπεζικό λογαριασμό

Είμαστε πλέον στο στάδιο που έχουμε ολοκληρώσει τη δημιουργία του Paypal λογαριασμού και βρισκόμαστε στη κεντρική οθόνη…

PayPal 16

…όπου πατάμε "Link a bank account", προκειμένου να συνδέσουμε το λογαριασμό Paypal με τον τραπεζικό λογαριασμό που διαθέτουμε.

Πολύ εύκολα, αλλά με τη δέουσα προσοχή, συμπληρώνουμε το IBAN του λογαριασμού, χωρίς να αφήνουμε κενά, και μετά "Continue".

PayPal 17

Το πρώτο πλεονέκτημα αυτής της σύνδεσης είναι ότι πλέον μπορούμε να πληρώνουμε απευθείας από τον τραπεζικό μας λογαριασμό, ακόμη και αν δεν έχουμε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα

Δεύτερο πλεονέκτημα αποτελεί η γρήγορη και εύκολη μεταφορά χρημάτων στον τραπεζικό μας λογαριασμό.

Σε αυτή τη περίπτωση το Paypal δεν χρεώνει οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση, ενώ αντιθέτως οι ελληνικές τράπεζες χρεώνουν ένα ποσό για το έμβασμα.

Πηγή: pcsteps.gr

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Newsletter

Γίνε μέλος και μάθε πρώτος για τις νέες apo-drasis μας!

Contact us

contact@apo-drasis.gr

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies και αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου.
περισσότερα εδω