Διαθεσιμότητα: 0

28/29-10-2017: Φαράγγι Μύλων- Μυστράς- Γιορτή Κάστανου

Αντίστροφη μέτρηση για λήξη κρατήσεων

Μέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Κρατήσεις Μέχρι:27/10/2017 18:00
Ξεκινά στις:28/10/2017 08:00
Λήγει στις:29/10/2017 22:00

Περιγραφή

apo-drasis : 28/29 Οκτωβρίου 2017

Φαράγγι Μύλων- Μυστράς- Γιορτή Κάστανου: Άρνα Λακωνίας

 

«πεζοπορία, ιστορία και τοπικές παραδόσεις»

Φαράγγι Μυλων evnt1a

Ανήμερα της εθνικής μας εορτής, της 28ης Οκτωβρίου, δραπετεύουμε σε μια από τις πιο ιστορικές περιοχές της πατρίδας μας: στη δοξασμένη γη των Λακεδαιμονίων, στο Βόρειο Ταΰγετο, τιμώντας έτσι την ιστορία και τις τοπικές παραδόσεις. Ένας μοναδικός συνδυασμός πεζοπορίας, ιστορίας, λαϊκής παράδοσης, μας φέρνει πιο κοντά στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων της υπαίθρου, στις ομορφιές αλλά και στις δυσκολίες του ευλογημένου αυτού τόπου

 

Φαράγγι Μυλων evnt23a

  • Πεζοπορούμε, Σάββατο 28 Οκτωβρίου στο Φαράγγι των Μύλων (ανάμεσα στα χωριά Γεωργίτσι- Καστόρι )

Φαράγγι των Μύλων : Ξεκινάμε από την πλατεία του Αγίου Αθανασίου στο Γεωργίτσι και ανηφορίζοντας,  περνάμε έξω από το παλιό πέτρινο σχολείο με το μοναδικό ρολόι. Κατευθυνόμαστε μέσα από δασικό δρόμο νότια- νοτιοδυτικά προς Μεσοράχη. Μετά από 2,2 χλμ. βρίσκουμε την είσοδο του μονοπατιού και κατεβαίνουμε στα ερείπια παλιού νερόμυλου. Συνεχίζουμε προς την ξύλινη σκάλα από κορμούς πλατάνων όπου περνάμε το στενότερο τμήμα του φαραγγιού, το συρματοπλεγμένο παλιό υδραγωγείο της Αλευρούς για να φθάσουμε σε μοναδική θέση με πανοραμική θέα στο Φαράγγι. Ανεβαίνουμε τη μεγάλη ξύλινη σκάλα στο τέλος του ανοίγματος και συνεχίζουμε μέχρι τη βάση του καταρράκτη. Περνάμε κάτω από τη Γέφυρα του Καστόριου και μετά από  1,7 χλμ. περίπου φθάνουμε στο " Μαρμαρογέφυρο " ( πέτρινο δίτοξο γεφύρι) στον ασφαλτόδρομο Καστόριου- Κάμπου- Κονιδίτσας. Απομένει το τελευταίο κομμάτι μήκους 1,4 χλμ. λίγο πριν φθάσουμε στην πλατεία στο Καστόρι.

Διάρκεια Πεζοπορίας: ~ 3,5 με 4 ώρες

Απόσταση:  ~ 7,5 χλμ.

Βαθμός Δυσκολίας : 1 ( εύκολη ) ενδείκνυται και για αρχάριους

Υψομετρική διαφορά : 370 μ. περίπου

 

 Φαράγγι Μυλων evnt45a

  • Επισκεπτόμαστε, Κυριακή 29 Οκτωβρίου το Μυστρά με την βυζαντινή καστροπολιτεία

Μεγαλόπρεπη και εντυπωσιακή, μακρινή και ταυτόχρονα τόσο κοντινή. Ακίνητη στο χρόνο, η νεκρή πολιτεία απλώνεται στην πλαγιά του απότομου παράξενου υψώματος με το κάστρο στη κορυφή του. Μόλις 5 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από τη Σπάρτη ο χρόνος έχει σταματήσει, αλλά σε χρυσές σελίδες της ιστορίας. Ο Μυστράς ή " θεοφρούρητος χώρα του Μυζηθρά " η έδρα του Δεσποτάτου του Μωρέως, το τελευταίο λίκνο της Βυζαντινής Αυτοκτατορίας, εξακολουθεί να ζει στην ιστορική μνήμη και στη συνείδηση των ανθρώπων. Εδώ στέφθηκε το 1448 o τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου Κωνσταντίνος ΙΑ΄ Παλαιολόγος. Με τις οχυρώσεις και τις εκκλησίες του με τα παλάτια τα αρχοντικά και τα σπίτια του,  με τους δρόμους και τις κρήνες του, προκαλεί καθημερινά το θαυμασμό σε χιλιάδες επισκέπτες, αλλά και προσφέρει πολύτιμες γνώσεις για την εξέλιξη και τον πολιτισμό του Βυζαντίου. Δύο αιώνες στο προσκήνιο της ιστορίας, συνέθεσε μια ανεπανάληπτη διαδρομή δόξας , λαμπρότητας και προσφοράς - πολιτικής κοινωνικής και πολιτιστικής.

Φαράγγι Μυλων evnt67a

  • Συμμετέχουμε , Κυριακή 29 Οκτωβρίου  στη " Γιορτή του κάστανου " στην Άρνα

Διοργανώνεται κάθε χρόνο, τις τελευταίες μέρες του Οκτωβρίου, στην Άρνα της Λακωνίας, στην καρδιά του Ταϋγέτου! Πρόκειται για ένα 3μερο φεστιβάλ που συνδυάζει καλλιτεχνικά δρώμενα με πλούσια υπαίθρια αγορά. Ο επισκέπτης καλωσορίζεται με κάστανα ψημένα στο μεγαλύτερο τηγάνι που υπάρχει στην Ελλάδα και βραστά στο παλιό χαράνι συνοδευόμενα από ζεστό τσίπουρο, μόλις αποσταγμένο από τον άμβυκα που καίει στην πλατεία.

Όσοι ενδιαφέρονται να μας ακολουθήσουν στην  apo-drasis μας  θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το τελικό ποσό συμμετοχής θα διαμορφωθεί στα

  • 70  ευρώ για όσους δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι το βράδυ στις 20/10 και ώρα 24:00, και μόνο για τις πρώτες 25 συμμετοχές (early booking)
  • 90  ευρώ για όσους δηλώσουν τη συμμετοχή τους μετά το πέρας της πιο πάνω ημερομηνίας 20/10, (ή τη συμπλήρωσης των πρώτων 25 συμμετοχών με early booking), όποιο προηγηθεί και μέχρι το απόγευμα στις 27 Οκτωβρίου  2017 και ώρα 18:00

Στην παραπάνω τιμή περιλαμβάνεται η μεταφορά μας με λεωφορείο (δωμάτιο και φαγητό οδηγού) ή ενοικιαζόμενα VAN , η  διανυκτέρευσή μας  με πρωινό σε ξενοδοχείο στο Μυστρά, η αμοιβή του συνοδού στο Φαράγγι.

Oι ενδιαφερόμενοι πρέπει μαζί με τη δήλωση της συμμετοχής τους να καταβάλλουν ως προκαταβολή το ποσό των 20 ευρώ μέχρι την ημερομηνία του (early booking) 20/10. Μετά την ημερομηνία αυτή, η προκαταβολή θα διαμορφώνεται στα 40 ευρώ.

Ακυρωτικά 

Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης του ελάχιστου αριθμού συμμετεχόντων 25η apo-drasis θα ακυρωθεί και το ποσό της προκαταβολής θα επιστραφεί στους προτιθέμενους συμμετέχοντες στο ακέραιο. Το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν, ανωτέρα βία ή απεργία ή κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή οποιοσδήποτε άλλος λόγος. Εκτός εάν με τη σύμφωνη γνώμη των προτιθέμενων συμμετεχόντων που έχουν ήδη καταβάλει την προκαταβολή η apo-drasis επανα-προγραμματισθεί σε εύλογη ημερομηνία. 

Σε περίπτωση ακύρωσης από την πλευρά του προτιθέμενου συμμετέχοντα μέχρι τις 

  • 20/10 και ώρα 24:00 συνεπάγεται επιστροφή 100% της προκαταβολής 
  • 23/10 και ώρα 24:00 συνεπάγεται επιστροφή   50% της προκαταβολής
  • 25/10και ώρα 24:00 συνεπάγεται μη επιστροφή της προκαταβολής 

** Είναι στην αποκλειστική ευθύνη και στη δικαιοδοσία των υπευθύνων της apo-drasis για οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν

 

Φαραγγι_Μυλων_sld1
Φαραγγι_Μυλων_sld2
Φαραγγι_Μυλων_sld3
Φαραγγι_Μυλων_sld4
Previous Next Play Pause
Φαραγγι_Μυλων_sld1 Φαραγγι_Μυλων_sld2 Φαραγγι_Μυλων_sld3 Φαραγγι_Μυλων_sld4

 

 

 Οι  apo-drasis μας πραγματοποιηούνται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Axos Travel

 logo small

* Κάποιες από τις φωτογραφίες που έχουν χρησιμοποιηθεί για την παρουσίαση της apo-drasis έχουν συλλεχθεί από διάφορες πηγές στο διαδίκτυο.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλ. 6974412332 και 6972670095

 
 

Τρόποι Πληρωμής


 
Ο τρόπος πληρωμής για τη συμμετοχή σας γίνεται μέσω  paypal  
  • Δεν έχω paypal... τι είναι το paypal ;
  • Τι πρέπει να κάνω για την εγγραφή μου στο paypal;

Όροι Συμμετοχής


 Διαβάστε τους όρους συμμετοχής εδώ

 

Σημεία και ώρες συνάντησης


 

( όταν κατευθυνόμαστε προς Κόρινθο )

Σταθμός metro FIX ,

 

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Print

Λεωφόρος Αθηνών στο ύψος απέναντι από το Παλατάκι

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Print


 

Πριν από την εγγραφή σας βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί για τους όρους συμμετοχής, τις απαιτήσεις αλλά και τις λεπτομέρειες, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να συμμετέχετε στην απόδρασή μας!

 
 
 

Τοποθεσία

Μεγένθυση Σμίκρυνση

Newsletter

Γίνε μέλος και μάθε πρώτος για τις νέες apo-drasis μας!

Contact us

contact@apo-drasis.gr

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies και αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου.
περισσότερα εδω