Διαθεσιμότητα: 6

Κυριακή 15-10-2017: Φαράγγι Ασωπού

Αντίστροφη μέτρηση για λήξη κρατήσεων

Μέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Κρατήσεις Μέχρι:14/10/2017 18:00
Ξεκινά στις:15/10/2017 08:00
Λήγει στις:15/10/2017 22:00
Τοποθεσία:Φαράγγι Ασωπού

Περιγραφή

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017:

Φαράγγι Ασωπού

Faragi asopou 17 09 17 1

Φαράγγι Ασωπού: Ένα μοναδικό φαράγγι, ιδιαίτερου φυσικού κάλλους στην καρδιά της Φθοιωτικής Γης. Ένα στενό πέρασμα, που σχηματίζουν οι πανύψηλες κάθετες βουνοπλαγιές της Οίτης και του Καλλίδρομου καθώς τα νερά της Ανατολικής Οίτης κατευθύνονται για να χυθούν στο Σπερχειό ποταμό και μέσω αυτού στο Μαλιακό Κόλπο, δημιουργώντας έναν υγρότοπο τεράστιας οικολογικής σημασίας.

Είναι γνωστό από την αρχαιότητα. Στην έξοδό του, στη νοτιοανατολική πλευρά της κοιλάδας του Σπερχειού, βρισκόταν η αρχαία Ηράκλεια (Τραχίνα), που ήταν μία από τις πέντε πόλεις στο Βασίλειο του Αχιλλέα. Στο κέντρο του Φαραγγιού, προς την πλευρά της Οίτης, δεσπόζει ο «Κούβελος», στην κορυφή του οποίου υπήρχε αρχαίος οικισμός. 

Αποτελεί ένα από τα πιο προσβάσιμα, αλλά παρ’ όλα αυτά, πανέμορφα φαράγγια της Ελλάδας. Πρόκειται για μια υπέροχη διαδρομή που συνδυάζει περπάτημα, αλλά και κολύμπι, με πολλά πλατάνια και ιδιαίτερο φυσικό κάλλος. Στα σημεία που υπάρχουν ανοίγματα, ξεφυτρώνουν πανέμορφα αγριολουλούδα μαζί με πινελιές από τα κίτρινα ανθάκια του βαλσαμόχορτου που στολίζουν τις όχθες του. Τα αρώματα από τη ρίγανη και τη μέντα σε συνεπαίρνουν σε κάθε πατημασιά σου.

 

faragi asopou 17 9 17 2 and3

Μονοπάτι των Σιδηροδρομικών: Βρίσκεται στους πρόποδες της Οίτης, πάνω από το Φαράγγι του Ασωπού, παράλληλα με τη σιδηροδρομική γραμμή Κάτω Τιθορέα-Λιανοκλάδι που ενώνει τη νότια με τη βόρεια Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα μεταξύ των σταθμών Ασωπού και Τραχίνας .Κατασκευάστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, παράλληλα με την κατασκευή της κύριας σιδηροδρομικής γραμμής, για τη μεταφορά των υλικών και των εργατών από όπου πήρε και το όνομά του.

 

 faragi asopou 17 9 17 4 and 5

Η πορεία μας θα ξεκινήσει λίγο έξω από το χωριό Ηράκλεια απέναντι  από το εκκλησάκι της Ζωοδόχου πηγής, δίπλα στη γέφυρα του Ασωπού, εκεί που οι χωρικοί τα βράδια ακούν φωνές και τραγούδια και αιθέριες μορφές να χορεύουν κάτω από το γεφύρι.

Βαδίζουμε  αρχικά σε ανηφορικό χωματόδρομο για να διανύσουμε μια απόσταση γύρω στα 1200μ. με υψομετρική διαφορά 230 μ. ενώ δίπλα μας παρατηρούμε τα λαξεμένα στο βράχο κτίσματα της αρχαίας Τραχίνας. Είμαστε πλέον στην είσοδο του κυρίως ¨μονοπατιού των σιδηροδρομικών¨ με την πλούσια χλωρίδα από πουρνάρια, φιλίκια, σχίνα, κουμαριές, κουτσουπιές, αγριοσυκιές. Στη διαδρομή ο περιπατητής μπορεί να απολαύσει τις σπηλιές και το Φαράγγι του Ασωπού με τις γέφυρες και τα πέτρινα αρχιτεκτονικά της γραμμής στις γαλαρίες και τα ρέματα. Μετά από 6 χλμ. περίπου ομαλής πορείας χωρίς υψομετρικές διαφορές αλλά με λίγη προσοχή σε κάποια σημεία, θα καταλήξουμε στις σιδηροδρομικές γραμμές λίγο πριν βυθιστούμε στην αγκαλιά του φαραγγιού με την πλούσια βλάστηση και τα δροσερά νερά που κρατάνε όλο το χρόνο από τις πηγές της Οίτης.

Η πεζοπορία μας θα είναι κυκλική και είναι κατάλληλη για όλους(αρχάριοι με καλή φυσική κατάσταση)
Βαθμός δυσκολίας: 1
Ώρες πορείας: ~ 5 ώρες ανάλογα με τη δυναμική της ομάδας 
Απόσταση: 10 χλμ

Υψομετρική διαφορά ~ 300 μ. 

Η  apo-drasis μας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 και όσοι ενδιαφέρονται να μας ακολουθήσουν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το τελικό ποσό συμμετοχής θα διαμορφωθεί στα:

  • 21 ευρώ για όσους δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι το βράδυ στις 9/10 και ώρα 24:00, και μόνο για τις πρώτες 25 συμμετοχές (early booking
  • 26 ευρώ για όσους δηλώσουν τη συμμετοχή τους μετά το πέρας της πιο πάνω ημερομηνίας 9/10, (ή τη συμπλήρωση των πρώτων 25 συμμετοχών με early booking), όποιο προηγηθεί και μέχρι το απόγευμα στις 14/10 2017 και ώρα 18:00

Στην τιμή  περιλαμβάνεται  η μεταφορά μας με το λεωφορείο, τα διόδια, και η αμοιβή οδηγού βουνού που θα μας συνοδεύει.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει μαζί με τη δήλωση της συμμετοχής τους  πρέπει να καταβάλουν ως προτακαβολή, το ποσό των 11 ευρώ μέχρι την ημερομηνία (early booking) 9/10. Μετά την ημερομηνία αυτή, η προκαταβολή θα διαμορφώνεται στα 16 ευρώ.

Ακυρωτικά 

Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης του ελάχιστου αριθμού συμμετεχόντων 25 ( ή διαφορετικά όπως αναφέρεται σε κάθε απόδραση ) η apo-drasis θα ακυρωθεί και το ποσό της προκαταβολής θα επιστραφεί στους προτιθέμενους συμμετέχοντες στο ακέραιο. Το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν θα το επιτρέψουν, ανωτέρα βία ή απεργία ή κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή οποιοσδήποτε άλλος λόγος. Εκτός εάν με τη σύμφωνη γνώμη των προτιθέμενων συμμετεχόντων που έχουν ήδη καταβάλλει την προκαταβολή η apo-drasis επαναπρογραμματισθεί σε εύλογη ημερομηνία. 

Σε περίπτωση ακύρωσης από την πλευρά του προτιθέμενου συμμετέχοντα μέχρι τις 

  • 07/10 και ώρα 24:00 συνεπάγεται επιστροφή 100% της προκαταβολής 
  • 09/10 και ώρα 24:00 συνεπάγεται επιστροφή   50% της προκαταβολής
  • 14/10 και ώρα 24:00 συνεπάγεται μη επιστροφή της προκαταβολής 

 

* Είναι στην αποκλειστική ευθύνη και στη δικαιοδοσία των υπευθύνων της apo-drasis για οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν

 Οι  apo-drasis μας πραγματοποιηούνται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Axos Travel

 logo small

* Κάποιες από τις φωτογραφίες που έχουν χρησιμοποιηθεί για την παρουσίαση της apo-drasis έχουν συλλεχθεί από διάφορες πηγές στο διαδίκτυο.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλ. 6974412332 και 6972670095

 
 

Τρόποι Πληρωμής


 
Ο τρόπος πληρωμής για τη συμμετοχή σας γίνεται μέσω  paypal  
  • Δεν έχω paypal... τι είναι το paypal ;
  • Τι πρέπει να κάνω για την εγγραφή μου στο paypal;

Όροι Συμμετοχής


 Διαβάστε τους όρους συμμετοχής εδώ

 

Σημεία και ώρες συνάντησης


 

( όταν κατευθυνόμαστε προς Λαμία )

Σταθμός metro FIX ,

 

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Print

Κηφισιά απέναντι από Λαϊνόπουλο, είσοδος Ιλισίων

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Print

 

Πριν από την εγγραφή σας βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί για τους όρους συμμετοχής, τις απαιτήσεις αλλά και τις λεπτομέρειες, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να συμμετέχετε στην απόδρασή μας!

 
 
 

Τοποθεσία

Μεγένθυση Σμίκρυνση

Newsletter

Γίνε μέλος και μάθε πρώτος για τις νέες apo-drasis μας!

Contact us

contact@apo-drasis.gr

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies και αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου.
περισσότερα εδω