Πως Φτιάχνω Δωρεάν Λογαριασμό Paypal για Αγορές και Πληρωμές

Το PayPal αποτελεί ένα εξαιρετικά δημοφιλές μέσο ηλεκτρονικών συναλλαγών παγκοσμίως. Παρότι σε σχέση με το παρελθόν διαθέτει εύκολο και πλήρως εξελληνισμένο περιβάλλον, αρκετοί χρήστες στην Ελλάδα ενδέχεται να μην το γνωρίζουν ή να μην το εμπιστεύονται όσον αφορά την ασφάλεια. Δείτε πώς ανοίγουμε λογαριασμό PayPal και πώς κάνουμε απόλυτα ασφαλείς αγορές και γρήγορες μεταφορές χρημάτων.

Τι είναι το PayPal

Το PayPal είναι μια ιστοσελίδα σχεδιασμένη για οικονομικές συναλλαγές μέσω ίντερνετ.

Οι συναλλαγές περιλαμβάνουν:

  • το να στείλουμε χρήματα σε κάποιον άλλο χρήστη, ή να μας στείλει εκείνος
  • πληρωμές προς εμάς αν πωλούμε κάποιο προϊόν ή υπηρεσία
  • αγορές από επιχειρήσεις που υποστηρίζουν το PayPal σαν τρόπο πληρωμής, όπως η Media Markt…

Μπορούμε επίσης να έχουμε αποθηκευμένα χρήματα στο λογαριασμό μας του PayPal σε διάφορα νομίσματα, και να κάνουμε ανταλλαγή από το ένα νόμιμα στο άλλο.

Σε αντίθεση με τις τράπεζες, όμως, τα χρήματα αυτά δεν τοκίζονται, ούτε έχουμε τη δυνατότητα επενδύσεων μέσα από τη σελίδα του PayPal.

Γιατί να φτιάξω λογαριασμό PayPal?

Αρχικά, το PayPal είναι ο πιο εύκολος τρόπος να στείλουμε ή να μας στείλουν χρήματα μέσω ίντερνετ. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχουμε και οι δύο από έναν δωρεάν λογαριασμό PayPal.

Επίσης, το PayPal είναι ιδιαίτερα φιλικό όσον αφορά τις προμήθειες για προσωπική χρήση. Αν στέλνουμε χρήματα σε συγγενείς ή φίλους από τον τραπεζικό μας λογαριασμό ή το υπόλοιπο στον λογαριασμό PayPal, δεν χρεώνει καμία απολύτως προμήθεια.

Ακόμα, δεν χρεώνει προμήθεια αν τραβήξουμε χρήματα από το PayPal στην τράπεζά μας. Εδώ βέβαια πρέπει να σημειώσουμε πως οι ελληνικές τράπεζες χρεώνουν μια δική τους προμήθεια €3 ή €4 ανά συναλλαγή όταν τραβάμε χρήματα από το PayPal.

Δεν αποκαλύπτονται τα στοιχεία της κάρτας

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα του PayPal είναι πως μας επιτρέπει να κάνουμε αγορές με την πιστωτική ή τη χρεωστική μας κάρτα, χωρίς να χρειάζεται να εισάγουμε τον αριθμό της κάρτας, την ημερομηνία λήξης, και το CCV.

Επιπλέον, κάνοντας μια αγορά με PayPal, ο αριθμός της πιστωτικής ή χρεωστική μας κάρτας δεν αποκαλύπτεται ποτέ και με κανένα τρόπο στο κατάστημα ή την ιστοσελίδα από την οποία κάνουμε την αγορά.

Έτσι, αν κάποιος παραβιάσει τη βάση δεδομένων μίας επιχείρησης από την οποία αγοράσαμε, όπως έγινε πχ στο αμερικανικό Target το 2013, οι hacker δεν θα μπορούν να υποκλέψουν τον αριθμό της κάρτας μας.

Πρακτικά, είναι πιο ασφαλές να πληρώνουμε με τον λογαριασμό PayPal στο ίντερνετ, παρά απευθείας με μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Επιπλέον, στην αγορά φυσικών προϊόντων – ρούχα, ηλεκτρονικά, είδη σπιτιού, κλπ – υπάρχει αυτόματα το PayPal Buyer Protection.

Αν το προϊόν που αγοράσαμε δεν μας παραδοθεί ποτέ ή είναι διαφορετικό από την περιγραφή του, υπάρχει δυνατότητα να μας επιστραφεί το σύνολο των χρημάτων που δώσαμε για την αγορά. Αρκεί να κάνουμε καταγγελία εμπρόθεσμα στο κέντρο επίλυσης προβλημάτων.

Πώς δημιουργώ λογαριασμό PayPal

Να σημειώσουμε πως για να φτιάξουμε λογαριασμό PayPal, οφείλουμε να είμαστε άνω των 18 ετών, με βάση τους όρους της ιστοσελίδας.

Αρχικά, πηγαίνουμε στην αρχική σελίδα του PayPal. Στη συνέχεια, κάνουμε κλικ στην εγγραφή που βρίσκεται πάνω δεξιά της σελίδας.

Κατόπιν, έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε Ατομικό ή Εταιρικό λογαριασμό PayPal.

Ο Εταιρικός λογαριασμός χρησιμοποιείται από επιχειρήσεις ή ελεύθερους επαγγελματίες που πωλούν προϊόντα ή υπηρεσίες και εκδίδουν τιμολόγια.

Aν χρειαζόμαστε τον λογαριασμό PayPal απλά για να στείλουμε ή να λάβουμε χρήματα ως απλοί χρήστες, και για να πληρώνουμε τις ηλεκτρονικές μας αγορές, τότε επιλέγουμε τον προσωπικό λογαριασμό και πατάμε στη “Συνέχεια”.

Επιπλέον, δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στη σωστή επιλογή της χώρας, στο εικονίδιο που βρίσκεται κάτω δεξιά. Αν για κάποιο λόγο ανοίξουμε λογαριασμό PayPal σε λάθος χώρα, ίσως έχουμε πρόβλημα στο να συνδέσουμε τον τραπεζικό μας λογαριασμό.

Προσοχή στα προσωπικά στοιχεία

Είναι σημαντικό να δώσουμε μεγάλη προσοχή στα πεδία “όνομα” και “επίθετο”. Δεν πρέπει να βάλουμε κάποιο υποκοριστικό, χαϊδευτικό, ή ψευδώνυμο.

Ειδάλλως, στη περίπτωση που προκύψει κάποιο πρόβλημα με τον λογαριασμό PayPal, δεν θα μπορούμε να αποδείξουμε πως είμαστε εμείς.

Έτσι, γράφουμε το ονοματεπώνυμο με λατινικούς χαρακτήρες. Ακριβώς όπως αναγράφεται στη ταυτότητα ή στο διαβατήριο και συνεχίζουμε κανονικά με τα υπόλοιπα στοιχεία.

Εφόσον τα έχουμε κάνει όλα σωστά, δεν έχουμε παρά να καταχωρήσουμε το email μας, ώστε να συνδεθεί με τον λογαριασμό PayPal, και βάζουμε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης.

Καθώς με αυτή τη διαδικασία συνδέουμε τον λογαριασμό PayPal με τις χρεωστικές ή πιστωτικές μας κάρτες, θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό ο κωδικός πρόσβασης να είναι όσο πιο ισχυρός γίνεται.

Σε καμία περίπτωση δεν βάζουμε τα γενέθλιά μας, το όνομα του σκύλου μας, ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να μαντέψει οποιοσδήποτε ρίξει μια ματιά στο προφίλ μας στο Facebook.

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι θα μας ζητήσει και τον αριθμό του κινητού μας. Πρέπει να δώσουμε τον αριθμό που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση και έχουμε άμεση πρόσβαση.

Ο λόγος είναι ότι συχνά πυκνά θα μας στέλνουν έναν κωδικό επιβεβαίωσης για να τον καταχωρούμε online, στα πλαίσια του 2FA.

Έτσι, έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει τον λογαριασμό PayPal και το μόνο που απομένει είναι να επιβεβαιώσουμε το email που καταχωρήσαμε.

Σύνδεση κάρτας με λογαριασμό PayPal

Στο επόμενο στάδιο πρέπει να συνδέσουμε τη τραπεζική μας κάρτα με τον λογαριασμό PayPal που μόλις δημιουργήσαμε.

Σε αντίθεση με το πρόσφατο παρελθόν, η διαδικασία είναι πολύ πιο απλή λόγω του ελληνικού περιβάλλοντος, και ούτε έχει ένα σωρό “δοκιμασίες”.

Από τη σύνοψη, δεν έχουμε παρά να πατήσουμε στην σχετική ένδειξη της σύνδεσης που παρατηρούμε παρακάτω.

Μπορούμε να καταχωρήσουμε τα στοιχεία μίας ή περισσότερων πιστωτικών καρτών, χρεωστικών καρτών, ή προπληρωμένων καρτών Internet, τύπου Visa, Visa Electron, Mastercard, American Express, και Discovery.

Στις κάρτες αυτές συμπεριλαμβάνονται και οι κάρτες του ATM για τις περισσότερες τράπεζες, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αγορές με απευθείας χρέωση του τραπεζικού μας λογαριασμού.

Προσοχή, όμως, το PayPal στην Ελλάδα δεν δέχεται κάρτες Maestro, όπως αυτές που έδινε παλαιότερα η Εθνική τράπεζα.

Οι νεότερες κάρτες MasterCard της Εθνικής δεν έχουν κάποιο πρόβλημα. Αν λοιπόν έχουμε μόνο κάρτα Maestro, επικοινωνούμε με την τράπεζά μας για να δούμε αν μπορούμε να την αλλάξουμε σε Visa, Visa Electron, ή MasterCard.

Ένα άλλο σημείο που χρειάζεται προσοχή είναι στο αν στην κάρτα μας έχει καταγραφεί σωστά το επώνυμό μας, ακριβώς όπως είναι στην ταυτότητά μας.

Προσοχή στο ονοματεπώνυμο

Καμιά φορά, οι τράπεζες κατά την έκδοση της κάρτας, γράφουν τα στοιχεία άλλα αντί άλλων. Αυτό έπαθε και ο αρχισυντάκτης του PCsteps, Angelos Kyritsis, που μια κάρτα του έγραφε AGGELOS KIRITSIS, και ήταν αδύνατον να τη χρησιμοποιήσει στο PayPal.

Έτσι λοιπόν, αν διαπιστώσουμε κάποια λάθος αναγραφή του ονόματος, πρέπει να απαιτήσουμε από την τράπεζα να μας εκδώσει κάρτα με το σωστό ονοματεπώνυμο.

Μιας και αναφερθήκαμε στο ονοματεπώνυμο, υπάρχουν κάποιες προπληρωμένες κάρτες για χρήση στο Internet που δεν γράφουν όνομα.

Σε κάθε είδους κάρτα, όμως, ακόμη και σε αυτές τις προπληρωμένες, έχει δηλωθεί ένα όνομα στα αρχεία της τράπεζας, το οποίο είναι απαραίτητο για τις αγορές.

Αν λοιπόν έχουμε τέτοια κάρτα, επικοινωνούμε με την τράπεζα για να βεβαιωθούμε για την ακριβή ορθογραφία του ονόματός μας.

Αν όλα είναι εντάξει, μπορούμε να συμπληρώσουμε τον αριθμό που αναγράφεται στο μπροστινό μέρος της κάρτας. Δεν χρειάζεται να αφήνουμε κενά, διότι η διαδικασία είναι αυτοματοποιημένη.

Ακόμη, στον κωδικό ασφαλείας συμπληρώνουμε και τον τριψήφιο αριθμό CSC που είναι γραμμένος στο πίσω μέρος της κάρτας.

Αν θέλουμε να χρησιμοποιούμε τον λογαριασμό PayPal χωρίς όρια δαπανών ή μεταφοράς, πρέπει να προχωρήσουμε στα απλά βήματα για τη διαδικασία επιβεβαίωσης κάρτας που παρατηρούμε παρακάτω.

Αφού ζητήσουμε τον κωδικό που μας έστειλαν, θα μας χρεώσουν 1,50 ευρώ στην κάρτα μας.

Συνήθως εμφανίζεται εντός 1-2 εργάσιμων ημερών. Μετά την επιβεβαίωση, θα μας επιστρέψουν το ποσό. Φυσικά, μπορούμε να αναζητήσουμε αυτή τη μικρή χρέωση στην κάρτα μας.

Πώς συνδέουμε τον λογαριασμό PayPal με τον τραπεζικό λογαριασμό

Το πρώτο πλεονέκτημα αυτής της σύνδεσης είναι ότι πλέον μπορούμε να πληρώνουμε απευθείας από τον τραπεζικό μας λογαριασμό, ακόμη και αν δεν έχουμε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα

Δεύτερο πλεονέκτημα αποτελεί η γρήγορη και εύκολη μεταφορά χρημάτων στον τραπεζικό μας λογαριασμό. Σε αυτή τη περίπτωση, το PayPal δεν χρεώνει οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση, ενώ αντιθέτως οι ελληνικές τράπεζες χρεώνουν ένα ποσό για το έμβασμα.

Έτσι λοιπόν, όπως συνδέσαμε την κάρτα μας, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο πατάμε στην σχετική ένδειξη της σύνδεσης προκειμένου να συνδέσουμε τον λογαριασμό PayPal με τον τραπεζικό λογαριασμό που διαθέτουμε.

Πολύ εύκολα, αλλά με τη δέουσα προσοχή, συμπληρώνουμε το IBAN του λογαριασμού, χωρίς να αφήνουμε κενά, και μετά “Σύνδεση τράπεζας”.

Στη συνέχεια, το PayPal θα μας στείλει έναν κωδικό επιβεβαίωσης στο κινητό, έτσι ώστε να τον πληκτρολογήσουμε στο σχετικό πεδίο της καρτέλας που θα μας ανοίξει στον browser.

Σε αντίθεση με τη σύνδεση σε ξένες διαδικτυακές τράπεζες, όπως π.χ. η Revolut, η σύνδεση με λογαριασμό σε ελληνική τράπεζα απαιτεί άλλη μια επιβεβαίωση για να ολοκληρωθεί.

Γι’ αυτόν τον σκοπό, το PayPal θα κάνει δύο μικρές καταθέσεις (μικρότερες από 1,00 EUR) στον τραπεζικό λογαριασμό μας.

Έτσι, μόλις τα ποσά εμφανιστούν στη δραστηριότητα του τραπεζικού λογαριασμού μας, πρέπει να τα πληκτρολογήσουμε στα πεδία που βλέπουμε παραπάνω, για να επιβεβαιώσουμε ότι είμαστε ο κάτοχος του λογαριασμού.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η επιβεβαίωση, θα βλέπουμε μια σχετική κόκκινη ένδειξη στις τράπεζες και κάρτες.

Απλά πατάμε πάνω στο όνομα της τράπεζας και κατόπιν στην ένδειξη “επιβεβαίωση τράπεζας” για να συμπληρώσουμε τα δύο μικροποσά που μας κατέθεσαν.

Πόσο ασφαλές είναι το PayPal?

Είναι γεγονός ότι το PayPal τηρεί αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας ώστε να διαφυλάσσονται οι ηλεκτρονικές συναλλαγές. Υλοποιεί το κυριότερο πρωτόκολλο κρυπτογράφησης του Ίντερνετ, το Transport Layer Security (TLS).

Χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου πρωτοκόλλου είναι το λουκέτο που εμφανίζεται, όταν μπαίνουμε σε σελίδα που ακολουθεί το TLS πρωτόκολλο.

Οπότε, για να κάνουμε login στον λογαριασμό PayPal, ακολουθείται μια απαραίτητη σειρά βημάτων ανάμεσα σε εμάς, δηλαδή στον εκάστοτε browser, και στον server της εταιρείας.

Αυτά τα βήματα περιλαμβάνουν από τον καθορισμό του αλγορίθμου κρυπτογράφησης, μέχρι τη διάρκεια της συνεδρίας (session), τον έλεγχο του digital certificate, και τέλος τη δημιουργία του symmetric key.

Επιπλέον, με τον λογαριασμό PayPal έχουμε την λεγόμενη προστασία αγοραστή.

Αν ένα έγκυρο στοιχείο που αγοράσαμε μέσω ίντερνετ δεν παραδοθεί ή δεν ταιριάζει με την περιγραφή του πωλητή, το PayPal μπορεί να μας αποζημιώσει για το πλήρες ποσό του προϊόντος και τα έξοδα αποστολής.

Εμείς από προσωπική εμπειρία έχουμε διαπιστώσει ότι η προστασία αγοραστή κάλυψε την ασυνέπεια του πωλητή σε κάποιες έγκυρες online αγορές στο eBay, και μας επέστρεψαν αμέσως τα χρήματα.

Πηγή: pcsteps.gr

X
X
X
X