Διαθεσιμότητα: 29

9,10,11/3/ 2019 Απόκριες: Ο Διόνυσος γεννιέται στην Αρκαδία

Αντίστροφη μέτρηση για λήξη κρατήσεων

Μέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Κρατήσεις Μέχρι:08/03/2019 18:00
Ξεκινά στις:09/03/2019 10:00
Λήγει στις:12/03/2019 00:30

Περιγραφή

 apo-drasis

9,10,11/3/ 2019 Απόκριες: Ο Διόνυσος γεννιέται στην Αρκαδία

9 11 3 2019 Αποκριες 1

Είναι γνωστή και ευρέως αποδεκτή η σχέση της Αποκριάς με τα πανάρχαια Διονυσιακά Μυστήρια. Η τραγωδία έχει τις απαρχές της στους θρησκευτικούς θιάσους του Διονύσου. Με τη χρήση της μάσκας οι μύστες δεν παρίσταναν απλά τον Θεό, γινόντουσαν αυτοί ο ίδιος ο Θεός.

Ο Διόνυσος γεννιέται στην Αρκαδία! Και μαζί του γεννιέται το θέατρο. Ειδικό τάγμα ιερέων, οι Μελιαστές, ήταν επιφορτισμένο με το καθήκον να διαμοιράζει τον ιερό οίνο. Γυναικεία τάγματα, οι περίφημες Μαινάδες, από τις οποίες παίρνει το όνομά του και το Μαίναλο τιμούσαν με νύχτιες ιεροπραξίες το λατρευτό Θεό. Ακριβώς την περίοδο που έχουμε τις απόκριες, στα βουνά και τα ποτάμια της Αρκαδίας ξεχύνονταν οι βακχευτές σε γιορτές που τιμούσαν την ίδια τη ζωή με τον ενιαύσιο κύκλο της. Ο χαριτωμένος Διόνυσος προστάτευε την ιερή μέθη που γινόταν για να εξαγνιστεί ο κάθε άνθρωπος χωριστά και όλη η κοινότητα.

΄Εθιμα που διακωμωδούν, παραδόσεις που συνδέονται με ιστορικές μνήμες των τοπικών κοινωνιών, δρώμενα που ανακαλούν στην μνήμη στιγμές από το παρελθόν, αναβιώνουν και έχουν ένα κοινό στόχο: τη συμμετοχή εν τέλει σε μια γιορτή που συνδέει τους ανθρώπους και προσφέρει -όπως κάθε γιορτή άλλωστε- την ευκαιρία για ψυχαγωγία, και μια διέξοδο από την πεζή και ίσως σκληρή,πολλές φορές πραγματικότητα.

 9 11 3 2019 Αποκριες 23a

9 11 3 2019 Αποκριες 4

Καρναβάλι στα Λαγκάδια Γορτυνίας με την «παρέα του τράγου»

Ένα ξεχωριστό και πρωτότυπο καρναβάλι διοργανώνει στα Λαγκάδια Γορτυνίας την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, ο σύλλογος νέων Λαγκαδίων «Δράσις», στο οποίο αναβιώνουν οι αρκαδικοί μύθοι, με την «παρέα του Τράγου». Η καρναβαλική πομπή θα καταλήξει στην πλατεία, όπου θα ξεκινήσει η ενσάρκωση μυθικών όντων του Μαινάλου. Εκεί, ο θεός Διόνυσος με τους Βάκχους, θα προσφέρουν κρασί και ο τραγοπόδαρος Πάνας θα κυνηγά τις Νύμφες, ενώ γύρω τους σε κατάσταση ευφορίας θα χορεύουν τα ξωτικά, οι αμαζόνες, οι μάγισσες με το δράκο, οι μάγοι και οι καλικάντζαροι. Ακολούθως μέσα από ένα εντυπωσιακό σόου με φωτιές και χειροποίητα άρματα, η πομπή θα κλείσει με το κάψιμο του Τράγου και τον εκστατικό χορό γύρω από τη φωτιά, συνοδεία κρουστών.

Στην ατμόσφαιρα αυτών των ημερών, αποφασίσαμε να δραπετεύσουμε, το 3ήμερο: Σάββατο 9, Κυριακή 10 και Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου, συνδυάζοντας την αγαπημένη μας συνήθεια ( πεζοπορία ) με την πίστη μας στη διατήρηση των λαϊκών εθίμων και παραδόσεων του τόπου μας. 

Συμμετέχουμε:

 • Την Κυριακή το απόγευμα 10 Μαρτίου 2019 στις εκδηλώσεις και στην παρέλαση από χειροκίνητα άρματα στους δρόμους και στην πλατεία στα Λαγκάδια όπου ζωντανεύουν οι μύθοι για τα πλάσματα των βουνών της Αρκαδίας.
 • Την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019 στην ολοκλήρωση των εκδηλώσεων στα Λαγκάδια με την προετοιμασία της παραδοσιακής φασολάδας και άλλων σαρακοστιανών εδεσμάτων για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

9 11 3 2019 Αποκριες 567a

 

Πεζοπορούμε:

Menalon Trail: Tο πιο ασφαλές και καλά σηματοδοτημένο μονοπάτι της πατρίδας μας! Έχει συνολικό μήκος 74 χιλιόμετρα και διατρέχει ένα κομμάτι του Μαινάλιου πεδίου, από Στεμνίτσα, Λούσιο, Δημητσάνα, Ζυγοβίστι, Ελάτη, Πυργάκι, Βυτίνα, Νυμφασία, Μαγούλιανα, Βαλτετσινίκο, Λαγκάδια προσφέροντας στους λάτρεις της φύσης μια οργανωμένη, ασφαλή και πάνω από όλα δυνατή εμπειρία πεζοπορίας. Προέκυψε από τις συντονισμένες προσπάθειες εθελοντών της περιοχής κι έγινε το πρώτο ελληνικό μονοπάτι με πιστοποιητικό ικανότητας από την Πανευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πεζοπόρων. Είναι το 9ο  Ευρωπαϊκό μονοπάτι που παίρνει αυτή τη σημαντική κατοχύρωση ποιότητας και ασφάλειας!

Προτείνουμε για πεζοπορία:

 • Τμήμα από το menalon trail 1: Στεμνίτσα- Μονή Προδρόμου- Μονή Φιλοσόφου- Αρχαία Γόρτυνα- Λούσιος ποταμός

Ώρες πορείας :  +/- 3,5 ώρες  ( με τις στάσεις )
Βαθμός δυσκολίας :  ενδείκνυται για πεζοπόρους με καλή φυσική κατάσταση

 • menalon trail 4 : Ελάτη- Βυτίνα

Ώρες πορείας :  +/- 2,5 ώρες  ( εξαρτάται από τη σύνθεση και τη δυναμική της ομάδας)
Βαθμός δυσκολίας :  ενδείκνυται και για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση   8,5 χλμ

 • menalon trail 7   : Μαγούλιανα- Βαλτετσινίκο

Ώρες πορείας :  +/- 2,5 ώρες  ( εξαρτάται από τη σύνθεση και τη δυναμική της ομάδας)
Βαθμός δυσκολίας :  ενδείκνυται και για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση   6,6 χλμ

Από τις παραπάνω θα πραγματοποιηθούν 2 πεζοπορικές διαδρομές και το τελικό πρόγραμμα ( ώρα και ημέρα ) θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν, την κατάσταση των μονοπατιών και το πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

 

9 11 3 2019 Αποκριες 89a

 

Όσοι ενδιαφέρονται να μας ακολουθήσουν στην  apo-drasis μας το εορταστικό τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας 9,10,11 Μαρτίου 2019 θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το τελικό ποσό συμμετοχής θα διαμορφωθεί στα

 • 115 ευρώ για όσους δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι το βράδυ στις 22 Φεβρουαρίου 2019  και ώρα 24:00 και μόνο για τις 25 πρώτες συμμετοχές ( early booking: κράτηση ΜΟΝΟ μέσα από το site: apo-drasis.gr) 
 • 135  ευρώ για όσους δηλώσουν τη συμμετοχή τους μετά το πέρας της πιο πάνω ημερομηνίας και μέχρι το απόγευμα στις 8 Μαρτίου 2019 και ώρα 18:00 ( ή μετά τη συμπλήρωση των πρώτων 25 θέσεων με earlybooking)


Στο πιο πάνω ποσό περιλαμβάνονται

 • όλες οι μεταφορές μας με το λεωφορείο
 • η διανυκτέρευσή μας σε παραδοσιακό ξενοδοχείο στη Βυτίνα , με πρωινό

Όσοι ενδιαφέρονται πρέπει μαζί με τη δήλωση της συμμετοχής τους να καταβάλλουν ως προκαταβολή το ποσό των 40 ευρώ μέσα από το booking του site: apo-drasis.gr και μέχρι την ημερομηνία 22 Φεβρουαρίου ( early booking ). 

 • είτε μέσω paypal ( οδηγίες δημιουργίας paypal μπορείτε να βρείτε στο apo-drasis.gr  αφού πρώτα κάνετε εγγραφή στο site και στη συνέχεια συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής στο event  τσεκάροντας την επιλογή paypal
 • είτε μέσω αντικαταβολής ( βλ. apo-drasis.gr αφού πρώτα κάνετε εγγραφή στο site και στη συνέχεια συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής στο event τσεκάροντας την επιλογή 2 αντικαταβολή για να λάβετε περαιτέρω οδηγίες)

Μετά την ημερομηνία αυτή, (ή τη συμπλήρωση των 25 πρώτων θέσεων με early booking) όποιο προηγηθεί από τα δύο, η προκαταβολή θα διαμορφώνεται στα 60 ευρώ

Το υπόλοιπο ποσό πέραν της προκαταβολής θα καταβληθεί  μετρητοίς κατά τη διάρκεια της  apo-drasis & για όσους επιθυμούν μονόκλινο (περιορισμένα δωμάτια), η επιβάρυνση θα είναι (30 euro) επιπλέον της αρχικής τιμής. 

Η επιστροφή μας στην Αθήνα υπολογίζεται γύρω στις 22:30 το βράδυ της Δευτέρας 

 

Απαραίτητος βασικός χειμερινός εξοπλισμός για την ασφαλή συμμετοχή σας

 • Πεζοπορικά μποτάκια (όχι χαμηλά- όχι αθλητικά)
 • Πεζοπορικά μπατόν θα προτείνονται ανάλογα με τη δυσκολία της διαδρομής
 • Αδιάβροχο έστω και μιας χρήσης- τύπου ποντσο
 • Σακίδιο πλάτης με τα απαραίτητα για τον καθένα ( αλλαξιά ρούχα, κάλτσες)
 • Νερό ( 1,5 λίτρο τουλάχιστον)- σνακ, σοκολάτα, ξηροί καρποί για λήψη ενέργειας
 • Στοιχειώδες προσωπικό-μίνι φαρμακείο (ιδιαίτερα αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη φαρμακευτική ανάγκη) 
 • Γάντια, σκουφί, μαντήλι λαιμού όταν έχει χαμηλές θερμοκρασίες
 • Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό σε περίπτωση ηλιοφάνειας

Ακυρωτικά 

Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης του ελάχιστου αριθμού συμμετεχόντων 25η apo-drasis θα ακυρωθεί και το ποσό της προκαταβολής θα επιστραφεί στους προτιθέμενους συμμετέχοντες στο ακέραιο. Το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν, ανωτέρα βία ή απεργία ή κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή οποιοσδήποτε άλλος λόγος. Εκτός εάν με τη σύμφωνη γνώμη των προτιθέμενων συμμετεχόντων που έχουν ήδη καταβάλει την προκαταβολή η apo-drasis επανα-προγραμματισθεί σε εύλογη ημερομηνία ή προταθεί από τους διαχειριστές κάποια άλλη apo-drasis που είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί στην ίδια ημερομηνία .

Σε περίπτωση ακύρωσης από την πλευρά του προτιθέμενου συμμετέχοντα  

 • Μέχρι τις 1/3 και ώρα 24:00 συνεπάγεται επιστροφή 100% της προκαταβολής
 • Από 2/3 και ώρα 00:00 έως 4/3  και ώρα 24:00 συνεπάγεται επιστροφή   50% της προκαταβολής
 • Από 5/3 και ώρα 00:00 έως 9/3  και ώρα 07:00 συνεπάγεται μη επιστροφή της προκαταβολής

Σε τυχόν ακύρωση , και πριν από το early booking, στον προτιθέμενο συμμετέχοντα δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς του εισιτηρίου του σε κάποιον άλλο προτεινόμενο συμμετέχοντα ή χρήση του εισιτηρίου σε μία από τις επόμενες apo-drasis

** Είναι στην αποκλειστική ευθύνη και στη δικαιοδοσία των υπευθύνων της apo-drasis για οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλ. 6974412332 και 6972670095


Οι  apo-drasis μας πραγματοποιηούνται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Axos Travel

 

 logo small

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλ. 6974412332 και 6972670095

Κάποιες από τις φωτογραφίες που έχουν χρησιμοποιηθεί για την παρουσίαση της apo-drasis έχουν επιλεγεί από διάφορες πηγές στο διαδίκτυο.

Τρόποι Πληρωμής


 
Ο τρόπος πληρωμής για τη συμμετοχή σας γίνεται μέσω  paypal  
 • Δεν έχω paypal... τι είναι το paypal ;
 • Τι πρέπει να κάνω για την εγγραφή μου στο paypal;

Όροι Συμμετοχής


 Διαβάστε τους όρους συμμετοχής εδώ

 

Σημεία και ώρες συνάντησης


 

( όταν κατευθυνόμαστε προς Κόρινθο )

Σταθμός metro FIX ,

Λεωφόρος Αθηνών στο ύψος απέναντι από το Παλατάκι

 

 

Πριν από την εγγραφή σας βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί για τους όρους συμμετοχής, τις απαιτήσεις αλλά και τις λεπτομέρειες, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να συμμετέχετε στην απόδρασή μας!

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Τοποθεσία

Μεγένθυση Σμίκρυνση

Κάντε κράτηση

Πληρωμή προκ/βολής-Χωρίς έκπτωση (135€)
€ 60.00
Έκπτωση μόνο μέχρι 23/02/2019!
Πληρωμή προκ/βολής-Early booking (115€)
€ 40.00
Σύνδεση ή Εγγραφή να κάνετε κράτηση

Newsletter

Γίνε μέλος και μάθε πρώτος για τις νέες apo-drasis μας!

Contact us

contact@apo-drasis.gr

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies και αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου.
περισσότερα εδω